Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑυριανοΡιζοσπάστης.

>> Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Όχι, δυστυχώς ο χυδαίος Αυριανισμός των δεκαετιών του '80 και του '90 δεν έχει εκλείψει. Είναι πραγματικά λυπηρό, για κάθε αριστερό, να τον βλέπει να επιστρέφει και μάλιστα μέσα από τις σελίδες μιάς ιστορικής εφημερίδας. Τού Ριζοσπάστη.
Τα παραδείγματα άπειρα. Στην προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ, να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της και την συρρίκνωση στην οποία έχει οδηγήσει το κόμμα, χρησιμοποιεί την ιστορική εφημερίδα με τρόπο που κάνει την (παλιά καλή) Αυριανή να μοιάζει με ευαγγέλιο.
Τελευταίο κρούσμα η προσπάθεια να εμφανιστεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Δ. Παπαδημούλης, σαν υποστηρικτής του ...65ωρού.
Το χειρότερο βέβαια είναι ότι τα ντόπια παπαγαλάκια, προσπάθησαν με ντουντούκες και ...φεϊγ - βολάν, να αναπαράγουν το πρωτοσέλιδο ρυπαρογράφημα στην πόλη μας σήμερα.
Ευτυχώς η αντιμετώπιση των Γκαιμπελίσκων, απο τούς συμπατριώτες μας, υπήρξε ανάλογη. Είτε εκδιώχθηκαν είτε ...έπεσε το γέλιο της αλεπούς!!!

Για την ιστορία, ιδού και η απάντηση του Δ. Παπαδημούλη, στην ...Ριζοσπάστικη βρομιά:

1. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ όχι μόνο δεν υποστήριξε το ελαστικό 65ωρο, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται το Πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, αλλά, υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση, κατέθεσε και υποστήριξε, εκ μέρους ολόκληρης της Ευρωομάδας της Αριστεράς μαζί με άλλους αριστερούς Ευρωβουλευτές (Ι. Φιγκερέιδο, Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και Ρ. Μουζάκιο, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας) πρόταση πλήρους απόρριψης του 65ωρου και του αντικοινωνικού πακέτου του Συμβουλίου, η οποία και επισυνάπτεται.
Δυστυχώς όμως αυτή η τροπολογία απορρίφθηκε από όλες τις άλλες πολιτικές ομάδες στη σχετική ψηφοφορία, συμπεριλαμβανομένων και των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

2. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από συζήτηση, με συλλογική της απόφαση στην οποία δεν κατατέθηκε η παραμικρή διαφωνία, αποφάσισε να δώσει επίσης και τη μάχη των τροπολογιών για να "μπλοκαριστεί" από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση των 27 κυβερνήσεων. Καταθέσαμε και στηρίξαμε προτάσεις για την απόρριψη και τη ριζική αλλαγή των αντεργατικών και αντιλαϊκών προτάσεων των κυβερνήσεων με αιχμή του δόρατος την κατάργηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης από το 48ωρο (οπτ-άουτ), η διατήρηση του οποίου ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την γενίκευση του ελαστικού 65ωρου, όπως επιδιώκουν οι κυβερνήσεις και η εργοδοσία.

Παρά την σφοδρή αντίδραση των υποστηρικτών του οπτ-άουτ και του 65ωρου (μεγάλη μερίδα των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Φιλελευθέρων), η Επιτροπή Απασχόλησης υιοθέτησε, με μεγάλη πλειοψηφία, πράγμα θετικό, αρκετές αλλαγές και κύρια την κατάργηση του οπτ-άουτ στην αντιλαϊκή πρόταση- πακέτο του Συμβουλίου. Γι' αυτό και η έκθεση στην τελική της μορφή καταψηφίστηκε από σύσσωμους τους υποστηρικτές του 65ωρου και του οπτ-άουτ.

3. Η μάχη για να μην περάσει το 65ωρο και για να καταργηθεί το οπτ-άουτ συνεχίζεται ενόψει και της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου (15 -18 Δεκεμβρίου). Οι προτάσεις της Επιτροπής Απασχόλησης είναι ανεπαρκείς για την Ευρωομάδα της Αριστεράς. Διαφέρουν όμως σημαντικά από το αντεργατικό πακέτο για το 65ωρο των 27 κυβερνήσεων και μπορούν αν υιοθετηθούν από την Ολομέλεια να μπλοκάρουν τα αντιλαϊκά σχέδια του Συμβουλίου και της Κομισιόν.
Αν όμως δεν συγκεντρώσουν στην Ολομέλεια, σε 40 ημέρες, την αυξημένη πλειοψηφία των 394 ψήφων, που απαιτείται, τότε θα περάσει ατόφια 100% και θα γίνει ευρωπαϊκός νόμος, η πρόταση των κυβερνήσεων που αποτελεί λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα, την υγεία και την ασφάλεια όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των πολιτών (πχ. ας σκεφτεί κανείς τις εφιαλτικές συνέπειες όταν εργάζεται ελαστικό 65ωρο ένας οδηγός νταλίκας, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου ή ένας γιατρός χειρούργος).

Αν αντίθετα υιοθετηθούν οι προτάσεις της Επιτροπής τότε ο αγώνας εναντίον του 65ωρου και για την κατάργηση του οπτ-άουτ συνεχίζεται, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, για την πλήρη ακύρωση αυτών των σχεδίων.

4. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ ακολούθησε σε όλα τα βήματα τη συλλογική απόφαση και την τακτική της Ευρωομάδας της Αριστεράς. Αυτή αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη στις 4-11-2008 με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και στελεχών από κόμματα που μετέχουν στην αντιπροσωπεία της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Απασχόλησης (Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, Γερμανική Αριστερά, Ολλανδικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Συνασπισμός). Από την συνάντηση αυτή απουσίαζε παντελώς ο αρμόδιος ευρωβουλευτής ή άλλο στέλεχος του ΚΚΕ.

5. Αυτό που δυστυχώς προέχει για την ηγεσία του ΚΚΕ, δεν είναι ο αγώνας εναντίον των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων επιλογών των κυβερνήσεων, αλλά η συκοφάντηση του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και της ίδιας της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην οποία συμμετέχουν. Ο λόγος είναι προφανώς οι Ευρωεκλογές και οι δημοσκοπήσεις.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα του Ευρωκοινοβουλίου. Προκαλούμε την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει το ίδιο.

Προφανώς όλα αυτά για την ηγεσία του ΚΚΕ και την διεύθυνση του Ριζοσπάστη είναι ψιλά γράμματα.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP