Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Με αφορμή την απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριτζάι

>> Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


Δελτίο ΤύπουΜε αφορμή την απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριτζάι


Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Όποιος ή όποια παρακολούθησε τη δημόσια συζήτηση, τις πρώτες ώρες μετά την απόδραση των Β. Παλαιοκώστα και Α. Ριτζάϊ, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι η διάλυση του κράτους, η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, τα δίχτυα, τα πλέγματα, οι αλυσίδες που λείπουν. Ότι οι θάλαμοι απομόνωσης είναι λίγοι και ανεπαρκείς και ότι οι αστυνομικοί φρουροί είναι ανίκανοι και δεν γνωρίζουν σκοποβολή.Χύθηκε πολύ μελάνι, πολλές ώρες συζήτησης, για όλα αυτά. Κραυγές σκοταδισμού και απίστευτης υποκρισίας παρέλασαν αυτές τις ώρες. Θυμήθηκαν ξανά τις φυλακές μόλις είδαν θέαμα. Δεν ανησύχησαν για τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, για τα κελιά μπουντρούμια, για την ανακολουθία λόγου και πράξης του υπουργείου. Δεν ανησύχησαν για τα βασανιστήρια, τον αυταρχισμό, τη βαρβαρότητα, τον εξευτελισμό εναντίον των κρατουμένων. Δεν ανησύχησαν για τις άδειες που κόβονται αδικαιολόγητα, για τις εξοντωτικές ποινές, για τους ανάπηρους που συνεχίζουν να ζουν πίσω από τα κάγκελα, για το «σαν βγω απ΄ αυτή τη φυλακή κανείς δεν θα με περιμένει».Θορυβήθηκαν από το «ελικόπτερο της ελευθερίας», ένιωσαν ταπεινωμένοι από τον έλληνα «Πεταλούδα», ανησύχησαν δήθεν για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας. Λες και οι τουρίστες δεν θα έρθουν στη χώρα μας, όχι γιατί τη γέμισαν σκουπίδια, όχι γιατί υπάρχει γενικευμένη κερδοσκοπία, όχι γιατί καταστρέφεται η φυσική της ομορφιά, όχι γιατί γεμίζουν τσιμέντο τη ζωή μας, αλλά γιατί –άκουσον άκουσον- πέταξαν από το κλουβί δύο φυλακισμένοι.

Αναζητούν μονοπάτια αυταρχισμού, προτείνουν παλιές μεθόδους, επιχειρούν να περιχαρακώσουν το θλιβερό τους σύστημα με περισσότερα κάγκελα, σύρματα, αλυσίδες. Ούτε που διανοούνται ότι η ελευθερία είναι δυνατότερη από όλα τα κελιά, ούτε που τους περνάει από το μυαλό ότι το πρόβλημα δεν είναι η απόδραση, αλλά ο εγκλεισμός και τα βασανιστήρια.Τρεις μήνες πριν το υπουργείο, με βαρύγδουπες δημόσιες ανακοινώσεις του, αποτέλεσμα της συγκλονιστικής κινητοποίησης χιλιάδων κρατουμένων, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει δραστική αποσυμφόρηση μέσω αποφυλακίσεων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Μίλησαν, τότε, για 5.500 χιλιάδες αποφυλακισμένους. Λίγες μέρες πριν ανακοίνωσαν ότι αποφυλακίστηκαν λιγότεροι από 600, πολλοί από αυτούς θα αποφυλακίζονταν έτσι κι αλλιώς. Και αφού το υπουργείο δεν κράτησε την υπόσχεσή του, γιατί τους κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ότι κάποιοι κρατούμενοι εφαρμόζουν τα μέτρα, έστω και μέσω ελικοπτέρου; Αλλά επειδή δεν μπορούν όλοι οι κρατούμενοι να αναμένουν ένα ελικόπτερο για να τους χαρίσει την πολυπόθητη ελευθερία, τα ζητήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων, παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα.


Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας αύριο Τρίτη
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «μετά την απεργία πείνας τι (δεν) πήραν οι κρατούμενοι». Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος (Σίνα 16) απέναντι από τη Νομική. Στην εκδήλωση θα παρέμβουν νομικοί και μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα.Στην εκδήλωση θα μιλήσει η κρατούμενη Μαριάνθη Π, η οποία πρωταγωνίστησε στην μεγάλη κινητοποίηση του Νοεμβρίου και σήμερα Δευτέρα αναμένεται η προσωρινή της αποφυλάκιση.

Τηλέφωνα επικοινωνίας Πάνος Λάμπρου 6944361139, Ιωάννα Δρόσου 6936514299

Read more...

Σσσσσ! ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΖΕΙ.

>> Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Οι παράτες τελείωσαν. Έφυγαν οι υψηλοί προσκεκλημένοι (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ), κάναμε και τόν ψευτοτσαμπουκά μας με τον (μέχρι χθές) σύμμαχο ΛΑΟΣ!

Και τώρα τα κεφάλια μέσα. Ησυχία!

Ένα ακόμη μυστικό συνέδριο ξεκινά!

Ένα ακόμη συνέδριο την κατεύθυνση του οποίου θα καθορίσει η στρατιά των επαγγελματικών στελεχών, τα οποία κανένα λόγο δεν έχουν να πάνε κόντρα στα συμφέροντα του εργοδότη. Εξ άλλου έρχονται "πονηρές" μέρες. Η ανεργία καραδοκεί!

Όσον αφορά τώρα τόν λαό, τα απλά μέλη και ψηφοφόρους του ΚΚΕ;

Ποιός τούς γ..εί! Αρκεί να πιστεύουν. Να πιστεύουν και να ψηφίζουν. Σιγά μην τούς δώσουμε λογαριασμό για το τι θα πούμε πίσω απ τις κλειστές πόρτες!

Ένα μικρό αφιέρωμα λοιπόν, ενός νεολαίου του ΣΥΝ, στόν 18ο Μυστικό Δείπνο!

Read more...

Κατύν: Ο "Τελευταίος Πειρασμός" της Σταλινικής Αριστεράς!

>> Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Δύο ήταν οι ταινίες που είχαν τόσο έντονες αντιδράσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Καί οι δύο έγιναν στόχος διαφορετικών δογματικών ομάδων με πολλά κοινά χαρακτηριστικά πάντως.

Η πρώτη ήταν η ταινία τού Μαρτίν Σκορτσέζε, ο "Τελευταίος Πειρασμός", βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Τότε (1988), ορδές φανατικών χριστιανών, απέκλειαν τις αίθουσες προβολής της ταινίας, χαρακτηρίζοντας ως ανθρώπους του σατανά, τούς δημιουργούς και τούς θεατές της ταινίας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στις μέρες μας με την ταινία του Αντρέι Βάιντα, Κατύν. Μία ταινία που βασίζεται στό πραγματικό γεγονός της σφαγής Πολωνών αιχμαλώτων, κατα την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.

Τώρα την θέση των φανατικών χριστιανών έχει πάρει η άλλη, εξ ίσου δογματική, ομάδα που διαβιεί στη χώρα. Η ηγεσία του ΚΚΕ.

Με επίκεντρο τον Ριζοσπάστη και τα διαδυκτιακά και μή, παπαγαλάκια του, έχει εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον Πολωνό σκηνοθέτη και σε όποιον ασπάζεται την άποψη του (και άποψη τού συνόλου του Πολωνικού λαού), ότι δηλ. η σφαγή έγινε απο τον Στάλιν και την παρέα του.

Τώρα ο σκηνοθέτης και οι θεατές δεν ταυτίζονται με τον σατανά αλλά με τον ... Γκαίμπελς.

Η διαφορά είναι οτι τώρα τα επιχειρήματα (εναντίον της ταινίας) δεν προέρχονται απο κάποια Διαθήκη (Παλαιά ή Νέα).

Προέρχονται απο το βιβλίο κάποιου Μουχίν, συγγραφέα - ερευνητή, που απο ότι δείχνουν τα υπόλοιπα ...επιστημονικά του έργα, δεν απέχει και πολύ απο το δικό μας τέρας της "επιστημονικής" έρευνας, Λιακόπουλο.

Περισσότερα όμως μπορείτε να διαβάσετε σε μία εξαιρετική έρευνα που έχει κάνει και δημοσιεύει στο μπλόγκ του ο Αστυάναξ.

Read more...

ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΗΤΟΥ ΒΛΑΚΟΣ Ή;

>> Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Εδώ και χρόνια παραμένει πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου, έχοντας τη στήριξη (;) της ...μειοψηφίας και εκμεταλλευόμενος τόσο τα τερτίπια του νόμου όσο και την αδυναμία της πλειοψηφίας να συνεννοηθεί και να εκλέξει κάποιον σοβαρό πρόεδρο!

Ο λόγος για τον εικονιζόμενο Ζαννίκο.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στα ΜΜΕ, κρύος ιδρώτας λούζει τούς εμποροβιοτέχνες τού νησιού. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα οτι θα ανοίξει το στόμα του και θα τούς εκθέσει για πολλοστή φορά!

Για όλους τούς υπόλοιπους μιά απορία παραμένει μετά απο κάθε του εμφάνιση: Πρόκειται πράγματι γιαυτό που φαίνεται (περί ...ανίκητου βλακός δηλ.) ή πρόκειται περί επικίνδυνου ακροδεξιού.

Τα νέα του κατορθώματα έχουν να κάνουν με την εμμονή του να έχει τοποθετημένες κάμερες παρακολούθησης έξω απο το κτήριο του Επιμελητηρίου, καταγράφοντας την διέλευση των περαστικών (μαθητών των παρακειμένων σχολείων, επισκεπτών των ιστορικών κτηρίων της περιοχής, πελατών των καταστημάτων της περιοχής κ.τ.λ).

Πρίν απο λίγο καιρό η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με νάυλον σακκούλες τις κάμερες καταγγέλοντας ταυτόχρονα και την εντελως ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία τους.

Η προεδράρα όμως επανήλθε! Τις επαναλειτούργησε.

Αυτή τη φορά είναι ο δικηγορικός σύλλογος που τον καταγγέλει αλλά και η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου η οποία, ειρήστω εν παρόδω, έχει την... πλειοψηφία (να συμβαίνουν άραγε μόνο στο νησί μας αυτά;).

Διαβάστε και απολαύστε την προεδρική απάντηση (!!!) στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΚΑΘΕ γυναίκα που δεν θέλει να τη καταγράφουν όταν αγοράζει βρακιά είναι πιθανή κλέφτρα και όποιος δεν θέλει να τον καταγράφουν οι κάμερες καλά θα κάνει να πάει να ζήσει είτε στην Αμανή είτε στο Πελιναίο.


Σε αυτά τα πρωτάκουστα συμπεράσματα καταλήγει όποιος πιστεύει και ασπάζεται τις δηλώσεις του Αντώνη Ζαννίκου όπως αυτές καταγράφηκαν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ με θέμα τις κάμερες που με τη σειρά τους καταγράφουν πλέον σχεδόν κάθε βήμα στην προσωπική μας ζωή.


Σε ένα άκρως προκλητικό ξέσπασμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου –που κατέχει τη θέση για να τοποθετεί παράνομα κάμερες και με την ανοχή της αριστεράς...- και ακολουθώντας λογικές του στυλ «ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι» κάλεσε όλους όσους διαφωνούν με την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους να αυτοεξοριστούν σε κάποιο βουνό, τους στοχοποίησε ως κακοπροαίρετους, αφού «όλοι οι καλοπροαίρετοι οφείλουν να συνταχθούν με αυτήν τη διαδικασία» και τέλος αρνήθηκε να κάνει σεβαστό το δικαίωμα του καθενός, ακόμη και των γυναικών, να αγοράζουν εσώρουχα χωρίς την απειλητική παρουσία τέτοιων συστημάτων.
«Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτε...», ξεκίνησε να λέει απαντώντας στις επισημάνσεις της Μαρίας Σταυρινούδη που ζήτησε σαφώς την αποξήλωση αυτών των συστημάτων από το Επιμελητήριο.


Ανακαλύπτοντας ασάφειες στο νόμο ο κ. Ζαννίκος υποστήριξε ότι έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ότι έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως και του εισαγγελέα.


«Στο αίτημά μας απάντησαν ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε (σ.σ. τις κάμερες) αρκεί να εφαρμόσουμε τα νόμιμα, το ίδιο απάντησε και η εισαγγελία», υποστήριξε επικαλούμενος μάλιστα και «ένα τεράστιο φάκελο αλληλογραφίας».


Ωστόσο και ο ίδιος αποδέχθηκε ότι «άδεια είναι αδύνατον να πάρει κανείς αφού η Αρχή δε δίνει πέραν από τράπεζες, Μετρό κ.τ.λ. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα αδιευκρίνιστο πεδίο όπου ο καθένας λειτουργεί μέσα εκεί. Ευθαρσώς απαντώ ναι στη λειτουργία τους, αφού εγώ, και μαζί μου μια μεγάλη μερίδα της χιακής κοινωνίας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από αυτή την καταγραφή», υποστήριξε, αφού για τον ίδιο καταγραφή μπορεί να κάνει ο καθένας ακόμα και με το κινητό του τηλέφωνο.


«Η Περιφέρεια άλλωστε έχει βάλει κάμερες στα δάση και όλοι είμαστε υπέρ, δε διαμαρτύρεται κανείς. Στα δάση όμως πάνε και παράνομα ζευγάρια και άνθρωποι που δε θέλουν να τους δουν. Οι κάμερες εκεί διαφυλάττουν μια εθνική περιουσία. Το ίδιο δεν είναι και το Επιμελητήριο; Κρατική περιουσία δεν είναι και αυτό;», τόνισε. Όσο για τις επιχειρήσεις «όσες έχουν το γράφουν απ’ έξω. Αν λοιπόν κάποιες κυρίες ή κύριοι ενδεχομένως, θέλουν να αγοράσουν βρακιά και δεν θέλουν να το αλλάξουν με κλειστό κύκλωμα, υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις με βρακιά και χωρίς κύκλωμα. Αν όμως έχουν πρόβλημα έχω άλλες πληροφορίες από επιχειρήσεις ότι πάνε να πάρουν ένα βρακί και βάζουν άλλα πέντε είτε στην τσάντα τους είτε σε άλλα μέρη του σώματος λόγω και του μικρού όγκου τους και έτσι οι επιχειρήσεις χάνουν. Όλοι, λοιπόν, οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην κοινωνία πρέπει να συνταχθούν με αυτές τις διαδικασίες. Ειδάλλως να πάρουμε την τσάντα και να πάμε στην Αμανή ή στο Πελινναίο και να ζήσουμε ήσυχα και απλά χωρίς κάμερες και χωρίς να μας παρακολουθούν...», κατέληξε.


Άντε με το καλό και βουλευτής του... ΛΑΟΣ.


Γ.Π.

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP