Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ;

>> Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Αναδημοσίευση από το CHIOSNEWS
Τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στις 6.40 π.μ. σύμφωνα με την Αστυνομική διεύθυνση Χίου επί της οδού Ιωάννου Χρήστου, εσωτερικός δρόμος αεροδρομίου.Συγκεκριμένα όχημα με ασυνείδητο οδηγό που άφησε αβοήθητο το θύμα, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 75χρονο πεζό Κωνσταντίνο Λουκά του Γεωργίου και της Δέσποινας ο οποίος περπατούσε μαζί με τον αδερφό του Ευάγγελο Λουκά. Το αυτοκίνητο κινιόταν με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου.
ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ

Άλλο ένα θύμα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν θυσιαστεί στον συγκεκριμένο δρόμο- καρμανιόλα, θυσία όχι σε κάποιο Μολώχ της ασφάλτου αλλά στην αδιαφορία και τη βλακεία αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες μας. Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ημέρα ή νύκτα που να μην συμβεί ατύχημα ή δυστύχημα στον συγκεκριμένο δρόμο. Οι περίοικοι δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους. Οι αγώνες αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών είναι πλέον «θεσμός» για την περιοχή. Ο δρόμος στερείται παντελώς φωτισμού κατά τις νυκτερινές ώρες, με την ηλίθια δικαιολογία ότι τυχόν φωτισμός θα δημιουργήσει πρόβλημα κατά την απογείωση και προσγείωση των αεροπλάνων. Όμως:
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ. Ασφαλώς και υπάρχει τρόπος να φωτιστεί ο δρόμος χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα (όπως εξ άλλου έχει γίνει στον εξωτερικό δρόμο του αεροδρομίου). Αλλά και τρόπος να μην υπήρχε είναι ηλίθιο να θρηνούμε τόσα θύματα επειδή κάποιος δεν μπορεί να γυρίζει ένα διακόπτη και να σβήνει τα φώτα για 10 λεπτά κάθε βράδυ (τόσο χρειάζεται η νυκτερινή πτήση).
Από την άλλη πλευρά ο δρόμος στερείται εντελώς πεζοδρομίου με αποτέλεσμα οι δεκάδες συμπατριώτες μας που κάνουν τον περίπατο τους καθημερινά, να ευρίσκονται εκτεθειμένοι στις ορέξεις του κάθε ασυνείδητου οδηγού (όπως στην περίπτωση του άτυχου σημερινού θύματος).
Πρέπει: α) Ο δρόμος να φωτιστεί αλλά και να υπάρξει στοιχειώδης αστυνόμευση τουλάχιστον κατά τις νυκτερινές ώρες.
β) Ο δρόμος να μονοδρομηθεί (τίποτε δεν εξυπηρετεί η διπλή κατεύθυνση), με παράλληλη δημιουργία μεγάλου χώρου για πεζούς και ποδήλατα.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα. Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται. Γίνεται, αρκεί ο Νομάρχης Χίου να επιδείξει τον ίδιο τσαμπουκά (αποφασιστικότητα το λένε άλλοι) που είχε επιδείξει πριν λίγα χρόνια όταν , συνοδευόμενος από οπλοφόρους άνδρες των ΜΑΤ , επέδραμε μέσα στη νύχτα προκειμένου να επεκτείνει το Clear Way του αεροδρομίου*. Όλοι θυμόμαστε πως σε χρόνο ρεκόρ είχαν αλλάξει κατεύθυνση οι δρόμοι είχαν κτιστεί τοιχία, είχαν τοποθετηθεί φράκτες και συρματοπλέγματα.
Νομίζω ότι οι ζωές των συμπατριωτών μας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τις επιθυμίες οποιασδήποτε ομάδας ψηφοφόρων.


* Οποιοσδήποτε συνειρμός της παραπάνω εικόνας με την εικόνα του Νονού και των μπράβων του σε νυχτερινή επιχείρηση, δεν είναι στις προθέσεις του συγγραφέα. Ωφείλεται αποκλειστικά στη φαντασία τού αναγνώστη.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP