Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Sacco και Vanzetti

>> Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Οι μέρες είναι πονηρές, ο Καρατζαφύρερ με σημαία τον ρατσισμό και όπλο την ξενοφοβία, προσπαθεί να διεμβολίσει την ΝΔ (και να γίνει αρχηγός της;). Η προσπάθεια του βέβαια αυτή και η φαινομενική του άνοδος (στην πραγματικότητα ενδοδεξιά μετακίνηση), αποθρασύνει και τις υπόλοιπες φασιστικές συμμορίες (Χρυσή Αυγή κ.τ.λ). Πέρα αυτού διεγείρει και τα ρατσιστικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που ολοένα βυθίζεται στη φτώχεια. Μιάς κοινωνίας που αντί να κτυπήσει τον πραγματικό εχθρό, στοχοποιεί αυτόν που της υποδεικνύουν (ως ένοχο) οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την εξαθλίωση της

Ας ελπίσουμε να μην έχουμε μέρες όπως αυτές του '20 στις ΗΠΑ.

Τα γράφω όλα αυτά με αφορμή ένα πολύ καλό άρθρο της Νίνας Κουλετάκη σχετικό με την γνωστή υπόθεση των Ιταλών αναρχικών Σάκο και Βανσέτι, που ανακάλυψα στο blog της "Έγκλημα και τιμωρία". Ένα blog που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθούν οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας.





sacco_vanzetti.jpg



Της Νίνας Κουλετάκη



«Δεν θα ευχόμουν ποτέ σ’ ένα σκυλί, δεν θα ευχόμουν ποτέ σε ένα φίδι, δεν θα ευχόμουν ποτέ στο πιο χαμερπές και δυστυχισμένο πλάσμα της γης, να περάσει όσα υπέφερα εγώ, για πράγματα για τα οποία δεν είμαι ένοχος. Αλλά έχω πειστεί πως είμαι ένοχος για όλα όσα υποφέρω. Υποφέρω γιατί είμαι ριζοσπάστης και, αλήθεια, είμαι ριζοσπάστης. Υποφέρω γιατί είμαι Ιταλός και, αλήθεια, είμαι Ιταλός. Υποφέρω περισσότερο απ’ όλα για την οικογένειά μου και την αγαπημένη μου, παρά για τον εαυτό μου. Αλλά είμαι τόσο σίγουρος πως έχω το δίκιο με το μέρος μου, ώστε αν μπορούσατε να με εκτελέσετε δυο φορές, και αν μπορούσα να ξαναγεννηθώ ακόμα δύο, θα ζούσα την ίδια ζωή και θα έκανα ότι έχω ήδη κάνει».


Bartolomeo Vanzetti



vanzettisml.jpg



«Αν δεν είχε συμβεί αυτό, θα μπορούσα να είχα ζήσει τη ζωή μου ανάμεσα σε γελοίους ανθρώπους. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει απαρατήρητος, άγνωστος, αποτυχημένος. Αυτό είναι η σταδιοδρομία μας και ο θρίαμβός μας. Ποτέ, σε όλη μας τη ζωή, δεν θα μπορούσαμε να ελπίσουμε να κάνουμε τόσα πολλά για την ανοχή στη διαφορετικότητα, τη δικαιοσύνη, την κατανόηση ανθρώπου από άνθρωπο, όπως κάνουμε τώρα, κατά λάθος. Τα λόγια μας – οι ζωές μας – οι πόνοι μας – είναι ένα τίποτα! Η αφαίρεση της ζωής μας, της ζωής ενός καλού παπουτσή κι ενός πωλητή ψαριών – είναι τα πάντα!



Nicola Sacco



saccosml.jpg



ΕΙΣΑΓΩΓΗ



Στις 15 Απριλίου του 1920, δυο άντρες ληστεύουν και δολοφονούν τον ταμία και έναν φρουρό του εργοστασίου κατασκευής παπουτσιών Slatter and Morrill, αποσπώντας $15.776.



slater_and_morrill.jpg



Τρεις εβδομάδες αργότερα οι ιταλοί μετανάστες και διακεκριμένοι αναρχικοί Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti, κατηγορούνται και συλλαμβάνονται για το έγκλημα, παρά τις σχεδόν ανύπαρκτες αποδείξεις εναντίον τους. Μετά από μια δίκη επτά εβδομάδων, οι Sacco και Vanzetti κρίνονται ένοχοι, με περιστασιακές ενδείξεις, για φόνο και καταδικάζονται σε θάνατο. Επτά χρόνια αργότερα, μετά από πολυπληθείς εφέσεις και την τεράστια δημόσια κατακραυγή, εκτελούνται αμφότεροι για τα «εγκλήματά τους».



sacco_vanzetti2.jpg



Η διαμάχη για την ενοχή τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ήταν δυνατόν οι δυο άντρες, μετανάστες ιταλικής καταγωγής, να έχουν μια δίκαιη δίκη, στην Αμερική του 1920, με το αρνητικό της κλίμα κατά των μεταναστών; Η Κόκκινη Απειλή, με την οποία η μεταπολεμική κυβέρνηση των Η.Π.Α. προσπαθούσε να αντιταχθεί στο κύμα απεργιών που σάρωνε τη χώρα, η σκληρή προπαγάνδα εναντίων τωνsacco-vanzetti-trial_a.jpg μεταναστών και των ριζοσπαστικών οργανώσεων, καθώς και η Επιδρομές Πάλμερ (λυσσαλέες επιθέσεις κατά ριζοσπαστών μεταναστών), συνηγορούν ότι οι λόγοι της εκτέλεσής τους ήταν αποκλειστικά πολιτικοί και κοινωνικοί. Η εκτέλεση των Sacco και Vanzetti δεν είναι άλλο από μια εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία.



Καθώς η Αμερική εισέρχεται στη δεκαετία του 1920, η εχθρικότητα προς τους μετανάστες ανέρχεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Η Μπολσεβίκικη Επανάσταση του 1917 έφερε στο προσκήνιο τον κομμουνιστικό κίνδυνο και οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα Alexander Michel Palmer να επιβάλει τις πρακτικές του κατά της Κόκκινης Απειλής, που περιελάμβαναν παραβιάσεις των πολιτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και μελάνωναν την εικόνα των μεταναστών. Στο παράρτημα, στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να βρείτε γελοιογραφίες από τις εφημερίδες της εποχής που προπαγανδίζουν αυτές τις θέσεις.



close_the_gate.gif



Τα προβλήματα της μεταπολεμικής Αμερικής, τα οποία οφείλονταν σε ψυχολογική, οικονομική και ηγετική ύφεση, συνδυασμένα με τον υπαρκτό φόβο από τη μετανάστευση και την απειλή της αταξίας και του πλουραλισμού στην αμερικανική κοινωνία, οδηγούν στο να καταστήσουν τους ευρωπαίους μετανάστες αποδιοπομπαίους τράγους. Το αποτέλεσμα αυτό έγινε αισθητό, με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, κυρίως στους ξένους ριζοσπάστες, αναρχικούς και κομμουνιστές. Οι Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti, αμφότεροι μετανάστες και αναρχικοί, ένοιωσαν στο πετσί τους την έκφραση της αμερικανικής προκατάληψης και βίας αυτής της περιόδου.



palmer.jpg



Alexander Michel Palmer



Από τις αποδείξεις και τα προφανή αισθήματα προκατάληψης προς τους μετανάστες, η υπόθεση ήταν λιγότερο μια παράθεση γεγονότων και αποδείξεων και περισσότερο μια αντιπαράθεση πολιτισμών. Δυστυχώς, όπως έδειξε το αποτέλεσμα, αυτό ήταν και το έγκλημα για το οποίο τιμωρήθηκαν οι Sacco και Vanzetti. Αντί η δικαιοσύνη τους, για την οποία τόσο περήφανοι είναι οι Αμερικανοί, να κάνει αμερόληπτα τη δουλειά της, η καταδίκη των δύο ανδρών ήταν προϊόν προκατάληψης και διακρίσεων από μεριάς του αμερικανικού εθνικισμού.





ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΜΑΣ!



Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΖΟΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ NICOLA AND BART.





12 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Σεπ 2009, 8:33:00 π.μ.  

μια απο τις αγαπημενες μου ταινιες
σε μουσικη ENNIO MORICONE.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΟΝΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ(ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ)(ΥΙΟΣ ΒΟΥΤΣΗ ΚΛΠ).

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ .

ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.

ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

Andriou 26 Σεπ 2009, 9:34:00 π.μ.  

Στήν Ελλάδα η επίσημη (κοινοβουλευτική) εκπροσώπιση της ακροδεξιάς είναι το Λάος. Γιαυτό και τα περισσότερα στελέχη του είναι μέλη (πρώην ή νυν) των ακροδεξιών παρακρατικών συμμοριών (Βορίδης, Πλεύρηδες, Ζαφειρόπουλος κ.τ.λ).

Αν διάβαζες λίγο παραπάνω ιστορία, θα έβλεπες οτι ήδη το 1775 που ξεκινά ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας, οι απόγονοι των δυτικοευρωπαίων τυχοδιωκτών που είχαν εγκατασταθεί στην Αμερική, είχαν "εθνική συνείδηση". Ο εθνικισμός ήταν ήδη ανεπτυγμένος σε τέτοιο βαθμό που επέτρεψε τη διεξαγωγή "εθνικού πολέμου" κατά της Μ. Βρεττανίας.
Εξ άλλου ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που επικράτησε τούς επόμενους αιώνες είναι συνεπακόλουθο ακριβώς αυτού του εθνικισμού. Όπως γίνεται παντού και πάντα! Η σύγκριση λοιπόν Ελλάδας και ΗΠΑ (σ' αυτό τον τομέα) είναι απολύτως απαραίτητη.

Όσο για το ανέκδοτο οτι η σύγχρονη Αριστερά "παίζει το παιγνίδι" των Αμερικανών, τι να πω...
Χαχαχαχα! Γελάσαμε πάλι!

Ανώνυμος 26 Σεπ 2009, 12:39:00 μ.μ.  

Πολεμος της Ανεξαρτησιας απεκληθη
και οχι πολεμος για την ΕΘΝΙΚΗ ανεξαρτησια.
Στον νοτο ακομη μιλανε γαλλικα.
Γιαυτο αφησανε προπερσι να καταστραφει η Νεα Ορλεανη,το λικνο του πολιτισμου των ΗΠΑ (Τζαζ-Τενεσυ Ουιλιαμς κλπ).
Παντελη εισαι μεταξεταστεος στην Ιστορια(πολιτικη και πολιτισμικη).

Αλλα ποτε δεν απαντας επι της ουσιας.Γλυστρας σαν χελι.

Παντου ακροδεξιους βλεπεις.

Να σου θυμισω οτι ο Ερικ Χονεκερ,ο μεγας κομμουνιστης ζεστασια και θαλπωρη βρηκε στην φασιστικη Χιλη του Πινοσετ.Εκει ζητησε και πηρε πολιτικο ασυλο,για να γλυτωσει απο τα εγκληματα του.
Δες την ταινια "οι ζωες των αλλων"
και θα σου φανουν τοσο γλυκυτατοι ο Αδωνις και ο Βοριδης σε συγκριση με το σοσιαλιστικο παραδεισο .
Θα μου πεις αυτοι ηταν αδελφικο κομμα με το ΚΚΕ.
Και εμεις ειμασταν αδελφικο κομμα με τον Τσαουσεσκου και τον Κιμ Ιλ Σουνγκ της Β.Κορεας.
Τι σου θυμιζω ε?
Μερες λαμπρες της ανανεωτικης αριστερας.
Εσυ παραησουν ανανεωτικος με τον Μπανια ,τον Αλκη Ρηγο και τον Κωστα Γαβρογλου και δεν σας αρεσε η ΕΑΡ.
καλη μερα
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Andriou 26 Σεπ 2009, 1:43:00 μ.μ.  

Παναγιώτη, εδω μπορείς να διαβάσεις την διακύρηξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ: http://el.wikisource.org/wiki/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%97%CE%A0%CE%91

Είναι ένα κείμενο που ακριβώς δείχνει οτι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να έχουν νέα εθνική συνείδηση, διαφορετική απο των άγγλων απο τούς οποίους γυρεύουν να απαλαγούν. Αν δεν το καταλαβαίνεις μπορείς να διαβάσεις το "Φαντασιακές Κοινότητες" του Benedict Anderson και το Έθνη και εθνικισμός του Eric Hobsbawm . Επίσης ρίξε μια ματιά εδω:http://herrkstories.wordpress.com/2008/11/25/diethnismo/
Που είναι ένα μεταφρασμένο κείμενο τoυ Perry Anderson (ελπίζω να μην ακούσω το ...ακλόνητο επιχείρημα οτι οι συγγραφείς είναι Εβραίοι!)

Με συγχωρείς που δεν συνεχίζω το διάλογο αλλά δεν μπορώ να ασχολούμαι με παιδαριώδη και προ πολλού καταρεύσαντα επιχειρήματα.
Ειδικά αυτές τις μέρες!

Υ.Γ Για τον Χόνεκερ και τον Τσαουσέσκου έχεις δίκιο. Όμως αυτό απέχει παρασάγγες απο το να τούς εξομοιώνουμε με το φασισμό που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα. Και βέβαια ένα σημαντικό τμήμα της Αριστεράς αντιδρούσε απο τότε. Και δικαιώθηκε!

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 8:00:00 π.μ.  

Ποιο σημαντικο τμημα της αριστερας αντιδρουσε απο τοτε?
Οταν η Ελενη Πορταλιου ανεφερε οτι στην Ρουμανια του Τσαουσεσκου ειναι απαγορευμενες οι αμβλωσεις και οι γυναικες κανουν εκτρωσεις παρανομα, με βελονες που πλεκουν μπλουζες,πεσανε να την φανε οι συντροφοι.
Οι συντροφοι που σπουδαζανε δωρεαν τα παιδια τους στην Ρουμανια,που κανανε δωρεαν διακοπες και που ερχοτανε δωρεαν χαρτι για να τυπωνεται η ΑΥΓΗ.
Απο ηθικη ,ετρεχε απο τα μπατζακια μας.
Τα αστικα κομματα τα παιρνουν απο ιδιωτικες επιχειρησεις και τα κομμουνιστικα απο τα πρωην "σοσιαλιστικα" κρατη που προωθουσαν την πολιτικη τους στην περιοχη μας.
Το ΚΚΕ απο την Μοσχα και το ΚΚΕ εσωτερικου απο το Βουκουρεστι.
"Ομορφος κοσμος ,ηθικος,αγγελικα πλασμενος" πουλεγε και ο ποιητης.

ΓΙΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

"καλα που χασαμε στον εμφυλιο
γιατι θα γινομασταν σαν την Αλβανια"
ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΙΟΣ
συγγραφεας-μελος του Συνασπισμου

ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

ΥΓ.
Δεν θα ξανακανω διαλογο,γιατι εχω και δουλειες.
Απλα ηθελα να πω μερικες κουβεντες,για να μη νομιζετε οτι ο λαος ειναι κοροιδο που δεν ψηφιζει "αριστερα".

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 10:44:00 π.μ.  

Μας τάχουνε πεί κιάλλοι ρε μάγκα. Την ακούμε χρόνια αυτή τη λάσπη!
Δεν πειράζει ψήφισε και σύ Καρατζαφέρη για να δείς το άγιο πνεύμα στο κεφάλι σου (πρόσεχε γιατί τελικά το περιστέρι ανέβηκε εκεί για να χέσει. Είδε την πιτυρίδα και μπερδεύτηκε). Και μην ξεχάσεις όταν θα κάνει ο Άνθιμος καμιά συγκέντρωση για την Μακεδονία, με τις μαυροφορεμένες να πας. Θα ψάλετε όλοι μαζί ...Ένιο Μορικόνε!
Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!
Τουλάχιστον να ήτανε η περίοδος της χούντας που ο Καρατζαφέρης είχε το μπουρδέλο στο Κολωνάκι (πρακτορείο μοντέλων το' λεγε), ίσως να άξιζε τον κόπο. Πασάριζε τότε κάτι γκομενάκια μούρλια (με το αζημίωτο πάντα)! Τώρα όμως τι να βγάλεις; Καμιά καλόγρια ή τον Ψινάκη;

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 11:05:00 π.μ.  

Καί κάτι ακόμη. Ας υποθέσουμε οτι στη Ρουμανία του '60, ο Τσαουσέσκου απαγόρευε τις αμβλώσεις (μόνο σαν υπόθεση εργασίας γιατί ποτέ δεν συνέβαινε κατι τέτοιο). Ο Καρατζαφέρης το 2009 θα τις επιτρέπει; Ασφαλώς και ξέρεις οτι είναι κατά των εκτρώσεων!
Άσε λοιπόν την αριστεροσύνη και δες την αλήθεια κατάματα. Πολλοί άνθρωποι, βρέθηκαν σε κάποια περίοδο της ζωής τους σε λάθος πολιτικό χώρο. Μόλις τους δώθηκε η ευκαιρία "ανένηψαν" (τρανό παράδειγμα ο Γεωργαλάς και ακόμη τρανότερο ο ίδιος ο Μουσολίνι!). Ένας απο αυτούς είσαι και σύ. Αυτό είναι όλο κιόλο. Μήν προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου γιατί γελοιοποιήσαι!
Ούτε Ennio Moricone θα ακούσεις με Υπουργό πολιτισμού τον Ψινάκη, ούτε ελεύθερες αμβλώσεις θα δείς με κορυφή των θεσμών τον Άνθιμο.
Όλα αυτά μπορεί να είναι δικαιολογίες για τον εαυτό σου. Όταν όμως τα χρησιμοποιείς και πιό έξω, γίνεσαι γελοίος!

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 12:49:00 μ.μ.  

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ.

ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΥΓ.ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΙΣ 4-10-09 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 1:54:00 μ.μ.  

Μόνο την αριστερά δεν θα δείς να κλαίει αδελφέ!
Ξέρεις πόσα φιδάκια σαν τον Καρατζαφύρερ έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Εκατοντάδες! Ούτε που καταφέρνουν να μεγαλώσουν! Τούς λειώνουμε το κεφάλι πριν καν φτιάξουν δηλητήριο. Γιατί θέλετε δεν θέλετε "η γη θα γίνει κόκκινη".

Εγω όμως θέλω να δώ πόσο κλάμα θα ρίξετε εσείς, όταν (μετά απο λίγους μήνες) θα δείτε και πάλι τον γελοίο αρχηγό σας στη ΝΔ. Όπως τόσοι και τόσοι άλλοι (Σαμαράς, Αβραμόπουλος κ.τ.λ).

Ά! Όσο για την Μακεδονία δεν διαφωνώ καθόλου οτι είναι ελληνική!
Όχι όμως και η Άνω Μακεδονία!

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 5:19:00 μ.μ.  

Το 20%των ψηφοφορων του ΛΑΟΣ ειμαστε πτυχιουχοι ΑΕΙ
Το 50% των ψηφοφορων του ΛΑΟΣ προερχομαστε απο την πρωην αριστερα.
το 10-12% της νεολαιας ειναι ΛΑΟΣ,βασει δημοσκοπησεων.

ΕΜΕΝΑ ΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΤΡΕΨΑΝΕ ΤΟ 2007 ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΛΑ.Ο.Σ παρα αποχη.
Στο ΛΑΟΣ τον κοσμο τον εστειλε η πολιτικη του Συριζα.
Αλλα εσεις χαμπαρι δεν πηρατε.

Προ ολιγου ο Τσιπρας ειπε οτι το Αιγαιο δεν ειναι ελληνικο.
Οπως και συ οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η μιση ανηκει στους Σκοπιανους.
Η μανα μου γεννηθηκε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το 1926 οταν τα Σκοπια ονομαζονταν ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ.

Με αυτες τις ανθελληνικες γελοιοτητες ,εχετε ταυτισθει με τους εχθρους του ελληνισμου.

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 6:35:00 μ.μ.  

Χαχαχαχαχαχαχα!
Μόνος του τα κάνει τα γκάλοπ ο Καρατζαφύρερ;

Έμπρός αδέλφια να πάρουμε την ...Πόλη και την Αγιά Σοφιά!

Τη φουστανελίτσα μην ξεχάσετε...Και το κεφάλι σας να χέσει το άγιο πνεύμα! Απόφοιτοι έ απόφοιτοι, τρομάρα σας γελοίοι!

Περιμένετε να κυβερνήσει λίγο το ΠΑΣΟΚ για να ξαναπάρει κεφάλι η ΝΔ και τότε αν ξαναδείτε ψήφο γράφτε μου.

Ανώνυμος 27 Σεπ 2009, 6:43:00 μ.μ.  

Α! Για να μην το ξεχάσω!
Εκτός των περιπτώσεων εποικισμού (Κύπρος, Παλαιστίνη κ.ά), σύμφωνα με όλες τις συνθήκες του ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ κόσμου, ο κάθε τόπος ανήκει σε αυτούς που τον κατοικούν και οι οποίοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να τον ονομάζουν όπως θέλουν!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP