Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Κοινό μυστικό το Ελλαντάναμο

>> Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2007

"Για όσους ασχολούνται πάντως με το θέμα, οι «πρακτικές» αυθαίρετης βίας των Ελλήνων λιμενικών σε βάρος λαθρομεταναστών αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια «κοινό, ένοχο μυστικό». Η τακτική της βίαιης «αποτροπής» που ακολουθούν δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Εκπαιδευμένοι στα πρότυπα των ειδικών δυνάμεων καταστολής και ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο αόρατων «άνωθεν εντολών», οι «ράμπο» του Λιμενικού οδηγούνται συχνά σε πράξεις ακραίας περιφρόνησης προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή. Οι παραβιάσεις στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν καθημερινό πλέον φαινόμενο.Το χειρότερο είναι ότι η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στη σκοτεινή πλευρά του Ανατολικού Αιγαίου. Ετσι, ανέχονται σιωπηλά τις παράνομες πράξεις των κρατικών αρχών, ανάβοντας οι ίδιες το «πράσινο φως» για τη βίαιη εκδίωξη των προσφύγων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι υψηλότατα κυβερνητικά στελέχη διακηρύσσουν πως «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους παράνομους λαθρομετανάστες» (Ντόρα Μπακογιάννη χθες).Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, η παραγγελία του υπουργού ΥΕΝ Γ. Βουλγαράκη να διεξαχθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι λιμενικές αρχές έχουν «βασανίσει» ή κακομεταχειριστεί λαθρομετανάστες, μοιάζει με την έρευνα που έκαναν οι Αρχές για τις απαγωγές των Πακιστανών. Αν θυμόμαστε καλά, σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, που κατά τραγική σύμπτωση ήταν τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης, οι απαγωγές δεν έγιναν ποτέ...Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αρχές του ΥΕΝ έχουν γίνει και στο παρελθόν δέκτες παρόμοιων καταγγελιών άσκησης βίας σε βάρος λαθρομεταναστών. Πάντοτε όμως, σπεύδουν, μέσω ...ΕΔΕ, να συγκαλύψουν τις συνθήκες των περιστατικών, να αμφισβητήσουν τα γεγονότα και να αφήσουν τελικά ατιμώρητους τους εμπλεκόμενους λιμενικούς.Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2002, έξω από τη Χίο. Ο Αφγανός Jafari Habib ήταν ο μόνος που επέζησε από τους τρεις φίλους του. Οι άλλοι βρέθηκαν πνιγμένοι στα νερά του Αιγαίου. Οι περιγραφές του, στην κατάθεση που έδωσε στο πλαίσιο της ΕΔΕ, είναι συγκλονιστικές. Λέει μεταξύ άλλων ότι τους βρήκαν Ελληνες λιμενικοί σε μία βάρκα που έχανε αέρα και τους ανέβασαν στο σκάφος, όπου τους χτύπησαν με χοντρό σχοινί.Στη συνέχεια τους ανάγκασαν να μπουν και πάλι στην ξεφούσκωτη βάρκα χωρίς κουπιά και τους είπαν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Εκείνος μπήκε με το ζόρι, οι άλλοι τρεις φίλοι του αρνήθηκαν και τότε οι λιμενικοί τους πέταξαν βίαια στη θάλασσα."

Αναδημοσίευση απο την "Ελευθεροτυπια"
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=65865816,6386840,87877464,93801688,71668184,14277144,9765336

Όταν, τον περασμένο Αύγουστο, οι λιμενικοί της Χίου είχαν απασχολήσει το πανελλήνιο, με τον πυροβολισμό και τον συνεπακόλουθο θάνατο του επιβάτη ενός φουσκωτού το οποίο δεν σταμάτησε για έλεγχο, οι απόψεις που είχαν ακουστεί ήταν πολλές Τότε το μοναδικό κόμμα που είχε πάρει θέση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί συμπατριώτες μας (μεταξύ των οποίων και ο γράφων) θεώρησαν την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κόμματος, σκληρή και άδικη προς το λιμενικό σώμα. Αρκετοί μάλιστα επετέθησαν, μέσω του τύπου, στο συγκεκριμένο κόμμα, θεωρώντας την καταδικαστική ανακοίνωση του σαν προεκλογικό πυροτέχνημα
Όπως όμως δείχνουν τα γεγονότα, οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάστηκε να περιμένουν πορίσματα επιτροπών και αποτελέσματα ΕΔΕ, για να τοποθετηθούν δημοσίως. Λειτούργησαν στη βάση της κοινής λογικής. Αυτής που υπαγορεύει ότι η νοοτροπία του "μπάτσου" ζει και βασιλεύει στα σώματα ασφαλείας. Αυτής, σύμφωνα με την οποία, το «παλικάρι» που τυλίγει σε νάιλον σακούλα το κεφάλι του εξαθλιωμένου και φοβισμένου λαθρομετανάστη με την απειλή όπλου, δεν θα διστάσει να πυροβολήσει στο ψαχνό. Τώρα αν αυτός που πέφτει νεκρός είναι ψαράς, λαθρέμπορος, λαθρομετανάστης, οικογενειάρχης που πάει τα παιδιά του βόλτα αλλά έχοντας ακούσει πολλά τρέπεται σε φυγή, τι σημασία έχει; Σάμπως ο θύτης γνωρίζει την ταυτότητα του θύματος; Και να την εγνώριζε; Τον έχει διορίσει κανείς δικαστή;
Αυτή ακριβώς είναι και η απάντηση στο ερώτημα πολλών «Γιατί πληρώνουμε τα σώματα ασφαλείας;». Φαίνεται πως ο καθένας τα πληρώνει για διαφορετικό λόγο. Αν ο προορισμός τους είναι οι εκτελέσεις και οι βασανισμοί τότε- με δεδομένη μάλιστα την υπάρχουσα οικονομική κρίση- δεν χρειάζεται να πληρώνουμε επαγγελματίες του είδους. Μπορούμε και μόνοι μας. Αρκεί να μας προμηθεύσει το κράτος από ένα πιστόλι. Θα είναι πιο οικονομικό. Θα εκμεταλλευτούμε και την (άχρηστη μέχρι στιγμής) στρατιωτική μας εκπαίδευση. Ο καθένας από μας μπορεί να γίνει παλικαράκι της φακής, με το πιστόλι στο χέρι απέναντι στην εξαθλιωμένη έγκυο λαθρομετανάστρια.
Το δύσκολο είναι άλλο. Αυτό για το οποίο, σύμφωνα με το σύνταγμα, πληρώνονται τα σώματα ασφαλείας:
Να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα με οποιοδήποτε κόστος.
Να είναι εκπαιδευμένοι τόσο καλά που να χρησιμοποιούν το όπλο μόνο ως απολύτως έσχατο μέσο.
Να μην καταχρώνται την εξουσία που τους εκχωρεί η κοινωνία.
Και πολλά άλλα τα οποία οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν ούτε καν ακούσει.
Για οτιδήποτε άλλο είπαμε, μπορούμε και μόνοι μας να επιβάλουμε το νόμο της ζούγκλας. Δεν χρειάζεται να ξοδευόμαστε.

Θα μου πείτε τώρα «μήπως είναι πολλά αυτά που γυρεύουμε από αυτούς τους ανθρώπους;». Μπορεί. Πάντως δεν τους υποχρεώσαμε εμείς να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα. Ο καθένας ακολουθεί το δρόμο που διαλέγει και είναι υπόλογος για τις συνέπειες και τις υποχρεώσεις του.


Read more...

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.

>> Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007

Ως πότε θα ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας με ανόητες δραστηριότητες εμπνευσμένες απο τους ιδεολογικούς μέντορες των καρατζαφεροψωμιάδηδων;
Ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα… εν-δύο, εν-δυο!Κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου οι μαθητές καλούνται να βάλουν την καλή τους στολή και να μάθουν κάτω από λάβαρα, σημαίες και τυμπανοκρουσίες να βαδίζουν κουνώντας ταυτόχρονα αριστερό –δεξί πόδι και χέρι.


Ποιος τις καθιέρωσε;

Έχει γραφτεί ήδη πολλές φορές ότι οι μαθητικές παρελάσεις στην Ελλάδα καθιερώθηκαν από το δικτάτορα Ι. Μεταξά που κι αυτός με τη σειρά του τις «δανείστηκε» από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ και τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι. Πουθενά στην ΕΕ δε γίνονται πλέον μαθητικές παρελάσεις εκτός από Ελλάδα και Κύπρο!


Ποιους στόχους εξυπηρετούν;

Στην ουσία απολύτως κανένα. Αντίθετα, χάνονται άδικα ώρες μαθημάτων τρέχοντας αργότερα να καλύψουν τη χαμένη ύλη, καταργούν 2 από τις σχολικές αργίες που έχουν οι μαθητές για περαιτέρω ξεκούραση ή/και διάβασμα.
Και να μάθαινε στο τέλος κανείς τι έγινε εκείνες τις μέρες; Αντί για ιστορική προσέγγιση των ζητημάτων, οι μαθητές τρώνε τον ήλιο και την ορθοστασία στα σχολικά γήπεδα κάνοντας πρόβες βηματισμού. Και καθόλου πρωτότυπο δεν είναι πλέον να βλέπει κανείς στις εφημερίδες ότι οι μαθητές μπέρδεψαν τις επετείους και λένε για τους Τούρκους που πήγαν να μπουν με τα τανκς στο Πολυτεχνείο κι άλλα μαργαριτάρια. Είναι αμφίβολο πάντως αν είναι των μαθητών το φταίξιμο, αφού πιο πολύ κουρδίζουμε ρομπότ εκείνες τις μέρες παρά διδάσκουμε ιστορία.


Ή μήπως έχουν στόχους;

Οι μαθητικές παρελάσεις, ως καθαρά μιλιταριστικές εκδηλώσεις, καλλιεργούν στη νέα γενιά την ψυχολογία της μαζικής πειθαρχίας. Η πανομοιότυπη ωσάν «στρατευμένη μαθητιώσα νεολαία» υποχρεούται να δείξει την υποταγή και σεβασμό της στην πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία με το να στρίβουν το κεφάλι τους και να χαιρετούν, κι αυτοί να τους καμαρώνουν.
Δημιουργούν διακρίσεις αφού οι ψηλοί μπαίνουν μπροστά, οι κοντοί πίσω, οι αριστούχοι στο άγημα και οι υπόλοιποι παρακάτω.
Το γνωστό παράδειγμα του αριστούχου Αλβανού μαθητή στην Ελλάδα Οδυσσέα Τσενάι δείχνει και πώς οι μαθητικές παρελάσεις μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή αφορμή για τους ρατσιστές, εθνικιστές και φασίστες για την προπαγάνδα τους.
Πώς λοιπόν όλα αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση ελεύθερων και ανεξάρτητων συνειδήσεων που είναι στόχος της εκπαίδευσης; Πόσο κοντά στην παιδική ψυχή είναι τέτοιου είδους στρατοκρατικές εκδηλώσεις;


Τι μπορούμε να κάνουμε;

Στα σχολεία υπάρχουν άλλοι αποτελεσματικοί τρόποι για να καλλιεργηθεί η ιστορική μνήμη και να βοηθηθούν οι μαθητές να εμβαθύνουν στην ανάλυση και στο νόημα των ιστορικών γεγονότων. Με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις, συζήτηση με ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα, αξιοποίηση διαφόρων πηγών μπορούν να μεταδοθούν τα μηνύματα της ελευθερίας και της ειρήνης.
Να παλέψουμε μαθητές και εκπαιδευτικοι ενωμένοι για:
Κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων – κατάλοιπο ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Βιβλία απαλλαγμένα από τον εθνικισμό και τη θρησκοληψία.
Δημοκρατικό σχολείο, χώρο σεβασμού της διαφορετικότητας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών – θρησκευτικών και πολιτικών.

Εκπαιδευτικοί Ενάντια στον Εθνικισμό

Αναδημοσιευση απο το: youthagainstnationalism.wordpress.com

Read more...

>> Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2007


Read more...

Γεννοβολάει απ’ ότι φαίνεται στον κόλπο της Γέρας το ψάρι – δηλητήριο «λαγοκέφαλος». (Αναδημοσίευση απο το ΑΙΠΕ)

>> Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2007

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Έρχεται απ’ τις τροπικές θάλασσες έχει ασημί – κυανό χρώμα, με μαύρες κηλίδες στη ραχιαία του πλευρά χωρίς λέπια. Περιέχει την δηλητηριώδη ουσία τετραδοτοξίνη, που προκαλεί ακαριαία το θάνατο σε 10 λεπτά

Τα μάτια μας δεκατέσσερα στην αγορά ψαριών καθώς επιστήμονες ιχθυολόγοι εντόπισαν λαγοκέφαλο 15 μόνο εκατοστών στον κόλπο της Γέρας, που σημαίνει ότι το ψάρι αυτό δηλητήριο γεννοβολάει στην περιοχή.
Το ψάρι αυτό έχει ασημί-κυανό χρώμα και μαύρες κηλίδες στη ραχιαία του πλευρά, χωρίς λέπια, ενώ τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα. Εξαιτίας της δηλητηριώδους ουσίας που περιέχει, εάν καταναλωθεί από τον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει θάνατο, αφού προκαλεί μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα.
Ο λαγοκέφαλος ήρθε στις θάλασσες μας απ’ τα τροπικά κλίματα, όπου οι εκεί ψαράδες τον γνωρίζουν και δεν καταναλώνουν το συγκεκριμένο ψάρι.
Ο ιχθυολόγος Γ. Μπατζάκας καθηγητής του Πανεπιστημίου αιγαίου του Τμήματος Επιστημών της θάλασσας τονίζει ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι υπάρχουν πλέον στις θάλασσές μας και τόσο μικρά ψάρια, αφού κάποιος ερασιτέχνης ψαράς που δεν τα γνωρίζει μπορεί να τα μαγειρέψει και τότε ο κίνδυνος για τη ζωή του να είναι πολύ μεγάλος. «Υπάρχει μια ουσία η τετραδοτοξίνη στο ψάρι αυτό, που όταν καταναλωθεί από τον άνθρωπο χτυπάει κατευθείαν στο νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει θάνατο ακόμη και μέσα σε δέκα λεπτά». Λεπτομέρειες για το θέμα δημοσιεύονται σήμερα στην ΑΛΗΘΕΙΑ.

Read more...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Ε και τελευταίο ΜΕΡΟΣ)

Για τα προϊόντα αυτά η έχει πραγματοποιήσει

έλεγχο των πιστοποιητικών που διαθέτουν οι παραγωγοί από τους προμηθευτές τους για τη χρήση µη µεταλλαγµένων οργανισμών στις ζωοτροφές.


Αυγα- Κοτοπουλα
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΑ
Xρυσά Αυγά Ζούρας Φάρμ
Αγγελάκης Κοτόπουλα Αγγελάκης
Βλαχάκης Αυγά Βλαχάκης
Γαλανός Κοτόπουλα Γαλανός Κοτόπουλα Μεσημερίου
Κελαϊδίτης Κοτόπουλα Κελαϊδίτης
Κλημέντζος Κοτόπουλα Αφοί Κλημέντζου-Πλεσιώτη
Μέγα Φάρμ Αυγά Μέγα Φάρμ
Νιτσιάκος Κοτόπουλα Νιτσιάκος
Όρνιθα Κοτόπουλα Όρνιθα
Πίνδος Κοτόπουλα Πίνδος

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Aqua Hellas Ιχθυοτροφεία Αταλάντης ΕΠΕ
Lion Iχθυοκαλλιέργειες
Sparfish Υδατοκαλλιέργειες
Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες
Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες
Ιχθυοκαλλιέργειες Αγιά
Ιχθυοκαλλιέργειες Κρήτης
Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς
Ιχθυοτροφική Ελλάς ΑΕ
Υδατοκαλλιέργειες ΚΟΡΩΝΙΣ

ΧΟΙΡΙΝΑ – ΚΡΕΑΣ
ΚΡΕ.ΚΑ Κρέας
Νίκας Γαλοπούλα Καπνιστή
Νίκας Μεριδάκι από Πρόβειο

ΨΑΡΙΑ

Ξιφίας Κολιοί
Ξιφίας Σαρδέλλες

Read more...

ΑΛΕΠΟΥ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΥΑΙΝΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ;

>> Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2007

Όχι ότι μας πολυενδιαφέρει να ασχοληθούμε με τη χυδαιότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Όμως επειδή τούς παχυλούς μισθούς κάποιων κυρίων Ρεχάγκελ τούς πληρώνουμε και εμείς, διαβάστε τα παρακάτω αποσπάσματα απο το αφιερωμα της εφημεριδας "Εποχή", στον προπονητη του Πανιωνίου Εβαλντ Λίνεν, για να καταλάβετε ποιας ποιότητας άνθρωποι ζουν από τα χρήματα μας.

«Ένας μύθος του Γερμανικού ποδοσφαίρου στην Πλατεία»

[…] Αριστερός, αντικομφορμιστής, ασυμβίβαστος, αμετανόητος […]
[…] Εξαιρετικός αριστερός εξτρέμ, μακρύ μαλλί, παχειές φαβορίτες, μούσι α-λά “Λένιν”, ευέλικτη ντρίπλα, εκπληκτική ταχύτητα, σωστός “τρόμος” γιά την αντίπαλη άμυνα. Προσωνύμιο: “Ο Επαναστάτης”. Σήμα κατετεθέν: η γλώσσα έξω από το στόμα, κάθε φορά που ταλαιπωρούσε με τις επινοήσεις του τον αγωνιστικό αντίπαλο.
Δεν έπαιξε ποτέ στην Εθνική Γερμανίας. Ο καθένας κατανοεί τους λόγους… Το κομματικό όργανο του Βαυαρικού υπερσυντηρητικού CSU είχε κάποτε κατηγορήσει τον ακροαριστερό μπαλλαδόρο γιά κομμουνιστική προπαγάνδα στα γήπεδα.[…]
[…] Στις 14 Αυγούστου 1981 η κάμερα της Γερμανικής τηλεόρασης μεταδίδει εικόνες που σοκάρουν: Ο Νόρμπερτ Ζίγκμαν, αμυντικός της Βέρτνερ Βρέμης κάνει αντιαθλητικό, βρώμικο φάουλ στον Λίνεν σκίζοντας με τις τάπες των παπουτσιών το μηρό του σε μήκος 20 εκατοστών. Ο άσσος της Μπορούσια σφαδάζει στο χορτάρι, καταλήγει στο νοσοκομείο όπου του γίνονται 27 ράμματα κι επί μέρες το αποκρουστικό θέαμα του ανοιγμένου μηρού μονοπωλεί τον Αθλητικό Γερμανικό Τύπο. Θέμα συζήτησης γίνεται επίσης η καταγγελία του: ότι ο προπονητής της Βέντερ ήταν ο ηθικός αυτουργός του σοβαρού τραυματισμού του διότι “παρακίνησε” τον παίκτη του να τον “τελειώσει”. Ο Λίνεν μάλιστα του υποβάλλει μήνυση. Προπονητής της Βέντερ ήταν ο “γνωστός” μας ‘Οττο Ρεχάγκελ. […]

Αναδημοσιευση απο το: manolisvardis.wordpress.com
Read more...

ΚΑΤΩ ΦΑΝΑ S.O.S No 2

>> Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007

Φαίνεται οτι δεν είμαστε μονο εμείς που ανησυχούμε για τα Κάτω- Φανά. Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ.

Read more...

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ- ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ

Τους στείλαμε στη βουλή; Ε λοιπόν το φίδι έσκασε απο το αυγό. Τώρα πρέπει να ανεχθούμε την προκλητικότητα τους. Καμαρώστε τους!!!

Αναδημοσίευση απο το : naftilos.blogspot.comΤο «Οργανο της Κεντρικής Επιτροπής των αντι-ΣΥΡΙΖΑ blogger» με την γνωστή, αγωνιστική αρθρογραφία: για τον γιο του Βούτση, την κόρη του Δραγασάκη, το γιλέκο του Ψαριανού, τις στοχοποιήσεις του Τσαγκαρουσιάνου!
Ολος ο αντικομμουνισμός, ρατσισμός, χαβαλές, «να ‘χαμε να λέγαμε», στην ακροδεξιά πίστα!
Τα μεγάλα πνεύματα δεν συναντιούνται απλώς, αλλά πάνε…
…χέρι-χέρι!
Τελικά το βιβλίο της Ρεπούση ένωσε τα πλατιά στρώματα του βάλτου!
Το «μακεδονικό» θα τους βγάλει σύντομα στους δρόμους!
Με το «βήμα της χήνας»!
ΡΑΑΑΟΥΣ!
(Πόσο εύκολα η ανοησία, το προσωπικό μίσος, οι «εξυπνάδες», η ευκολία, το «ακατοίκητο ρετιρέ»……σε περνούν εκεί, απέναντι!Και ξαφνικά βρίσκεσαι ανάμεσά τους, με το περιβραχιόνιο στο υψωμένο, με τεντωμένα δάχτυλα, χέρι!Πόσο εύκολα σπάει το τσόφλι και βγαίνεις από μέσα εσύ και όχι το «φίδι» μόνο του!)

Read more...

ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ;

>> Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007

Αναδημοσίευση από το CHIOSNEWS
Τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 6.40 π.μ. σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Χίου επί της οδού Ιωάννου Χρήστου, εσωτερικός δρόμος αεροδρομίου.Συγκεκριμένα όχημα με ασυνείδητο οδηγό που άφησε αβοήθητο το θύμα, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 75χρονο πεζό Κωνσταντίνο Λουκά του Γεωργίου και της Δέσποινας ο οποίος περπατούσε μαζί με τον αδερφό του Ευάγγελο Λουκά. Το αυτοκίνητο κινιόταν με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου.
ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ

Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν θυσιαστεί στον συγκεκριμένο δρόμο- καρμανιόλα, θυσία όχι σε κάποιο Μολώχ της ασφάλτου αλλά στην αδιαφορία και τη βλακεία αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες μας. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ημέρα ή νύκτα που να μην συμβεί ατύχημα ή δυστύχημα στον συγκεκριμένο δρόμο. Οι περίοικοι δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους. Οι αγώνες αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών είναι πλέον «θεσμός» για την περιοχή. Ο δρόμος στερείται παντελώς φωτισμού κατά τις νυκτερινές ώρες, με την ηλίθια δικαιολογία ότι τυχόν φωτισμός θα δημιουργήσει πρόβλημα κατά την απογείωση και προσγείωση των αεροπλάνων. Όμως:
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ. Ασφαλώς και υπάρχει τρόπος να φωτιστεί ο δρόμος χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα (όπως εξ άλλου έχει γίνει στον εξωτερικό δρόμο του αεροδρομίου). Αλλά και τρόπος να μην υπήρχε είναι ηλίθιο να θρηνούμε τόσα θύματα επειδή κάποιος δεν μπορεί να γυρίζει ένα διακόπτη και να σβήνει τα φώτα για 10 λεπτά κάθε βράδυ (τόσο χρειάζεται η νυκτερινή πτήση).
Από την άλλη πλευρά ο δρόμος στερείται εντελώς πεζοδρομίου με αποτέλεσμα οι δεκάδες συμπατριώτες μας που κάνουν τον περίπατο τους καθημερινά, να ευρίσκονται εκτεθειμένοι στις ορέξεις του κάθε ασυνείδητου οδηγού (όπως στην περίπτωση του άτυχου σημερινού θύματος).
Πρέπει: α) Ο δρόμος να φωτιστεί αλλά και να υπάρξει στοιχειώδης αστυνόμευση τουλάχιστον κατά τις νυκτερινές ώρες.
β) Ο δρόμος να μονοδρομηθεί (τίποτε δεν εξυπηρετεί η διπλή κατεύθυνση), με παράλληλη δημιουργία μεγάλου χώρου για πεζούς και ποδήλατα.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα. Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται. Γίνεται, αρκεί ο Νομάρχης Χίου να επιδείξει τον ίδιο τσαμπουκά (αποφασιστικότητα το λένε άλλοι) που είχε επιδείξει πριν λίγα χρόνια όταν , συνοδευόμενος από οπλοφόρους άνδρες των ΜΑΤ , επέδραμε μέσα στη νύχτα προκειμένου να επεκτείνει το Clear Way του αεροδρομίου*. Όλοι θυμόμαστε πως σε χρόνο ρεκόρ είχαν αλλάξει κατεύθυνση οι δρόμοι είχαν κτιστεί τοιχία, είχαν τοποθετηθεί φράκτες και συρματοπλέγματα.
Νομίζω ότι οι ζωές των συμπατριωτών μας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τις επιθυμίες οποιασδήποτε ομάδας ψηφοφόρων.


* Οποιοσδήποτε συνειρμός της παραπάνω εικόνας με την εικόνα του Νονού και των μπράβων του σε νυχτερινή επιχείρηση, δεν είναι στις προθέσεις του συγγραφέα. Ωφείλεται αποκλειστικά στη φαντασία τού αναγνώστη.

Read more...

Ημέρα Δράσης των Bloggers για το περιβάλλον.

>> Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2007

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα θα έχουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου οι χρήστες του Διαδικτύου, μέσα από μία ανοιχτή για το κοινό συνομιλία.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο ιστολόγιο του Επιτρόπου από τις 14.00 έως 17.00, στην αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η 15η Οκτωβρίου είναι η πρώτη διεθνής Ημέρα Δράσης των Ιστολογίων (Blog Action Day), που αφιερώνεται στο περιβάλλον, με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Μέχρι στιγμής, συμμετοχή στη διαδικτυακή έχουν δηλώσει πάνω από 10.800 ιστολόγια, δηλαδή περισσότεροι από 8,5 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.
Πηγή: http://www.in.gr/

Bloggers Unite - Blog Action Day

Read more...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Δ ΜΕΡΟΣ)

>> Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2007

Συνέχεια του καταλόγου της

Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής εγγυώνται ότι προέρχονται από ζώα που δεν έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.


ΑΥΓΑ- ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
Aγ.Iωάννης Κοτόπουλα HQF
Fresh Κοτόπουλα Αφοι Παπαµικρούλη
Μιμίκος Κοτόπουλα HQF
Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός 'Aρτας ΚοτόπουλαΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
Cretalat Γάλα Κριαράς
Cretalat Τυροκομικά Κριαράς
Twinko Εβροφάρμα
Δελφοί Μυζήθρα
Δελφοί Φέτα
Δουκίδης Κρέμα Γάλακτος
Δουκίδης Φέτα
Εβροφάρμα Τυροκομικά
Νεογάλ Τυροκομικά
Νεογάλ Φρέσκο Γάλα
Όλυμπος Γάλα
Όλυμπος Τυροκομικά
Παγώνης Τυροκομικά
ΣΕΡΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
ΤΥΡΑΣ Τυροκομικά
Τύρκο Τυροκομικά
Τυροκομικά Προϊόντα Νάξου
Φάρμα Κουκάκη Γάλα
Φάρμα Κουκάκη ΤυροκομικάΓΙΑΟΥΡΤΙΑ- ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
Αφοι Στάμου Γιαούρτια
Δημητρίου Γιαούρτια
ΕΛ ΓΑΛ Γιαούρτια
ΚΑΡΑΛΗΣ Βιομ. Γάλακτος Ηπείρου Γιαούρτι
Κρι-Κρι Γιαούρτια
Νεογάλ Γιαούρτια
Όλυμπος Γιαούρτια
ΣΕΡΓΑΛ Γιαούρτια
Φάρμα Κουκάκη ΓιαούρτιαΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ
Neptunus
Octopus
Sea Farm Ionian
Simi Fish
Εύριπος
ΣελόνταΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
Boss Hamburger
Creta Farm Ζαµπόν
Creta Farm Παρίζα
Creta Farm Σαλάµι Αέρος
Dianik Λουκάνικα
Dianik Μορταδέλα
Dianik Μπέικον
Βέκκα Γαλοπούλα
Έδεσµα Λουκάνικα
Έδεσµα Παρίζα
Έδεσµα Σαλάµι
Θράκη Παριζάκι
Θράκη Πικ-Νικ
Θράκη Χοιρινό
Κάρνικα Αλλαντικά
Πασσιάς Λουκάνικα
Πασσιάς Παριζάκι
Πασσιάς Σαλάμια
Υφαντής Κεφτεδάκια
Υφαντής Παστουρμάς
Υφαντής Φιλέτο ΓαλοπούλαςΨΑΡΙΑ
Smoki Πέστροφα
Smoki Σολομός
Νηρεύς Λαυράκι
Νηρεύς Συναγρίδα
Νηρεύς Τσιπούρα

Read more...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Γ ΜΕΡΟΣ)

>> Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2007

Για τα προϊόντα αυτά οι εταιρίες παραγωγής ήδη αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ζωοτροφές απαλλαγμένες από µεταλλαγµένους οργανισμούς και έχουν δεσμευτεί εγγράφως ότι στο άμεσο μέλλον θα "καθαρίσουν" το σύνολο των ζωοτροφών από µεταλλαγµένα συστατικά.

Πτηνοπαραγωγή Κοτόπουλα
Σύνκο Κοτόπουλα
Αλπίνο Βούτυρο
Αλπίνο Τυροκομικά
Αλπίνο Φέτα
Τυροκομικά Θάσου
Τυράς Γιαούρτια
Τυροκομικά Θάσου Γιαούρτι
Κρι-Κρι Παγωτά
Boss Μπριζόλες
Boss Σουβλάκια
Primo Λουκάνικα
Primo Μορταδέλα
Primo Σαλάμι
Ανανιάδης Λουκάνικα
Ανανιάδης Παριζάκι
Ανανιάδης Σαλάµι
Βέκκα Xoιροµέρι
Βέκκα Λουκάνικα
Βέκκα Σαλάµι
Νίκας Λουκάνικα
Νίκας Πάριζα
Νίκας Σαλάµι
Υφαντής Λουκάνικα
Υφαντής Μπέικον

Read more...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Β ΜΕΡΟΣ)

>> Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2007

Αυτός ειναι ο κατάλογος που δίνει στη δημοσιότητα η οικολογική οργάνωση θα τον δημοσιεύσω τμηματικά επειδη ειναι δύσκολο να αναρτηθεί ολόκληρος. Όποιος θέλει ας μου αφήσει e-mail να του τον στείλω.

Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο

ΑΥΓΑ – ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ
Κρείττον Κοτόπουλα
Λειβαδίτης Κοτόπουλα
Σαραμούρτση Κοτόπουλα
Σαρσύρ Κοτόπουλα

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Carnation Nestlé
Dolca Nestlé
Lurpak Arla
Mister Cheez Τυρί – Τριγωνάκια
N’Joy ΦΑΓΕ
Neslac Nestlé
Αγνό Κρέμα Γάλακτος
Αγνό Τυροκομικά
Αγνό Φρέσκο Γάλα
Βίγλα Τυροκομικά
Δέλτα Κρέμα Γάλακτος
Δέλτα Μilko
Δέλτα Φέτα
Δέλτα Φρέσκο Γάλα
ΔΩΔΩΝΗ Φέτα
ΔΩΔΩΝΗ Φρέσκο Γάλα
Ήπειρος Φέτα
Κολιός Τυρoκομικά
Κολιός Φρέσκο Γάλα
Κρέμα Τυριού Νatural Buko
ΜΕΒΓΑΛ Κρέμα Γάλακτος
ΜΕΒΓΑΛ Τοπίνο
ΜΕΒΓΑΛ Φέτα
ΜΕΒΓΑΛ Φρέσκο Γάλα
Νουνού Γάλα
Νουνού Κρέμα
Πίνδος Τυροκομικά
Ροδόπη Τυροκομικά
Ροδόπη Φρέσκο Γάλα
Τελεμές Γκλίτσα
ΦΑΓΕ Κρέμα Γάλακτος
ΦΑΓΕ Φέτα
ΦΑΓΕ Φρέσκο Γάλα

ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ - ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
Advance ΔΕΛΤΑ
After School Choco ΦΑΓΕ
Beautiful MEΒΓΑΛ
Chocomania MΕΒΓΑΛ
Danette Επιδόρπια ΔΕΛΤΑ
Duettino ΜΕΒΓΑΛ
FruYo ΦΑΓΕ
Harmony ΜΕΒΓΑΛ
Nouvelle ΦΑΓΕ
Vitaline ΔΕΛΤΑ
Αγνό Γιαούρτια
ΔΕΛΤΑ Γιαούρτια
Καραμελέ ΦΑΓΕ
ΜΕΒΓΑΛ Γιαούρτια
Σικάγο ΦΑΓΕ
ΦΑΓΕ Γιαούρτια

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ

Ιχθυοτρoφεία Ιθάκης
Ιχθυοτρoφεία Ναυπλίου

ΠΑΓΩΤΑ

Algida Παγωτά
Αγνό Παγωτά
Δέλτα Παγωτά
Δωδώνη Παγωτά
ΕΒΓΑ Παγωτά

ΧΟΙΡΙΝΟ – ΚΡΕΑΣ
Β.Ι.Κ.Ι Μπέϊκον
Β.Ι.Κ.Ι Παριζάκι
Β.Ι.Κ.Ι Σαλάµι
Ζλάτης Αλλαντικά

Read more...

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ (Α ΜΕΡΟΣ)

>> Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2007ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ – SOS
Αλλαντικά :
ΑΝΑΝΙΑΔΗ
Γιαούρτια – Επιδόρπια:
Γιαούρτι After School Choco (ΦΑΓΕ)
FruYo γιαούρτι με δημητριακά (ΦΑΓΕ)
Nouvelle, (ΦΑΓΕ)
Caramele (ΦΑΓΕ)
Corn Flakes (Tasty)
Επεξεργασμένες ντομάτες:
Brava Ketchup (Med Foods)
Ζυμαρικά και σάλτσες ζυμαρικών:
La Mediterranea (Γιουριμάκ)
Pasta Italia (Γιουριμάκ)
Μάκβελ Ζυμαρικά (Γιουριμάκ)
Τορτελίνια (ΑΒΕΖ)
Κονσέρβες:
Παλίρροια Βοδινό με αρακά (Παλίρροια)
Παλίρροια Γίγαντες γιαχνί (Παλίρροια)
Παλίρροια Ντολμαδάκια Γιαλαντζί (Παλίρροια)
Παλίρροια Σπετζοφάι (Παλίρροια)
Σπορέλαια – Μαργαρίνες:
Corolla (Κορέ)
Standard Σπορέλαια (Standard)
Union Σογιέλαιο (Παπουτσάνης)
Εύα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Μάνα Αραβοσιτέλαιο (Παπουτσάνης)
Μάνα Βαμβακέλαιο (Παπουτσάνης)
Σογιόλα (Κορέ)
Σορίνα (Ελληνικές Δημιουργίες)
Το Λαμπερό (μύλοι Σόγιας)
Σαλάτες – Σάλτσες – Σούπες:
17 Delicatessen Farma ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Mustard Sauce ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Μελιτζανοσαλάτα ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Ρώσικη Σαλάτα ( Olympus Foods)
17 Delicatessen Τυροσαλάτα ( Olympus Foods)
Brava Μουστάρδα (Med Foods)
Chef Grec Τυροσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ρώσικη Σαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Ταραμοσαλάτα (Κούτρας)
Chef Grec Τζατζίκι (Κούτρας)
Delicia Μουστάρδα (Med Foods)
BEM Μελιτζανοσαλάτα (BEM)
BEM Ρώσικη Σαλάτα (BEM)
BEM Ταραμοσαλάτα (BEM)
BEM Τζατζίκι (BEM)
Σοκολάτες – Καραμέλες:
Oscar Σοκολάτες (Oscar)
Παγωτά:
ΑΓΝΟ
Τσιπς – Σνακς:
Cheetos (Tasty)
Doritos (Tasty)
Φουντούνια (Tasty)
Lay ’s (Tasty)
Pitsinia (Tasty)
Ruffles (Tasty)
Tasty Snacks (Tasty)
Tsakiris Chips με αλάτι – πάπρικα (Τσακίρης)
Tsakiris Chips με αλάτι – ρίγανη (Τσακίρης)
Ψωμί – Φρυγανιές:
Ferro Κριτσίνια με σκόρδο (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)
Ferro Κριτσίνια με σουσάμι (Αθ. Οικ. Αρτοποιία)

Read more...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Καταγγελία: Χίος η ....Πυροβόλος!

>> Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2007

Ωραία η Χίος, νησί για ήσυχες και χαλαρές διακοπές! Και οι Χιώτες ωραίοι! Φιλόξενοι και ιδιαίτερα ζεστοί με τους επισκέπτες τους!! Κι εδώ τελειώνουν τα ωραία! Η επί ενάμιση μήνα παραμονή μου στο νησί είχε ένα αβάσταχτο συναισθηματικό κόστος για την συμπεριφορά των Χιωτών στα αδέσποτα του νησιού. Περίοδος μετά την ανεξέλεγκτη γέννηση δεκάδων αδέσποτων κουταβιών και γατιών, βλέπετε! Τα ανεπιθύμητα αυτής της φουρνιάς που λέτε ότι πάνε… Σου τρυπάνε τα αφτιά και την ψυχή τα ξεψυχισμένα κλάματά τους ανά εκατό ή διακόσια μέτρα μιας κι αυτή η είναι η διάταξη των κάδων απορριμμάτων… Πόσες φορές αντέχεις να ανοίγεις τους κάδους και να απελευθερώνεις νεογέννητα ή και αρκετών ημερών ζωάκια σπρώχνοντάς τα στο αβέβαιο μέλλον τους. Είναι καταδικασμένα να επιστρέψουν (από άλλο ή το ίδιο χέρι) στην ίδια θέση λίγες ώρες αργότερα… Φρόντιζα ένα αδέσποτο θηλυκό που, δεκαπέντε μέρες μετά τη γέννα του, το δηλητηρίασαν και τα εφτά κουτάβια του έμεινα στο έλεος της μοίρας τους! Τα μέλη, ισχύοντα και πρώην, ενός ανύπαρκτου, διαλυμένου Φιλοζωϊκού σωματείου με συμβούλεψαν να τα θανατώσω… Η επικοινωνία μου με σχετικό τμήμα του Δήμου Χίου με εξοβέλισε στο χάος… «Ο Δήμος Χίου δεν»… Μοναδική αχτίδα συμπαράστασης η Carly Πολίτη (αγγλίδα, άλλος πολιτισμός) που εθελοντικά συλλέγει αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα και τους βρίσκει οικογένειες στο εξωτερικό! Αλλά, πόσα να προλάβει; Έχει μόνο φριχτές ιστορίες να περιγράψει και μισεί τη χώρα μας γι αυτή την κατάντια! Από το ξημέρωμα μέχρι το βράδυ τρέχει να ταΐσει κουτάβια και να περιθάλψει χτυπημένα ζώα! Χειρουργείο για τα σοβαρά περιστατικά… μόνο στην Αθήνα!
Πόσο νοιάζονται οι Χιώτες για την εικόνα του νησιού τους και την… ευαισθησία τους;
Τοιχοκόλλησα φωτογραφίες από τα ορφανά κουτάβια μου στα πιο τουριστικά σημεία του νησιού ευελπιστώντας να συγκινήσω τουρίστες που θα ‘θελαν να τα υιοθετήσουν και η επαφή μου με κάποιους που ενδιαφέρθηκαν με φόρτωσε με τον αποτροπιασμό τους, έχοντας και οι ίδιοι μια σύντομη εμπειρία να μου πουν..!!!
Ήθελα πολλά χρόνια να επισκεφτώ το νησί και λυπάμαι που το έκανα!
Σήμερα, 6 Αυγούστου, φεύγω από το νησί της Χίου και, ειλικρινά, το μόνο που παίρνω μαζί μου είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι και δύο κουτάβια για να τους δείξω ότι η ζωή που ήρθαν θα ‘χει και συνέχεια…
Μυροβόλος ή Πυροβόλος τελικά η Χίος; Όταν εκτελεί με τόση ασυνειδησία ποιος χαρακτηρισμός λέτε να της ταιριάζει…
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γιώργος Κρητικός (σεναριογράφος)

Αναδημοσίευση απο το Blog : Τα Ζώα μας... Αργα και Γρήγορα.
http://gav-niaou.blogspot.com/

Read more...

Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ) ΧΙΟΥ

>> Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2007


Η απόφαση της Δημοτικής αρχής του Δήμου Χίου, για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (αλλά και της πλατείας φρουρίου) φέρνει στην επιφάνεια, για ακόμη μια φορά ένα ζήτημα μεγάλης σπουδαιότητας για τον πολιτισμό αυτής της χώρας. Σε ολόκληρο τον κόσμο η ανάπλαση μιας τόσο κεντρικής περιοχής προϋποθέτει τον σχεδιασμό της, από ομάδες ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να έχουν λόγο για την λειτουργία (αισθητική και πρακτική) του χώρου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οπωσδήποτε καλλιτέχνες από το χώρο της γλυπτικής ή της ζωγραφικής, πολιτισμολόγοι κ.ά. Όχι μόνο αρχιτέκτονες (σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει τον οποιονδήποτε υπαινιγμό για το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει την εργασία και που είναι από τα καλλίτερα στο νησί).
Από την άλλη πλευρά, εκείνων των οποίων η ανάμειξη πρέπει να αποφεύγεται εντελώς, είναι κάποιων ασχέτων πολιτικών των οποίων το μικροπολιτικό συμφέρον φαίνεται να υπερισχύει της κοινής λογικής. Αναφέρομαι στην αντιοικολογική (για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση) πρόταση του συνδυασμού "Νέα Αντίληψη" για κατασκευή υπόγειου γκαράζ κάτω από την πλατεία. Στην προσπάθεια του συνδυασμού να προσεταιριστεί τους ψήφους μερικών καταστηματαρχών του κέντρου, θέτει σε δοκιμασία όλους τους δημότες του νησιού και θέλει να υπονομεύσει το μέλλον της πόλης για πολλά χρόνια. Τη στιγμή που ο κύριος στόχος κάθε σύγχρονης πόλης, είναι η απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το κέντρο, ο συγκεκριμένος συνδυασμός μας προτείνει ακριβώς το αντίθετο. Να μαζέψουμε δηλαδή όσα περισσότερα μπορούμε στην κεντρική πλατεία επιτείνοντας ακόμη περισσότερο το κυκλοφοριακό χάος της πόλης.

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP