Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ή ΤΟ ΤΡΑΧΗΛΙ ΜΕΣΤΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ : Μαθημα πρώτον.

>> Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Η λέξη "διαπλοκή", έχει γίνει τόσο κοινή στις μέρες μας, που σχεδόν περνάει απαρατήρητη. Μοιάζει με συνταγή μαγειρικής Σωστά υλικά σε σωστή αναλογία και ο καθένας από μας μπορεί να γίνει ένας μικρός "διαπλεκόμενος".
Τα υλικά που θα χρειαστούμε : α) Ένας πολιτικός β) Ένας οικονομικός παράγοντας γ) Ένας δημοσιογράφος.

Μικρά μυστικά: α) Πολλές φορές δύο ιδιότητες μπορεί να αφορούν το ίδιο πρόσωπο (π.χ Οικονομικός παράγων και πολιτικός ή δημοσιογράφος και οικονομικός παράγων να πρόκειται γιά τό ίδιο πρόσωπο). Αυτό δεν χρειάζεται να μας ανησυχεί Η συνταγή μας ουδόλως κινδυνεύει.
β) Πολλές φορές τα πρόσωπα δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλου βεληνεκούς στον τομέα τους, κάτι που επίσης δεν πρέπει να μας ανησυχεί.

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνουμε τα μαθήματα μας, είναι να αναλύσουμε ένα παράδειγμα διαπλοκής που αφορά ένα μικρό κομμάτι γης της Χίου γνωστό ως "νησί" στην περιοχή Τραχήλι Μεστών.
Υλικά: Ως οικονομικός παράγων: Γνωστός (χιακής καταγωγής) ελληνοαμερικανός, στέλεχος της οργανωμένης ομογένειας, συχνοεμφανιζόμενος (μαϊντανός) στα ΜΜΕ στο πλάι σπουδαίων ελλήνων επισκεπτών των ΗΠΑ. Μέτρια επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί. Αλλά και ανάμειξη σε τοπικές εκδοτικές δραστηριότητες. Εμφανίζεται στο νησί το καλοκαίρι με Harley και πούρο, το οποίο και ξαναβάζει στην τσέπη αφού κατέβει απο την μοτό. Έχει προσπαθήσει να αγοράσει το κομμάτι γης στο οποίο θα αναφερθούμε, απο τούς νόμιμους ιδιοκτήτες του (ανεπιτυχώς). Παράλληλα ενισχύει και παροτρύνει τον τοπικό ΟΤΑ προκειμένου να συντηρεί μόνιμη δικαστική διαμάχη με τους νόμιμους ιδιοκτήτες, με την ελπίδα οτι η τιμή της γης θα παραμείνει χαμηλή ούτως ώστε να μπορέσει να την αγοράσει.
Ως δημοσιογράφος: Ελληνίδα που δραστηριοποιείται στην Αμερική, ιδιοκτήτης μικρου συγκροτήματος ΜΜΕ ομογενειακού ενδιαφέροντος, με έδρα την Αστόρια. Έχει στενές σχέσεις με τον προαναφερόμενο οικονομικό παράγοντα (οικονομικές σχέσεις).
Ως πολιτικός: Ο Σουφλιάς.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βήμα πρώτο: Εντελώς ξαφνικά η δημοσιογράφος (η οποία μόνο ως επισκέπτης γνωρίζει το νησί της Χίου), θυμάται οτι ένα κομμάτι της (70 στρεμμάτων) κινδυνεύει. Με άρθρο στο περιοδικό της, απαξιώνει και εγκαλεί τους Χιώτες που εκπορνεύουν τη γη τους.
Πριν περάσουμε στο δεύτερο βήμα διαβάστε εδω ολόκληρο το ομογενειακό περιοδικό με το όνομα ellopia press. Στην τρίτη σελίδα υπάρχει το επίμαχο άρθρο.
Παράλληλα φροντίζει το άρθρο της να αναδημοσιευτεί στην τοπική εφημερίδα "Πολίτης" η οποία ανήκει στον γιο του προαναφερθέντα οικονομικού παράγοντα.

( Η συνέχεια στο επόμενο...)

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP