Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ.

>> Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Read more...

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

>> Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Read more...

ΩΣ ΑΙΔΩ...

>> Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΑΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK. ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.
ΩΣ ΑΙΔΩ...

Κι ενώ με αφορμή την υπόθεση του «Βατοπεδίου» μπήκε στην καθημερινή μας ατζέντα το πραγματικό πρόσωπο της «μοναστικής πολιτείας», με τις ατελείωτες διεκδικήσεις δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων, με ηγούμενους «επιχειρηματίες», με business plan, εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, με διαπλεκόμενους υπουργούς μετά των συζύγων και των λοιπών συγγενών τους, με αφορολόγητες τις περιουσίες και τις δραστηριότητές τους, με offshore εταιρείες, μαύρο χρήμα και υπόγειες συμφωνίες, με υπουργούς νυν, τέως και πιο τέως να πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και στην δικαιοσύνη, ξαφνικά… δεν υπάρχει θέμα!!! Προφανώς!!! Και… μας συγχωρείται για την αναστάτωση που σας προκαλέσαμε κ.κ.!

Ο κ. Σανιδάς δεν βλέπει τον λόγο να παραπέμψει το θέμα στην Βουλή… και μάλλον η κυβέρνηση είχε «μαντέψει» την εξέλιξη αυτή, γι’ αυτό και δεν ακύρωσε καμιά από τις παράνομες συμβολαιογραφικές πράξεις των -απ’ ό,τι φαίνεται- πεντακάθαρων ανταλλαγών. Τα δε μοναστήρια, με πρώτο και καλύτερο το Βατοπέδι, έχουν «λύσει» προφανώς όλα τα ανοιχτά ζητήματα που τρέχαν σε βάρος τους και το ‘χουν ρίξει στην ανταλλαγή πολιτισμών. Ένα περίεργο πράγμα εντωμεταξύ…! περί όσων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και η κ. Υπουργός Εξωτερικών δεν έχουν ιδέα! Δεν εξηγείται αλλιώς…

Παρίσι, 9/4/2009
Στο μουσείο Petit Palais εγκαινιάζεται η έκθεση «Άθως και Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Θησαυροί του Αγίου Όρους», παρόντος του Πρωθυπουργού, της κας Υπουργού Εξωτερικών και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Παρόντες και «άγρυπνοι φρουροί» (όπως λέει το δημοσίευμα) των θρησκευτικών θησαυρών, οι εκπρόσωποι των οκτώ μονών που «εκθέτουν» στο Παρίσι: Αγίου Παύλου, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου και… ποιας άλλης;... του Βατοπεδίου!!!... (με τα περισσότερα εκθέματα παρακαλώ!)

Η πρωτοβουλία για την έκθεση είναι του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την «Ιερά» Κοινότητα και το Υπουργείο Πολιτισμού (γι’ αυτό και δεν λησμόνησε η κ. Μπακογιάννη Μητσοτάκη Κούβελου, να ευχαριστήσει τον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά, αλλά και τους προκατόχους του κ.κ. Λιάπη και… Βουλγαράκη…!!!)

Ιδιαίτερες οι υπουργικές ευχαριστίες στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και στις Μονές Ιβήρων, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Ξενοφώντος, Γρηγορίου και… Βατοπεδίου!!!

Απορία Νανάς: μήπως –λέω μήπως- στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται και τίποτα χρυσόβουλα, αργυρόβουλα και άλλα κοκοκόψαρα; Γιατί εμένα με υποψιάζει λίγο η αναφορά της κας Υπουργού στον λόγο της σχετικά με τα εκθέματα […]Η επιλογή των εκθεμάτων στηρίχτηκε στην άμεση σχέση τους με τη βυζαντινή εξουσία, καθώς αποτελούν, ως επί το πλείστον, αυτοκρατορικά δώρα […] και […]. Άλλωστε, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν εκείνη που ενδυνάμωσε και διεύρυνε τον ιστορικό ρόλο του Αγίου Όρους ως θεματοφύλακα των ελληνo-βυζαντινών λατρευτικών παραδόσεων και αξιών. Οι θησαυροί που σήμερα εκτίθενται εδώ αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της γηραιάς ηπείρου.[…]

Και να σου βγει καλόγερος με χρυσόβουλο να σου διεκδικεί το Καρτιέ Λατέν, να σφυρίξουν τα αυτιά της γηραιάς ηπείρου…

Κι ενώ σήμερα η προσπάθεια της πολιτείας να εξωραΐσει την «μοναστική μαφία» είναι περισσότερο από εμφανής, αποδίδοντάς της το ρόλο του «άγρυπνου φρουρού» των θρησκευτικών θησαυρών, υπάρχει και μια δεύτερη παράμετρος στην ουσία κάθε τέτοιας έκθεσης, όποτε κι αν έχει γίνει. Η βαρβαρότητα της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στην χερσόνησο του Άθωνα! Πάνω σ’ αυτή την βαρβαρότητα στήνονται ανάλογες «αρπαχτές» που χαρακτηρίζονται «ξεχωριστές ευκαιρίες, ειδικά για τις γυναίκες»… Κειμήλια delivery λοιπόν! Ο μισογυνισμός σταματάει στο ταμείο!!!

Είμαστε «μιαρές» αν είναι να πατήσουμε το πόδι μας στο Όρος, αλλά τα λεφτά μας είναι «αγνά» αν είναι να δούμε τα εκθέματα. Εξαγνίζονται όπως οι φόροι μας, όταν είναι να μεταφρασθούν σε κονδύλια για την Αθωνική Πολιτεία.

Αυτό θα πει εξαγωγή πολιτισμού… Ως αιδώ…

Read more...

Αγ. Αρτέμιος. Ο προστάτης των όρχεων και τινών άλλων οργάνων!

>> Σάββατο, 25 Απριλίου 2009ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!!!

Read more...

Η συμμαχία ΚΚΕ - ΝΔ στήν πράξη! Δείτε την ιστοσελίδα της ΔΑΠ Βόλου!

>> Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009Για να προλάβω κάθε είδους δικαιολογίες:

Η google δημοσιεύει αυτόματα διαφημίσεις σε σελίδες με ομοειδές περιεχόμενο. Στην περίπτωση μας, πολιτική διαφήμιση σε πολιτική ιστοσελίδα. Σίγουρα δεν κάνει εκτιμήσεις ιδεολογικής συνάφειας (προσωπική άποψη: και σε αυτή την περίπτωση πάλι θα δημοσιεύονταν η καταχώρηση). Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι όμως τα εξής:

α) Τα παραπάνω τα γνωρίζει και η ΠΚΣ. Γιατί λοιπόν αναθέτει σ' αυτόν τον καπιταλιστικό κολοσσό (google) την... διαφήμιση της; Δεν ξέρει ότι η καταχώριση της μπορεί να μπει σε σελίδες της ΝΔ ή του Λάος. Ή μήπως δεν την ενδιαφέρει.

β) Μπορεί η καταχώρηση να μπαίνει αυτόματα, όμως ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μπορεί να την αφαιρέσει.
Γιατί λοιπόν η ΔΑΠ δεν αφαιρεί την καταχώρηση από τη σελίδα της;
Μόνο επειδή δεν φοβάται το απονευρωμένο πλέον ΚΚΕ; Ή είναι και αυτό στα πλαίσια της γενικότερης συμφωνίας ΚΚΕ - ΝΔ, που ξεκίνησε με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και της γνωστές δηλώσεις της Αλέκας περί "χαϊδέματος των αυτιών των κουκουλοφόρων";

Read more...

ΙΠΠΗΣ

Read more...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ!

>> Σάββατο, 18 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ!
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ!

Read more...

Χωρίς αιδώ στο σπίτι του κρεμασμένου….

>> Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γνωστοποίησε στους πολίτες του νησιού μας, την πραγματοποίηση υπό την αιγίδα του ομιλίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη.


Η ακαδημαϊκή αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου κατοχυρώνουν πλήρως το δικαίωμα των ιθυνόντων του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος του τόπου μας να προσκαλεί τον όποιον θέλει, με την όποια ιδιότητα αυτός έχει και να υποστηρίζει ελεύθερα τις όποιες απόψεις αυτός έχει, αρεστές σε εμάς ή όχι.Απόλυτα θεμιτό να φέρνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τόπο καταγωγής του ιδίου αλλά και των δεκάδων ναυτεργατών που στη δούλεψη του βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς και των εκατοντάδων μελών των οικογενειών τους που φαντάζομαι δεν θα βρίσκονταν για να χειροκροτήσουν στην κατάμεστη από κόσμο, όπως την χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας, αίθουσα του Ομηρείου.


Έτσι αντιλαμβάνονται οι πνευματικοί ταγοί το ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, τη σύνδεση και τη σχέση του με την τοπική κοινωνία και ανάλογα πράττουν. Ο καθένας κατά τα έργα του κρίνεται.Εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παραλείποντας όμως να αναφερθεί στην κρίση αξιών, την ηθική για την οποία πολλά του καταμαρτύρησαν οι πολίτες του απέναντι από αυτόν πεζοδρομίου.Κουβέντα δεν είπε ο λαλίστατος κατά τα άλλα εφοπλιστής για τις χήρες και τα ορφανά που αντιπάλεψε μαζί τους χρόνια ολόκληρα στις δικαστικές αίθουσες.Βρήκε όμως και στη Χίο συνηγόρους ο κύριος Βενιάμης, τα μέλη της Διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, πρόθυμους να προσφέρουν στήριξη σε κάποιον που οι γαλέρες του παρέσυραν στο υγρό τάφο τους δεκάδες συναδέλφους, επιστήθιους φίλους και συγγενείς.

Έτσι χωρίς αιδώ, στο σπίτι του κρεμασμένου… στη γενέτειρα του κυρίου Βενιάμη τη Χίο.
Αλέκος Γαϊτάνος

Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

Read more...

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ...ΑΝΤΙΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

>> Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Πολύ φαίνεται ότι θύμωσαν οι ...συνεπείς αντιοπορτουνιστικές δυνάμεις του τόπου, με το ξεσκέπασμα της σύμπραξης δεξιών, ακροδεξιών και ΚΚΕδων, που έγινε από το μπλόγκ μας (ο κόσμος τόχει τούμπανο...), προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση στο νησί μας η επίσης ...συνεπής κομουνίστρια βουλευτής κ. Κανέλλη (τέως ΟΝΝΕΔιτισσα, φερέφωνο της Λιάνη - Παπανδρέου κ.τ.λ, και νυν θεούσα... κομουνίστρια).

Έτσι λοιπόν, προκειμένου να "πετάξουν τη μπάλα στην κερκίδα", θυμήθηκαν τις δημοτικές εκλογές στην Ομηρούπολη, όπου συγγενικό πρόσωπο μέλους του ΣΥΝ (το οποίο καμία σχέση δεν έχει με τον ΣΥΝ) ¨κατέβηκε" στις εκλογές με το δεξιό ψηφοδέλτιο.

Με τη γνωστή, από την εποχή τού Στάλιν, μέθοδο της συγγενικής ευθύνης. Σε συνδυασμό βέβαια με τούς φακέλλους που η αστυνομία μεν κατάργησε το ΚΚΕ όμως εξακολουθεί να διατηρεί για τούς συμπολίτες μας (πως αλλιώς γνωρίζει τι ψηφίζει "ο πυρήνας του ΣΥΝ" την πρώτη Κυριακή και τι την δεύτερη;), προσπαθεί να φορτώσει στις δυνάμεις της Αριστεράς, την εκλογή δεξιού δημάρχου στην Ομηρούπολη!

Και "ξεχνούν" βέβαια οι "αντιοπορτουνιστικές" δυνάμεις του τόπου, κάτι που γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά στην Ομηρούπολη.

Ότι δηλαδή ο μόνος λόγος για τον οποίο εξελέγη ο συγκεκριμένος δήμαρχος, είναι η πεισματική άρνηση των "συνεπών", να συνεργαστούν με την υπόλοιπη Αριστερά. Στο βωμό των μικροοικονομικοπολιτικών συμφερόντων της ηγετικής κλίκας του Περισσού, παρέδωσαν το δήμο στη δεξιά. Τώρα ζητούν και τα ρέστα!!!

Φίλοι αντιοπορτουνιστές! Η ετερογλωσσία, η συκοφαντία και η επιλεκτική μνήμη είναι εκ των κυριοτέρων χαρακτηριστικών του οπορτουνισμού. Έτσι τουλάχιστον διατείνεται ο Λένιν. Σκεφθείτε το καλά.

Και μετά αφήστε τους άλλους να κρίνουν ποιος είναι οπορτουνιστής και ποιος όχι!

Εκτός αν και σεις διαφωνείτε με τον Λενιν όπως η βουλευτής του κόμματος σας, η αγία Κανέλλη, η οποία εναγωνίως (κατά την επίσκεψη της στο νησί μας) προσπαθούσε να μας πείσει οτι, ότι πιό συντηρητικό έχουν παράξει οι κοινωνίες των ανθρώπων, η θρησκεία δηλαδή, πρέπει να είναι μεταξύ των ιδανικών του ...συνεπούς κομμουνιστή.

Αυτά για να αντιληφθείτε οτι για την ταύτιση με την ακραία κοινωνική συντήρηση που σας αποδίδει πλέον η κοινωνία, δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Read more...

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Η ΘΗΡΕΣΙΑ!!!

>> Σάββατο, 4 Απριλίου 2009

Δεν ξέρω ακριβώς...

Είναι η ματαιοδοξία τού "υπερήφανου" πατέρα ή η ρομαντική εικόνα της δασκάλας πιάνου, ενός ωδείου της περιφέρειας που παίρνει απο το χέρι την εννιάχρονη μαθήτρια της και την οδηγεί σε έναν απο τούς πιό σπουδαίους διαγωνισμούς της χώρας;

Τον διαγωνισμό ταλέντων τού Φίλωνα. Ένα διαγωνισμό που έχει αναδείξει σπουδαίους σολίστες, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Σγούρος.

Όποιος και αν είναι ο λόγος συγγραφής αυτού του post, ένα έχει σημασία:

Η ΘΗΡΕΣΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!

ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ.

Το σπουδαιότερο κατόρθωμα όμως είναι άλλο. Προστέθηκε στα υπόλοιπα παιδιά που καθημερινά αποδεικνύουν ότι υπάρχει και η "άλλη" ελληνική περιφέρεια. Αυτή που δεν ενδιαφέρεται για τα talent shows των λογής - λογής Μικρούτσικων, Ανοητούτσικων, Αμορφωτούτσικων κ.ά.ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΩΝΑ!ΧΡΗΣΤΟΥ – ΚΑΒΥΡΗ ΘΗΡΕΣΙΑ

ετών 9
Ωδείο Αιγέας, Χίος
Διδασκαλία, κ. Μίτσυ Ακογιούνογλου-Χρήστου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. S. BACH, Little Preludes and Fughettas, 6 μικρά πρελούδια, n. 3 στη Ρε ελάσσονα, BWV 935

W. A. MOZART, Sonata Facile, K. 545, Allegro, στη Ντο μείζονα (1ο μέρος)

E. GRIEG, Book II, 8 Lyric Pieces, Op. 38, n. 7, Waltz

F. BURGMÜLLER, 25 Easy progressive studies, Op.100, ‘Ballade’, No 15 (επιβεβλημένο)

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP