Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ;

>> Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που όλοι μας είδαμε τον ακραίο Άνθιμο, με τη μισαλλοδοξία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, να σείει την ποιμαντορική του μαγκούρα, εναντίον των «εχθρών» του έθνους και της εκκλησίας και να προσπαθεί να υποδείξει στην πολιτεία τον τρόπο που θα ασκήσει την εξωτερική πολιτική, από τα μπαλκόνια των «συλλαλητηρίων».




Να που το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε πολύ γρήγορα:


Ανακοίνωση της Διαρκούς «Ιεράς» Συνόδου την Δευτέρα 17/3/2008.


Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.»

Πάνω στη ζέση τους να τηρήσουν το «Ορθόδοξο Τυπικό», οι «Άγ(ρ)ιοι» Πατέρες, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το «Ορθόδοξο Ουσιαστικό», την κοινή λογική δηλαδή. Αυτή τη λογική που υπαγορεύει σε ανθρώπους που (έστω και υποθετικά) πρεσβεύουν την αγάπη, να μην υβρίζουν και μάλιστα με τόσο χυδαίες εκφράσεις, δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Αυτή τη λογική που λέει ότι όποιος υποδεικνύει σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά (που έχουν γεννηθεί εκτός θρησκευτικού γάμου) να αποκαλούν τους γονείς τους «πόρνους» και «πόρνες», δεν κάνει πράξη αγάπης αλλά πράξη μίσους (θρησκευτικού μίσους στην περίπτωση μας). Σκεφτείτε ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύνοδο επικράτησαν τελικά οι μετριοπαθείς. Η ομάδα Άνθιμου ήθελε ανακοίνωση με ακόμη σκληρότερες εκφράσεις.
Φανταστείτε να μην διανύαμε και την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση των Πατέρων με τις ίντριγκες και τις συναλλαγές για τη διαδοχή κατά τους τελευταίους μήνες, δεν τους άφηναν χρόνο για άλλες «θεάρεστες» δραστηριότητες. Έτσι έδιναν την ψευδαίσθηση ότι κάτι αλλάζει (προς το καλλίτερο) για την εκκλησία στην μετά-Χριστόδουλο εποχή. Αυτός είναι ο λόγος που την «πάτησε» και ο άπειρος Τσίπρας και στην «παρθενική» του ομιλία (σαν πρόεδρος), ζήτησε από την εκκλησία να σταθεί στο «πλευρό» της κοινωνίας. Εδώ και κάποιες χιλιετίες όμως, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι οι κάθε είδους εκκλησίες, το μόνο «πλευρό» στο οποίο στέκονται είναι αυτό των συμφερόντων τους. Έτσι λοιπόν μόλις «κατάκατσε ο κουρνιαχτός» της διαδοχής και «μετρήθηκε το ασκέρι», να που επανέρχονται οι «Άγιοι» δριμύτεροι. Αυτή τη φορά το μίγμα είναι (κοινωνικά) εκρηκτικό. Ακραίος εθνικοφασισμός σε συνδυασμό με κοινωνικό ρατσισμό και θρησκευτική μισαλλοδοξία. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του φονταμενταλισμού δηλαδή.

Γνώμη του γράφοντος είναι ότι η κοινωνία (άσχετα με την θρησκευτική πίστη του κάθε ενός), πρέπει να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτό το μισαλλόδοξο ιερατείο. Η δε πολιτεία πρέπει άμεσα να προχωρήσει στο χωρισμό εκκλησίας – κράτους. Αν μη τι άλλο, τέτοια μυαλά δεν είναι δυνατόν να έχουν λόγο στην εκπαίδευση των παιδιών μας, θέτοντας ακόμη και βέτο σε ότι προοδευτικό (π.χ μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης) πάει να εισέλθει στα σχολεία, για να αναφέρω μόνο ένα από τα άπειρα αρνητικά του σφικτού εναγκαλισμού.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες για την ένταση του ύφους μου. Δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω το θρησκευτικό συναίσθημα κανενός. Αντιθέτως σέβομαι τόσο τις θρησκευτικές όσο και οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις των συμπολιτών μου. Σαν πολίτης όμως διατηρώ το δικαίωμα να αντιδρώ όταν κάποιος με υβρίζει, ειδικότερα όταν αυτός ο κάποιος αυτοδιαφημίζεται σαν «πρεσβευτής αγάπης».

9 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Μαρ 2008, 1:52:00 μ.μ.  

Εδώ διάβαζα στην ''Ελευθεροτυπία'' πως υπάρχει ένας παπάς που πιστεύει πως ο Τσίπρας είναι ο Αντίχριστος!!!Αυτά τα λέει από άμβωνος!

Ανώνυμος 20 Μαρ 2008, 5:54:00 μ.μ.  

Σιγά ρε παιδιά μην τρελλένεστε...

Εύκολο αντίπαλο βρήκατε. Πάρτε τους τον σταυρό απ΄το χέρι και μην ξεδίνετε επαγγελματικά με τους ανθυμιασμένους που θέλουν ντεμέκ συμπλήρωμα στο έθνικ τραπέζι μια σαλάντ μασεντουάν.

Ασχοληθείτε λίγο και με του ντόπιους "ιθαγενείς"... όλο εκδρομές σε προκάτ αβοριγίνους είστε, μόλις δείτε κανα εντόπιο να προσ-εύχεται, όπου αυτός νομίζει τα παίζετε.

Εντάξει ο παπα Ανυπόμονος κι ο πάλαι ποτέ αφορεσμένος εαμοδέσποτας της μυροβόλου Χίου λίγο μακριά πέφτει ... ο Ιερώνυμος λίγος σας πέφτει;

Με τα μιαρά "ιερά τέρατα" της "Μπρεχτ"ολογίας που ροκανίζουν κυνηματικά το ΚΙΝΗΜΑ τι θα κάνετε;

Όλα ο Τσίπρας μόνος θα τα καθαρίσει; Αυτός θα κάνει κίνημα κι οι άλλοι -οι ουκ ολίγοι οι πρωθιερείς του κατσικομεχμέτ πιγιώτα- θα κάνουν ΚΥΝΗΜΑ; Χα...

http://www.protovoulia.net/arthra/stasi08b.htm

http://users.thess.sch.gr/veccio/MA/syriza.html


ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΗΣΤΕΥΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΙ Η ΡΟΖΕ ARISTERA ΓΚΟΥΡΜΕΥΤΑΙ ΜΕ ΠΑΠΑ(;)ΙΕΣ 'ΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ....

...ΓΙΑΤΙ Ν' ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ;



Υ.Γ.
ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΦΥΛΟ ΜΟΥ
ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΡΩΤΑΩ
ΑΝ ΜΕ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΤΕ
ΓΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΠΑΩ...

"...Ανώνυμος said...
Κύριε ή Κυρία Vecchio. Νομίζεις οτι κάποιος θα μπεί στον κόπο να περιηγηθεί στα χιλιάδες links που παραπέμπεις;
Πες αυτό που θέλεις χωρίς σουρεαλιστικές αποστροφές, αν θέλεις να το καταλάβουμε και εμείς οι ταπεινοί. Αλλιώς μείνε εσύ στο σοφόν σου φώς και άσε εμάς τούς αδαείς στα πελάγη της παχυλής μας άγνοιας....

Ανώνυμος said...
Τα αυτά ισχύουν και για σας Κύριε ή Κυρία "γνώριζε...το συνεχές πως κόπτεται ως..."

'Σεξιστική' Πηγή

http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html

Andriou 20 Μαρ 2008, 6:14:00 μ.μ.  

Αν σας φαίνεται "σεξιστικό" το blog αγαπητέ/η ανώνυμε/η, δεν έχετε παρα να μην ξαναεισέλθετε. Τόσο απλά.
Ευχαριστώ.

Ευώνυμος Ανωνυμέλλης 20 Μαρ 2008, 11:51:00 μ.μ.  

Κάτι επί της ουσίας;

(άργησα λόγω απεργιακών ΔΕΗσεων και σφίξαν τα γάλατα, περιορίστηκε η "B Πανελλαδική" ελευθεροτυπία... εγγραφές βλέπω και πρωτόκολλα... στα δύσκολα η "ανανεωτική δημοκρατία" βγάζει τα ρόζ, τα κάλτσουρ νύχια...)

Κάτι ΠΛΗΝ της (πολυποίκιλης υπό αναθέσμιση) ΣΥΝ-ουσίας υπάρχει;

Έγραψα πρίν "σεξιστικό" γιατί η εμμονή του ανώνυμου «σας» σχολιστή (ενώ υπήρχε σύνδεσμος με την ιστοσελίδα μου)
στην αναζήτηση του φύλου μου τέτοιες υπόνοιες άφηνε.

Αλήθεια τι γίνεται με τα πελάγη της ΠΑΧΥΛΗΣ σας άγνοιας;
http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html
(αναφέρομαι και πάλι στον απρόσεκτο αντισυνδεσμικό Ανώνυμο Επιτιμητή της επώνυμης άφυλης… λινκοδοσίας μου)

Λέτε να χρειαστεί η Μοντερέισον Πλάς, Πάγκαλη φυσαρμόνικα της Β' Πανελλαδικής;

Σεις διατείνεστε ότι: "ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ"
http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html

κάντε λοιπόν τον ΚΟΠΟ να απαντήσετε κι ας μην συμφωνείτε μαζί τους.

Εκτός αν είστε θιασώτες τους Μεταβολταίρου 'πο κάτω απ΄το Λεμόνι ή έμπιστος μπάτλερ του Αριστερίωνος Μεχμετπιγιώτογλου :

http://www.edra.gr/modules1.php?name=News&file=article&sid=31652

http://users.thess.sch.gr/veccio/MA/thea.html


Υ.Γ.
Sir. Andriou ,
Αν δεν αντέχετε την κριτική να μην ανοίγετε ΜΠΛΟΓΚ. Και κυρίως να μην αυταπατάσθε ότι μ’ αυτά τα μυαλά θα αλλάξετε (έστω θα φτιάξετε) τον Κόσμο(;) Απλώς ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ στον χιλιαστικό σας ΥΠΝΟ…

Φαίνεται όμως πως το: ‘ΜΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ (ΜΙΑΡΟΥΣ) «ΙΕΡΕΙΣ» έχει καθολική μετορθόδοξη αποδοχή…

Ο/Η προφανώς όπως και πρίν υποδηλώθηκε (αλλά ανάθεμα την ΠΑΧΥΛΗ «άγνοια»)
ο/η Vecchio ή και Γνώριζε …. ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΠΩΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΩΣ ΤΟ ΚΟΠΤΟΝ ΣΥΝΕΧΕΙ

Και επειδή ομιλώ σε ανώνυμο ΣΥΝ-αιγαιάτη πολιτισμολόγο:

Μετανεοτερικιώτες, μετανεοτερικώτισσες, μην τσιμπάτε στην αργυρώνητη ‘θυληκή’ διχοτομία της «πολιτισμικής δεξιάς» και της απολίτιστης-απολιτικής ARISTERAS, αυτά είναι αλλουνού εκεβιδομεχμετπαππά αλυσσιδοπολιτισμένου τσατσοπουλοπιασμένου παραλή πασά κακαγγέλιο.

ΣΥΝ-τροφοι … μην τρώτε μόνο «ξένα» ψευδοκοσμοπολίτικα φαγιά, τρώτε κι απ’ τα «θκά» μας τα ‘σαρακοστιανά’… κι ας είναι και ψαροσουβλάκια … Μόνο μην τρώτε απεργούς, στασιαστές της Μαύρης Ωροαμίσθιας Κατ-εργασίας. ΑΝΛΑΝΤΙΝ ΜΙ;

http://users.thess.sch.gr/veccio/3onstrike.htm

Εκτός κι αν είσθε έμπιστος-έμισθος αφοσιωμένος μπάτλερ…


ΣΥΝ-τροφοι Ο/Η Stain… Ο/Η Sir Andriou,

Γνώρισατε … ότι : "ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ"

μμμ... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ;

«…δεν έχετε παρά να μην ξαναεισέλθετε…»

Μη μπήκα στον Ανάβατο να κλέψω την λευκοροζέ την σπάνια πανάκριβη Μαστίχα;

Τον νού μου σε συντρόφους για το δίκαιο, θαρρούσα πως τον είχα.

Όχι «Σ’ όποιον αρέσουμε…για τους άλλους δε θα μπορέσουμε…»

Τόσο απλά.
Ευχαριστώ


Ο άφιλος άφυλος φίλαρχος φύλαρχος της φυλής των vetso:

http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/02/29/26-2-2008/

(Β.Β.)

Πάτα εδώ να δείς το Ονοματεπώνυμο μη μας βαρεθεί κι Γούγλης, my dearest culturemaster eponym Sir Andriou, εδώ θα δείς τη χάρη μμμμ… ου

http://users.thess.sch.gr/veccio/

Andriou 21 Μαρ 2008, 10:47:00 π.μ.  

Δον Ευώνυμε- Vechio- Ανωνυμε- Κοπτόμενε κ.τ.λ. Ισως να μην έγινα απόλυτα σαφης. Επαναλαμβάνω: αν δεν σας αρέσει το Blog μην εισέρχεσθαι. Ή, για να γίνω ακόμη σαφέστερος: "Όποιος δεν θέλει να ακούει σφυριές, στα τσιγγαναριά δεν πάει". Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, τα blogs δεν είναι "δημόσιοι χώροι", είναι "ιδιωτικοί" στους οποίους σας επιτρέπεται η είσοδος. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να σέβεστε τους κανόνες φιλοξενίας που ισχύουν στά "θκα" μας μέρη. Αν δεν τούς μάθατε όλους δεν πειράζει. Τηρήστε μόνον αυτόν: Γράφετε ότι θέλετε, αφήστε όμως τις υποδείξεις για το τι πρέπει να γράφουν οι υπόλοιποι συνομιλητές.

Υ.Γ 1: Συγγνώμη που δεν ζήτησα την άδεια σας για να ανοίξω blog. Δεν θα το ξανακάνω.
Υ.Γ 2: Αν σας είναι απαραίτητο το ονοματεπώνυμο μου, ευχαρίστως να σας το στείλω με e-mail. Επικοινωνήστε μαζι μου απο την ηλεκτρονική διεύθυνση του blog.
Υ.Γ 3: Ειδιώκετε εναγωνίως κάποια απάντηση. Όταν, με το καλό, θέσετε την ερώτηση, τότε (αν φυσικά γνωρίζουμε) ευχαρίστως θα σας απαντήσουμε.
Καλή σας ημέρα.

Ευώνυμος Ανωνυμέλλης 21 Μαρ 2008, 12:25:00 μ.μ.  

Sir Andriou,

Πανηγυρικώς και ανωνύμως αποφαίνεσθε πως το: ‘ΜΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ (ΜΙΑΡΟΥΣ) «ΙΕΡΕΙΣ» έχει καθολική μετορθόδοξη αποδοχή ... Είστε λοιπόν της μιαράς ιντερσυνόδου;


Αν το (νεο)εξελικτικό σας (δήθεν μεταμοντέρνο κλειδί) άνοιγε όλες τις πόρτες το Κόσμου θα προσκυνούσαμε τώρα όλοι τα ροζέ σας αλυσσιδάτα-απολιτισμικά μεχμετχρηματείδωλα ...

Και μην αδειάζετε με το "καλημέρα" τον Αλέξη εκτός ιστορίας και πολιτικής.


Ισιντ ιτ γιόαρς; «…Αυτός είναι ο λόγος που την «πάτησε» και ο άπειρος Τσίπρας και στην «παρθενική» του ομιλία (σαν πρόεδρος), ζήτησε από την εκκλησία να σταθεί στο «πλευρό» της κοινωνίας. Εδώ και κάποιες χιλιετίες όμως, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι οι κάθε είδους εκκλησίες, το μόνο «πλευρό» στο οποίο στέκονται είναι αυτό των συμφερόντων τους…»

Σταθείτε δίπλα του, έχει αντίληψη ο άνθρωπος αλλά ένα Κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη.

Οοου άνυ γουαίη γιου νόου email, ιν δατ κέϊς ΓΟΥΑΤ ΙΣ Α ΛΙΝΚ;
Γκέλ γκέλ πάτ ιτ…

Χέβ ε νάϊς ντέι και μακριά από τα:

http://www.edra.gr/modules1.php?name=News&file=article&sid=31652

http:// users.thess.sch.gr/veccio/MA/thea.html

«Γιατί ν' απαντήσουμε;»

Πρώτα ο ...Θ… (σόρρυ) ο Ντάργουιν


Υ.Γ.(Aria da Capo)

Sir. Andriou ,
Αν δεν αντέχετε την κριτική να μην ανοίγετε ΜΠΛΟΓΚ. Και κυρίως να μην αυταπατάσθε ότι μ’ αυτά τα μυαλά θα αλλάξετε (έστω θα φτιάξετε) τον Κόσμο(;) Απλώς ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ στον χιλιαστικό σας ΥΠΝΟ…

Ανώνυμος 21 Μαρ 2008, 9:50:00 μ.μ.  

Ουγού μπελάς που μας ήβρενε με δευτόνε τον ευώνυμο.

Ανώνυμος 22 Μαρ 2008, 8:16:00 π.μ.  

Πράγματι, τι ακατάσχετη μπουρδολογία είναι αυτή αδερφέ μου;

Ανώνυμος 22 Μαρ 2008, 3:50:00 μ.μ.  

ΓΟΥΑΤ ΙΣ Α ΛΙΝΚ;

Και γιατί ν' απαντήσουμε;;;

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP