Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

>> Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

-Λένε, η κυβέρνηση, οι εργοδότες και οι διανοούμενοί τους, ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τον δρόμο της υποβάθμισης και της μετατροπής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ελεημοσύνη
--Λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από την υποβάθμιση της περιφρονημένης και συκοφαντημένης από τους ίδιους Δημόσιας Ιατρικής Περίθαλψης
--Λένε ότι είσαι ρετιρέ αν παίρνεις σύνταξη πάνω από 1200-1300 ευρώ και πρέπει να κατεδαφιστείς!
--Λένε πολλά τέτοια….
--Και φυσικά θέλουν να προωθήσουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες σαν την μόνη λύση ,για όποιον μπορεί να αγοράζει τέτοια προγράμματα(Business as usual)
--Όποιος δεν μπορεί θάναι άξιος της μοίρας του και της « αναξιότητας» του
--Γιατί με την δικιά τους λογική όλοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες όταν ξεκινάνε σε αυτή τη ζωή και είναι υπεύθυνοι αν δεν τις εκμεταλλευτούνε και «άξιοι της κατάντιας τους» : και το παιδί της Κεντρικής Αφρικής, και το παιδί του εφοπλιστή ,και το παιδί της μισθωτής των 700 ευρώ.
Και βέβαια η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι αξιοκατάκριτη ιδιότητα για τα τσακάλια του κεφαλαίου: Αυτή η αρετή που διαχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο μαζί με την σκέψη είναι ο εχθρός τους: Φτιάχνει συνδικάτα , αναπτύσσει κινήματα, και κάποτε φέρνει κι Επαναστάσεις….
Μέγας κίνδυνος λοιπόν αυτή η αρετή!
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
--Είναι ξετσίπωτο να μιλάνε για ταπείνωση των συντάξεων όταν τα κέρδη των Εταιρειών τα τελευταία 16 χρόνια αυξάνονται με διψήφια ποσοστά από χρόνο σε χρόνο και μόλις προχθές η Εθνική Τράπεζα, η μεγάλη μας φίλη(!), μέτρησε ετήσια αύξηση κερδών για το 2007 74% και η ΑLPHA BANK ( αυτή που λέει ότι είμαστε όλοι ΜΑΖΙ αφεντικά και παραγιοί….) μέτρησε, και αυτή, για το 2007, 54%!
--Συνιστά θράσος εξοργιστικό, απύθμενο! να μιλάνε για Δικαιοσύνη οι άρπαγες, για καλούς τρόπους τα αφεντικά των ΜΑΤ όπως ο κ Δασκαλόπουλος ο πρόεδρος του ΣΕΒ
--Τους πείραξε που έκλεισε ο Ναός του Κέρδους (το πορνείο του καπιταλισμού, όπως είπε ό Κ. Μάρξ ) για δύο 24ωρα, με την απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδος, αυτούς που κλείνουν τα νιάτα και τις ζωές μας σε μια καθημερινότητα μίζερη και ανασφαλή (θέλοντας να μας κάνουν πιο υποταγμένα υποζύγια) , αλλά αυτό το βαφτίζουνε πρόοδο!
--Και αν αυτή η θέση του Μαρξ φαίνεται υπερβολική αρκεί να σκεφτούμε ότι όταν μια εταιρεία απολύει εργαζόμενους ή διαλύει το Συνδικάτο τους η απαλλάσσεται από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις η μετοχή της γιορτάζει….
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ--Γιατί μας θέλουν υποταγμένους χωρίς δικαίωμα λόγου σε όλα όσα μας αφορούν στην δουλειά μας στα θέματα που αποτελούν το σήμερα και το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας, συνολικά στη ζωή μας.
Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Η ΛΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
--Το αίτημα της κοινωνικής Δικαιοσύνης και η Δημοκρατία των Εργαζομένων πρέπει να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες του ΣΕΒ,τους τρομοκράτες του κέρδους….
--Δικαιοσύνη και Δημοκρατία σημαίνει εμείς οι φυσικοί παραγωγοί να έχουμε λόγο σε όλα τα θέματα πολύ περισσότερο από τους εκμεταλλευτές μας.
--Να έχουμε λόγο διάφανο μεροληπτικό που θα αποκαλύπτει τις αιτίες και δεν θα μιλάει για ένα γενικό «καλό» γιατί τέτοιο δεν υπάρχει
Γι αυτό λοιπόν ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ α) γενναίες αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων
β) σοβαρή μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης
γ)Ανελέητο κυνήγι της εισφοροδιαφυγής, και όχι νομιμοποίηση όπως κάνει το κράτος τώρα δ) Ουσιαστική αύξηση των άμεσων φόρων των εταιρειών της εκκλησίας των χορηγιών και των μεγάλων εισοδημάτων και φυσικά των χρηματιστηριακών κερδών και συναλλαγών για την ενίσχυση του Ασφαλιστικού Συστήματος και των Αναγκών της Υγείας
ε)Σχεδιασμό της οικονομίας από τις δυνάμεις της εργασίας με διαδικασίες συμμετοχικού προϋπολογισμού
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
--Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας πρέπει να μιλήσουν και να ικανοποιηθούν!Για να κατακτήσουμε την ευτυχία του ελεύθερου χρόνου για να στοχαζόμαστε ,να χαιρόμαστε τη φύση ,τις σχέσεις μας, τα ενδιαφέροντά μας. Να μιλάμε εμείς για μας και όχι η ηλιθιότητα της τηλεόρασης
ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ: ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ!

Δημήτρης Λαβατσής ,μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Χίου

1 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Μαρ 2008, 11:42:00 μ.μ.  

Δημοψήφισμα ΤΩΡΑ!!!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP