Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο βουλευτικός "θείος", ξανακτυπα!

>> Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η τελευταία φορά που (τουλάχιστον το πανελλήνιο) άκουσε το όνομα του ήταν με την ανάμιξη του στο σκάνδαλο Ζήμενς.

Εμείς εδώ στη Χίο έχουμε την τύχη να το ακούμε τακτικά. Πότε με τη ανάμιξη και συμμετοχή του στά μεγαλύτερα έργα στο νησί ( Νοσοκομείο - Μαρίνα - Φράγματα κ.τ.λ ), πότε με τον εξαναγκασμό των διωκτικών αρχών σε κινητοποίηση, λόγω διαφόρων καταπατήσεων που επιχειρεί. Ήδη έχει καταπατήσει έναν ολόκληρο κόλπο (απο τούς ωραιότερους της περιοχής) ο οποίος βρίσκεται μπροστά απο το ξενοδοχειακό συγκρότημα που διατηρεί.

Ο λόγος για τόν θείο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ελπίδας Τσουρή, Στέλιο Βίο. Παρότι εκ των βασικών "αιμοδοτών" του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι ούτε η ΝΔ κατάφερε να του ανακόψει την στενή του σχέση με την εξουσία!

Ιδού τα νέα του κατορθώματα, όπως τα καταγράφει με ανακοίνωση του ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΧΙΟΥ:

Θέμα: Και πάλι ο ΚΑΡΦΑΣ



Στον Καρφά βορειοανατολικά του ξενοδοχείου «ΕΡΥΘΑ» βρίσκεται το χέρσο της «βίγλας» αρκετών δεκάδων στρεμμάτων. Η έκταση αυτή αποτελεί «φιλέτο» για την περιοχή και πιθανόν κάποιοι να την έχουν στοχοποιήσει για «αξιοποίηση».



Μεταξύ του χέρσου και του ξενοδοχείου, αλλά και των παρακείμενων ιδιοκτησιών, υπήρχε ένα φυσικό όριο, ένα ποταμάκι. Λέμε ότι υπήρχε, γιατί δεν υπάρχει πλέον..



Εδώ και αρκετό καιρό, έχει εξαφανιστεί το μεγαλύτερο μέρος του, από χιλιάδες μπάζα, προϊόντα παρακείμενης εκσκαφής, σε ιδιοκτησία του κ. Βίου.



Όπως είναι φυσικό, η εναπόθεση των μπάζων, δεν κάλυψε μόνο το ρέμα σε ύψος αρκετών μέτρων αλλά επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση και στο ίδιο το χέρσο.



Η δημοτική αρχή Αγίου Μηνά υπό την πίεση της αντιπολίτευσης, υποχρεώθηκε να αντιδράσει. Ενημερώθηκε και η Νομαρχία.



Ο ιδιοκτήτης υπό την πίεση αναγκάστηκε να «υποσχεθεί» ότι θα αποκαταστήσει το χώρο. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και συζητείται ευρέως.



Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή. Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 που άρχισε την ανοικοδόμηση του ξενοδοχείου μέχρι και σήμερα, έχει απασχολήσει με αρνητικό τρόπο πολλές φορές τις αρχές και τα ΜΜΕ. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ξανά επιχειρήσει να επεκτείνει το χώρο του, με πισίνες και τοιχία, σε βάρος του ρέματος και του χέρσου απασχολώντας τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές. Ο ισχυρισμός περί αποκατάστασης του τοπίου και του περιβάλλοντος ποιος πραγματικά πιστεύει ότι είναι ειλικρινής και δεν έγινε με την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεχαστεί;



Από την άλλη, αν ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης, είχε προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες, οι δημόσιες υπηρεσίες θα τον αντιμετώπιζαν όπως όλοι γνωρίζουμε…



Εμείς ρωτάμε το δήμο Αγίου Μηνά, τη Νομαρχία, την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, την Αστυνομική Διεύθυνση και όποιον εμπλεκόμενο. Μήπως σ’ αυτόν τον τόπο κάποιοι που είναι ή φαίνονται ως οικονομικά ισχυροί έχουν περισσότερα δικαιώματα;



Η ΓΣ του συλλόγου


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP