Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Στους δρόμους βγήκαν και οι Γάλλοι!

>> Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν κατά των κυβερνητικών σχεδίων για περικοπές προσωπικού στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας στα λύκεια, εντός του 2010 Στα νοσοκομεία προβλέπεται η κατάργηση 3.000 - 4.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2012. 

Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων, με πρωτοστατούντες καθηγητές κολεγίων και λυκείων και εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Χθες, είχαν διαδηλώσει οι δικαστικοί, οι δάσκαλοι, οι νοσοκόμες και οι μαίες. Οι καθηγητές βγήκαν στους δρόμους εξήντα γαλλικών πόλεων, όπως το Παρίσι, η Μασσαλία, η Λιόν και η Τουλούζη. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της υπηρεσίας Δημοσίων Νοσοκομείων, στο Παρίσι. Το κτήριο είχε καταληφθεί την Πέμπτη από συνδικαλιστές. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε και σήμερα να μπει στο κτήριο, αλλά απωθήθηκε από την αστυνομία.
Αντικρουόμενες είναι οι θέσεις κυβέρνησης - συνδικάτων για το εύρος των κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση υποστήριξε ότι απήργησε μόλις το 12,9% των εκπαιδευτικών. Το συνδικάτο των εργαζομένων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Snes-FSU, ανακολινωσε από τη μεριά του ότι το ποσοστό των απεργών έφτασε στο 50%.
Απεργία πραγματοποίησαν, σε πολλές πόλεις της Γαλλίας και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP