Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΚΑΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ»

>> Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΕΚΑΝΕ  Η ΤΟΥΡΚΙΑ»


«Μπροστά σε ένα τόσο ακραίο γεγονός, ενάντια σε ανθρώπινες ζωές και το Διεθνές Δίκαιο, όπως με την πολύνεκρη επίθεση των Ισραηλινών στα ειρηνικά «Καράβια για τη Γάζα», η φραστική καταδίκη ή η παραπομπή σε μελλοντικές έρευνες για τα γεγονότα ισοδυναμεί με ανοχή ή και στήριξη. Όπως, ήδη έκανε η Τουρκία, όπως ζήτησε και η Αραβική Ένωση, η Ελλάδα , πλοίο της οποίας δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση σε διεθνή ύδατα, οφείλει να ανακαλέσει άμεσα τον πρεσβευτή μας στο Ισραήλ. Να παγώσει κάθε συμφωνία με το Ισραήλ, στρατιωτική ή οικονομική. Και να ζητήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πάγωμα το ευρωισραηλινών σχέσεων, που έχουν αναβαθμισθεί παρά την τρομοκρατία Νετανιάχου»


                                               
                                                                                                            Αθήνα, 31/5/2010

Read more...

ΧΙΟΣ: 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ.

Τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαίου, στις 4:50, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα σκάφη του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.


Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα, 80 ναυτικά μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ και της Γάζας, ήταν τουλάχιστον 2 νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες, κυρίως στο τουρκικό σκάφος Mavi- Marmara.

Καταγγέλλουμε το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ για μια ακόμη πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από τουλάχιστον 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλεια ελλήνων πολιτών που επέβαιναν σε σκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία, αλλά συνεχίζει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την ίδια στιγμή που αυτό καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος και κακοποιεί έλληνες πολίτες. Ελληνες επιβαίνοντες, μέλη της ελληνικής αποστολής και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για την Γάζα» καλούσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών και έβρισκαν τα τηλέφωνα κλειστά.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας

να κλείσει την πρεσβεία του Ισραήλ

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις, να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7 ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ!

Read more...

Τ' άκουσες Αλέκο; Μετά τον Γκλέζο ήρθε η σειρά σου!

>> Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΑΝΤΩΝΗΣ  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
Το γνωρίζει κανείς το φυντάνι; Πρώην στέλεχος των Ενεργών Πολιτών και αναπληρωματικό μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά που τον ακούσαμε ήταν όταν άρχισε να κατηγορεί τον... Μανώλη Γλέζο προκειμένου να ενσωματωθεί στον σκληρό Τσιπρικό πυρήνα. Φαίνεται όμως οτι αυτό δεν ήταν αρκετό διαπιστευτήριο.
Νάτος λοιπόν στη χθεσινή Αυγή να χυδαιολογεί κατά Αλαβάνου. Είναι βλέπεις και παραμονή συνεδρίου!
Μόνο που ξεχνά οτι όσο πιό αναξιόπιστος είναι αυτός που σε κατηγορεί τόσο περισσότερο ανεβαίνεις στην εκτίμηση του κόσμου.

Εδω μπορείτε να διαβάσετε το εμβριθές άρθρο του...εμβριθούς Μαρκόπουλου: 
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=545888

Και η "Αυγούλα" βέβαια πρόθυμη όπως πάντα να φιλοξενεί τις μπούρδες του κάθε νούμερου αρκεί να εξυπηρετεί τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Το ότι σε λίγο δεν θα την διαβάζει ούτε ο διορθωτής της ουδόλως φαίνεται να την απασχολεί!

 

Read more...

Η ευρωπαϊκή κρίση είναι ένα δώρο στην κομμουνιστική αριστερά;


Η οικονομική πορεία της Ευρώπης, οδηγεί αναγκαστικά στην άνοδο της κομμουνιστικής αριστεράς.


Αυτός είναι ο ισχυρισμός που προβάλλει ο Ambrose-Evans Pritchard σε άρθρο του στη Telegraph, και παρά το ότι ακούγεται ως υπερβολή, αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει την πιο σύγχρονη «εμπροσθοφυλακή» της όλης σκέψης γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση. Το άρθρο πρέπει να διαβαστεί οπωσδήποτε, και η ουσία του έχει ως εξής:

Η λιτότητα είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σωθεί η Ελλάδα, ή οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες, περικόπτοντας τις δαπάνες και μειώνοντας το ΑΕΠ τους. Η μόνη πραγματική λύση θα ήταν η ποσοτική ελάφρυνση με λίγο πληθωρισμό, κάτι το οποίο οι Γερμανοί δεν θα δέχονταν ποτέ. Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια των χρόνων, η Γερμανία έχει επιβαρύνει τα δομικά προβλήματα της ΕΕ, κρατώντας τα ημερομίσθια χαμηλά, και συνεπώς αυξάνοντας την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας. Εν ολίγοις, η δεξιά συνταγή δεν πρόκειται να πετύχει, οπότε ανακύπτει μια μοναδική ευκαιρία για την κυριαρχία της αριστεράς.

Η διαρκής ύφεση έχει ήδη βλάψει την αριστερή πτέρυγα των σοσιαλιστών που κυβερνούν στη Πορτογαλία. Το κομμουνιστικό κόμμα PCP, καθώς και οι Μαοϊκοί και οι Τροτσκιστές του αριστερού μπλόκ, έλαβαν συνολικά το 18% των ψήφων το Σεπτέμβριο του 2009, αφήνοντας μόνο του τον πρωθυπουργό Jose Socrates να προσπαθεί να επιβάλλει λιτότητα μέσω μιας ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο κομμουνιστής ηγέτης Jerónimo de Sousa δήλωσε πρόσφατα πως η χώρα του έχει καταντήσει προτεκτοράτο των Βρυξελλών, δηλώνοντας υποταγή στην ΕΕ εξαιτίας οικονομικών εκβιασμών. Θύμισε μάλιστα τον εμφύλιο πόλεμο του 1383, όταν η χώρα συσπειρώθηκε για να διώξει τους ξένους καταπιεστές από τα πορτογαλικά ιερά χώματα.

Και η Πορτογαλία δεν είναι μοναδική. Υπάρχουν το Rifondazione Comunista της Ιταλίας, η Izquierda Unida της Ισπανίας, το γαλλικό Parti Anti-Capitaliste του Olivier Besancenot, και η γερμανική Linke. Αν και είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για έναν πανευρωπαϊκό αριστερό ξεσηκωμό εναντίον της ΟΝΕ, η αριστερά είναι η μόνη που προβάλλει μια κατανοητή και λογική κριτική εναντίον των λαθών της νομισματικής ένωσης, και μια εξήγηση στο γιατί δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη λύση μέχρι να δημιουργηθεί μια πλήρης δημοσιονομική ένωση, με τα όσα προβλήματα προκύψουν.

Business Insider

Το πλήρες άρθρο του Ambrose-Evans Pritchard, εδώ:

http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/7756879/Europes-deflation-torture-is-a-gift-to-the-Far-Left.html

Read more...

Αλέκο μας ξενέρωσες

>> Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αναδημοσίευση απο τις "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"



Σε μια ομολογουμένως μεγάλη συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Αλαβάνος πέραν των όσων (ξανα) είπε, μας επεφύλασσε και ορισμένες εκπλήξεις. Μόνο που αυτές ξενέρωσαν τους πιστούς φίλους του Αλέκου, και επιβεβαίωσαν το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του. Επίτρεψέ μου φίλε Αλέκο να σου απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο:

Πρώτον, είχες διαρρεύσει ότι θα κάνεις νέο κόμμα και δεν έκανες νέο κόμμα. Και τσάμπα βγήκε στα κεραμίδια το παλιό κόμμα και φώναζε «νάτοι νάτοι οι διασπαστές».

Δεύτερον, είχε διαφανεί ότι θα έστηνες Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο. Και αντί για αυτό ξεφουρνίζεις μέτωπο και πέραν της αριστεράς. Και εκεί που υπήρχε έτοιμη η καταγγελία ότι ο αριστερισμός είναι η γεροντική ασθένεια του Αλαβάνου, άντε τώρα πάλι από την αρχή. Παλιο-κρυφο-Πασόκε Αλέκο.

Τρίτον: Και άντε να σε πούμε παλιο-κρυφο-πασόκε. Τι το θες τόσο βρίσιμο στον Γιωργάκη; Πώς γίνεται και παλιο-κρυφο-πασόκος και υβριστής της πρωθυπουργάρας; Γιατί μας μπερδεύεις;

Τέταρτον, τόσους μήνες δεν έπιασες τη λέξη Συριζα στο στόμα σου. Και αυτό τι σήμαινε; Ότι είχες άλλο πολιτικό σχέδιο (όπως αμείλικτα αποκάλυπτε τόσο καιρό ο συγκλονιστικός Βίτσας). Χθες μας είπες ότι η ψυχή του Συριζα είναι ζωντανή και να δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότησή του. Θες να μας τρελλάνεις;

Πέμπτον και τελευταίο: Τι το ήθελες αυτό για την Περιφέρεια Αττικής; Φαντάζεσαι τώρα τον Αλέξη να καταθέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης; Πάλι συγκρουσιακό καλοκαίρι προβλέπω.

Read more...

"Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ.

>> Πέμπτη 27 Μαΐου 2010


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
Αγαπητοί κάτοικοι αυτού του τόπου. Μόνιμοι ή προσωρινοί. Μέρα με την μέρα η κρίση, που έχει φτάσει πλέον στις πόρτες όλων μας, βαθαίνει!
Όλοι διαβάζουμε, ακούμε και βιώνουμε, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αδυναμία των μικρών επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα.
Η κυβέρνηση μαριονέττα των Βρυξελών και του ΔΝΤ με τη στήριξη του ακροδεξιού Λάος και την ανοχή της ΝΔ, βυθίζουν τη χώρα όλο και περισσότερο στην ύφεση.
Με ψεύτικες ρητορείες  προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα είναι μονόδρομος!
ΨΕΜΜΑΤΑ!
Τα μέτρα είναι άδικα και κυρίως αναποτελεσματικά!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ!



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/6 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ Η ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ». ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ.


Λίγα λόγια για την ταινία:

Το έργο, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και την οικονομική κρίση και όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα, έχει ως πρωταγωνιστή τον Τζον Πέρκινς, που από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως ειχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστό, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου, στην οποία βασίστηκε το ομότιτλο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου.

Read more...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

>> Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των ιδιωτικών υπαλλήλων της Χίου (το οποίο πάντως δεν μετέχει στην ανοικτή επιτροπή κατά των μέτρων), στην οποία αναφέρονται στην κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τοπικά ΜΜΕ.
Να επισημάνουμε οτι τα όσα θα διαβάσετε αρχίζουν σιγά σιγά να ισχύουν και σε άλλες επιχειρήσεις του νησιού και θα πρέπει να αναδειχθούν άμεσα!
Τώρα περισσότερο απο κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητος ο συντονισμός φορέων, πολιτών, συλλογικοτήτων, έξω και μακρυα από διασπαστικές λογικές, σε ένα ενιαίο Μέτωπο κατά της επερχόμενης λαίλαπας!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΧΙΟΥ ΚΑΙΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

 Εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ "Αλήθεια" , "Πολίτης" και "Δημοκρατική"ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο Εργατικό Κέντρο Χίου τηνΤρίτη 25/5/2010 αφού συζητήσαμε το σύνολο των εργασιακών μαςπροβλημάτων καταλήξαμε στα εξής:Οι εργαζόμενοι δέχονται σήμερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης μεσυνεχείς ανατροπές στα εργασιακά , οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα τύπου "Αλήθεια" χρωστάει δεδουλευμένα αρκετών μηνών στο σύνολο σχεδόν των εργαζομένων.Επιπλέον σήμερα η εργοδοσία επιχειρεί με τη λογική του "διαίρει καιβασίλευε" και υπό τον εκβιασμό της απόλυσης, την βλαπτική μεταβολήτων εργασιακών σχέσεων και την μείωση μισθών.Στην τηλεόραση "Πατρίδα" επανειλημμένα δεν τηρούνται οι ειδικότητεςμε αποτέλεσμα αρκετοί να υποχρεώνονται στην άσκηση καθηκόντων που δενπροβλέπονται από τη σύμβαση τους ενώ συνάδελφοι εργαζόμενοι στο ίδιομέσο , εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και συνάμαασφάλισης.

Στη "Δημοκρατική" μετά την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας δεν έχουνκαταβληθεί ακόμα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις με αποτέλεσμα οιαπολυμένοι εργαζόμενοι εκτός από την ανεργία να βρίσκονται αντιμέτωποιμε το πρόβλημα της επιβίωσης.Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν είναι υπεύθυνοι για την οικονομικήκρίση που αντιμετωπίζουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις.Ούτε συμμετείχαν στα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια, σταοικονομικά ανοίγματα , στις πολιτικές προτιμήσεις των εκδοτών τους καιβεβαίως στο μοίρασμα των κερδών τους ώστε να καλούνται τώρα ναπληρώσουν.Αντίθετα ότι δημιουργήθηκε έγινε με τη δουλειά , τον ιδρώτα, την υπεραξία των εργαζομένων σε αυτά, πολλές φορές με απλήρωτες υπερωρίες ακόμα και εις βάρος της υγείας μας ή και των οικογενειών μας Σήμερα όμως οι εργαζόμενοι καλούνται να υποστούν και να μοιραστούν τις συνέπειες των οικονομικών προβλημάτων των επιχειρήσεων αυτών των οποίων την οικονομική διαχείριση ποτέ δεν είχαν, ούτε ρωτήθηκαν για κρίσιμες επιλογές .
Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν.

-Καμία απόλυση. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας-Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις στους απολυμένους της "Δημοκρατικής" και οι καθυστερούμενοι μισθοί στην"Αλήθεια"
-Καμία μείωση μισθών ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων που θα αποτελείβλαπτική μεταβολή όχι μόνο για εμάς τους εργαζόμενους αλλά ακόμη καιγια το επίπεδο της ενημέρωσης και συνάμα της Δημοκρατίας.

Συνάδελφοι η υποταγή και η μοιρολατρία δεν αποτελούν λύση. αφού έρχονται χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση, την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ. τα οποία και αυτά θα αποβούν εις βάρος μας όπως π.χ η μείωση των αποζημιώσεων, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε. και άλλα. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσειςτους το επόμενο διάστημα αν αυτό απαιτηθεί και δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΣΤΟΜΙΣΘΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου
-Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Χίου

Read more...

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

>> Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Read more...

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΕΙ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

>> Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Όσο πιο γρήγορα φύγει, η πιο καταστροφική κυβέρνηση  απο την ίδρυση του ελληνικού κράτους, τόσο το καλλίτερο για όλους.
Και γιαυτούς που δεν θα αναγκαστούν να φεύγουν νύχτα απο τις ταράτσες με ελικόπτερα και για τον ελληνικό λαό!

Διαβάστε πώς ο Κον - Μπετιτ, προτείνει το αυτονόητο στο Γιωργάκι και αυτό μοιραίο και άβουλο αντάμα, δειλιάζει ακόμη και τώρα που έχει οδηγήσει τούς εργαζόμενους στην καταστροφή!
Δειλίζει να πάει κόντρα στούς πολιτικούς του προϊστάμενους

ΑΠΟ ΤΟ TVXS




Με συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος», ο ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, αποκαλύπτει ότι εισηγήθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου να μην εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τη Γαλλία και τη Γερμανία για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων, όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε: «Δεν είναι τόσο εύκολο».
«Ο Καραμανλής υπέγραψε συμβόλαια για αγορά φρεγατών 2,5 δις ευρώ, ελικόπτερα, μαχητικά και γερμανικά υποβρύχια. Η Ελλάδα πρέπει να πει ότι τα επόμενα 5 - 10 χρόνια δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτά τα συμβόλαια», δηλώνει ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ και εκφράζει την άποψη ότι οι Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, δεν θα μπορέσουν να αντιτάξουν οποιοδήποτε επιχείρημα σε ένα τέτοιο αίτημα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.
«Δεν θα πουν τίποτα. Δεν τους συμφέρει η δημόσια συζήτηση ενός τέτοιου θέματος»,τονίζει και προσθέτει: «Πρέπει να στρέψουμε την κοινή γνώμη προς αυτήν την κατεύθυνση».
Παράλληλα, ο ηγέτης των Πρασίνων ασκεί κριτική στην Κομισιόν χαρακτηρίζοντάς την «αδύναμη και χωρίς ιδέες» για να περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από το πετρέλαιο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, στο παρελθόν, είχε προτείνει στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, να μελετήσει το ενδεχόμενο της προσέγγισης της Τουρκίας στην Ευρώπη, ώστε να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας.
Επιπλέον, είχε καταγγείλει ότι ο Σαρκοζί και ο Φιγιόν έθεσαν ως προϋπόθεση για να χορηγήσουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα την ολοκλήρωση των συμφωνιών για τον πολεμικό εξοπλισμό, που είχαν υπογραφεί.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ!
ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ! ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ)!
ΑΣ ΦΡΟΝΤΊΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ!
ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΒΟΛΙΚΑ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ!
ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ! ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ, ΔΙΑΧΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΆΛΗ ΈΚΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ...

Read more...

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΄΄ΣΤΗΡΙΞΗΣ'' ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

>> Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Τέσσερις γνωστοί οικονομολόγοι, θέτουν το παρακάτω κείμενο σε δημόσια συζήτηση:

Η βαθειά κρίση στην οποία οδήγησε την παγκόσμια οικονομία η νεοφιλελεύθερη στρατηγική οφείλεται σε δύο σοβαρές επιλογές. Στη συνεχή αφενός αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των μισθωτών και των λαϊκών τάξεων, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και του πλούτου των ανώτερων τάξεων, και με αποτέλεσμα τη μείωση της ενεργού ζήτησης. Στην επίσης συνεχή αύξηση του ιδιωτικού και δημοσίου χρέους της οικονομίας με στόχο την αντιστάθμιση με αυτό τον τρόπο της στασιμότητας ή μείωσης της ζήτησης από την πλευρά της πραγματικής οικονομίας.
Η κυρίαρχη σήμερα προσέγγιση για την αντιμετώπιση της κρίσης, η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τελικά η επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι αυτή που υποστηρίζει την εξασφάλιση πάση θυσία ακόμα και της εκβιαστικής κερδοφορίας του τραπεζικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου, διαμέσου και πάλι της αναδιανομής του εισοδήματος σε βάρος των μισθωτών, των κατώτερων εισοδημάτων, ειδικότερα των νέων, και φυσικά των ανέργων.

Πρόκειται για την εξασφαλισμένη οδό προς την ύφεση, την ανεργία, την επιδείνωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την μείωση των συντάξεων, τη σοβαρή συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και η αποκατάσταση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων, απαιτούν μια αντίστροφη πολιτική. Με στόχους την ισχυρή και άμεση αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος της απασχόλησης και των κατώτερων εισοδημάτων, και την ελάφρυνση του βάρους του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας. Στην κατεύθυνση αυτή επιβάλλεται η επιμονή στην ανάπτυξη συνεργασιών με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τη διεκδίκηση της θεσμικής θωράκισης του ευρώ και τη θεσμοθέτηση μηχανισμού αναπτυξιακής σύγκλισης, καθώς και η αξιοποίηση κάθε άλλης δυνατότητας αμοιβαίας επωφελούς διεθνούς συνεργασίας σε ό,τι αφορά στο δημόσιο χρέος. Οι όποιες ρυθμίσεις επιχειρηθούν ή επιβληθούν θα πρέπει να υπηρετούν τους παραπάνω στόχους.

Το αδιέξοδο στο οποίο προσπαθεί να απαντήσει η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και το ΔΝΤ) δεν αφορά τον δανεισμό του δημοσίου, αλλά αφορά την απροθυμία του ελληνικού κράτους να εξασφαλίσει την πληρωμή των ετήσιων τόκων του χρέους που προσεγγίζει τα 13 δις ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με 5% περίπου του ΑΕΠ. Κινδυνεύει δηλαδή να οδηγηθεί η χώρα σε ένα κατήφορο επιδείνωσης της ύφεσης, εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας και της μαζικής φτώχειας, επειδή δεν θέλησε η κυβέρνηση να επιτύχει άμεσα και αποτελεσματικά μία αναδιανομή εισοδήματος διαμέσου της φορολογίας, η οποία να αντιστοιχεί σε αυτό το ποσοστό του εθνικού εισοδήματος, και να λάβει μέτρα ανάκαμψης της παραγωγής και βελτίωσης της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δαπανών.

Αλλά η νεοφιλελεύθερη προσέγγιση, υποστηρίζει μια δραματική αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των μισθωτών και των φτωχότερων κατηγοριών του πληθυσμού: πρόκειται για μειώσεις των μισθών και των λοιπών εισοδημάτων που μπορεί να φθάσουν από 10 μέχρι 20%, και μέχρι 30% μείωση των συντάξεων. Αυτή η νέα μεταφορά εισοδημάτων προς το χρηματιστικό κεφάλαιο και τα ανώτερα εισοδήματα δεν θα επιλύσει, αλλά, στην καλύτερη περίπτωση, θα μεταθέσει το πρόβλημα του χρέους, ενώ θα επισπεύσει την κατάρρευση και διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, με τον περιορισμό των δυνατοτήτων παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων. Και μπορεί να προβλέψει κανείς ότι μια τέτοια αδύναμη οικονομία θα αδυνατεί να υποστηρίξει παραγωγικά την παραμονή της, για πολύ, στη ζώνη του Ευρώ.

Ποιος οδήγησε την ελληνική οικονομία, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σ’ αυτήν την δυσμενή κατάσταση;

Ποιός οδήγησε την ελληνική οικονομία στην κρίση του δανεισμού, του χρέους, της απασχόλησης, και της ανταγωνιστικότητας. Διότι ενώ είχαμε στο διάστημα 1998-2008 αύξηση του κόστους εργασίας κατά 1%, η επιδείνωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητας ήταν 26,8%, την περίοδο 2000-2009. Η διεθνής οικονομική κρίση ή η εφαρμοζόμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική μονεταριστικής έμπνευσης που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα;


Πως εξηγείται οτι η ελληνική οικονομία κατά την διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών με συνεχή αύξηση του ΑΕΠ και έντονη ανισοκατανομή του εισοδήματος προσφεύγει σε δανεισμό και σε συνεχή αύξηση του δημόσιου χρέους; Σε ποιους λόγους οφείλεται αυτό το «ελληνικό παράδοξο» που έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα, μετά το 2007 σ’ αυτή την δυσμενή δημοσιονομική, κοινωνική και παραγωγική κατάσταση; Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι το σημερινό δημοσιονομικό και παραγωγικό πρόβλημα της χώρας δεν οφείλεται στο επίπεδο των μισθών και των συντάξεων.


Εμείς θεωρούμε ότι οφείλεται κατά κύριο και αποκλειστικό λόγο στην δανειακή μεγέθυνση της δημόσιας και ιδιωτικής κατανάλωσης, στις υπερτιμολογήσεις των κρατικών προμηθειών, στις φοροαπαλλαγές προς τις επιχειρήσεις που στέρησαν από έσοδα τον Κρατικό Προϋπολογισμό (7,7% του ΑΕΠ οι άμεσοι φόροι στην Ελλάδα, 13,1% του ΑΕΠ οι άμεσοι φόροι στην Ε.Ε. των 27, συμμετοχή στην Ελλάδα των μισθωτών και συνταξιούχων κατά 81,5% στο δηλωθέν εισόδημα φυσικών προσώπων και κατά 78,7% στη φορολογία του εισοδήματος φυσικών προσώπων), στην ανισοκατανομή του εισοδήματος, στην απελευθέρωση της φοροδιαφυγής και στην κατάρρευση του μηχανισμού ελέγχου είσπραξης των εσόδων του κράτους, στην εισφοροδιαφυγή, την ευέλικτη, την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία καθώς και στην συρρίκνωση του τεχνολογικού και καινοτομικού δυναμικού της χώρας.

Αυτό που προτείνουμε ως την οδό για την αναθέρμανση της οικονομίας και την κοινωνική ανασυγκρότηση, είναι να πραγματοποιηθεί μια αντίθετη αναδιανομή του εισοδήματος, να μεταφερθούν στα δημόσια ταμεία πόροι και εισοδήματα από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους μισθωτούς και τους φτωχούς. Είναι δυνατόν στις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις για το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας, να υλοποιηθεί μια αύξηση της φορολογίας κατά 10 μονάδες του ΑΕΠ, η οποία θα προέλθει κατά το μισό από την πραγματική αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, και κατά το άλλο μισό από την αναδιανομή του εισοδήματος και την επιβολή ενός πράσινου φόρου. Βεβαίως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις – όπου στην ουσία έχουν δημιουργηθεί συνθήκες «παγίδας του χρέους» - το πρόβλημα είναι ταυτόχρονα και δημοσιονομικό και αναπτυξιακό. Άρα, πέρα από την πλευρά των εσόδων σημαντική διάσταση της πολιτικής πρέπει να είναι και η μείωση των μη αποδοτικών δαπανών του δημοσίου και η αύξηση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, μεσομακροχρόνιου ορίζοντα.


Με αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η πληρωμή των τόκων του δημοσίου χρέους, αλλά θα υπάρχουν και πόροι διαθέσιμοι για τη στήριξη της βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, για την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας σε κοινωνικές υπηρεσίες (4 δις Ευρώ το χρόνο ισοδυναμούν με 200.000 ως 250.000 θέσεις εργασίας) και για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων κατά 40% περίπου. Το πρόσθετο διαθέσιμο ποσό για τη στήριξη της οικονομίας θα ισοδυναμεί ετησίως με το τριπλάσιο των πόρων του ΕΣΠΑ και θα εξασφαλίσει την απαρχή μιας πορείας ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή και αναδιανεμητική κατεύθυνση, και θα έχει επιβαρύνει μόνο την πολυτελή κατανάλωση και τις πολυτελείς εισαγωγές.

Η προτεινόμενη από τον μηχανισμό «στήριξης» μείωση των αμοιβών της εργασίας στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, εμφανίζεται ως το μέσο για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Αλλά η βύθιση της οικονομίας στην ύφεση και στην αύξηση της ανεργίας θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις, σε απαξίωση επομένως του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού, καθώς και στην συνέχιση της επιδείνωσης του επιπέδου ανταγωνιστικότητας με αποτέλεσμα να χρειαστούν δύο δεκαετίες για την ανασυγκρότηση ακόμα και των υπαρκτών σήμερα παραγωγικών δυνατοτήτων. Για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού, την βελτίωση της παραγωγικότητας, της καινοτομικής ικανότητας της οικονομίας και της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας, χρειάζεται αντίθετα να δοθεί άμεσα προτεραιότητα στο σχεδιασμό νέων πολιτικών για την ενέργεια και το περιβάλλον, τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία και τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.

Μια τέτοια στρατηγική δεν αφορά σήμερα μόνο την ελληνική οικονομία και την ιδιαιτερότητά της. Αποτελεί μια αξιόπιστη και βιώσιμη στρατηγική για τις περισσότερες υπερχρεωμένες και ελλειμματικές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως για το σύνολο της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα αποδειχθεί σύντομα ότι η χρησιμοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης των μεθόδων και των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και πολιτικών που οδήγησαν σε αυτήν, δεν μπορεί παρά να φέρει μια βαθύτερη επιβράδυνση της οικονομίας και επιβάρυνση της κοινωνίας στο σύνολο της Ευρώπης. Μια ριζοσπαστική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση εναλλακτικών αναπτυξιακών και αναδιανεμητικών πολιτικών στο επίπεδο της ευρωπαϊκής ηπείρου.


Οι ιδέες αυτές κατατίθενται στο δημόσιο διάλογο που πρέπει, επιτέλους, να αναπτυχθεί με στόχο την διαμόρφωση μιας εναλλακτικής οικονομικής πολιτικής, βιώσιμης, κοινωνικά δίκαιης και αποτελεσματικής για τον κόσμο της εργασίας, της γνώσης και την κοινωνία συνολικά.


Κώστας Βεργόπουλος

Γιάννης Δραγασάκης

Πέτρος Λινάρδος-Ρυλμόν

Σάββας Ρομπόλης

Read more...

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΑΝΗΓΥΡΑ! ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ!

>> Τετάρτη 19 Μαΐου 2010







ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΝΗΣΤΕΙΑ



ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2010

στις 7.30 η ώρα το βράδι

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ»

(μετρό Βοτανικός),

επί της Ιεράς Οδού, αρ. 11, Αθήνα.
 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ● ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ● ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ● ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ● ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
Απολύουν και κόβουν μισθούς

αλλά στήνουν τα καλλιστεία



Ο Θ. Φιλιππόπουλος εκδότης του Playboy, πρόεδρος του σωματείου των εκδοτών περιοδικών (Σ.Ε.Π.Τ.) και ο Π. Κυριακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του STAR, εκπρόσωπος του αφεντικού του, με κυνικό τρόπο πριν από λίγες ημέρες παράγγειλαν στους εργαζόμενους ότι δεν έχουν λεφτά και απαίτησαν να δεχθούν μειώσεις στους μισθούς τους. Ταυτόχρονα, πιέζουν τους συναδέλφους μας να αυξήσουν τις ώρες εργασίας για να καλύψουν τη δουλειά των απολυμένων, απειλούν με διακοπή συνεργασίας τους εργαζόμενους που αμείβονται με δελτίο παροχής και δεν δεσμεύονται καν ότι όσοι απέμειναν, τουλάχιστον, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.

Και οι δυο τους, όμως βρήκαν λεφτά για να στήσουν πάλι καλλιστεία. Ημίγυμνες γυναίκες, ανάμεσά τους μάλιστα και πολλές παντρεμένες, σε ζωντανή μετάδοση, θα διαγωνιστούν ποια θα επιλεγεί για να ποζάρει γυμνή στο Playboy.

Φαίνεται ότι στον προϋπολογισμό των αφεντικών λεφτά για πασαρέλες υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν για να εξασφαλίζουν σε όλους τους εργαζόμενους το δικαίωμά στην ποιότητα ζωής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση στρώνει χαλί στην εργοδοτική αυθαιρεσία με την αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, με την αύξηση του ποσοστού απολύσεων, με την μείωση στο μισό από ότι ισχύει σήμερα της αποζημίωσης απόλυσης.

· Επειδή, εμείς δεν κυκλοφορούμε με ελικόπτερα και κότερα και δεν βγάλαμε την ανάπτυξη της χώρας μας σε off shore εταιρίες και σε καταθέσεις στο Λονδίνο και στην Ελβετία

· Επειδή κάποιοι θεωρώντας ότι επιστρέψαμε σε εργασιακό Μεσαίωνα, προκαλούν ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη μας και επιχειρούν να αναστήσουν συμπεριφορές τσιφλι­κάδων

· Επειδή ο εργαζόμενος δεν είναι αριθμός στην κρίση και η γυναίκα δεν γεννήθηκε για να υπηρετεί την οφθαλμοπορνεία

· Επειδή αυτή και άλλες ρηχές εκδηλώσεις, με τον τρόπο και στους καιρούς που στήνονται ουσιαστικά προκαλούν χιλιάδες συναδέλφους μας ανέργους, απολυμένους, υποαπασχολούμενους και επειδή πλέον χρειάζεται να χτυπηθεί όπου εκδηλώνεται η εργοδοτική σε βάρος μας υπεροψία



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2010

στις 7.30 η ώρα το βράδι

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ»

(μετρό Βοτανικός),

επί της Ιεράς Οδού, αρ. 11, Αθήνα.





Μέσα στο Κέντρο η ξεφτίλα των μεγαλο-κεφαλαιούχων

και έξω η Ελλάδα που μπορεί και αντιστέκεται

Read more...

ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΕΤΟΣ;

>> Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αλήθεια δεν καταλαβαίνω το θρήνο για την μη εκλογή Κουβέλη ως σύνεδρου στο επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΝ.
Πιστεύουν κάποιοι σύντροφοι οτι ο αποκλεισμός ήταν αποτέλεσμα μεθόδευσης; Άρα αποτέλεσμα μεθόδευσης είναι και η εκλογή του Γαλανόπουλου στην πρώτη θέση! Δεν έχει λοιπόν παρά να παραιτηθεί και τη θέση του να καταλάβει ο Κουβέλης! Γιατί δεν του ζητείται;
Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι; Μήπως τους έφαγε και εδώ (όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας) η απληστία; Μήπως πήγαιναν να βγάλουν τρείς συνέδρους πριμοδοτόντας υπέρ του δέοντος τον ένα και την πάτησαν; Και τώρα δεν τολμούν να γυρέψουν απο τον εκλεγέντα να παραιτηθεί;
Μήπως τελικά η μεθόδευση ήταν απο άλλη πλευρά;

Ας δούμε όμως τις δηλώσεις τεσσάρων επιφανών στελεχών (και απο τις δύο αποχρώσεις) της Πτέρυγας καθώς και την απάντηση της ΑΡΑΝ, η οποία βρίσκεται κατηγορούμενη για μεθόδευση:


ΔΗΛΩΣΗ ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ


Ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη από το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα από το οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο αυτό.
Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα με το οποίο η ηγεσία μας οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα, οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους/ισσες σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου.
Οι ευθύνες είναι δεδομένες.



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΑΛΑΦΑ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ

Μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για το κόμμα και την κοινωνία, στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριό μας, η μεθόδευση του αποκλεισμού του σ. Φ. Κουβέλη από το συνέδριο, από συγκεκριμένη ομάδα μελών της Π.Κ. Καλλιθέας, συνιστά πράξη καταδικαστέα, πολιτικά εμπαθή και ξένη προς το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς που εκπροσωπούμε.
Οι ενέργειες αυτές επιχειρούν, συνειδητά ή ασυνείδητα, να δυναμιτίσουν τη συλλογική μας προσπάθεια για ένα δημοκρατικό, ανοιχτό και χρήσιμο για την κοινωνία συνέδριο. Οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν. Η επιτυχία του συνεδρίου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα σχέδια.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Η δυσμενής και δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τη μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο συνέδριο του Συνασπισμού, επιβεβαίωσε πλήρως τους λόγους που είχαμε επικαλεστεί για τη μη διεξαγωγή του.
Είχαμε ισχυριστεί ότι οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο Συνασπισμό όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ουσιαστικά το κλίμα για απαλλαγή από τον «εσωτερικό εχθρό» και επιβεβαίωση εσωκομματικών συσχετισμών.
Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.
Όλοι μας και πριν απʼ όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής.
Οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


(με αφορμή την μη εκλογή του σ. Φώτη Κουβέλη
ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο)



Ο υπερβολικός τρόπος αντίδρασης της ηγεσίας του κόμματος και των ελεγχόμενων κομματικών ΜΜΕ (ΑΥΓΗΣ , Κόκκινο) για τη μη εκλογή σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο μόνο ερωτηματικά προκαλεί.
Ο ίδιος ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις» και «φαινόμενα που δεν είναι τυχαία ή αθώα».
Μάλιστα με έκπληξη διαβάσαμε στη δήλωσή του ότι όλα αυτά «εκπορεύονται από κέντρα που προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο». Μα εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται. Οι δηλώσεις στήριξης στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τον σταθερό προσανατολισμό τους για ακύρωση του Συνεδρίου. Όσο για τους αιώνιους «Προεδρικούς» το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτήν την ώρα είναι να σιωπήσουν.
Ιδιαίτερα θα σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρείται από την ηγεσία πως η μη εκλογή του σ. Κουβέλη δεν συνάδει με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς!
Δηλαδή η ηγεσία και ο σ. πρόεδρος ζητά από τα μέλη του Κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.
Αυτό κι αν δεν συνάδει με την Ανανεωτική Αριστερά.
Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε μερικά:

- Φεβρουάριος 2008, δήλωση Φ. Κουβέλη αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο (που ψήφισε λευκό) για ψήφο ανοχής-εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

- Δεκέμβριος 2008, ανοιχτή υπονόμευση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της μαθητικής εξέγερσης μέσω της συνεχούς παρουσίας του στα ΜΜΕ

- Ιανουάριος 2010, έθεσε θέμα - εκτός οργάνων και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ - στήριξης του Κάρολου Παπούλια, μετά το δείπνο με τον Λεωνίδα Κύρκο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και επιχειρηματίες στην Αίγλη, ενώ ζήτησε και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης

- Μάης 2010, υπονόμευσε ευθέως και δημόσια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Κ.Ο. για μη συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Κόμματος έχει λάθος στόχο. Με την άνευ προηγουμένου νεοαυταρχική τακτική της και τα συντονισμένα δημοσιεύματα επιτίθεται στη μικρότερη τάση του κόμματος χωρίς να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί και πως η βάση του Κόμματος καταψήφισε τον σ. Φώτη Κουβέλη.
Εμείς καλούμε την ηγεσία να ξανασκεφτεί όσα εν θερμώ δήλωσε και να μη μεθοδεύσει ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας, όπως προανήγγειλε, προκειμένου να πιέσει τα μέλη. Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη του Κόμματος έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θα αφήσουμε να περάσουν μέθοδοι τύπου Μπέρια στις οργανώσεις.
Την ώρα που τα μέλη ζητούν ιδεολογική και πολιτική θωράκιση για την αντιμετώπιση της τρόϊκας Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που κατεδαφίζει την κοινωνία, καλό θα είναι η ηγεσία να ασχοληθεί με αυτό και να μην ασχολείται με θέματα που δεν αγγίζουν καν την κοινωνία που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.
Εμείς ως Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση θα κάνουμε το παν ώστε στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ να μιλήσουν ελεύθερα τα μέλη και να μην είναι ένα συνέδριο «δεξιάς» στροφής του Κόμματος, όπως δυστυχώς μας προμηνύουν οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και οι τακτικές διαχωρισμού των μελών σε πατρικίους και πληβείους.

18-5-2010

Και πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρίς, όπως με πληροφορεί ο Στέλιος:

«Προς Πρόεδρο ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα


17/5/2010

Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, συνοδοιπόρος μου για 33 χρόνια στο κίνημα της Αριστεράς και στην ανανέωση ιδεών και πρακτικών, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, με αφήνει άναυδο.
Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία.
Σύντροφε Πρόεδρε σου υποβάλω την παραίτησή μου από σύνεδρος.
Με τιμή
Παναγιώτης Γαλανόπουλος
Μέλος Π.Κ. Καλλιθέας
18 Μαϊ 2010 6:10:00 μ.μ.


Όπερ έδει δείξαι: Κανένας λόγος δεν υπήρχε για θρήνους και κοπετούς. Μια παραίτηση αρκούσε! Μια παραίτηση που φυσικά δεν επρόκειτο να έρχονταν άν εδω και ώρες οι λίστες δεν βοούσαν για το πασιφανές. Γιατί αν επρόκειτο για αυθόρμητη παραίτηση θα γίνονταν αμέσως και στο αρμόδιο όργανο (εφορευτική επιτροπή) όχι με τυμπανοκρουσίες και στον... πρόεδρο!!!


ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ "ΑΠΕΣΥΡΕ" ΤΗΝ "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ" ΤΟΥ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
 





Read more...

Και ο Αλαβάνος στην υπηρεσία της αντίδρασης!!!

Φαίνεται οτι την προσπάθεια μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα "καθαρό" μόρφωμα χωρίς "ενοχλητικές" Αριστερές συνιστώσες και προσωπικότητες και υπο τον ασφυκτικό έλεγχο του ΣΥΝ και των δορυφόρων του, δεν την βλέπει μόνο το δικό μας μπλογκ!
Αναδημοσιεύω απο τις "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ": 

Στην Αυγή σήμερα εξαπολύθηκε η ομοβροντία. Τρία άρθρα πυροβολούν τις πρωτοβουλίες του Μετώπου του Αλαβάνου:


Το Μέτωπο “παίζει” με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ

Αποκλίνοντα πολιτικά σχέδια στον ΣΥΡΙΖΑ

Ανάγκη ενότητας και δράσης του ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η αφωνία της Αυγής για την ανακοίνωση 5 μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στο Μέτωπο. Διαβάζοντας τα σημερινά δημοσιεύματα και γνωρίζοντας την πικάντικη προϊστορία της κεντρικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν εκνευρίστηκα. Μίλησα όμως με νηφάλιο σύντροφο, ο οποίος μου έδωσε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων και ένα άλλο πρίσμα των σημερινών δημοσιευμάτων, που ευχαρίστως παραθέτω:

Η ανακοίνωση των 5 του Μετώπου για το παρασκήνιο της τελευταίας σύγκρουσης φιλοξενήθηκε σε πολλές εφημερίδες πλην της Αυγής. Το συμπέρασμα που βγάζουμε ως καλόπιστοι αναγνώστες είναι ότι η ανακοίνωση αυτή αποτελεί κατασκεύασμα των χαλκείων του Χρυσοχοΐδη, ώστε να πληγεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Αυγή κατάλαβε την προβοκάτσια και δεν τη δημοσίευσε. Επιπλέον με τα τρία σημερινά άρθρα προχωρά ή υπονοεί νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις:

Ο Α. Τσίπρας φέρεται να καταγγέλλει ως πλαστή την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γ. Μπανιά κατά τη διάρκεια της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 29/4, όπου φέρεται να είπε ότι «ο ΣΥΝ τα συζητάει όλα εκτός της παρουσίας του Αλαβάνου στη συγκέντρωση».


Ο Α. Καλύβης αποκαλύπτει ότι κατά την επόμενη δραματική συνεδρίαση της γραμματείας στις 4/5, όχι μόνο δεν τέθηκε βέτο για την παρουσία του Α. Αλαβάνου στο βήμα της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα «είναι επιθυμητή η ιδέα και η προοπτική αυτή, αρκεί να βασίζεται σε μια ειλικρινή πρόθεση για πολιτική συνεννόηση και κοινή δράση, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με την ένταξη του συντρόφου με όρους συλλογικότητας στην κοινή μας προσπάθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου το όνομα και το τηλέφωνο του Αλέκου δόθηκε στην πολιτική κίνηση της Πεντέλης, ώστε να του γίνει ραντεβού και να οργανωθεί στο κόμμα.


Η ανυποχώρητη θέληση της ηγεσίας του ΣΥΝ να συνεννοηθεί με τον Αλαβάνο, δεν κάμφθηκε ούτε με την ανώνυμη καταγγελία ότι ο Α. Αλαβάνος όχι μόνο δεν ήθελε να είναι ομιλητής στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη «βρισκόταν στην Αμερική ξεκοκαλίζοντας τα αργύρια της προδοσίας του!».

Ο αναγνώστης της Αυγής (που σημειωτέον δεν λειτουργεί ως κομματικό όργανο), δικαίως ενημερώνεται και οργίζεται γιατί «σε σχεδόν καθημερινή βάση ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στα πολιτικά δρώμενα, με τακτική που και ο ίδιος είχε καυτηριάσει στο παρελθόν, δηλαδή μέσα από τα μίντια». Διότι δεν είναι δυνατόν ο Τσίπρας, ο Κουβέλης και ο Παπαδημούλης να έχουν πάρει σβάρνα τις φάμπρικες και τις φτωχογειτονιές, και ο Αλαβάνος να έχει πιάσει μόνιμο στασίδι στα τηλεοπτικά πάνελ.

Ενδεικτικό του ύποπτου ρόλου που διαδραματίζει ο Αλέκος Αλαβάνος είναι το γεγονός που επίσης σημειώνει η Αυγή: «ο Αλαβάνος αναζητεί τις πιο σκληρές εκφράσεις προκειμένου να χαρακτηρίσει τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, παρ’ ότι την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΣΥΝ μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Παπανδρέου». ‘Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο Αλέκος είναι σε απευθείας σύνδεση με το Μαξίμου ώστε να αποτελέσει οπορτουνιστικό ανάχωμα στην ριζοσπαστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεπαίρνει και ενθουσιάζει τα εξοργισμένα πλήθη. Ενώ μάλιστα ο Αλέξης αρνήθηκε (χωρίς να χρειαστεί δέκατη τέταρτη σκέψη και εφτά συνεδριάσεις οργάνων) να πάει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέκος εθεάθη να μπαίνει από την πίσω πόρτα στην Ηρώδου Αττικού!

Ενδεικτικό των υπόγειων διεργασιών του Μετώπου είναι η αναφορά της Αυγής στο αδιαμφισβήτητο «γεγονός ότι ηγετικό στέλεχος του Μετώπου ρωτούσε στη Βουλή για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ και πώς κατατίθεται η κομματική επιχορήγηση στην περίπτωση που υπάρξει διάσπαση του σχήματος»… Είναι προφανές ότι ούτε τα αργύρια της προδοσίας, ούτε η τεράστια περιουσία Αλαβάνου, επαρκούν για την διασπαστική προβοκάτσια. Επιστρατεύεται –άκουσον άκουσον- και η κρατική επιχορήγηση!

Η Αυγή επίσης ξεσκεπάζει τη στάση Αλαβάνου για τις «ακραίες μορφές δράσης που προτείνει, με χαρακτηριστικότερη την απολίτικη και επικίνδυνη πρόταση που έκανε για αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή». Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από το περιβάλλον του Αλέκου, η πρόταση αυτή έγινε γιατί ο Αλαβάνος συγκινήθηκε από τη γνήσια αγωνία του Γ. Ψαριανού που μέσα στη Βουλή είχε πει ότι «ο κόσμος θα μας πάρει και τους 300 με τις πέτρες…» Το περιβάλλον Αλαβάνου επιμένει ότι αυτή η πρόταση κατατέθηκε για την προστασία των αθώων βουλευτών της αριστεράς.

Η Αυγή τέλος υπογραμμίζει το αυτονόητο: «Είναι προφανές ότι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ξετυλίγεται ένα άλλο πολιτικό σχέδιο. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν περισσεύει κανείς για την αριστερά, που πρέπει όλοι να μη λειτουργούν με σύνδρομα βεντετισμού και να αποδέχονται τη συλλογική δημοκρατική λειτουργία». Δείγμα αυτής της έλλειψης βεντετισμού και της συλλογικής δημοκρατικής λειτουργίας ήταν η ανακοίνωση της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ από τον ραδιοσταθμό Κόκκινο, καθώς και η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων των τεσσάρων πανελλαδικών συνδιασκέψεων του σχήματος.

Read more...

ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

>> Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τίς τελευταίες μέρες όλο και πυκνώνουν οι δήθεν ουδέτερες αναλύσεις και αρθρα με τα οποία γίνεται σαφής προσπάθεια να εμφανιστεί το "Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης"  ως παράγων διάσπασης τού ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια όλες οι προσπάθειες στηρίζονται σε σχεδόν μεταφυσικές εικασίες και δίκες προθέσεων! Όποτε έγινε προσπάθεια να στηριχθούν και σε πραγματικά γεγονότα, τότε οι εμπνευστές τους "έσπασαν τα μούτρα τους", αφου ως γνωστόν το ψέμα "έχει κοντά ποδάρια"!
Η αγάπη με την οποία σπεύδει να αγκαλιάσει κάθε τέτοια προσπάθεια, απο τη μία ο φιλοτσιπρικός και απο την άλλη ο ανανεωτικό - Πασοκικός τύπος, κάνει εμφανή την ταυτότητα όσων επιχειρούν να στήσουν σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ!
Το κοινό μέτωπο όμως τσιπρικών - ανανεωτικών κατα του ακατονόμαστου (Αλαβάνου), δείχνει δυστυχώς ποιό θα είναι και το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΣΥΝ! Όλα δείχνουν πως για μία ακόμη φορά (ίσως την πιο καθοριστική), το κόμμα αυτό θα χάσει το τρένο! Όλα επίσης δείχνουν οτι ίσως αυτή η φορά να είναι η τελευταία.

Θα σταθώ σε δύο γεγονότα που επαληθεύουν τα όσα αναφέρονται παραπάνω:

α) Στίς 26 Απριλίου, το "Μέτωπο" ανακοινώνει ανοικτή συγκέντρωση στην Αθήνα. Πρίν περάσουν 2 εικοσιτετράωρα, ο ΣΥΝ (στην προσπάθεια να προλάβει "δυσάρεστες" εξελίξεις) καταθέτει πρόταση στην γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για συγκέντρωση πρίν απο την συγκέντρωση του "Μετώπου".
Απο μέλη της γραμματείας τότε κατατίθεται η πρόταση να ακυρωθεί η συγκέντρωση του μετώπου και να γίνει μία μόνο κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητές τούς Αλαβάνο - Τσίπρα! Ο ΣΥΝ αρνείται!!! Το ίδιο κάνει και στις 4 Μάη, στην συνεδρίαση της γραμματείας στην οποία παρευρίσκονται ο νυν και ο τέως πρόεδρος.
Έτσι η ευκαιρία να διαλυθεί το σκηνικό διάσπασης που έχει αρχίσει να στήνεται, χάνεται!
Και το χειρότερο όλων! Απο τον ΣΥΝ γίνεται προσπάθεια να εμφανιστεί δήθεν ανακοίνωση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επιρίπτονται οι ευθύνες για την αποτυχία διοργάνωσης κοινής εκδήλωσης, στον ...Αλαβάνο!!! Λίγες ώρες αργότερα, με κοινή τους ανακοίνωση, μέλη της γραμματείας που ανήκουν στο μέτωπο, ξεκαθαρίζουν ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ΣΥΝ ο οποίος αρνήθηκε την δυνατότητα στον τέως πρόεδρο του να είναι ομιλητής(!!!) και δηλώνουν οτι παρότι μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκαναν για το καλό της ενότητας  Τα αποτελέσματα βέβαια φάνηκαν στην ίδια την συγκέντρωση!

β) Στην ελεγχόμενη απο τον Τσίπρα, Αυγή στις 16/5, δημοσιεύεται λιβελογράφημα με τίτλο:
«το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο με λογικούς ακροβατισμούς και ψευδή στοιχεία, προσπαθεί με τη σειρά του να εντείνει το σκηνικό διάσπασης
Ο τρόπος με τον οποίο το "άρθρο" αγκαλιάζεται και προωθείται απο συγκεκριμένους "κύκλους" του ΣΥΝ, κάνει καταφανέστατους τούς σκοπούς και την πατρότητα του!

Όμως και αυτή η ψευδολογία θα πέσει στο κενό. Λίγες ώρες αργότερα θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο η ομιλία του Χ.Κατσούλα (πάνω στην οποία "στηρίζεται" το "άρθρο") και θα αποδειχθεί και αυτό το ψέμα!


Πολύ χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση της ΚΟΕ που θα ακολουθήσει:


Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ


Στην Κυριακάτικη Αυγή δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο «το Μέτωπο παίζει με τα όρια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ». Στόχος του άρθρου είναι να αποδείξει ότι το Μέτωπο οργανώνει «σχέδιο διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της δίκης προθέσεων και των εικασιών (που παραμένουν στο επίπεδο της υποκειμενικής αντίληψης), επιστρατεύεται ένα «γεγονός»: Η αποστροφή του Χ. Κατσούλα, στελέχους της ΚΟΕ από πρόσφατη ομιλία που έκανε στην Πάτρα. «Δεν μας εκφράζει η αριστερά που βρίσκεται στη Βουλή, είπε το στέλεχος της ΚΟΕ». Κατά διαβολική σύμπτωση, ακριβώς το ίδιο «γεγονός» αναφέρεται και σε σχόλιο του Φ.Π. στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Επίσης, κατά διαβολική σύμπτωση, το «γεγονός» αυτό διαδίδεται εδώ και μέρες από γνωστούς κύκλους, προσπαθώντας να αποδείξει ότι εφαρμόζεται σχέδιο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Η συντονισμένη αυτή αναπαραγωγή συνεχίζεται και σήμερα από άλλο εκδοτικό συγκρότημα.


Η ατυχία των εμπνευστών αυτής της εκστρατείας, είναι ότι πρόκειται για ανύπαρκτο «γεγονός». Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στην βιντεοσκοπημένη ομιλία που κυκλοφορεί ολόκληρη στο διαδίκτυο. Η φράση (εντός εισαγωγικών μάλιστα), ποτέ δεν εκστομίστηκε. Οπότε οι προπαγανδιστές της διάσπασης ας περιοριστούν στα σενάρια, στους μύχιους πόθους και στην εσωστρεφή αναζήτηση των χρήσιμων κακών. Όσο για το τι είναι και τι θέλει το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης και ποια είναι η επιδίωξη της ΚΟΕ, θα κατατεθεί ανοικτή και δημόσια πρόταση στη συγκέντρωση της 27/5.

Επιτέλους κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν: Το παλιό πολιτικό σκηνικό καταρρέει. Και μαζί του η παλιά αρτηριοσκληρημένη "Αριστερά" των μηχανισμών και της ίντριγκας.
Δεν ξέρω αν τελικά οι Κουβελοχατζησωκράτιδες θα πείσουν τον Τσίπρα οτι ένα άλλο ΠΑΣΟΚ είναι εφικτό! Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να του εμφυσήσουν το σύνδρομο του "βεζύρη στη θέση του βεζύρη"!
Εκείνο που ξέρω είναι οτι πολλοί αριστεροί θα αισθανθούν περήφανοι που τραβήχτηκαν έγκαιρα απο το χείλος του γρεμού!


Υ.Γ: Επίτηδες άφησα έξω την περίπτωση του γιαουρτώματος Παναγόπουλου. Τότε που εν χωρώ, Ανανεωτικοί, Τσιπρικοί, Κοκκινοπράσινοι κ.τ.λ, "έδειχναν" τον Χ. Κατσούλα σαν δράστη! Δεν περίμεναν οι αφιλότιμοι ούτε την αστυνομία να το ανακοινώσει! Συντάχθηκαν πλήρως με τον ΦασιστοΓεωργιάδη! Μιά απο τις μελανότερες στιγμές την Αριστεράς! Εφάμιλλη της στοίχισης της Αλέκας στο συντηρητικό μπλοκ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Λάος, κατα τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη!

Υ.Γ2 Και πρίν καλά καλά τελειώσω το άρθρο μου ήρθε ΑΥΤΟ. Πήρα μια βαθειά ΑΝΑΣΑ και σας το "σερβίρω". Θαυμάστε τι κατάλαβαν τόσο καιρό!!!

Read more...

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ!!!

>> Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ισλανδία

Η ζωή μετά την πτώχευση 

Με αξιοπρέπεια και χιούμορ οι Ισλανδοί αρνούνται να πληρώσουν τα σπασμένα τραπεζιτών και κυβερνήσεων (δείξαν το δρόμο...)

Πολλοί γνωρίζαμε την Ισλανδία χάρη στη σκοτεινή μούσα Μπγιορκ, τους Σίγκουρ Ρος, άντε και τις «παγωμένες» αλλά γεμάτες χιούμορ και ανθρωπισμό ταινίες του Μπαλτασάρ Κορμακούρ, του Νταγκούρ Κάρι και των άλλων σπουδαίων νεαρών σκηνοθετών του ισλανδικού σινεμά. Μετά, τον Οκτώβρη του 2008, μάθαμε ότι η Ισλανδία, εκτός από παγετώνες, θερμοπίδακες και αμέτρητα ενεργά ηφαίστεια, τα οποία συγκροτούν
ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο, διέθετε και μια αδηφάγο τραπεζική ελίτ. Αλόγιστα δανειζόμενοι και δανείζοντες, αυτοί οι κοστουμαρισμένοι μάνατζερ κατάφεραν σε μικρό διάστημα να φαλιρίσουν μια φαινομενικά πλούσια και ευνομούμενη χώρα χάρη στην ένοχη ανοχή των κυβερνώντων της. Η οικονομία κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους, τα αλιευτικά τους σκάφη. Το νόμισμα κόπηκε στη μέση από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις
και οι τιμές των προϊόντων εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Χιλιάδες πολωνοί και άλλοι ανατολικοευρωπαίοι οικονομικοί μετανάστες επέστρεψαν άρον άρον στις πατρίδες τους: Τι ψωμί να βγάλεις σε μια κατεστραμμένη οικονομία; Η αισιοδοξία όμως δεν λείπει από τη μικρή νησιωτική χώρα. Υπάρχει ζωή και μετά την οικονομική καταστροφή, διατρανώνουν οι κάτοικοί της. Με αξιοπρέπεια και με χιούμορ. Και με τη βεβαιότητα ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ασυδοσία άλλων.

Λονδίνο, Αμστερνταμ και Βερολίνο, από κοντά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αξιώνουν από τους ισλανδούς πολίτες να πληρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ στους 450.000 βρετανούς, ολλανδούς και άλλους ξένους καταθέτες που έχασαν τις επισφαλείς οικονομίες τους όταν το «ταχύπλοο» των ισλανδικών τραπεζών, ιδίως η διαδικτυακή «φούσκα» Ιcesave, προσέκρουσε σε παγόβουνο. Και βούλιαξε σαν Τιτανικός.

Το προπερασμένο Σαββατοκύριακο στο μακρινό Ρέικιαβικ έβρεχε καταρρακτωδώς και φυσούσε αέρας παγωμένος, ακόμη και για τους πιο σκληροτράχηλους Ισλανδούς. Οι απόγονοι των Βίκινγκς όμως αψήφησαν το κρύο και τις απειλές και πήγαν ομαδικά στις κάλπες για να πουν «Οχι», με ένα απίστευτο 93%, στους (κατά γενική ομολογία επαχθέστατους) όρους αποζημίωσης των βρετανών και ολλανδών καταθετών για την οποία είχε δεσμευθεί η κυβέρνησή τους. Το «Ναι» πήρε μόλις 1,8%- ακόμη και τα λευκά ήταν περισσότερα.

«Το "Οχι" μας δείχνει ότι δεν πιστεύουμε στην κοινωνικοποίηση του χρέους των ιδιωτών.Δείχνει ότι είναι πλέον καιρός η Βρετανία να μας αντιμετωπίσει ως κυρίαρχο κράτος και όχι σαν αποικία της. Και ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να μας εκβιάζουν για την υπόθεση "Ιcesave"» τονίζει η αριστερή βουλευτής Μπιργκίτα Γιονσντοτίρ.

Ούτε την Ευρώπη βλέπουν πια σαν σωτήρα, ιδίως μετά το χρηματοπιστωτικό δράμα της Ελλάδας. «Τα ψάρια μας είναι το μόνο που μας έχει απομείνει τώρα που οι τράπεζές μας κατέρρευσανκαι τα μεγάλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέλουν να μας τα πάρουν κι αυτά!» λέει οργισμένος ένας ταξιτζής, ο Χέλγκι Γιόνσον.

Στις απειλές των κυβερνώντων πως αν πουν «Οχι» θα γίνουν... «Κούβα του Βορρά» απαντά με χιούμορ μια 22χρονη φοιτήτρια, η Ελισαμπέτ Ρουν Σιγκουρντοτίρ, πίνοντας τον καφέ της σε ανοιχτό(!) καφενείο του Ρέικιαβικ. «Και λοιπόν; Στη χειρότερη περίπτωση, σε 20 χρόνια θα γίνουμε πράγματι σαν την Κούβα, με παλιά αυτοκίνητα στους δρόμους. Μόνο που τα δικά μας παλιά αμάξια θα είναι Range Rover!» λέει χαμογελώντας. Οι απειλές είχαν λοιπόν το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Και τώρα η Ισλανδία των 320.000 κατοίκων προκαλεί πονοκεφάλους, ανάβει φωτιές. Τι θα συνέβαινε, αλήθεια, αν αυτοί οι ανυπότακτοι απόγονοι των Βίκινγκς βρουν μιμητές, αν οι πολίτες και άλλων χωρών αρνηθούν να πληρώσουν τα σπασμένα των τραπεζών ή τα χρέη που στοιβάζουν εν ονόματί τους οι διαπλεκόμενες κυβερνήσεις τους; Μήπως έχουμε όλοι μέσα μας έναν... Βίκινγκ και δεν το ξέρουμε;

«Οι Ισλανδοί έγιναν οι πρώτοι στον κόσμο αντάρτες ενάντια στην ιδέα ότι οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό μιας ανεξέλεγκτης ιδιωτικής τράπεζας» έγραψε χαρακτηριστικά η Ροβένα Μέισον στη βετανική εφημερίδα «Daily Τelegraph».

Αυτή η λαϊκή εξέγερση παρακολουθείται με άγχος από πολλές υπερχρεωμένες κυβερνήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες φοβούνται μήπως αυτή η άρνηση γίνει «μεταδοτική».

Read more...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

>> Τετάρτη 12 Μαΐου 2010









Στις 26 Απριλίου το μέτωπο αλληλεγγύης και Ανατροπής ανακοίνωσε κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για τη κρίση, με ομιλητές τους Α. Αλαβάνο, Χρ. Κατσούλα, Μ. Μπόλαρη.

Στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της 29ης Απριλίου από τον ΣΥΝ και άλλα μέλη της Γραμματείας προτάθηκε κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, με ομιλητή τον Α. Τσίπρα. Εμείς καλέσαμε να γίνει  μία μόνο συγκέντρωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους Α. Αλαβάνο και Α. Τσίπρα και να ματαιώσουμε τη συγκέντρωση του Μετώπου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αρνήθηκε.

Στη γραμματεία της 4ης Μαίου παρουσία του Α. Αλαβάνου και του Α. Τσίπρα επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό. Προτείναμε για δεύτερη φορά κοινή συγκέντρωση με τους δύο ομιλητές και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά αρνήθηκε. Με βάση το κανόνα της ομοφωνίας θα μπορούσαμε να μη δεχθούμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάναμε όμως.

Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του ΣΥΝ, προχωράει σε συγκέντρωση στις 14 Μάη στη Κλαυθμώνος. Το Μέτωπο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο «Σπόρτινγκ» στις 20 Μαίου. Χάνεται έτσι, παρά τις προσπάθειές μας, μία μοναδική ευκαιρία για ένα ισχυρό σήμα ενότητας, αγώνα και νέου ξεκινήματος που απαιτούν οι ιστορικές στιγμές, οι ανάγκες μίας πολιορκούμενης κοινωνίας, η υποχρέωση υπέρβασης των ανεπαρκειών του ΣΥΡΙΖΑ και η έντονη επιθυμία των μελών και φίλων μας.

Κάνουμε σήμερα, 11 Μαίου, για Τρίτη φορά ύστατη έκκληση προς τον ΣΥΝ, να προχωρήσουμε σε κοινή εκδήλωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Μάη στο «Σπόρτινγκ» είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και οποιονδήποτε άλλον χώρο, φτάνει να είναι ενωτική.

                                                                             Αθήνα 11 Μαίου 2010  

Αντώνης Νταβανέλος
Γαλάνης Νίκος
Θεωνάς Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Τσακνιάς Δήμος

Read more...

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!

>> Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μετά την πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών της Χίου κατά των μέτρων σταθερότητας της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 6/5, στην αίθουσα Χίου Διδασκάλου, αποφασίστηκε η δημόσια προβολή τού βραβευμένου ντοκυμαντέρ που αφορά την επέμβαση του ΔΝΤ και την επακόλουθη χρεοκοπία της Αργεντινής.


Έτσι την Τρίτη, 11/5 στις 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Βουνακίου θα γίνει η προβολή της ταινίας.

Θα προηγηθεί δημόσιος διάλογος για να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις της επιτροπής.

Από την Επιτροπή όπου συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές αλλά και ενεργοί πολίτες της Χίου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ τα πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι, φορείς αλλά και ΟΛΟΙ οι πολίτες της Χίου, να πυκνώσουν τις τάξεις της.



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ!





Λίγα λόγια για την ταινία:

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.

Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση.



H ώρα της κρίσης Αργεντινή 2001 του Φερνάντο Πίνο Σολάνας

Δείτε μέσα από το ντοκιμαντέρ τι συνέβει στην Αργετινή το 2001

Η οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση στην Αργεντινή το 2001, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μέσα από την κάμερα του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Φερνάντο Σολάνας.

Μετά από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1983, οι διαδοχικές “δημοκρατικές” κυβερνήσεις προώθησαν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που ισχυρίζονται να μετατρέψουν την Αργεντινή σε παγκόσμια πιό φιλελεύθερη και ακμάζουσα οικονομία.

Η ταινία δίνει έμφαση στις πολυάριθμες πολιτικές, χρηματοοικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές πτυχές που δείχνουν το δρόμο της Αργεντινής προς την καταστροφή.

Η ταινία δίνει έμφαση στις πολυάριθμες πολιτικές, χρηματοοικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές πτυχές που δείχνουν το δρόμο της Αργεντινής προς την καταστροφή.

Read more...

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΓΑ...ΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΙ ΓΥΦΤΟΙ!!!

>> Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Απο το:   fimotro.blogspot.com/2010/05/blog-post_4123.html





Όλοι έχουν άποψη για τις δραματικές εξελίξεις σε σχέση με την Οικονομία. Δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Κοκός! Σε γραπτή γραπτή δήλωσή του που διένειμε στα ΜΜΕ εμφανίζεται εξαιρετικά «ευαίσθητοςε» για τα ματωμένα επεισόδια της Τετάρτης. Όταν ο... θυμός υπερχειλίζει, όταν η ελπίδα δεν διαφαίνεται, το συναίσθημα εκφράζεται με βία και αντίδραση. Όμως τώρα, δεν είναι η στιγμή να υποκύψει η Ελλάδα και ο λαός της σε αυτή την οργή, όσο δικαιολογημένη και εάν είναι. Τώρα είναι η στιγμή να προασπίσουμε την πίστη μας στην Δημοκρατία». Ο Κ. Γλύξμπουργκ, προφανώς, ξεχνώντας τα δεκάδες δισεκατομμύρια που κόστισε στον ελληνικό λαό η «προίκα» του, ζητά από τους Έλληνες να κάνουν γενικώς κουράγιο! «Εάν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα, εάν αντιδράσει, θα είναι θύτης. Εάν όμως, με την σοφία της ηρεμίας και την δύναμη της αλληλεγγύης υπερβεί τον πόνο της αδικίας, θα βγει νικητής και θα φωτίσει τον δρόμο για την επόμενη γενιά, για τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει. Ωστόσο το «λαέ κάνε κουράγιο» του κ. Γλύξμπουργκ ο οποίος πρόσφατα έκανε τις φθινοπωρινές του διακοπές στο Πήλιο δεν συνοδεύεται με εισφορά στο ταμείο για τη διάσωση της Ελλάδας του κ. Πετσάλνικου.

Read more...

7 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!!! ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ!

>> Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 3 ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ!
ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 4 ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ GATOULEA

Read more...

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΚΚΕ;

            α) Απο την παραμονή της μεγάλης χθεσινής απεργίας και συγκέντρωσης, είχαμε αρκετά θετικά μηνύματα στο νησί μας. Δεν ξέρω αν κάτι ανάλογο έγινε και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά την νύχτα η πόλη γέμισε με κατάμαυρες ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ αφίσσες με άκρως ενωτικό περιεχόμενο. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΟΛΛΑΝΕ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΦΙΣΣΕΣ και μάλιστα με μεγάλη ομοιότητα με τις αφίσες του αντιεξουσιαστικού χώρου!
             β) Λίγες ώρες αργότερα, η πορεία του ΠΑΜΕ θα ακολουθήσει την πορεία των εμποροβιοτεχνών οι οποίοι με την σειρά τους ενώθηκαν με την πορεία του εργατικού κέντρου και του ΣΥΡΙΖΑ!
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ! Καί μάλιστα μεγαλειώδης!
              γ) Δύο μέρες πρίν, το ΠΑΜΕ - ΚΚΕ προέβαινε σε μία πολύ θεαματική ενέργεια στην Ακρόπολη. Πριν απο λίγους μήνες, το ίδιο ακριβώς είχε κάνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Το περίεργο είναι οτι τό γεγονός τότε, είχε αντιμετωπιστεί απο το ΚΚΕ με ειρωνίες του τύπου "πυροτεχνήματα στον αέρα". Και να που τώρα ακολουθεί αυτή ακριβώς την τακτική!

Για τούς γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας του ΚΚΕ, τα φαινομενικά απλά αυτά γεγονότα, δείχνουν αλλαγή στρατηγικής.
Προσωπικά πιστεύω οτι οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν εξ αιτίας του τραγικού γεγονότος του θανάτου των τριών ανθρώπων της Marfin. Ελπίζω οτι τώρα που το ΚΚΕ δέχεται αυτή την αήθη επίθεση απο τον ακροδεξιό προβοκάτορα "πρόεδρο" του Λάος, να καταλάβει το λάθος που έκανε τον Δεκέμβρη, όταν συντάσονταν με την ακροδεξιά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της υπόλοιπης Αριστεράς.
Εδω είναι και η διαφορά του ΚΚΕ με την υπόλοιπη Αριστερά. Σήμερα που το ΚΚΕ βάλεται, ο κάθε Αριστερός αισθάνεται υποχρεωμένος να το υπερασπίσει (αυτό έκανε ο Τσίπρας στη βουλή), γνωρίζοντας οτι οποιαδήποτε προβοκάτσια είναι εις βάρος ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Αριστεράς.
Το Δεκέμβρη, η αρτηριοσκληρημένη ηγεσία του ΚΚΕ, δεν το είχε καταλάβει. Βιάστηκε να συνταχθεί στο πλευρό του Καρατζαφέρη με την ελπίδα του κέρδους μερικών ψηφαλακιών (που δεν ήρθαν ποτέ) απο τούς φοβισμένους νοικοκυραίους (την κάστα που μερικές δεκαετίες πρίν είχαν φέρει στην εξουσία τον Χίτλερ)! Σήμερα εισπράττει τα επίχειρα αυτής της παράνοιας!
Οι αριστεροί θα υπερασπίσουν με κάθε μέσο το ΚΚΕ απο αυτή την προβοκάτσια που προσπαθεί να στήσει εις βάρος (όπως και εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ)  του η ακροδεξιά.
Η ηγεσία του θα λάβει επιτέλους το μήνυμα των καιρών για ενότητα;

Read more...

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, MARFIN ΚΑΙ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ!!!

>> Τετάρτη 5 Μαΐου 2010



Την ώρα που ολόκληρη η χώρα θρηνεί τα τρία αθώα θύματα της εργοδοτικής ασυδοσίας!
Την ωρα που οι πάντες γνωρίζουν οτι φυσικοί αυτουργοί δεν είναι μόνον αυτοί που έριξαν τις μολότωφ αλλά και αυτοί που είχαν αφήσει μία τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς στοιχειώδη πυροπροστασία και εξόδους κινδύνου!
Αυτοί που είχαν υποχρεώσει τούς άτυχους υπάλληλους να κρατούν ανοικτή την τράπεζα στην καρδιά των διαδηλώσεων, κωφεύοντας στις εκλείψεις τους για κλείσιμο του καταστήματος.
Αυτοί τώρα έρχονται να κάνουν πολιτικές εκτιμήσεις, να λοιδορούν το πολιτικό σύστημα έχοντας την βεβαιότητα οτι τα τσιράκια τους (αστοί πολιτικοί) δεν πρόκειται να τούς πειράξουν!

Θαυμάστε απόσπασμα απο την προκλητική ανακοίνωση της τράπεζας αυτού που φιλοδοξεί να γίνει ο έλληνας Μπερλουσκόνι (ή ο νέος Κοσκωτας).

«Εκφράζουμε την οργή μας κατά της πολιτείας που εγνώριζε ότι μόνο από τύχη δεν είχαν συμβεί μέχρι σήμερα τέτοια τραγικά περιστατικά. Εκφράζουμε ακόμα την οργή μας για τα ξύλινα πολιτικά λόγια και τις αντιδικίες σκοπιμότητας ορισμένων πολιτικών στη Βουλή την ώρα που οι σοροί των συναδέλφων μας δεν είχαν αποσυρθεί από το κατάστημά μας που επολιορκείτο ακόμα από τους διαδηλωτές ή και αναρχικούς» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει, λέγοντας ότι «Οι αυτουργοί μακάρι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι ηθικοί αυτουργοί που δυστυχώς δεν θα τιμωρηθούν ποτέ».



Λές και η τράπεζα δεν έχει ευθύνει για τούς άδικους θανάτους!
Λες και η τράπεζα δεν έχει ευθύνη για τόν αργό θάνατο δεκάδων χιλιάδων ελληνικών νοικοκυριών!

Όμως φαίνεται οτι ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να μην τρώει το κουτόχορτο που του σερβίρουν. Ακούστε με ποιό τρόπο οι πολίτες κράζουν το αρχιλαμόγιο την ώρα που πάει να επισκεφτεί την τράπεζα που πριν λίγη ώρα κάηκαν οι υπάλληλοι του.
Θαυμάστε το ειρωνικό χαμογελάκι του! Λες και απλώς είχε χάσει ο Παναθηναϊκός κάποιο φιλικό!!!



Read more...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ - ΤΣΙΠΡΑ!

>> Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απο τίς 3.30 σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μία απο τις σπουδαιότερες ίσως (λόγω και συγκυρίας) συνεδριάσεις της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή και τού Αλ. Αλαβάνου και του Αλ. Τσίπρα.
Κάτι αρχίζει να κινείται! Είδομεν...

Read more...

Τα ευρωπαϊκά κινήματα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζόμενων!

Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες εργαζόμενους. Ήδη συνδικάτα και κινήματα απ' όλον τον κόσμο καταδικάζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση. Όσο περνάει ο χρόνος και η κρίση του χρέους εξαπλώνεται σε Πορτογαλία και Ισπανία, αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε τονιστεί τόσο από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα όσο και από προοδευτικούς οικονομολόγους: Η Ελληνική κρίση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κρίσης υπερυσσώρευσης και της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου χρηματιστικού καπιταλισμού. Η διεθνιστική αλληλεγγύης και η συμπαράταξη των εργαζομένων στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι πιο αναγκαία από ποτέ.




Στις 5 Μάη καλούνται συγκεντρώσεις:



* Στη Βιένη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

* Στο Μπιλμπάο μπροστά στο Ελληνικό προξενείο

* Στο Λονδίνο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

* Στο Παρίσι μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.

* Στο Βερολίνο μπροστά στην Καγκελαρία.

* Στη Βουδαπέστη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.

* Στις Βρυξέλλες, μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο



Επίσης, με πρωτοβουλία διεθνών αλληλέγγυων έχει ανοίξει στο Facebook σελίδα με τίτλο: “Can't pay, Won't pay: Solidarity with the people of Greece” (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω: Αλληλεγγύη με τον Ελληνικό λαό). Ήδη στις πρώτες ώρες λειτουργίας της έχει δεχτεί εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης απ' όλον τον κόσμο,

Στις 5 όλες-οι στους δρόμους-Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν

το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

Read more...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ!

>> Δευτέρα 3 Μαΐου 2010



Στο κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, εισήλθαν μέλη του Συντονιστικού Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών και την Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, επιδιώκοντας να επέμβουν σε τηλεοπτική εκπομπή με καλεσμένη την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μπουν στο στούντιο, όπου μαγνητοσκοπούνταν η εκπομπή στην οποία θα εμφανιζόταν η υπουργός Παιδείας. Η συνέντευξη, όμως, είχε ολοκληρωθεί και ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στο κοντρόλ των ειδήσεων, διακόπτοντας την κανονική ροή.
Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονται έξω από το μέγαφρο της ΕΡΤ δήλωσαν στο tvxs.gr ότι οι ωρομίσθιοι και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ήθελαν να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας. Αυτή τη στιγμή έχουν μπει στο στούντιο. Οι ίδιοι καταγγέλουν βίαιη απώθηση των διαμαρτυρόμενων από διμοιρία των ΜΑΤ την ώρα που προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο. Άλλη μια διμοιρία εισήλθε στο κτίριο πριν από λίγη ώρα.
Η κ. Διαμαντοπούλου φέρεται να φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου, ενώ αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τους εκπαιδευτικούς ώστε να καταγραφούν στην κάμερα τα αιτήματά τους και να προβληθούν στη συνέχεια από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για 2 τραυματίες ωρομίσθιους καθηγητές.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν οτι  η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να βγάλει στον αέρα τους εκπαιδευτικούς. Οι ίδιοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται να αποχωρήσουν και δε θα αφήσουν ούτε τη Μαρία Χούκλη να αποχωρήσει από το στούντιο.  

Παράλληλα καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση αυτή την ώρα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, Λ. Μεσογείων 432.  

Ολοι στους δρόμους.

Read more...

MH AΠΟΔΕΚΤΟΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 105.5 στο κόκκινο!!!

"Ο Αλ.Αλαβάνος έλαβε πρόσκληση για την εκπομπη της Ευγενιας Λουπάκη  - η οποια το ανακοινωσε κιολας στην εκπομπη της - την οποια και δεχτηκε [ο εξαποδω]..

Στη συνεχεια ο διευθυντης του σταθμού την κάλεσε κι αφου την καταχέριασε [ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΝ ΕΒΡΙΣΕ] ενωπιον πολλων εργαζομενων της απαγόρευσε να κανει τη συνέντευξη, λεγοντας οτι θα ''προστατέψει το σταθμό'' και την παρέπμψε στο Διοικητικο συμβουλιο του Ομίλου !!! [οχι δεν συμβαίνουν μονο στα αστικα ΜΜΕ...]"

Όταν έλαβα το mail θεώρησα οτι πρόκειται περι μίας ακόμη πλάκας! Όπως αυτά για τα γατάκια των κινέζων που μεγαλώνουν μέσα σε γυάλινους κύβους για να γίνουν... τετράγωνα!

Δυστυχώς έκανα λάθος! Η Ευγενεία Λουπάκη επιβεβαίωσε την είδηση.
Να τρόμαξαν κάποιοι απο την εξαγγελία της κεντρικής εκδήλωσης του "Μετώπου";
Να φοβήθηκαν οτι διέρευσε η είδηση οτι τέθηκε βέτο απο τούς "γνωστούς κύκλους" , για την μή πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τον νυν και τον τέως πρόεδρο της Κ.Ο;
Ποιός ξέρει! Ο χρόνος θα δείξει τις επιδιώξεις του καθ' ενός!

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP