Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΚΥΡΚΟΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ...ΦΩΝΑΚΛΑΔΙΚΩΝ(!!!) ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!!

>> Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τη συστράτευσή του με τη «Δημοκρατική Αριστερά» ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κύρκος, χαιρετίζοντας τη συγκρότηση του νέου κόμματος, η ιδρυτική διακήρυξη του οποίου εγκρίθηκε την περασμένη Κυριακή.



 Η πρωτοβουλία της ανανεωτικής πτέρυγας για τη δημιουργία νέου κόμματος «σημαίνει ανανέωση του αγώνα για ριζοσπαστικές λύσεις μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο, όχι φωνακλάδικη στήριξη των λαϊκών αγώνων, για τάχιστη δυνατή έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη». (σ.σ Τούς μή φωνακλάδικους λαϊκούς αγώνες θα τούς στηρίξουν; Να το ξέρουμε δηλαδή. Να κάνουμε ησυχία!)

Ο κ. Κύρκος παραδέχεται τις αντικειμενικές δυσκολίες του νέου εγχειρήματος καλώντας για το λόγο αυτό το λαό να κινητοποιηθεί, ενεργοποιώντας τις δυνάμεις που «εκφράστηκαν πανηγυρικά στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης».(σ.σ Προκειμένου να μην θιγεί ο ΓΑΠ, στο τέλος θα μας ζητήσουν να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις που εκφράστηκαν πανηγυρικά στη...Ναυμαχία της Σαλαμίνας)
«Απευθύνω έκκληση σε όλους όσοι μετέσχαν κατά στάδια στην εποποιία της ανανέωσης του ελληνικού κινήματος*. Να ενωθούν μαζί μας. Αξίζει τον κόπο», σημειώνει, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι «έτοιμη να προσφέρει την πείρα της, το πάθος και την ενοποιητική της πνοή υπό την ηγεσία του Φώτη Κουβέλη».

* Για να μήν υπάρχει αμφιβολία για το ποιούς εννοεί, είχε φροντίσει να τούς τραπεζώσει πρίν απο μερικές εβδομάδες. Ας διαλέξουμε τούς σημαντικότερους συντελεστές της ...ανανεωτικής εποποιίας:

ΠΑΓΚΑΛΟΣ!
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!
ΓΑΠ!
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ!
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ!
ΛΑΥΡΕΝΤΙΆΔΗΣ!
ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ!
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ!

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 45!!!

Read more...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

>> Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Με ικανοποιητική για την εποχή συμμετοχή, έγιναν οι δύο συγκεντρώσεις (ΠΑΜΕ και Εργ. Κέντρου Χίου).
Το πρωί έγινε κατάληψη της Οικονομικής Εφορίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του Εργ. Κέντρου!
Αργότερα, κατα την διάρκεια της πορείας, έγινε συμβολική κατάληψη των γραφείων της βουλευτού Χίου κ. Τσουρή, όπου και της επιδόθηκε το κείμενο με τις μέχρι τώρα υπογραφές που έχει συλλέξει δικτυακά η Ανοικτή Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Χίου κατά των Μέτρων.
Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Κυρία Βουλευτή,
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας καταθέτει το νομοσχέδιο που κατ΄ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Η κυβέρνηση απειλεί όσους από εσάς σκέφτονται να μην το στηρίξουν.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι πέρα από την απειλή της διαγραφής από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό.

Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ. Άλλωστε τον Οκτώβρη του 2009 ψηφίσαμε για Βουλή και όχι για Συμβουλευτική.

Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Η ευθύνη είναι στον καθένα σας ξεχωριστά.
Μετά τιμής
Πολίτες της Εκλογικής σας περιφέρειας
 
Να θυμίσουμε οτι η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Τις υπογραφές μπορείτε να δείτε ΕΔΩ
 
Το κείμενο υπογράφετε κάνοντας κλικ στο παρακάτω "κουμπί"
GoPetition

Read more...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

>> Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

(Πηγή: ΕΟΣ)

Τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Γαλάνης, Γιάννης Θεωνάς, Αντώνης Νταβανέλος, Γιώργος Σαπουνάς, Δήμος Τσακνιάς την παρακάτω πρόταση στην χθεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ – Ε.Ε. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Πρόταση δέκα σημείων προς την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στις σημερινές εντελώς έκτακτες συνθήκες η Αριστερά καλείται να αναλάβει άμεσα την ιστορική πρωτοβουλία και να πρωταγωνιστήσει στην συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού και πολιτικού Μετώπου για την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την ανατροπή. 

Μια τέτοια ευθύνη δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις, ιδεολογικές και πολιτικές «καθαρότητες», άσκοπους ανταγωνισμούς, μικροκομματικές επιδιώξεις και συμφέροντα, έξω και πέρα απ΄ τις αγωνίες του εργαζόμενου λαού. 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί μόνο το βασικό καθήκον της εποχής αλλά και σημαντική ευκαιρία να αποδείξουμε πρώτα απ’ όλα στον κόσμο που κατά καιρούς μας ψήφισε και πολύ περισσότερο μας πλησίασε γεμάτος ελπίδα και διάθεση για συμμετοχή, ότι εξακολουθεί να αξίζει αυτή η επιλογή. Για ακόμη μια φορά καλούμε στον δρόμο της συστράτευσης και της ενότητας στο έδαφος ενός ΣΥΡΙΖΑ που θα πρωταγωνιστήσει στην συγκρότηση ενός πλατιού, ριζοσπαστικού Μετώπου για την ανατροπή του μνημονίου και των μέτρων, για την υπεράσπιση των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, για την κοινωνική αλληλεγγύη και την εναλλακτική λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, εμείς τα μέλη της Γραμματείας που συμμεριζόμαστε τον πολιτικό προβληματισμό του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνουμε τα ακόλουθα 10 σημεία στόχων και δράσεων που θα κάνουν καθαρή την σφοδρή αντίθεσή μας σε ΔΝΤ – ΕΕ – Κυβέρνηση, θα δίνουν πολιτικό περιεχόμενο στους αγώνες και θα ευνοούν τις προϋποθέσεις για μια ριζοσπαστική εναλλακτική λύση.

1. ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο οποίο θα ενταχθούν και οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά αποτελεί την πιο επιθετική και άγρια πολιτική απέναντι στον κόσμο της εργασίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο. Η κυβέρνηση Γ Παπανδρέου υλοποιώντας τις εντολές ΔΝΤ και ΕΕ οδηγεί τους εργαζόμενους σε ολοκαύτωμα. Τα εργατικά δικαιώματα, ολόκληρο σχεδόν το εργατικό δίκαιο που χτίστηκε με θυσίες και αίμα σχεδόν έναν αιώνα τώρα, κυριολεκτικά διαγράφεται μέσα στις τρεις σελίδες αυτού του νομοθετικού εκτρώματος. Την ίδια ώρα πετσοκόβονται οι συντάξεις και γίνονται επίδομα φτώχειας για έναν ολόκληρο κόσμο που έχει εργαστεί σκληρά, που έχει ιδρώσει και δεν έχει κλέψει και που έχει πληρώσει για δεκαετίες. 

Δεν θα περάσει. Δεν θα εφαρμοσθεί. Αγώνας χωρίς συμβιβασμό.

Ο κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρει ατομική ευθύνη. Η ψήφος του αν είναι ναι, θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του εργατικού κινήματος. Ειρηνική επίθεση με επιστολές, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, sms, στον καθένα χωριστά. Ειρηνική πολιορκία των γραφείων του καθένα χωριστά.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανεύθυνος άρχων κατά το Σύνταγμα, φέρει την ιστορική ευθύνη που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας παρέπεμψε το θέμα του χρέους σε δημοψήφισμα και το 93% του ισλανδικού λαού είπε «όχι».

2. ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Αυτό το χρέος δεν είναι του λαού! Ο λαός δεν οφείλει και δεν πρέπει να πληρώσει! Όλες οι απόψεις αριστερών οικονομολόγων (στάση πληρωμών, διαγραφή, επαναδιαπραγμάτευση με τους όρους του λαϊκού συμφέροντος και όχι των δανειστών κ.λ.π.) αξίζει να εξετασθούν. Χρειάζεται να τεθούν άμεσα σε αναλυτικό έλεγχο όλα τα δάνεια με πλήρη διαφάνεια ώστε να αποδειχθεί με ποια κριτήρια, όρους και σκοπούς έγιναν και αν νομιμοποιούνται με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Να τεθεί άμεσος στόχος η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των δανείων αυτών και η ριζική αλλαγή των όρων αποπληρωμής του υπολοίπου.
Διαβάστε περισσότερα...

Read more...

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΙΟΥ!

>> Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κάτω απο την λαϊκή κατακραυγή για το συνταγματικό πραξικόπημα που ετοίμαζε, ο υπουργός εργασίας, αναγκάστηκε να μην περάσει την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων με προεδρικό διάταγμα! Είναι μια πρώτη νίκη! Το επαίσχυντο κείμενο θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή σαν σχέδιο νόμου. Σε όλη την Ελλάδα ξεκινά συλλογή υπογραφών για να ασκηθεί πίεση στούς κατα τόπους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Ήδη στην Αθήνα, την Πέμπτη 24/6 στις 6:30, πολίτες από όλη την Αττική θα συναντηθούν στη διασταύρωση των οδών Σίνα και Ακαδημίας για να επιδώσουν «ψήφισμα διαμαρτυρίας» σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση , καλώντας τους να το καταψηφίσουν. Το ίδιο και την Παρασκευή 25/6 στις 6:30 στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς εδώ με την τοπική βουλευτή. Προτείνω να έχουμε μαζέψει όσο περισσότερες υπογραφές μπορούμε μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, ούτως ώστε να το κοινοποιήσουμε εγκαίρως στη βουλευτή αλλά και στα τοπικά ΜΜΕ.
Για τον λόγο αυτό έχω αναρτήσει το κείμενο που ακολουθεί στην εξής διεύθυνση όπου μπορείτε να μπαίνετε και να υπογράφετε:

Για όσους δεν τα πολυκαταφέρνουν ας μου στείλουν μέιλ (pkaviris@gmail.com) με την λέξη "συμφωνώ" και το όνομα τους, για να τους περιλάβω στη λίστα.
Αγαπητοί - Αγαπητές
έχει μεγάλη σημασία να συγκεντρωθούν άμεσα πολλές υπογραφές. Αρκετοί απο τούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αισθάνονται ήδη πιεσμένοι και ένα τέτοιο κείμενο με υπογραφές τούς πιέζει ακόμη περισσότερο! Θα πρέπει να συναισθανθούν τη θέση τους αλλά και την "καυτή ανάσα" του λαού που τούς ψήφισε! Να μην τούς αφήσουμε να καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας! Τυχόν καταψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος θα σημαίνει τεράστια νίκη με διεθνή αντίκτυπο!
Γιαυτό διαδώστε το μήνυμα όσο περισσότερο μπορείτε. Με προωθήσεις, μέσω φεισμπουκ, σε μπλόγκς, ακόμη και χειρόγραφα! Με ότι τρόπο σκεφθεί ο καθένας!
Το κείμενο:


ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

Κυρία Βουλευτή,
Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Εργασίας καταθέτει το νομοσχέδιο που κατ΄ απαίτηση της τρόικας ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση, γυρνώντας την ελληνική κοινωνία στις αρχές του 20ού αιώνα. Η κυβέρνηση απειλεί όσους από εσάς σκέφτονται να μην το στηρίξουν.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι πέρα από την απειλή της διαγραφής από τον κ. Παπανδρέου –που υλοποιεί το τελείως ανάποδο πρόγραμμα από αυτό που προεκλογικά εξήγγειλε– υπάρχει και η απειλή της διαγραφής από τον ελληνικό λαό.

Σας καλούμε έστω και τώρα να πείτε ΟΧΙ σε ένα νόμο που θα καταδικάσει την ελληνική κοινωνία στη βαρβαρότητα. Σας καλούμε να συμπεριφερθείτε ως βουλευτές του ελληνικού λαού και όχι ως εκ των υστέρων διεκπεραιωτές των εντολών του Δ.Ν.Τ. Άλλωστε τον Οκτώβρη του 2009 ψηφίσαμε για Βουλή και όχι για Συμβουλευτική.

Ο ελληνικός λαός θα θυμάται τις πράξεις ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, θα θυμάται όμως και τις πράξεις που τον στέλνουν στον εργασιακό, ασφαλιστικό και οικονομικό μεσαίωνα.

Η ευθύνη είναι στον καθένα σας ξεχωριστά.
Μετά τιμής
Πολίτες της Εκλογικής σας περιφέρειας

Read more...

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΣΤΟΧΑΣΤΟΣ!

>> Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Δεν πάει και πολύς καιρός απο τότε που τα γνωστά ανανεωτικά εξαπτέρυγα, διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους γιά την (πολύ ορθή απόφαση) του ΣΥΡΙΖΑ, να μην ψηφίσει για πρόεδρο της (εντελώς ανάπηρης πλέον) δημοκρατίας μας, τον Κάρολο Παπούλια!
Δεν πάει καιρός που περιφέρονταν απο καναλιού εις κανάλιον ψέγοντας τούς συντρόφους τους για την απόφαση τους να μην παρευρεθούν στη σύσκεψη - οπερέτα των πολιτικών αρχηγών, υπο τον άρτι επανεκλεγμένο (χωρίς την ψήφο τους) πρόεδρο της "δημοκρατίας"!
Και πρίν αλέκτωρ λαλήσε τρίς, έρχεται ο ίδιος ο πρόεδρος να τούς γκρεμίσει το σαθρό οικοδόμημα που είχαν χτίσει πάνω στα εξίσου σαθρά θεμέλια της θεσμολαγνίας και του πολιτικού συντηριτισμού τους!
Αυτά για όσους δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη οτι οι άνθρωποι αυτοί έχουν απομακρυνθεί εδώ και χρόνια απο την Αριστερά. Ότι δεν χρειάζονταν ο σφετερισμός των εδρών που κέρδισαν με τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο!
Ας επανέλθουμε όμως στον Πρόεδρο. Για πρώτη φορά απο την μεταπολίτευση και δώθε, πρόεδρος δημοκρατίας βρίσκεται μπροστά σε τέτοιο δίλλημα. Να υπηρετήσει τούς σάπιους θεσμούς του αστικού συστήματος (μέρος των οποίων είναι και ο ίδιος) ή θα κάνει το μόνο που μπορεί για να υπηρετήσει τον λαό του οποίου υποτίθεται οτι είναι ο πρώτος πολίτης;
Του προτείνεται να υπογράψει ένα προεδρικό διάταγμα με το οποίο κατεδαφίζονται "εν μία νυκτί" ότι με αγώνες και αίμα έχει κατακτήσει η αγωνιζόμενη κοινωνία. Θα αγωνιστεί στο πλευρό του λαού (ως "γνήσιος δημοκράτης" που μας είχε παρουσιαστεί) ή ως άλλος βασιλιάς Αστόχαστος τού Παραμυθιού χωρίς Όνομα, θα αφήσει τον λαό του ανυπεράσπιστο στη χλεύη των δήθεν σωτήρων!
Θα μου πείτε: Τι να κάνει και αυτός; Να αναπέμψει το Π.Δ, η να μην το υπογράψει και να δημιουργήσει "θεσμική κρίση";
Είδαμε και την αγωνία του σ. Τσίπρα στην επιστολή του πρός τον Πρόεδρο: "Δεν προτείνουμε θεσμική κρίση"!!!
Τι υποκρισία! Με την υπογραφή του ο Πρόεδρος καταλύει κάθε είδους ζωτικό θεσμό για την  ανθρώπινη κοινωνία! Δεν είναι θεσμός το δικαίωμα στην εργασία; στην ασφάλεια; στην αξιοπρέπεια;
Με την μή υπογραφή μπαίνει σε κίνδυνο ένας και μόνο γραφειοκρατικός και ανούσιος θεσμός (του ΠτΔ)!
Όχι σύντροφε! Να εισηγηθείς θεσμική εκτροπή! Αν πρόκειται μ'αυτόν τον τρόπο να ανατραπεί ο εργασιακός και ασφαλιστικός μεσαίωνας που έρχεται. Έκτός αν οι ενδοκομματικές σου ισορροπίες, ούτε και τώρα σου επιτρέπουν να επιδοθείς στόν ...αριστερισμό της υπεράσπισης της εργατικής τάξης που βάλεται!

Όσο για τον ΠτΔ, εύχομαι να βγώ ψεύτης, αλλα είμαι σίγουρος για το τί θα πράξει!
Και επειδή η ζωή πολλές φορές αντιγράφει την Τέχνη θα του αφιερώσω το υπέροχο τραγούδι τού αξέχαστου Μ. Χατζηδάκι που ακολουθεί!
Για την ιστορία να πώ οτι είναι απο την θεατρική διασκευή (του Ιακ. Καμπανέλη) του "Παραμυθιού χωρίς Όνομα" της Π. Δέλτα.
Ο βασιλιάς Αστόχαστος λοιπόν έχοντας χρεοκοπήσει τη χώρα του, ζητά  βοήθεια  απο τον πλούσιο γείτονα - εξάδελφο (το ΔΝΤ της εποχής!). Η βοήθεια φτάνει μέσα σε ένα μπαούλο και ο βασιλιάς συγκεντρώνει τον λαό για να το ανοίξουν και όλοι μαζί να γιορτάσουν τη σωτηρία της χώρας! Το μπαούλο λοιπόν ανοίγει και έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι βλέπουν μέσα μία γαϊδουροκεφαλή και μία διαταγή παράδωσης της χώρας στο στρατό του εξαδέλφου που έρχεται (σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;). Ο Βασιλιάς Αστόχαστος, μόνο τότε καταλαβαίνει το κακό που έχει κάνει στον λαό του και ξεσπά σε κλάματα. Ενώ ακούγεται το υπέροχο τραγούδι του Μάνου: "Αχ τι ντροπή τέτοια ντροπή, μάννα μου και πως βγαίνει..." (Εδω σε μία εκτέλεση με τη Χαρούλα)

Read more...

Ο Αλαβάνος και οι... "παλαβάνοι"!

>> Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη τού Αλέκου Αλαβάνου φιλοξενεί η σημερινή "Αυγή".

Ολόκληρη την συνέντευξη θα την βρείτε εδώ:    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=550945 


Σαν προοίμιο μεταφέρω την απάντηση σε δύο απο τις ερωτήσεις:

* Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής εμφανίζεται από διάφορες πλευρές να είναι ανταγωνιστικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύετε ότι μπορεί να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Πολλοί επίσης υποστηρίζουν πως διχάζει.
Είναι το πρώτο πράγμα που μας απασχόλησε. Το πρώτο. Σε έναν χώρο διαλυτικών διαιρέσεων, με ποιο τρόπο δεν θα εγγραφούμε κι εμείς σε αυτές, αλλά θα παράγουμε μια αντίρροπη ενωτική δυναμική; Γι’ αυτό η ιδέα του Μετώπου, μιας ενότητας που υπερβαίνει κατά πολύ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν όλοι να βρουν μια γόνιμη θέση. Γι’ αυτό και η ενεργοποίησή μας όχι με διενέξεις, αλλά με άμιλλα σε ιδέες, προτάσεις, πρωτοβουλίες. Γι’ αυτό και η σιωπή απέναντι σε στελέχη που δεν χάνουν τηλεοπτικό παράθυρο για να επιτίθενται στο Μέτωπο. Μας έκαναν τουλάχιστον ευρύτερα γνωστούς.



* Λέτε συχνά πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει στην κοινωνία. Σωστό. Χρειάζεται όμως ένα πρόγραμμα κοινό. Αν άλλοι λένε έξω από το ευρώ και άλλοι μέσα, αν άλλοι λένε στάση πληρωμών και άλλοι όχι, αντιλαμβάνεστε έτσι ότι δεν μπορεί να υπάρχει φερέγγυα παρέμβαση στην κοινωνία.
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν άλλοι μιλούσαν για «αδύναμο κρίκο», ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ μιλούσαν για «παλαβάνους». Όταν το φθινόπωρο άλλοι μιλούσαν για το Σύμφωνο Σταθερότητας, άλλοι μιλούσαν για επιστροφή στον Περισσό. Όταν σήμερα άλλοι μιλούν για έμπνευση από τις μετωπικές ανατάσεις της Ιστορίας μας, άλλοι περιφέρονται στις τηλεοράσεις και μιλούν για «παραδοξότητες». Δεν έχουμε τόσο δύο διαφορετικές εκφωνήσεις, όσο από τη μία ένα εγχείρημα για ριζοσπαστικό προγραμματικό λόγο κι από την άλλη μια αποδομητική αντιπολίτευση. Ας γίνει τουλάχιστον γόνιμη.

Read more...

Δεν αντέχετε άλλο πλούσιος; Νοσταλγήσατε τη φτώχεια κ.Ξανθούλη;

>> Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Πάντα σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι των γραμμάτων ή οι δήθεν άνθρωποι των γραμμάτων, αισθάνονται την υποχρέωση (γιατί άραγε;) να κάνουν τις δικές τους κοινωνικές εκτιμήσεις. Και επειδή τις περισσότερες φορές είναι άνθρωποι με πλούσια φαντασία, προσπαθούν να προσεγγίσουν θέματα με τον ίδιο τρόπο που θα έγραφαν ένα μυθιστόρημα!
Το πράγμα θα τελείωνε εδώ. Στη "συγγραφική αθωότητα" ή την διάθεση χρυσώματος ακόμη και της πιό βαρειάς αλυσίδας της κοινωνίας (δυστυχώς για τους οπαδούς του, αυτό το ρόλο "αναθέτει" ο Ρουσσώ στην Τέχνη).
Είναι όμως έτσι; Μήπως αυτή ακριβώς η "έκφραση" είναι αυτή που θα τοποθετήσει τον "άνθρωπο των γραμμάτων" , όταν πια θα έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός, στη μία ή την άλλη όχθη της κοινωνίας!
Παραδείγματα; Άπειρα! Αρκεί μόνο να θυμηθείτε δύο αρκετά κοντινές μας περιόδους. Τη Χούντα και την Μεταπολίτευση! Για σκεφτείτε καλά! Ποιοί πήραν τις επιχορηγήσεις; Ποιοί μπήκαν στα Υπουργεία; Ποιοί προωθήθηκαν; Θυμάστε για παράδειγμα, ποιοί εντάχθηκαν στην Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών επι Χούντας (και κάποιοι συμπατριώτες μας); Θυμάστε τα προνόμια που είχαν εξασφαλίσει πουλώντας ουσιαστικά το λόγο τους στούς συνταγματάρχες; Και μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ...και μετά...και μετά...
Τι να πρωτοθυμηθούμε;
Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή ένα κείμενο του γνωστού συγγραφέα κ.Ξανθούλη (απο τα αγαπημένα παιδιά των εκδοτικών συγκροτημάτων), όπου χρησιμοποιώντας τον καταπληκτικό του λόγο προσπαθεί να μας πείσει για την χρησιμότητα της ...φτώχειας!!! Ό ίδιος βέβαια θα εξακολουθεί να λαμβάνει τα ποσοστα απο τις πωλήσεις των βιβλίων του και τις αμοιβές απο το δημοσιογραφικό του έργο. Ίσως μάλιστα μέσα στο μυαλό του να έχει καθορίσει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ονειρεύεται να αναλάβει στη νέα κατάσταση!
Ευτυχώς όμως μια άγνωστη (σε μένα)  Γυναίκα (το κεφαλαίο Γ δεν μπήκε τυχαία), αναλαμβάνει να πάρει εκδίκηση για όλους μας. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω στην απάντηση της (παρά τον αδιόρατο ελιτισμό που αποπνέει), παρα μόνο τον εκρηκτικό στίχο του Βόλφ Μπίρμαν:

Κι ποιητές με χέρι υγρό υμνούνε της πατρίδας το χαμό
κάνουν με τέχνη τα στοιχιά,  στιχάκια
Με τους σοφούς του Κράτους τά' χουνε πλακάκια
Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί
Τούς έχω σιχαθεί!

Διαβάστε και τα δύο κείμανα που ακολουθούν. Πραγματικά αξίζουν τον κόπο!




Του Γιάννη Ξανθούλη



Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών

αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες

πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η ελληνική

οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό -όσπρια πεντανόστιμα και

ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό- ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν

στωικά να 'ρθει η σειρά τους ... Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν

σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν μέσω γκρι, μπλε και

μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά,

τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια

μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές περιμένοντας

το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.





Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι

αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία. Να βρούμε ξανά τις σωστές μας

κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του

«μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον

ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με

τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του

Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ.




Να ξαναβρούμε -γιατί όχι- και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα

βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας. Να ξετρελαθούμε από

την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν

κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να

κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για

καλαισθησία και υγεία. Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το

καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού. Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες

που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια

ολόκληρου του Έθνους.



Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες

λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την

πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το

μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης

φτώχειας μας .




Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας χέρια σε δουλειές που σήμερα δίνουμε

του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα,

καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες. Να απαγορευτεί διά

ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε

την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα

βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας .




Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βέργες κι ό,τι τέλος πάντων

απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας ...

Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των παιδιών.

Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές -χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της

ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ- θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που

υπαινίσσονται οι στατιστικές.




Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ' τον Μεγαλέξανδρο, από τον

Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ' τον... Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει

ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές

τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ και κοσμηματοπωλείων.




Κανένας δισταγμός. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου

και κόψ' τους τα χέρια ή και τα αχαμνά. Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή

μας ψυχοπάθεια ...



ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε

καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν. Απ' τον καιρό που

σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε. Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το

τσουλαριό των λαϊκών ασματομουλάρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ,

κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρωμίσει ο

τόπος απ' τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα; ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις

ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη

Συγγρού; Ποιος θα καθαρίσει τη Συγγρού απ' το αίσχος της καψουρικής

ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί; Οι καημένες οι τραβεστί έχουν άλλες

υποχρεώσεις ...



Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει

λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τριτοκοσμικούς.

Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της Κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά

Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι,

χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας το

παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού. Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι

απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας

και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ. Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει ...


ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και ο θεός των μικρών πραγμάτων μαζί μας.



Μια απάντηση στον Ξανθούλη...



Της Eλευθερίας Τσακιροπούλου



Να ξαναγίνετε φτωχοί χωρίς εμένα. Η δική μου γιαγιά ήρθε από απέναντι μόνο με

το φουστάνι που φόραγε και κατάφερε δουλεύοντας σκληρά να μεγαλώσει τα παιδιά

της, να προκόψει (έτσι το λέγαμε τότε) να δει τα εγγόνια της να σπουδάζουν

χωρίς να χρειάζονται ακριβοπληρωμένα

φροντιστήρια και μια φορά το χρόνο γριά πια να επιφυλλάσει στον εαυτό της τη

μέγιστη πολυτέλεια ενός ζευγαριού παπουτσίων από τον Σκλιά.



Εμένα δεν μου άρεσε η λάσπη που κολλούσε στα παπούτσια μου. Μου άρεσαν οι

πικροδάφνες στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η μυρωδιά στα Αναφιώτικα, οι νερατζιές

στη Πανεπιστημίου, η θέα της Ακρόπολης από τη Πατησίων. Μου άρεσε να διαβάζω

στο Θέτρο του Διονύσου Σοφοκλή, Αισχύλο και Ευριπίδη, να βλέπω παραστάσεις στο

υπόγειο του Κουν και στο Ηρώδειο. Μου άρεσε ο Χατζηδάκις και ο Τσαρούχης.

Αυτά ήταν η πατρίδα μου και αυτά με έκαναν να την ονειρεύομαι χωρίς

λασπόδρομους, ζήτουλες και ψευδοξανθιές.



Τίμια ήμουν ανέκαθεν και το ίδιο έμαθα και στο παιδί μου. Δουλέυω από την

ημέρα που τελείωσα το λύκειο. Δούλευα και σπούδαζα χωρίς φοιτητική άδεια γιατί

ο τότε διευθυντής μου έλεγε το αμίμητο «Δεσποινίς μου πρέπει να διαλέξετε ή

φοιτήτρια θα είστε ή εργαζόμενη». Και διάλεξα και τα δύο. Και τα κατάφερα και

στα δύο. Και παράλληλα έμαθα και τρεις ξένες γλώσσες. Και πλήρωνα και πληρώνω

σκληρούς φόρους, χωρίς ποτέ μα ποτέ να έχω κρύψει ούτε δραχμή των εισοδημάτων

μου.




Ναι λοιπόν δουλεύω 10 ώρες την ημέρα επί 24 συναπτά έτη και κάποια στιγμή τα

κατάφερα και έβγαλα λεφτά. Πρέπει να ντρέπομαι; Ούτε επιδοτήσεις για

ανύπαρκτες καλλιέργειες πήρα ποτέ, ούτε καμμία απευθείας ανάθεση, ούτε σε

επιτροπή ή Δ.Σ. ή οργανισμό του δημοσίου ήμουν μέλος, ούτε προαγωγή πήρα μετά

από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου. Ότι έκανα το έκανα μόνη μου. Και τα Μanolo

που φοράω μόνη μου τα πήρα. Και κάθε φορά που ανεβαίνω πάνω τους θυμάμαι τη

γιαγιά μου και τη χαρά της όταν έφερνε στο σπίτι το περίφημο κουτί από το Salon

Sklia και τη περηφάνεια της όταν τα φόραγε και μας έλεγε τι πέρασε στη ζωή της

και πως τα κατάφερε να «προκόψει».



Και δεν θέλω να ξαναβρώ παλιούς εχθρούς, θέλω μόνο νέους φίλους και συμμάχους

για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μιας δίκαιης, αξιοκρατικής και προοδευτικής

κοινωνίας. Δεν θέλω καμμιά νοσοκόμα να «συρθεί» στο σπίτι μου όταν αρρωστήσω.

Θέλω να υπάρχει ένα σύστημα υγείας που θα με περιθάλψει. Αυτό πληρώνω άλλωστε

με το μισό του εισοδήματός μου. Δεν πληρώνω για να τρώνε τα λαμόγια των

νοσοκομείων και οι φαρμακευτικές εταιρείες.



Και δεν θέλω να ράβω μόνη μου τα ρούχα μου, γιατί δεν προλαβαίνω και γιατί δεν

καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να σπρώξω στην ανεργία μια μοδίστρα.



Και δεν θέλω στη βεράντα μου να φυτέψω ζαρζαβατικά (στο ρετιρέ του ο κος

Ξανθούλης ας το κάνει), μου αρέσουν οι γαζίες μου και οι μυρτιές μου και οι

δάφνες μου. Και μου αρέσει και ο μανάβης της γειτονιάς μου. Και μάλιστα πολύ.

Γιατί αντί να δώσει το ιδιόκτητο μαγαζί γωνία που έχει στο κέντρο της Αθήνας

για να γίνει Everest ή Γερμανός, έχει το πείσμα, το κουράγιο και τη τρέλλα να

επιμένει να πουλάει τη πραμάτεια του υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής.



Και φυσικά δεν θέλω να χρησιμιποιήσω βέργες για να σωφρονίσω τη κόρη μου. Η

κόρη μου με κάνει περήφανη και μου δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύομαι μια

καλύτερη πατρίδα.



Μια πατρίδα που οι αγρότες της δεν τρώνε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις στα

μπουζουκομάγαζα, οι πολιτικοί της είναι και ηθικοί και νόμιμοι, η άρχουσα τάξη

της δεν αποτελείται από λαμόγια και απατεώνες, ψευτοκουλτουριάδες και δήθεν

διανοούμενους που συναναστρέφονται με κλέφτες πολιτικούς.



Μια πατρίδα με ανθρώπους σα τη γιαγιά μου και τη κόρη μου, εμένα και τους

φίλους μου και όλους αυτούς που δεν συμμετείχαν στο πάρτυ. Ε λοιπόν όχι δεν

ήμασταν εκεί όταν τρώγανε, όταν έχτιζαν βίλλες ή αγόραζαν καγιέν. Ούτε τώρα

είμαστε με αυτούς που κρύβουν τις πισίνες τους, φυγαδεύουν τα λεφτά τους στο

εξωτερικό και αγοράζουν ακίνητα όσο-όσο στο Λονδίνο.




Και ναι προερχόμαστε από το Μεγαλέξανδρο, το Μιλτιάδη, τον Αριστείδη, τον

Αλκιβιάδη. Αλλά και από τον Πλάτωνα και τον Επίκουρο. Το Σοφοκλή και τον

Αριστοφάνη. Και ελπίζω να μην ξαναζήσουμε στην Ελλάδα εποχές που σε

μπαγλάρωναν για ψύλλου πήδημα.



Και ναι μου αρέσει το ελαιόλαδο, η Κορινθιακή σταφίδα, ο χαλβάς Φαρσάλων, τα

εσπεριδοειδή, οι σαρδέλλες και τα ραδίκια. Η φτώχεια όμως όχι. Δεν θα πάρω.


Να δοκιμάσετε χωρίς εμένα.

Read more...

Κουβέλης: Απο υπουργός του Μητσοτάκη, εκπρόσωπος της ...Ντόρας.

>> Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Τα κατάφερε τελικά ο Κουβέλης. Έτσι απο σήμερα θα εκπροσωπεί στη βουλή και την Ντόρα! Τόσο γρήγορα υλοποίησε την Ανανέωση. Μέχρι και η Διαμαντοπούλου παραληρεί απο χαρά! Έχει ανοίξει μιά αγκαλιά τοοοοοση!
Πληροφορίες οτι πρόκειται να αποστατήσει και ο Άδωνις προκειμένου να τον εκπροσωπεί και αυτόν το "κόσμημα της βουλής", ελέγχονται για την ακρίβεια τους!!!

Αναδημοσίευση απο το TVXS:

Ο Φ. Κουβέλης εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών 

 



Ο Φώτης Κουβέλης αναλαμβάνει εκπρόσωπος των 9 ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή, μετά απο ψηφοφορία, που διεξήχθη σήμερα μεταξύ τους, με 6 θετικές ψήφους. Οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν προτείνει την κ. Σοφία Σακοράφα.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές συναντήθηκαν σήμερα στην αίθουσα 153 της Βουλής, με πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη, προκειμένου να συντονιστούν και να δείξουν ότι δεν έχουν την πρόθεση να παραιτηθούν και να επιστρέψουν τις έδρες στα κομματά τους. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, από τη στιγμή που οι ανεξάρτητοι είναι τουλάχιστον 5 πρέπει να υπάρχει ένας εκπρόσωπος τους στη συνδιάσκεψη των προέδρων. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή είναι 9 (Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Δημαράς, Β. Οικονόμου, Σ. Σακοράφα, οι 4 της Ανανεωτικής Πτέρυγας -Φ. Κουβέλης, Αθ. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης, Γρ. Ψαριανός- και ο Κ. Κιλτίδης).

 

Read more...

Στο γραφείο του …Μητσοτάκη συνεδριάζουν οι «9»!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Αναδημοσίευση απο το Antinews.gr


Αυτή την ώρα οι «9» ανεξάρτητοι βουλευτές βρίσκονται στο γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε σύσκεψη με την Ντόρα.



Λέτε να ψάχνουν για πολιτική στέγη; Λέτε να συζητάνε για το ποιος (αν συμφωνήσουν να βάλουν εκπρόσωπο) θα τους εκπροσωπεί πλέον στη Βουλή;


Πάντως, άρχισαν οι… «διεργασίες».


(11:35) Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις του ΠΑΣΟΚ πρότειναν για εκπρόσωπό τους την κ. Σακοράφα, ενώ οι άλλοι έξι (Ντόρα, Κιλτίδης και οι 4 του ΣΥΝ) πρότειναν τον κ. Κουβέλη. Έτσι εκπρόσωπος των «9» θα είναι ο κ. Κουβέλης.

Read more...

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθούν οι τέσσερις Ανανεωτικοί από βουλευτές



Να παραδώσουν τις βουλευτικές έδρες, που εξακολουθούν να κρατούν σε αντίθεση με κάθε πολιτική και δημοκρατική ηθική, καλεί τούς 4 Ανανεωτικούς Αποστάτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμματεία τού σχηματισμού υπενθυμίζει οτι η εντολή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 13 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!
Οποιαδήποτε μεθόδευση για αλλοίωση αυτής της εντολής συνιστά αντιδημοκρατική πρακτική η οποία βρίσκεται στον αντίποδα των αρχών της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι αποχωρήσαντες βουλευτές της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» του ΣΥΝ οφείλουν να υποβάλουν την παραίτησή τους, ώστε να παραμείνει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με 13 βουλευτές»

σ.σ Φαίνεται οτι τα "κοσμήματα του κοινοβουλίου" μετατρέπονται σιγά - σιγά σε σκουπίδια της δημοκρατίας. Με τις ευλογίες της Διαμαντοπούλου μάλιστα!

Read more...

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ Ή Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

>> Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
















Πρέπει να επιστρέψετε τις έδρες που πήρατε με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές;

Οι πολίτες ψήφισαν κι έβγαλαν δέκα βουλευτές του ΣΥΝ και τρεις ανένταχτους. Αν ο κόσμος ήθελε να επιλέξει ανθρώπους από τα γκρουπούσκουλα, θα τους είχε ψηφίσει. Ουδένα ψήφισε. Οι συνιστώσες δεν έχουν εκλέξει ούτε ένα βουλευτή. Υπάρχει ο κ. Δρίτσας, ο κ. Μουλόπουλος, που είναι βουλευτής Επικρατείας, όχι με σταυρό δηλαδή, οι οποίοι δεν ανήκουν σε καμιά συνιστώσα. Δεν υπάρχει ΑΚΟΑ, ΚΟΕ και πάει λέγοντας...


Τάδε έφη το τέρας της πολιτικής σκέψης, αυτός ο γίγαντας της διανόησης και τού πολιτισμού...
Ο γνωστός λάιφ στάιλ απολίτικος παπαρολόγος, Ψαριανός!
Αυτό είναι το "ευχαριστώ" προς τούς χιλιάδες αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ που όργωναν την χώρα για να καταφέρει το κόμμα να υπερβεί το όριο εισόδου στη βουλή και να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής!
"Αποφεύγει" βέβαια να μας θυμίσει ποιούς απο τούς υποψήφιους των "γκρουπούσκουλων" βλέπει εδώ και χρόνια στα ξεπουλημένα φιλικά του, ΜΜΕ!  Κάνει πως δεν "γνωρίζει" τον λόγο που ψηφίζεται αυτός και η παρέα του, εις βάρος των πραγματικών αγωνιστών της Αριστεράς!
Δεν φταίει όμως  μόνο ο ίδιος. Είναι γνωστό ότι όσο περισσότερο ηθικά και  πολιτικά  ανερμάτιστος είναι κάποιος, τόσο πιό εύκολα καβαλάει το καλάμι!
Κυρίως φταίει η ίδια η Αριστερά (όλων των "αποχρώσεων"), που πολλές φορές,  μπροστά στο εφήμερο κέρδος μερικών επιπλέον ψήφων, δίνει θεσμική υπόσταση σε προϊόντα που μπορεί να βρίκονταν προηγουμένως, στο βαθύτερο σημείο των κοινωνικών οχετών!
Τώρα λοιπόν ας εισπράξει τα επίχειρα της κοντόφθαλμης αυτής πολιτικής! 
Διότι  "το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού". Πολλώ δε μάλλον το πολλάκις εξαμαρτείν! 

Read more...

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Σαν την κυβέρνηση του Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ

>> Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αντιγραφή απο το ιστολόγιο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ελάχιστοι στην αριστερά αναφέρονται στο κρίσιμο ζήτημα της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας. Έτσι χαρακτηρισμοι όπως "κατοχή", "νέα καθεστωτική φάση", "χούντα", κατάλυση λαϊκής κυριαρχίας", "κυβέρνηση εντολοδόχων" χαρακτηρίζοτναι σαν παράδοξα, λοιδορούνται, υποτιμούνται κτλ.


Για όποιον θέλει να σκέπτεται χωρίς συμπλέγματα οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι προφανείς. Όταν είσαι συνεχώς επιτηρούμενος και εκβιαζόμενος για να πάρεις την υπόλοιπη δόση του ληστρικού δανείου, όταν αποφασίζεται ότι οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα εγκρίνονται πρώτα από το Ecofin και μετά από τα εθνικά κοινοβούλια-γλάστρες, όταν εγκαθίστανται στην χώρα υπάλληλοι των Βρυξελλών και του ΔΝΤ οι οποίοι πάνε για έλεγχο σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο (βλ. Ευαγγελισμός) τότε για τι άλλο μπορούμε να μιλάμε;

Απαντάνε κάποιοι ότι έτσι βγαίνει λάδι η κυβέρνηση. Μα πώς είναι δυνατόν να βγαίνει λάδι η κυβέρνηση όταν την κατηγορείς ότι έχει παραχωρήσει τις τύχες μας σε αντιδημοκρατικούς υπερεθνικούς οργανισμούς και σε κερδοσκόπους; Πώς βγαίνει λάδι κάποιος όταν τον κατηγορείς για αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, προδοτική απέναντι στον λαό και τη δημοκρατία στάση;

Αυτά τα ζητήματα στην πρώτη στροφή της συγκυρίας θα τα αναδείξουν με λαϊκίστικο και ξεδοντιασμένο τρόπο δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις. Και επειδή τα αντιλαμβάνεται ο λαός σαν προβλήματα,θα "τσιμπίσει" πολύς κόσμος. Η αριστερά θα συνεχίζει να μιλά για την "άλλη ευρώπη" και για την "λαϊκή εξουσία" αλλά θα είναι ακόμα πιο περιθωριακή και ανίκανη να πείσει.

Δείτε και εξαιρετικά εξαιρετικά αποκαλυπτικά κομμάτια του μνημονίου (από την ΠΑΣΑ):










Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι η κυβέρνηση θυμίζει "κυβέρνηση του Ιράκ μετά την εισβολή των ΗΠΑ";

Read more...

ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ" ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ!

>> Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Προς άγρα νέων θυμάτων που θα τούς ξαναφέρουν στη βουλή στις επόμενες εκλογές, έχουν αποδυθεί οι 4 αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζουμε απο το TVXS:

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό με εκκλήσεις για «κοινή πορεία της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων» απηύθυνε ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής, Θανάσης Λεβέντης...
«Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τους συντρόφους μου, Θόδωρο Μαργαρίτη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, για να υποδηλώσουμε με τον πιο θερμό τρόπο τη θέλησή μας για μια κοινή πορεία της Ανανεωτικής Αριστεράς και των Οικολόγων – Πράσινων»

Την πρώτη φορά το πέτυχαν. Εκμεταλλευόμενοι την απειρία του Τσίπρα αλλα και την διάθεση χιλιάδων ανώνυμων αριστερών σε ολόκληρη τη χώρα, να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, έκαναν ότι τους υπαγόρευε η σταλινικά "ανανεωτική" ηθική τους (γνωστή άλλωστε απο την εποχή της ΕΑΡ). Έθεσαν υποψηφιότητα σε μία συμμαχία την οποία δεν αναγνώριζαν και της οποίας την διάλυση απεργάζονταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν άλλωστε η μοναδική τους ελπίδα να εκλεγούν. Ξέρουν οτι απο μόνοι τους δεν έχουν καμία κοινωνική απήχηση. Στη συνέχεια αφού δεν κατάφερναν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν ολόκληρο τον ΣΥΝ στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ, έκαναν κάτι ακόμη πιό ανήθικο. Αποστάτησαν και κραδαίνοντας τις έδρες (που φυσικά ανήκουν στούς χιλιάδες αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ), άρχισαν να τις περιφέρουν ψάχνοντας για νέα θύματα.


Τό ίδιο ακριβώς θέλουν να κάνουν τώρα και με τούς Οικολόγους - Πράσινους. Θέλουν να εκμεταλλευτούν την πολιτική απειρία αλλά και την απολιτικ νοοτροπία του σχήματος και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τούς πείσουν να συνεργαστούν μαζί τους. Σχεδόν εκλιπαρούν εδώ και μήνες. Για άλλη μία φορά έχουν φορέσει την προβιά του αρνιού και έχουν αρχίσει την κλάψα! Είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα πάντα! Ακούστε τα λόγια του Λέβέντη: «η κριτική στον καταναλωτισμό, η περιβαλλοντική οπτική, η πράσινη οικονομία, συγκροτούν ένα εναλλακτικό λόγο, μια ριζικά διαφορετική κατεύθυνση» και ας μην τους έχουμε δει ποτέ σε κανένα αγώνα για το περιβάλλον.
Η συνέχεια είναι γνωστή. Αν, στην αγωνία τους να μπούν στη βουλή, οι οικολόγοι υποκύψουν στα παρακάλια, τότε θα είναι τα επόμενα θύματα. Οι αποστάτες, εκμεταλλευόμενοι τη προνομιακή σχέση που έχουν με τα ΜΜΕ, θα υποσκελίσουν τούς οικολόγους υποψήφιους κερδίζοντας έδρες στην πλάτη των μελών του κόμματος των Ο.Π σε ολόκληρη την Ελλάδα, που θα αγωνίζονται να βάλλουν το κόμμα στη βουλή. Με το τέλος των εκλογών θα αρχίσουν τούς εκβιασμούς: "ή ακολουθείτε την πολιτική μας ή παίρνουμε τις έδρες μας και φεύγουμε".


Μένει να δούμε αν ο Χρυσόγελος και οι λοιποί θα κάνουν το λάθος του Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι είναι ανίκανος να αντιδράσει και δέσμιος των ισορροπιών υποτέλειας που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Ακόμη και αυτή τη στιγμή, άτολμος και άβουλος, ψελλίζει περί ενότητας στούς ανθρώπους που είχαν θέσει αποκλειστικό τους σκοπό την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να τούς διαγράψει άμεσα απο το κόμμα (πριν κάνουν μεγαλύτερη ζημιά) και να τούς παραδώσει στην χλεύη της κοινωνίας για την αποστασία τους.

Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VIDEO ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥστα blogs Aformi και Youpayyourcrisis

>> Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010


alavanos from blog www.aformi.wordpress.com on Vimeo.

Read more...

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 3, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ!

>> Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010


ΑΠΟ ΤΟ TVXS:

"Την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν στον πρόεδρο της Βουλής οι 4 από τους βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ (κ.κ. Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός). Παραιτήθηκε ο κ. Λεβέντης από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Προηγήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ με τη γνωστή σύνθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε συναισθηματικά φορτισμένο αλλά ήρεμο κλίμα. Τυπικά, οι «4» παραμένουν προς το παρόν μέλη του ΣΥΝ. Για «αρνητική εξέλιξη», η οποία συν τοις άλλοις «αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Οκτωβρίου», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Όσο και να μασάει τα λόγια του ο πρόεδρος του ΣΥΝ, το γεγονος είναι ένα. Πρόκειται για ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ! Απο αυτές που η Αριστερά και η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Τα ανανεωτικά "μπουμπούκια", γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την εντολή χιλιάδων αριστερών να εκροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ (και μόνο) στη βουλή! Αξιοσημείωτο είναι οτι μόνο ο Τάσος Κουράκης είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να έχει κάνει ο Τσίπρας απο την αρχή. Να τούς ζητήσει δηλαδή να παραδώσουν τις έδρες που κέρδισαν σαν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ! Όχι βέβαια οτι θα υπάκουγαν! Δημοκρατία και Α.Π έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και πολλές δεκαετίες! Πάντως αν ο Τσίπρας θέλει να σώσει έστω και την τελευταία στιγμή τα προσχήματα θα πρέπει να διαγράψει άμεσα τούς 3 αποστάτες (ο 4ος, ο απολιτίκ τζαμπα μάγκας Ψαριανός, δεν είναι μέλος του ΣΥΝ).

Read more...

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ : ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΝΤ -Ε.Ε ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

>> Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



<<ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ : ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΝΤ -Ε.Ε ΚΑΙ Η

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
 ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ>>.*

 *Στη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Κόρινθο, ο Αλέκος Αλαβάνος μεταξύ
 άλλων, τόνισε : *

<<Για το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής ένας είναι ο αντίπαλος :
 Η κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους. *


 Οι μορφές που παίρνει αυτός ο χείμαρρος της κοινωνικής παρακμής είναι

 πολλαπλές και άγριες. Οι απολύσεις εργαζομένων στην ακμή του εργασιακού τους

 βίου. Η κατάρρευση του προγραμματισμού και των προσδοκιών μιας ολόκληρης

 ζωής για τους συνταξιούχους. Ο μαζικός σχεδόν πια αποκλεισμός της νεολαίας

 από απασχόληση και δικαιώματα. Η εξόντωση του δικτύου των μικρών και μεσαίων

 επιχειρηματιών στο εμπόριο και τη μεταποίηση. Το αδιέξοδο των αγροτών.



 *Απέναντί μας βρίσκεται το Μνημόνιο* του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,

 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι ρυθμίσεις τους πρέπει να καταργηθούν

 το συντομότερο δυνατό.



 *Απέναντί μας βρίσκεται η κυβέρνηση Παπανδρέου*. Η χώρα πρέπει να

 απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και από την

 ίδια.



 *Σε αυτό αποκλειστικά το γήπεδο*, με αντίπαλούς μας την κυβέρνηση, το ΔΝΤ,

 την Ε.Ε., ενεργοποιείται το Μέτωπο.



 *Σε κανένα άλλο γήπεδο.*



 *Ούτε μία στιγμή δεν θα γυρίσουμε την πλάτη μας σε μια
 απελπισμένη κοινωνία που ζητάει στήριξη, για να ασχοληθούμε με μια
θεματολογία που της είναι εντελώς αδιάφορη.*



Μέσα στην κοινωνία ούτε μια στιγμή δεν θα σταματήσουμε να είμαστε *φορείς

 ενός μηνύματος της πιο πλατιάς ενότητας και αλληλεγγύης.*



 *Τίποτα δεν θα μας περισπάσει από την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε

στην ανάγκη της κοινωνίας* να υπάρξει μια δύναμη υπεράσπισης κατακτήσεων και

 δικαιωμάτων.



 Όταν μάλιστα ζούμε σε στιγμές ευτελισμού της συμμετοχής και δημοκρατίας.

 Ζούμε στιγμές *πλήρους γελοιοποίησης της Ελλάδας* όταν μέλη της κυβέρνησης

 διαπραγματεύονται ή δήθεν διαπραγματεύονται με χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της

 Κομισιόν για την ηλικία συνταξιοδότησης ή το ύψος των συντάξεων.



 Το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας είναι ενταγμένο στην

 αντικοινωνική αντίληψη του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, αλλά σε τέτοια ακρότητα

 έφτασε χάρη * στην πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης*. Ακόμα και η Μέρκελ που

 υπαγόρευσε το Μνημόνιο, στην περίπτωση του δημοσιονομικού προγράμματος για

 την ίδια την Γερμανία, επίσης αντιδραστικού, συμπεριλαμβάνει την μείωση κατά

 25% της στρατιωτικής της δύναμης ή την επιβολή ειδικού φόρου στις τράπεζες.



 Αν αυτός είναι δρόμος για τη χώρα μας, είναι ένας *δρόμος προς ένα

 οικονομικό και κοινωνικό χειμώνα δεκαετιών.*



 *Υπάρχει άλλος δρόμος*. Εδώ που φτάσαμε δεν θα είναι εύκολος. Θα είναι

 τραχύς.



 Έχει όμως δύο βασικά διακριτικά γνωρίσματα σε σύγκριση με τη σημερινή πορεία

 της χώρας.



 *Πρώτο :* * Το βάρος* για τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής θα είναι

 το ελάχιστο δυνατό. Αντίθετα το βάρος για τον κόσμο της διαφθοράς, του

 μεγάλου πλούτου, της αντιπαραγωγικής δραστηριότητας, της μεγάλης

 εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, παράνομης και <<νομιμοποιημένης>> θα είναι

 ασήκωτο.



 *Δεύτερο * : Η δημοσιονομική αποκατάσταση της χώρας μας από τα πρώτα της

 βήματα θα εμπεριέχει * την* *ριζική αλλαγή στο πρότυπο ανάπτυξης*, που θα

 στηρίζεται σε ένα ισχυρό και διαφανή δημόσιο τομέα, στην κοινωνική

 συμμετοχή, στην προτεραιότητα στην Παιδεία και την Τεχνολογία.>>



 7/6/2010

Read more...

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

>> Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ,
 Η ΓΕΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) και τις μεγάλες αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:


            Η χώρα, βδομάδα τη βδομάδα, σπρώχνεται ολοταχώς, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, στην οικονομική και κοινωνική άβυσσο. Η γενική οικονομική καταστροφή είναι πλέον θέμα χρόνου!

            Ζούμε ένα μεγάλο μακροβούτι της οικονομίας στην ύφεση, την αδυναμία επίτευξης των τεθέντων δημοσιονομικών στόχων, ιδιαίτερα στα έσοδα, μια νέα άνοδο των spreads και την κατάρρευση του ΧΑΑ, εν μέσω κατακρήμνισης όλων των βασικών οικονομικών δεικτών.

            Η αποτυχία των κυβερνητικών οικονομικών επιλογών έχει καταστεί πλέον πλήρης και παταγώδης.

            Ο κ. Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του εξελίσσονται σε μοιραίο πρόσωπο και μοιραίο κυβερνητικό σχήμα για τη νεότερη ιστορία της χώρας, και κινδυνεύουν να καταγραφούν ως καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Αυτή την ώρα, η χώρα χρειάζεται την απεμπλοκή από το χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ και την ακύρωση των μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιό του, για να προχωρήσει σε μια συνολικότερη προοδευτική κατεύθυνση με άμεσες επιλογές διεκδίκησης και αγώνα:

Πρώτον: Την επαναδιαπραγμάτευση-ρύθμιση του δημοσίου χρέους, χωρίς όρους και δεσμεύσεις, με στόχο τη διαγραφή σημαντικού μέρους του, τη μείωση των επιτοκίων για το υπόλοιπο, τη διαμόρφωση ικανής περιόδου χάριτος και τη διεύρυνση των χρονικών οριζόντων αποπληρωμής του, χωρίς περαιτέρω επιτοκιακή επιβάρυνση.

            Δεύτερον:   Τη ρύθμιση του δυσβάστακτου ιδιωτικού χρέους και με χαρακτηριστικά ανάλογα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους, η οποία πρέπει να αφορά τις πιο ευάλωτες και ασθενέστερες οικονομικές κατηγορίες μισθωτών, τον μικρομεσαίο αγροτικό κόσμο, τους μικρούς επαγγελματίες και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

            Τρίτον: Την άμεση εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των δύο πρώτων στόχων και ως απόλυτα αναγκαία συνθήκη για την εφαρμογή μιας νέας αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

            Οι τρείς αυτοί άξονες διεκδίκησης και αγώνα, αποτελούν την αφετηρία για την ανασύνταξη ενός προϋπολογισμού που θα έχει στόχο την ανακοπή της ύφεσης για μια αναπτυξιακή τροχιά για τη χώρα και την ανασυγκρότηση του κράτους μαζί και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως θεμελιώδη εργαλεία για μια νέα παραγωγική προοπτική της χώρας.

            07/06/2010                                                    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Read more...

ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥ ΨΑΡΙΑΝΟΥ!

>> Κυριακή 6 Ιουνίου 2010




Ποτέ δεν κατάλαβα τη βάση της λογικής, σύμφωνα με την οποία η αριστερά προσεταιρίζεται τον κάθε απολίτικο, χυδαιολόγο, λαϊκιστή και τον βάζει μάλιστα να την εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο! Η περίπτωση Ψαριανού ειναι η πιό πρόσφατη αλλά όχι η μοναδική.
Η μεγάλη αυτή προσωπικότης λοιπόν, το γιγάντιο αυτό πνεύμα, έκανε χθές (μετά την αποχώρηση της Α.Π απο το συνέδριο του ΣΥΝ), έκανε την εξής δήλωση: Απο αύριο θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής που θα συνεργάζεται μόνο με τον ΣΥΝ και όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ (με τον οποίο εξελέγει). Με το δεδομένο μάλιστα οτι κόμμα ΣΥΝ δεν υπάρχει (προς το παρων. Σημειώστε το αυτό!) στη βουλή, τι εννοεί ο ποιητής; Μα φυσικά οτι θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
Μέχρι εδω όλα καλά! Πόσους και πόσους δεν έχουμε δει να αποστατούν!
Όμως έχω μιά απορία: Γιατί ρε τζάμπα μάγκα Ψαριανέ, δεν κατέβαινες και στις εκλογές σαν ανεξάρτητος, να πάρεις το... μακρύτερο απο το ποσοστό που θα σου αναλογούσε (δεν προσδιορίζω το ποσοστό για να μην θεωρηθεί οτι χυδαιολογώ και γω); Γιατί κατέβηκες με τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σε εκφράζει πιά γιατι δεν παραιτήσαι να μπεί ο επόμενος τον οποίο μπορεί να εκφράζει;
Θα σου πω εγώ κουφαλίτσα: Γιατί είναι γλυκιά η μαρμίτα! Γιατί με τα προσόντα σου που αλλού θα κονομούσες τόσα;
Και μην τολμήσεις να μου πείς αυτό το ασήληπτο: "Μα με εξέλεξεν ο λαός και δεν θέλω να τον προδόσω!"
Πρώτον γιατί ο λαός σε εξέλεξε επειδή κατέβαινες με τον ΣΥΡΙΖΑ και Δεύτερον γιατί αυτή είναι η γνωστή ατάκα που χρησιμοποιούν όλοι οι αποστάτες ανα τούς αιώνες. Μηδε του Μητσοτάκη εξαιρουμένου!

Read more...

Πρώτες παρατηρήσεις για το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BLOG "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"


Αν έφερε κάτι νέο το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ, είναι η πλήρης αποστασιοποίηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας όχι απλά από τον Συριζα, αλλά από τον ίδιο τον ΣΥΝ. Η απόφαση που πάρθηκε από τους συνέδρους της Α.Π. το πρωί του Σαββάτου με σταλινικής έκτασης πλειοψηφία, θέτει το ένα τρίτο περίπου του κόμματος έξω από κάθε πεδίο, έδαφος ή όργανο «συνεννόησης». Είχε προηγηθεί το άνοιγμα του συνεδρίου από τον Αλέξη Τσίπρα όπου σε μια ως συνήθως άνευρη –χωρίς πολιτικές αιχμές- ομιλία του εντυπωσίασε με τρία πράγματα:
1. Την πλήρη αθώωση της ΕΕ, χρεώνοντας τα πάντα στο ΔΝΤ, σβήνοντας από την τρόικα τα δύο τρίτα (ΕΚΤ και Κομισιόν). Το κακό βρίσκεται στα «οικονομικά δόγματα του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και των Ευρωπαϊκών ελίτ».
2. Την άποψη ότι το δίλημμα «συνεργασία ή όχι με το ΠΑΣΟΚ» ήταν πλαστό. Απεφάνθη ο πρόεδρος ότι «υπήρχε τρίτη επιλογή. Η επιλογή να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι με όρους ηγεμονίας, βάζοντας τους δικούς μας στόχους και τους δικούς μας όρους για την ριζική αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού».
3. Το χτύπημα στο σαμάρι Αλαβάνο για να το ακούσει το γαϊδούρι Λαφαζάνης και να καθησυχαστεί ο καβαλάρης Κουβέλης. Κατήγγειλε λοιπόν «διαμόρφωση και ταυτόχρονη δημόσια εκφώνηση ριζικά διαφορετικών πολιτικών σχεδίων που μερικές φορές φτάνουν σε αριστερές παραδοξότητες». Παρασκηνιακά, ήδη κατονομάστηκαν Αλαβάνος και ΚΟΕ ως οι φορείς της «παραδοξότητας».
Ο Κουβέλης προφανώς δεν συγκινήθηκε και η Α.Π. αποφάσισε να γίνει ακόμα πιο αυθαίρετη, αδέσμευτη και ανεξάρτητη από όσο ήταν. Και είναι αναμενόμενο, καθώς αν και ο Τσίπρας επιτέθηκε σε κομματικό επίπεδο στην Α.Π. (μιλώντας για Βαβυλωνία και για «εκφώνηση πολλαπλών και αλληλοσυγκρουόμενων γραμμών», ή για «απαράδεκτη δημόσια εικόνα, που ακύρωνε κάθε πολιτική επεξεργασία και πολιτικό πλαίσιο»), πολιτικά μετακινήθηκε εντυπωσιακά κοντά στις θέσεις της Α.Π. Το άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΝ την Πέμπτη, θύμισε ανησυχητικά εποχή Κωνσταντόπουλου.
Αν υπάρχουν κάποιοι από την προεδρική τάση που θεωρούν ότι «έδιωξαν» τους Ανανεωτικούς και χασκογελάνε, χάνουν μια μικρή λεπτομέρεια: Οι Ανανεωτικοί μόνοι τους αποχώρησαν. Όχι επειδή ήταν μειοψηφία. Αλλά επειδή ανεξαρτητοποιούν πλέον την ύπαρξή τους, ακόμη περισσότερο. Αν αυτό θα είναι μη αναστρέψιμη πορεία προς τη διάσπαση, θα φανεί την αμέσως επόμενη περίοδο.
Η ιστορική ηγεσία του Ρεύματος (ομάδα Λαφαζάνη) φάνηκε άτολμη και ιδιαιτέρως απολογητική. Αντάλλαξε την υπερψήφιση του κειμένου με την ξεχωριστή λίστα. Παρακάλεσε πολλάκις την Ανανεωτική Πτέρυγα να μην επιμείνει στην αποχή από τα όργανα. Φαίνεται ότι για το ιστορικό Αριστερό Ρεύμα η συνύπαρξη με την πτέρυγα Κουβέλη είναι διαχειρίσιμη, ενώ η παράδοση του κόμματος σε μια νέα προεδρική πλειοψηφία που θα περιλαμβάνει από τον Βούτση μέχρι τον Μπαλάφα και ολίγον Παπαδημούλη, είναι πικρό ποτήρι.
Οι πολιτικές παρατηρήσεις για την ΕΕ καθόρισαν σημαντικά την συζήτηση και «απαντήθηκαν» με ένα κρεσέντο αγνωστικισμού και μεταπολιτικής. Θέματα που έθεσε το κείμενο των 30 ξεπεράστηκαν ως ψευτοδιλήμματα στο κλείσιμο του προέδρου το Σάββατο. Διατυπώσεις ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο, ως απόπειρα κατευνασμού, αλλά και ως δήλωση ότι οι 30 –αν και με άλλη λίστα- την επόμενη μέρα θα είναι πολιτικά παρόντες στην κομματική αριστερή πλειοψηφία. Εντυπωσιακό: ο γραμματέας της νεολαίας εξέφρασε την καινοτόμα άποψη ότι ως κόμμα του 3% δεν μπορείς να λες σήμερα ούτε μέσα ούτε έξω από το ευρώ. Δεν διευκρίνισε όμως από τι ποσοστό και πάνω οφείλεις να πάρεις θέση.
Αλλοπρόσαλλες και ακατανόητες ομιλίες από αρκετούς του Αριστερού Ρεύματος. Ο Χουντής καταναλώθηκε σε μια προσωπική απολογία για τη διαδρομή του. Αρκετοί από την ομάδα του 30 έδιναν την εντύπωση ότι είναι στη γωνία και αμύνονται, ενώ είναι εξαιρετικά φοβισμένοι από την αποχώρηση των Ανανεωτικών.
Καταλυτική η υποδοχή του Δραγασάκη από το συνέδριο. Εξέφρασε το αίτημα της ενότητας, αλλά και της προσφοράς άνευ αξιωμάτων ή προσωπικών επιδιώξεων, με αποτέλεσμα το σώμα να χειροκροτεί όρθιο.
Οι Ανανεωτικοί σπεκουλάριζαν αγρίως για κάθε θέμα, με κορυφαίο τον Σαμπατακάκη να προτείνει ενός λεπτού σιγή για τον Μ. Παπαγιαννάκη. Κάποιοι από την εξέδρα του φώναξαν ότι ο Παπαγιαννάκης δήλωνε πως τελευταίος θα κλείσει την πόρτα, αλλά τελικά ο Σαμπατακάκης δεν πήρε χρυσό βατόμουρο συνδικαλισμού.
Ο Παπαδημούλης με μια ηγετικού τύπου ομιλία έθεσε υποψηφιότητα για την μετά τον Τσίπρα εποχή. Αυταπάτες; Σε αυτό το κόμμα όλα γίνονται. Υπεραμύνθηκε της ενότητας, την έπεσε στον Αλέξη, την έπεσε και στον Φώτη. Χειροκροτήθηκε δεόντως. Παρόλα αυτά ψήφισε το κείμενο της Α.Π. και δεν έθεσε υποψηφιότητα για τα όργανα. Καταλαβαίνει ότι ακόμα κι αν παίζει το χαρτί του ενωτικού ανανεωτικού που θα ήθελε κάποτε να εκφράσει το όλον, ή έστω να πετύχει κάτι καλύτερο από το βουλευτιλίκι της Β’ Αθήνας, οφείλει να έχει κάποια βάση εκκίνησης – υποστήριξης κι αυτή δεν είναι άλλη από την Πτέρυγα.
Ο πρόεδρος Αλέξης στο κλείσιμό του το βράδυ του Σαββάτου, μίλησε για τρία ψευτοδιλήμματα: Ναι ή όχι στην ευρωζώνη. Ρήξεις ή προτάσεις. Ναι ή όχι στο ΠΑΣΟΚ. Έγινε έτσι σαφές ότι στην αριστερά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, βαφτίζει το δίλημμα ψευτοδίλημμα.
Κατηγόρησε την Α.Π. ότι με την αποχώρηση από τα όργανα εξυπηρετεί τους κακούς του Συριζα που θέλουν να διασπάσουν τον ΣΥΝ. Εξύμνησε τον Παπαδημούλη, θεωρώντας ότι έτσι αποδυναμώνει την Α.Π. Τέλος απειλώντας ότι από Δευτέρα θα «καθαρίσει» με τον άτακτο Συριζα, υποσχέθηκε ότι ό ίδιος και η Α.Π. θα αποδείξουν ότι έχουν κοινό πολιτικό σχέδιο. Επιτέθηκε στον συνήθη ύποπτο, στέλνοντάς του «καθαρό μήνυμα» και όχι με email: «τα παιχνίδια τελειώνουν εδώ». Δήλωσε πως δεν θα δεχτεί κρυφτούλι μέσα στον Συριζα. Απείλησε ότι «από τη Δευτέρα παίρνουμε τον Συριζα στα χέρια μας».

Ξημερώνει Κυριακή. Επειδή είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει τη Δευτέρα, σήμερα θα ξεκουραστώ.

Read more...

ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

>> Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ!


Η ιδιότυπη, ημιεπίσημη «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στην οποία διατελούμε, χαρακτηριστική της μεταδημοκρατικής εκτροπής σε διεθνή κλίμακα, συντείνει καίρια στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας, καθώς επιτρέπει στην πραγματικά κυρίαρχη εξουσία να φανερώσει το πρόσωπό της, ακάλυπτο από το πέπλο της κανονικότητας




ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΙΟΥΠΚΙΟΛΗ



«Το σύγχρονο κράτος...έχει πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια τους μέσω του συστήματος του δημόσιου χρέους, και η ύπαρξή του έχει γίνει τελείως εξαρτημένη από την εμπορική πίστη, που οι κάτοχοι ιδιοκτησίας, οι αστοί, την επεκτείνουν σ' αυτό, όπως αντικαθρεφτίζεται στην άνοδο και πτώση των κρατικών ομολογιών στο χρηματιστήριο» (1). Όταν ο Μαρξ και ο Έγκελς κατέγραφαν αυτές τις ζοφερές σκέψεις, δεν θα μπορούσαν ίσως να φανταστούν ότι 165 χρόνια μετά, σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία της νότιας Ευρώπης, η ουσιαστική πώληση του κράτους στις

Ολοκληρο το άρθρο

Read more...

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ;

>> Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Έχουν περάσει κοντά 50 χρόνια, οπου εκεί στη δεκαετία του '60, θυμάμαι την πλατεία της Χίου να ζωντανεύει τα καλοκαιρινά βράδυα. Τα χαρμόσυνα νέα διαδίδονταν απ' το πρωί: "Ο δήμαρχος έστησε σινεμά στην πλατεία!" "Το βράδυ θα δούμε ταινία!". Και τρέχαμε όλοι με τα ποδήλατα να δούμε την οθόνη που στήνονταν, γεμάτοι χαρά για την βραδυνή μοναδική απόλαυση.
Και το βράδυ! Πανηγύρι! Οι μεγάλοι στις καρέκλες, οι μικρότεροι καταγής στις μεγάλες τετράγωνες  πλάκες τις πλατείας. Τόση δίψα υπήρχε για λίγη διασκέδαση που παρακολουθούσαμε απορροφημένοι, ακόμη και τα χουντικά "επίκαιρα".
Όσο και να φαίνεται περίεργο, αυτές ήταν οι αναμνήσεις που ήρθαν στο μυαλό μου όταν άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος στην Πλατεία την Τρίτη το βράδυ. Όσο έκλειναν τα μαγαζιά, τόσο περισσότερος κόσμος ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, για την προβολή του "Οικονομικού Δολοφόνου" του Κούλογλου. Στο τέλος δεν υπήρχε χώρος για άλλους καθήμενους. Οι καρέκλες του καφενείου είχαν καταληφθεί. Τα γύρω πεζούλια επίσης!
Οι πιό καθυστερημένοι παρακολουθούσαν όρθιοι!
Μα για σιγά! Δεν είμαστε πιά στη δεκαετία του '60. Τι είναι αυτό που οδηγεί ένα πλήθος κόσμου να μαζεύεται σε ένα χώρο εντελώς ακατάλληλο για προβολή ταινίας. Να μετακινείται συνεχώς για να αποφύγει το κεφάλι του μπροστινού;  Σε μία βραδυά που η τηλεόραση έχει Λαζόπουλο και σε μία εποχή που μπορεί να παρακολουθήσει την ίδια ταινία μέσα στην άνεση του σπιτιού του;
Ας πούμε οτι είναι η ανάγκη για κοινωνικοποίηση; Η ανάγκη να μοιραστείς τα συναισθήματα με τον διπλανό σου; Σίγουρα!




Όταν ομως κάποτε η ταινία τελειώνει, η συντριπτική πλειοψηφία μένει στη θέση της περιμένοντας να ανοίξει η συζήτηση που είχε προαναγγελθεί η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ!
11.30 το βράδυ! Η ταινία έχει τελειώσει εδω και 1,5 ώρα! Η κουβέντα έχει ανάψει. Ο αγανακτισμένος συνταξιούχος, ο πρόσφατα άνεργος, ο εργαζόμενος που απο την επομένη θα έπαιρνε μειωμένο μισθό αλλα και ο ονειροπόλος συγγραφέας που πιστεύει οτι με την Τέχνη θα αντιμετωπίσουμε την κρίση! Η εργαζόμενη που δεν έχει βγεί ποτέ άλλοτε στον δρόμο και που για πρώτη φορά βλέπει το φάσμα της φτώχειας να απειλεί την οικογένεια της! Όλοι περιμένουν υπομονετικά να παρουν το λόγο. Για να καταγγείλουν, να προτείνουν, να εκφραστούν, ακόμη και να λογομαχήσουν με τον προηγούμενο!
Πραγματική λαϊκή συνέλευση σε καφενείο! (σας θυμίζει κάτι; Κάτι που κάποιοι χλευάζουν τελευταία;),
Και ακόμη είμαστε στην αρχή!
Κάτι τρέχει λοιπόν! Είμαι βέβαιος! Το είδα ζωγραφισμένο στα πρόσωπα όλων. Τα είδα στη χαρά με την οποία μάζεψαν και έδωσαν τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους προκειμένου να ειδοποιούνται για τις μελλοντικές δράσεις.
Όχι δεν είχαν έρθει μόνο για την ταινία! Ηταν το σύνθημα ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ, που τούς είχε ενεργοποιήσει!

Στην επόμενη δράση λοιπόν (που θα την αποφασίσουμε όλοι μαζι), θα είμαστε διπλάσιοι. Γιατί : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Κάτι που φαίνεται να το έχουν ξεχάσει αυτοί που όφειλαν να το θυμούνται.

Read more...

ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ Η "ΠΕΙΡΑΙΩΣ" ΤΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!

Δυστυχώς μέρα με τη μέρα η απόγνωση μεγαλώνει. Απο τις μέρες που εκδηλώθηκε η κρίση έχουμε ήδη τρείς αυτοκτονίες που σχετίζονται με τις τράπεζες!
Οι απάνθρωποι αυτοί βρυκόλακες θα σταματήσουν να πίνουν αίμα οταν καούν ή όταν πια οι είσοδοι τους κλείσουν απο τα πτώματα αυτών που θα έχουν φέρει σε απόγνωση!
Σήμερα ένας ακόμη συμπατριώτης  μας στη θεσσαλονίκη αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην Πειραιώς η οποία του είχε βγάλει το σπίτι στον πλειστηριασμό!



Read more...

Ο ΝΑΣΤΡΑΔΙΝ ΦΩΤΗΣ!

>> Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΛ. 13 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ.



ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:


· Εξελέγη βουλευτής της Β΄ εκλογικής περιφέρειας Αθήνας με τον «Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου» στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, του 1990, του 1996, του 2000, 2004, 2007 και το 2009 με το «Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς».


Πως και διέφυγε αυτή η καταφανής καταστρατήγηση του καταστατικού απο τον, κατα τα άλλα, τυπολάτρη ηγέτη;
Εκτός και αν το καταστατικό του κόμματος έχει για κάποιους τις ιδιότητες του φούρνου του Ναστραδίν Χότζα!

Read more...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP