Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ.

>> Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Θέλοντας να τιμήσουν την σπουδαία προσφορά του σ. Μ. Παπαγιανάκη, στα θέματα περιβάλλοντος του νησιού μας, οι χιώτες οικολόγοι του συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου, έδωσαν στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση.


Σύλλογος Οικολογίας
και Περιβάλλοντος Χίου.
ΤΘ 56
Χίος 81100
27/ 5 /2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη ,βουλευτή του ΣΥΝ ενός ανθρώπου που από πολύ νωρίς είχε αντιληφτεί την βαθιά πολιτική σημασία της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.
Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης κατ’ επανάληψη είχε μαχητικά καταθέσει επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα που ο Σύλλογος μας είχε πρώτος αναδείξει και αγωνισθεί ( Σωλήνες Ναγού, Ανάβατο, Θόλο, Υδροβιότοπους, Αεροδρόμιο, Αρχαιολογικούς χώρους. κλπ)
Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου.

Read more...

ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ...ΣΤΑΘΕΡΑ αχαχαχααχαχαχααχαα! Νάστε καλά βρε σύντροφοι!!!

>> Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Read more...

Ποιός να είναι ο γιαλός; Και ποιός το άρμενο;

>> Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες απο τότε που ο γραμματέας της ΚΝΕ Πρωτούλης, σαν άλλος ιεροεξεταστής, εισέβαλε σε γυμνάσιο της Πετρούπολης (συνοδευόμενος απο διμοιρία των ΚΝΑΤ), προκειμένου να... επαναφέρει ¨εις την τάξιν", καθηγήτρια η οποία ετόλμησε να διδάξει την Ιστορία κατά τρόπον που δεν εγκρίνει το ...ΚΚΕ!!!
Ποιο ήταν το... έγκλημα της καθηγήτριας;
α) Είναι στέλεχος του Συνασπισμού και
β) Είπε στα παιδιά ότι η εκκλησία, το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ ασκούν λογοκρισία.

Η καθηγήτρια θα μπορούσε να παραπέμψει τα παιδιά σε ολίγων λεπτών ακρόαση των ιδιόκτητων ΜΜΕ του ΚΚΕ ή σε ανάγνωση ολίγων αράδων του Ριζοσπάστη, προκειμένου να στηρίξει τις απόψεις της.
Με αυτή του την εισβολή ο Πρωτούλης, φρόντισε να την απαλλάξει από αυτό τον κόπο. Ασφαλέστερη απόδειξη των απόψεων της καθηγήτριας, από την εισβολή τού γραμματέα και των ΚΝΑΤ, δεν θα μπορούσε να υπάρξει!!!

Δεν πέρασαν πολλές μέρες και ο Πρωτούλης με άρθρο του στον Ριζοσπάστη, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Στην ουσία εκτίθεται για δεύτερη φορά επιβεβαιώνοντας τα όσα αναφέρω παραπάνω.

Το άρθρο του Πρωτούλη μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Το περίεργο της υπόθεσης (και ο λόγος που με έκανε να γράψω το παρών) είναι άλλος.
Ο γραμ. της ΚΝΕ, προκειμένου να στηρίξει τις απόψεις του, χρησιμοποιεί, στο τέλος του άρθρου του, στίχους του γνωστού Γερμανού ποιητή Βολφ Μπίρμαν.

Τούς ίδιους ακριβώς στίχους που είχε χρησιμοποιήσει και ο γράφων σε παλαιότερο άρθρο του σχετικά με τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε λοιπόν τότε τι μου είχε απαντήσει συμπατριώτης και φίλος Red blogger και στέλεχος του τοπικού ΚΚΕ


Ας αποφασίσουν λοιπόν οι σύντροφοι:

α) Είναι ο Μπίρμαν ο "Σολζενίτσιν" της Αν. Γερμανίας αλλά "άμα λάχει" χρησιμοποιούμε τους στίχους του για να ...κατατροπώσουμε τους οπορτουνιστές;

β) Όπου θέ ο τσουκαλάς κολλά τάυτιά του τσουκαλιού;

γ) Είναι η διγλωσσία το κύριο χαρακτηριστικό του οπορτουνισμού και άρα είναι οπορτουνιστές;

ε) Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν;

και στ) Ο Πρωτούλης είναι ο γιαλός ή το άρμενο;


Υ.Γ Με την ουσία του άρθρου του Πρωτούλη, θα ασχοληθώ σε επόμενο άρθρο γιατί αποτελεί επιτομή της συντηρητικής κατηφόρας που έχει πάρει το ΚΚΕ.
Περιέχει απο ηθικοπλαστικού Κανέλιου ύφους ρήσεις ( ο "καλός" Κνίτης, πρώτος στα μαθήματα πρώτος στον αγώνα), έως ασφαλίτικης σύλληψης καρφώματα με δήθεν τάχαμου υπαινιγμούς για το ήθος της καθηγήτριας.

Read more...

ΣΤΟΙΧΗΜΑ;

>> Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ;

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ).

Read more...

ΚΑΙ Ο ΤΖΟΥΛΙΑΝΟ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

Μήνυμα του υποψηφιου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Τζουλιάνο Τζουλιάνι


Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να είμαι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Διέθεσα όλη την ζωή μου στους αγώνες της ιταλικής εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, της Γενικής Συνομοσπονδία Ιταλών Εργατών.

Στις 20 Ιουλίου του 2001 στην Γένοβα κατά την διάρκεια της βίαιης καταστολής της πορείας των συγκεντρωμένων κατά της συνόδου των G8 δολοφονήσανε τον γιο μου Κάρλο Τζουλιάνι. Από τότε η κύρια προσπάθειά μου είναι να θυμίζω και να καταγγέλλω εκείνα τα τραγικά γεγονότα, να ζητώ την αλήθεια και την δικαιοσύνη.


Η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συνταγματικών δικαιωμάτων, που καταπατώνται όλο και πιο συστηματικά τα τελευταία χρόνια, είναι αναγκαία για να βάλουμε φράγμα στους αυταρχικούς κατήφορους που βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλά μέρη της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ιταλία.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμάμαι και χαιρετίζω τους πρόσφατους αγώνες της ελληνικής νεολαίας που έδωσαν νέα ώθηση και ελπίδα στους αγώνες όλης της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Ενώνω την φωνή μου με τις δικές σας προσπάθειες για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη των ευρωεκλογών.

Τζουλιάνο Τζουλιάνι

Read more...

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΡΙΓΓΛΟ ΤΗΣ EUROVIZION.

>> Τετάρτη 6 Μαΐου 2009



Μια μουσική γιορτή, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια διοργανώνεται μια μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, και τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Μια μουσική γιορτή με κεντρική ιδέα «για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης».


Η φετινή EurovisiOFF δίνει τη σκηνή της στα εναλλακτικά ρεύματα μουσικής που δημιουργούνται στην Αθήνα από νέες και λιγότερο νέες μπάντες και καλλιτέχνες και κινούνται εκτός του κυρίαρχου πολιτιστικού πρότυπο, όπως αυτό προβάλλεται από τη βιομηχανία της μουσικής.


Γνωστά, λιγότερο γνωστά ή και τελείως άγνωστα στο ευρύ κοινό συγκροτήματα θα ανακατέψουν τη jazz με το hip hop, ελληνικές μουσικές με σύγχρονους ήχους, τη samba με τo funk, σε μια ανοιχτή μουσική γιορτή που φιλοδοξεί να έχει πολύ χορό και μουσική.


Στη EurovisiOFF4 συμμετέχουν οι:


(με σειρά εμφάνισης)


- Vicky B. & the acoustic troubles


- Γ. Κοντραφούρης Baby Trio


- Imam Baildi


- Banda Macamba


Eκτός από μουσική, η EurovisiOFF 4 θα φιλοξενήσει εκθέσεις εικαστικών από νέους καλλιτέχνες.


Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο Κόκκινο»


Eurovisi-OFF: μια εναλλακτική γιορτή


Οι περισσότεροι ξέρουμε τη Eurovision. Το γνωστό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις… εθνικής υπόθεσης. Όμως η Eurovision δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα πολυδάπανο τηλεοπτικό show που προβάλει την πιο εμπορική εκδοχή της μουσικής κάθε χώρας, με όχι πάντα ιδιαίτερα επιτυχημένες αισθητικές επιλογές.


Η Eurovisi-OFF είναι μια γιορτή που στόχο έχει να αναδείξει τη μουσική των διαφορετικών πολιτισμών που ζουν και αναπτύσσονται στην Αθήνα. Την μουσική των ανεξάρτητων σχημάτων, τις νέες τάσεις, την μουσική των μεταναστών, την μουσική παραγωγή που συχνά μένει «κρυμμένη» από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης. Η Εurovisi-OFF είναι μια εναλλακτική πρόταση στη λογική της ομογενοποίησης και της εμπορευματοποίησης της τέχνης.


Eurovisi-OFF: μια γιορτή στο δημόσιο χώρο


Η ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη δεν χρειάζεται πολυδάπανες φιέστες με χορηγούς και «ονόματα» της νύχτας. Στην Αθήνα παράγεται κι ένας διαφορετικός πολιτισμός από καλλιτέχνες που δημιουργούν πολύ πιο αξιόλογα πράγματα από το πλαστικό και τυποποιημένο life style. Χρειάζεται να δοθεί χώρος έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες, στα υπόγεια μουσικά ρεύματα και τις πρωτοποριακές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.


Η Ανοιχτή Πόλη προτείνει μια άλλη πολιτιστική πολιτική για τον Δήμο Αθηναίων. O Δήμος Αθηναίων πρέπει να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική έκφραση στο δημόσιο χώρο της πόλης: η πόλη, οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι μπορούν να ζωντανέψουν με υπαίθριες δωρεάν γιορτές που μπορούν να είναι χαμηλού κόστους και υψηλής αισθητικής. Έτσι, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, η καλλιτεχνική δημιουργία θα μπορούσαν να γίνουν καθημερινή υπόθεση σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.


Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 από τις 7.30 το απόγευμα σας περιμένουμε όλους και όλες στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό του ΗΣΑΠ.


Λίγα λόγια για τα γκρουπ που συμμετέχουν στην EurovisiOFF-4:


- Imam Baildi


Μετά από μερικά επιτυχημένα πειράματα με παλιούς ελληνικούς ήχους από τα βινύλια των 78 σtροφών, οι Imam Baildi, δημιούργησαν ένα ολόκληρο άλμπουμ χρησιμοποιώντας samples ελληνικής μουσικής της δεκαετίας του ‘40, του ‘50 και του ’60. Η ιδέα είναι να φέρουν στο προσκήνιο ξεχασμένους ήχους Ελλήνων καλλιτεχνών του 20 αιώνα, και να τα ανακατέψουν με σύγχρονους ήχους και ρυθμούς. Οι Imam Baildi ανακατεύουν στην σκηνή της EurovisiOFF τα samples από τον υπολογιστή τους με τους ήχους ζωντανών όργανων, τρομπέτας, κλαρίνου και σαξόφωνου.
περισσότερα: www.myspace.com/imambaildi


- Γ. Κοντραφούρης Baby Trio


Το Baby Trio είναι το καινούριο organ project του Γιώργου Κοντραφούρη με τον ίδιο στο Hammond organ και τους Αλέξανδρο Βήχο στην κιθάρα και τον Βαγγέλη Κοτζάμπαση στα drums. Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και jazz. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Page one” και ενεργό μέλος των “EXIT” και του “Houston Pearson Quartet”. Έχει συνεργαστεί σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς και μεταξύ άλλων έχει διδάξει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
περισσότερα: www.kontrafouris.com, www.myspace.com/georgekontrafouris


- Banda Macamba


Η ιδέα του μουσικού σχήματος “Banda MACAMBA” γεννήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο νέοι μουσικοί από την Βραζιλία, ο Fabio Cruz και ο Ericsson Lapa, γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το εφταμελές, σήμερα, σχήμα παίζει μουσική που προέρχεται αποκλειστικά από την Βραζιλια και περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος αλλά και μουσικές των Gilberto Gil, Caetano Veloso, Jorge Ben και άλλων.
περισσότερα: www.myspace.com/bandamacamba


- Vicky B. & the acoustic troubles


Δημιουργήθηκαν το 2000 στην Αθήνα και αποτελούν την πιο χαλαρή εκδοχή των PLASTIC PEOPLE. Οι live εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν πολύ μαύρη χορευτική μουσική funk, jazz, blues και άλλα.



περισσότερα: www.plasticpeople.gr, www.myspace.com/plasticpeoplegr

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP