Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Τι είναι στ΄αλήθεια η πολυφωνία;

>> Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Φαίνεται ότι για πολλούς συντρόφους πολυφωνία είναι να ανέχονται τον Μπίστη και τη Δαμανάκη παλιότερα, τον Κύρκο και τόν Χατζησωκράτη προσφάτως, να διασύρουν κάθε έννοια αριστερής ιδεολογίας, βαφτίζοντας τον συντηρητισμό "ανανεωτική κουλτούρα".
Οι πρώην θαυμαστές του "εκσυγχρονιστή" Σημίτη και νυν κολοτριβόμενοι με τα υποπροϊόντα της σοσιαλοδημοκρατίας (ΠΑΣΟΚ, "Οικολόγους"), ζητούν παρέμβαση ...των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ !!! (την λειτουργία των οποίων σαμποτάρουν συστηματικά απο την πρώτη στιγμή) προκειμένου να επαναφέρουν στην "ανανεωτική τάξη" τον Περικλή Κοροβέση!!!
Αυτή είναι η "ανανεωτική" εκδοχή της πολυφωνίας!
Σύντροφοι, η πόρτα που άνοιξε η Δαμανάκη είναι ακόμη ανοικτή! Αποφασίστε ποιός θα την κλείσει! Ο πρώτος ή ο τελευταίος;


Εγώ πάντως θα ταχθώ αλληλέγγυος με τον Black Cat * Red Cat και το καταπληκτικό του άρθρο που αναδημοσιεύω:

Διαβαζω στο tvxs: “είναι εκτεθειμένος στον κόσμο της Αριστεράς και πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ”. Και μου γυρνανε τα αντερα. Διαολε, τωρα τα θυμηθηκαμε τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ? Πού ηταν τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ οταν αλλοι βουλευτες μας δεν καταψηφιζαν …το ευρωσυνταγμα? Ή μηπως το τωρινο ευρωσυνταγμα ειναι λιγοτερο σημαντικο πολιτικα απο το τι εκανε ο Κυρκος και ο Φλωρακης πριν 20 χρονια? Ή μηπως τα οργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακουμπανε την δεξια πτερυγα? Ή μηπως η περιφημη “ανανεωτικη κουλτουρα” υπαρχει μονο για να μπορουν να βγαινουν να μιλανε για διαλυση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργασια με το ΠΑΣΟΚ και παει λεγοντας? Στους ανανεωτικους, “ανανεωτικη κουλτουρα”, στον Κοροβεση οργανα και πολιτικες ευθυνες??

Και διαολε, ο Κοροβεσης μπορει μερικες φορες να ειναι ιδιορρυθμος, αλλα σιγουρα τον εμπιστευομαι πολυ περισσοτερο απο την κομματικη γραφειοκρατια του ΣΥΝ. Γιατι ο Κοροβεσης δεν εχει καν το “ιδιον συμφερον” του κομματικου πατριωτισμου. Ενω απο την αλλη, το λακωνικο “αργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι” του Κυρκου, (απευθυνομενο σε ποιον? στον Κοροβεση! αναγκη ειχε ο Κοροβεσης να κατασκευαζει συκοφαντιες…) μου φαινεται πια τοσο μα τοσο πολιτικαντικο και τοσο αναξιοπιστο που δηλαδη αν αυτο το λενε “ανανεωτικη κουλτουρα”, να λεμε καλα που μας τελειωσε το ΚΚΕ εσωτερικου…

Οσο για την ταμπακερα, τα πραματα για μενα ειναι πολυ απλα: και μονη η συμμετοχη της Αριστερας σε τετοια κυβερνηση ηταν “σκανδαλο” και λαθος. Αν ειναι να μιλαμε πολιτικα, απο εκει ξεκιναμε. Απο εκει και περα, οταν καποιος ειναι στην κυβερνηση, η διαφθορα ειναι επομενη. Η εξουσια διαφθειρει, απλα πραγματα. Και αμα ειναι να πιασουμε την κουβεντα για το ποσο μας φθειρουν οι δηλωσεις του Κοροβεση, να πουμε και ποσο περισσοτερο μας εφθειρε η συγκυβερνηση ιν δε φερστ πλεις. Και τελοσπαντων, και πολιτικαντικα, τακτικιστικα και κομματοσκυλιστικα να το βαλεις κατω, η σωστη αντιδραση απο τον ΣΥΝ για μενα θα ηταν να πει ακριβως δικιο εχεις ρε Περικλη, ναι η εξουσια διαφθειρει και μαλακια μας που συμμετειχαμε στην κυβερνηση, αλλα αυτο ειναι πριν 20 χρονια και το ζητημα ειναι τι γινεται τωρα και ουτως η αλλως η οποια δικη μας ευθυνη στη διαφθορα τοτε ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την γαλαζοπρασινη τριακονταετια. Αντι γιαυτο το παιζουμε παλι μωραι παρθεναι και εσωτερικευουμε στον ΣΥΡΙΖΑ ολη την απολιτικη ηθικολογια περι διαφθορας (και μονο σε αυτο βλεπω εγω ψεγαδι στις δηλωσεις του Κοροβεση).

Ε λοιπον οχι. Απλα και σταρατα: Ο “ανανεωτικος σταλινισμος” δεν θα περασει. Αν ο Κοροβεσης εξαναγκαστει σε παραιτηση ή αν εξοβελιστει απο την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εγω τουλαχιστον θα πω γεια χαρανταν μαζι του.

Κατω τα χερια απο τον Κοροβεση!

3 σχόλια:

Στέλιος 21 Αυγ 2009, 10:54:00 π.μ.  

Πολυφωνία σίγουρα δεν είναι να σε λεω μιζαδόρο χωρίς αποδείξεις και να είμαστε στο ίδιο κόμμα . Και ούτε Ανανεωτικός Σταλινισμός είναι να σε αποκαλώ δεκανίκι του Πασοκ, ή οτιδήποτε, άλλο και εσύ να αντιδράς και να μη θέλεις να είσαι σε ένα χώρο (Σύριζα) που δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και ίδια αντίληψη για το τι πρέπει να είναι.
Με πολλή αγάπη Στέλιος

Ανώνυμος 3 Σεπ 2009, 9:52:00 μ.μ.  

"οταν καποιος ειναι στην κυβερνηση, η διαφθορα ειναι επομενη."
πραγματικά εντυπωσιακή απόψη! Σύμφωνα λοιπόν με αυτή η αριστερά δεν θα πρέπει ποτέ να συμμετάσχει σε κυβέρνηση διότι θα διαφθαρεί! Ακόμα και αν (ποτέ) κυβερνήσει αυτοδύναμα!!! Δηλαδή αν (λέμε) ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε 40% και έβγαζε 151 βουλευτές θα πρέπει να αρνηθεί να κυβερνήσει!
Ακόμα και αν αλλάξει το οικονομικό σύστημα σε σοσιαλιστικό!! Δίοτι όπως καλά γνωρίζουμε διαφθορά υπάρχει και στον σοσιαλισμό (ρωτήστε τους Σοβιετικούς ή όποιους άλλους θέλετε για αυτό)
Τελικά η βλακεία στην αριστερά είναι αήττητη, για αυτό και η αριστερά είναι μονίμως ηττημένη!

Andriou 3 Σεπ 2009, 11:33:00 μ.μ.  

Αγαπητέ ανώνυμε, η κοινωνία που θα δώσει 40% στόν ΣΥΡΙΖΑ, να είσαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμιά διαφθορα.
Οι κοινωνικοί συσχετισμοί και τα οικονομικά συστήματα δεν αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Πολύ δε περισσότερο με άκαιρες κυβερνητικές συμμαχίες ερήμην των κοινωνιών. Πολλά τα παραδείγματα παγκοσμίως.
Αν λοιπόν υποθέσουμε οτι η αριστερά είναι ηττημένη, είναι γιαυτές ακριβώς τις επιλογές της.
Και κατι ακόμη: Η βλακεία δεν είναι ανίκητη. Κυρίως είναι αμαθής.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP