Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Βρέ καλώς τα, τα παιδιά!

>> Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Δεν πρόλαβαν καλά - καλά να εκδοθούν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών και ...ξύπνησε μέσα τους το θηρίο. Η μυρουδιά της εξουσίας (ή της νέας μίζας αν θέλετε) βλέπεις. Έχουν αρχίσει και βλέπουν πάλι τον λαό όπως ο βρυκόλακας το θύμα του!
Για τούς αδιόρθωτους Πασόκους συζητώ! Θαυμάστε ήθος και πολιτική σκέψη στην απάντηση του Πασοκονομάρχη προς τον συμπολίτη του που ...τόλμησε να τον κριτικάρει!!!

Με αφορμή άρθρο του κ. Αλέκου Γαϊτάνου, επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού ΕΑΚ, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε κατ’ αρχήν τα εξής:


Φαίνεται ότι ο κ. Γαϊτάνος αγχωμένος από τα πρόσφατα αρνητικά για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αναζητά με αγωνία τρόπους για να δηλώσει την παρουσία του.


Για μία ακόμη φορά σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη Ν.Α. Χίου οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι:


Το έργο της Κατασκευής Φράγματος Κόρης Γεφύρι αποτελεί εδώ και δεκαετίες αίτημα της Χιακής κοινωνίας. Η έναρξη της κατασκευής του έδωσε επιτέλους ελπίδα στους Χιώτες πολίτες ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι σήμερα το έργο να εμφανίζει σοβαρότατες καθυστερήσεις, καθώς την κατασκευή του Φράγματος ανέλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί της Ν.Α. Χίου που ήταν αρχικά φορέας υλοποίησης.


Είναι απορίας άξιο γιατί ενώ το τελευταίο διάστημα που η Ν.Α. Χίου ανακινεί το θέμα πιέζοντας προς όλες της κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση του Έργου, ουδέποτε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ΣΥΝ, ούτε φυσικά ο κ. Γαϊτάνος ως επικεφαλής νομαρχιακής κίνησης, δεν έβγαλαν κάποια ανακοίνωση που να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές της Ν.Α. Χίου.
Όσον αφορά τη θέση του κ. Γαϊτάνου για το λιμάνι της Χίου, είναι γεγονός ότι αυτή προκαλεί εντύπωση. Δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μια απόπειρα στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής, ακολουθεί τον κ. Μυλωνάδη, ο οποίος είναι γνωστός για την τάση του να εκφράζει εσφαλμένες απόψεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου


Για τα έργα και τις ημέρες του κιτσάτου Νομάρχη μας έχουμε ξαναγράψει και εδώ. Και να είναι σίγουρος ότι θα ξαναγράψουμε πολλές φορές. Όσες τουλάχιστον θα προσπαθήσει να αποτελειώσει το έργο της καταστροφής του περιβάλλοντος της Χίου (και του πλουτισμού των μεγαλοεργολάβων που αυτό συνεπάγεται) που έχει αρχίσει!

Ούτε λόγος βέβαια να τον συμμαζέψει το κόμμα του! Αφού μετά την "αποχώρηση" Κουτσόγιωργα, Γιανόπουλου, μόνο ο Πάγκαλος τους έχει απομείνει. Να μην αναδείξουν και μια τοπική στελεχάρα;

Ευτυχώς πάντως που υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Με λίγο ή πολύ ποσοστό, είναι ο μόνος που αντιστέκεται
Ιδου και η απάντηση του:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΓΑΙΤΑΝΟ


Φαίνεται ότι τα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών έβγαλαν και πάλι στην επιφάνεια την αλαζονεία της εξουσίας της Πασοκικής νομαρχιακής αρχής. Δεν εξηγείται αλλιώς το ύφος της απάντησης του Νομάρχη Χίου στο πολιτικό άρθρο του συντρόφου Αλέκου Γαϊτάνου, επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού ΕΑΚ, το οποίο σκιαγραφεί με σαφέστατο τρόπο τα έργα και της ημέρες της αποτυχημένης και βλαβερής για τον τόπο θητείας του. Αντί λοιπόν να σκύψει πάνω από τα χρόνια προβλήματα του νησιού, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή… δεν τον βοηθά να πάρει πίσω την ευθύνη για την χρηματοδότηση έργων (την κουτάλα με το μέλι, επι το λαϊκότερο) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης !!! Να είναι σίγουρος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιου είδους άγχη δεν έχουμε…


Αυτό που ζητάμε από όλους τους συνειδητοποιημένους συμπολίτες μας, από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις τους συλλόγους και τους φορείς, είναι η οργάνωση και η αντίσταση στα σχέδια καταστροφής του περιβάλλοντος στο νησί.



Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα η προώθηση τέτοιων σχεδίων θα ενταθεί, με δεδομένο ότι σε κάποιους κύκλους το «άρωμα εξουσίας» αρκεί για να σκεπάσει τη δυσοσμία των μπλε - πράσινων σκανδάλων. Αν δεν αντισταθούμε λοιπόν, η γελοιότητα της άσκοπης σπατάλης ενέργειας για φωτισμούς …βράχων, ο υπερφίαλος μικρομεγαλισμός της κατασκευής …ανισόπεδων κόμβων σε σημεία που περνάει …ένα αυτοκίνητο τη μέρα, ο σχεδιασμός και η ημι - υλοποίηση φαραωνικών έργων πέρα και αντίθετα από κάθε επιστημονική, αισθητική και περιβαλλοντική λογική και κυρίως οι καθυστερήσεις στις καταβολές δεδουλευμένων σε εργαζόμενους σε κρίσιμες δομές (π.χ ΚΔΑΠΑΜΕΑ), θα μοιάζουν με ταπεινό πρελούδιο αυτού που έρχεται.



ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Υ.Γ Για να μήν τό ξεχάσω...



Γράφει στην ανακοίνωση του ο Νομάρχης, οτι το φράγμα Κόρης Γεφύρι, ήταν αίτημα της Χιακής κοινωνίας (sic).



Μπορεί να μας υποδείξει, έστω και ένα μέλος της "Χιακής Κοινωνίας", που του αιτήθηκε την κατασκευή Φαραωνικού φράγματος το οποίο ακόμη και να λειτουργήσει κάποτε το μόνο που θα καταφέρει είναι να τροφοδοτεί τη "χιακή κοινωνία" με στραγγίσματα απο τήν γειτονική χωματερή;



Έτσι για να ξέρουμε αν κάποιοι συμπατριώτες μας τρελάθηκαν ξαφνικά!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP