Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ!!!

>> Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Πρίν απο λίγο έληξε και η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε δεκτή η πρόταση του ΣΥΝ, για κάθοδο τού σχήματος χωρίς επικεφαλής (Επιφυλάσσεται η ΚΟΕ).
Η απόπειρα να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προς το παρών απεφεύχθη!
Αλλά ας μην γελιόμαστε. Μέχρι και αυτή την ώρα οι ανανεωτικοί του ΣΥΝ συνεχίζουν να εκβιάζουν διαρέοντας στα φιλικά τους ΜΜΕ ότι "εξετάζουν την περίπτωση της μη καθόδου τους στις εκλογές" (τι άλλο χρειάζεται άραγε για να μετατραπεί μία τάση σε φράξια;)
Η λύση είναι εντελώς προσωρινή και φυσικά έχει ελάχιστη δημοκρατική νομιμότητα αφού:

  • Δεν λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των μελών του συμμαχικού σχήματος. Ακόμη και αντιπροσωπευτικά να το δούμε, οι ανένταχτοι για μία ακόμη φορά δεν έχουν λόγο.
  • Με κανένα τρόπο δεν δεσμεύονται οι ανανεωτικοί που θα εκλεγούν, για την στάση τους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ (η θέση του συμμαχικού σχήματος είναι δεδομένη και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία).
Απλώς η λύση αυτή είναι ίσως καλύτερη απο την μή λύση!
Ας αποφασίσει λοιπόν ο κάθε σύντροφος τη στάση του! Και ας μην ξεχνάμε οτι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και επανάληψης των εκλογών, ο αγώνας για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη ποιό λυσαλέος!

5 σχόλια:

αστυάνακτας 7 Σεπ 2009, 1:09:00 π.μ.  

Είδες σύντροφέ μου και φίλε μου ότι δεν θέλι η ηγεσία του ΣΥΝ να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΝ έδειξε ότι πριν και πανω απ΄όλα τον ενδιαφέρει η ενότητα της αριστεράς;; Η ΚΟΕ γιατί επιφυλάσσεται;; και οι σ. της ΕΟΣ γιτί επιμένουν στην υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ...ερωτήματα απλά ενός απλού μέλους του ΣΥΝ , υπερασπιστή του ΣΥΡΙΖΑ και το ξέρεις.....που τον κρέμασαν οι δηλώσεις των συνιστωσών , των ανανεωτικών κλπ.

Ανώνυμος 7 Σεπ 2009, 1:52:00 π.μ.  

Δεν είναι ακριβώς έτσι αγαπητέ Αστυάνακτα. Οι ΕΟΣ έχουν δίκιο να εισπράττουν ένα αρνητικό κλίμα απο τον ΣΥΝ που εκφράστηκε περίτρανα σε πολλές ομιλίες σ'ημερα της ΚΠΕ.Ο Τσίπρας προτείνοντας την εκλογική κάθοδο με σταυρό γνωρίζει οτι με τις δεδομένες δυσχερείς συγκυρίες θα βγούν ΜΟΝΟ βουλευτές του ΣΥΝ. Αυτό θα δώσει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα στον ΣΥΝ να ελέγξει ασφυκτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ενω θα δώσει και στον βουλευτή πλέον πρόεδρο του ΣΥΝ Τσίπρα ακόμη μεγαλύτερη ισχύ αφού είναι φανερό οτι έτσι θα βγεί πρόεδρος και του ΣΥΡΙΖΑ.. Επίσης οτι και να πιστεύει κανείς πολιτικά για τον Αλαβάνο σίγουρα δεν ταίριαζε ένα τέτοιο άδειασμα σε έναν τέτοιο άνθρωπο.
Λυπάμαι αλλά εδώ πρόκειται για επιτυχή τακτικισμό απο τον Τσίπρα, ίσως για αναπόφευκτη για πολλούς λύση αλλά δεν πρόκειται σαφώς για πολιτικά ορθή και δίκαιη λύση.
Αντίθετα το θέμα ΣΥΡΙΖΑ μετατίθεται απλώς για αργότερα, θα αφήσει πολλούς τραυματίες και "νεκρούς" πίσω του και μια αναξιοπιστία στην ειλικρίνια των μελλοντικών μας προθέσεων για συνεργασίες. Κρίμα για εκεί που φτάσαμε.

Α ΧΙΩΤΗΣ 7 Σεπ 2009, 10:11:00 π.μ.  

Ο τακτικισμός είναι το μόνο ιδεολογικό στίγμα του Αριστερού Ρεύματος
Και ο Τσίπρας είναι καλός μαθητής.

Andriou 7 Σεπ 2009, 4:02:00 μ.μ.  

Αρη,
δεν συμφωνώ καθόλου. Δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες, φαίνεται οτι οι τακτικισμοί και οι ίντριγκες, είναι χαρακτηριστικό ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των ηγεσιών των τάσεων. Δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν την νοοτροπία της παλιάς κομματικής νομεκλατούρας. Αυτός είναι και ο λόγος του απο κοινού εξωπετάγματος του σ. Αλαβάνου.
Τούς χάλαγε τη σούπα ζητώντας τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Αυτή τη στιγμή που γράφω, βλέπω στην ΝΕΤ τον Παπαδημούλη να εκπροσωπεί τον...ΣΥΡΙΖΑ!!!
Το καταλαβαίνεις; Η τάση του, ζητάει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, ενω συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει αν θα υποστηρίξει το σχήμα που αυτός "εκπροσωπεί" αυτή τη στιγμή. Οι λέξεις τακτικισμός και οπορτουνισμός είναι λίγες νομίζω για να περιγράψουν το φαινόμενο!

Ανώνυμος 7 Σεπ 2009, 10:14:00 μ.μ.  

Λίγα τα λόγια σας για τον Παπαδημούλη...

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP