Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

>> Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Λίγες μόνο μέρες μετά την πρόταση τού Σάλας προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να του δοθούν ως δώρο (γιατί περί αυτού πρόκειται), η ΑΤΕ και το Ταχ. Ταμιευτήριο, έρχεται η έκθεση των μηχανισμών των "αγορών", σύμφωνα με την οποία η ΑΤΕ δεν "περνάει" απο (προφανώς καλομαγειρεμένα) στρές τέστς.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Απλώς ποντάρει στην ηλιθιότητα όσων επιμένουν ακόμη οτι ο ΓΑΠ είναι πρωθυπουργός χώρας και όχι πρόεδρος σε ορειβατικό σύλλογο!

Αναδημοσιεύω απο το TVXS

ΣΥΡΙΖΑ: Ύποπτη η αποτυχία της ΑΤΕ στα «τεστ αντοχής»

«Είναι απολύτως «ύποπτο» το γεγονός ότι από αυτά τα «τεστ» αντοχής «κόπηκε» στη χώρα μας μόνο η Αγροτική Τράπεζα και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτό το σπασμωδικό και περίεργο «κόψιμο» της ΑΤΕ έγινε αφού είχε προηγηθεί λίγες ημέρες πριν η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της και αφού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόσληψη Συμβούλων για την αποτίμηση της αξίας της», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Όλα τα γεγονότα συντείνουν στο ότι το «κόψιμο» της ΑΤΕ από τα «τεστ» αντοχής υπήρξε απόρροια μεθοδεύσεων αλλά και προηγούμενου σχεδιασμού, προκειμένου να διευκολυνθούν βρώμικα σενάρια απαξίωσης, εκποίησης και λαφυραγώγησης της ΑΤΕ ή και εκχώρησής της στη διαχείριση της 'τρόικα'», υποστήριξε, και αξίωσε την αναβάθμιση του δημόσιου ρόλου της τράπεζας, καθώς και την ανάδειξη ενός κινήματος για τη γενικότερη «εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση» των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

10 σχόλια:

stelios 25 Ιουλ 2010, 10:29:00 μ.μ.  

Καλύτερη τράπεζα συμφώνα με το συμπέρασμα του stress test βγαίνει το ΤΤ και χειρότερη η Αγροτική. Η πρόταση της Πειραιώς συμπεριλαμβάνει και τις δυο υποχρεωτικά. ΠΑΚΕΤΟ . Δηλαδή 700.000.000 για το ΤΤ και την ΑΓΡΟΤΙΚΗ και δεν συζητά καθόλου το ενδεχόμενο να αγοράσει μόνο την μια. Αν υπήρχε μεθόδευση δεν θα βγάζανε καλύτερη τράπεζα το ΤΤ.
Θα μπορούσατε να εκφράσετε την αντίθεση σας προτείνοντας και την θέση σας όπως κάνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Αυτές οι τράπεζες μαζί με την Εθνική και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορούν να γίνουν ο κρατικός πυλώνας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα. (Θέση της Δημοκρατικής Αριστερας) Όλα τα άλλα είναι φτηνά τρικ και θεωρίες συνωμοσίας. Για να δείξει ο συριζα ότι έχει θέσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Andriou 26 Ιουλ 2010, 1:44:00 π.μ.  

Πολύ θετικό το οτι η ΔΗΑΡΙ ασπάζεται ΤΩΡΑ την θέση του ΣΥΡΙΖΑ (που έχει εκφραστεί στις "15 θέσεις", δηλαδή απο τον χειμώνα του'09) για δημιουργία κρατικού χρηματοπιστωτικού πυλώνα απο τούς φορείς που αναφέρεις. Απ΄ότι θυμάμαι (και θυμάμαι πολύ καλά), όσο βρίσκονταν στο ΣΥΝ, τα στελέχη της πολεμούσαν αυτή την άποψη θεωρώντας την "κρατισμό"!
Όπως όμως φαίνεται, ποτέ δεν είναι αργά! Μόνο που έτσι ελοχεύει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί λόγοι της αποχώρησης!

Όσον αφορά την ουσία τώρα: Πρέπει να είναι κανείς αφελής για να πιστεύει οτι όταν κάποιος διαπραγματεύεται την απο κοινού αγορά ενός περιπτέρου (ΤΤ) και μιάς πολυκατοικίας (ΑΤΕ με τεράστια ακίνητη περιουσία), εκείνο που τον ενδιαφέρει να υποτιμήσει είναι το...περίπτερο!
Η πολυκατοικία τον ενδιαφέρει να υποτιμηθεί! Και αν είναι και καλός παίκτης, υπερτιμά και το περίπτερο για ξεκάρφωμα!

Υ.Γ Πουθενά πάντως δεν διάβασα οτι στα stress tests, πρώτο "βγήκε" το ΤΤ και τελευταία η ΑΤΕ. Απ' όσο γνωρίζω αυτά τα τέστ δεν έχουν χαρακτήρα πρωταθλήματος.
Ακόμη όμως και έτσι να ειναι, υπάρχει μιά ειδοποιός διαφορά.
Η ΔΗΑΡΙ έχει τυφλή εμπιστοσύνη στούς καπιταλιστικούς θεσμούς (τέτοιοι είναι αυτοί που κάνουν τα τεστ), ενώ η (μη... δημοκρατική) Αριστερά όχι!

Υ.Γ2 Κατα ένα περίεργο τρόπο, την ίδια γραμμή υπεράσπισης του Σάλα, διαβάζω σε αρκετά Πασοκομπλόγκ!
Τυχαίο; Δεν νομίζω!

stelios 26 Ιουλ 2010, 7:52:00 π.μ.  

Κόπηκε η ΑΤΕ από τα stress tests... αρίστευσε το ΤΤ
Στο δυσμενές σενάριο η Eurobank έχει στο τέλος του 2011, δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας trier1, 10,2%, ενώ στο ακραία δυσμενές με δημοσιονομική αναταραχή, που προβλέπει και ψαλίδισμα της αξίας των ομολόγων, πέφτει στο 8,17%.

Η Εθνική έχει 9,6% και 7,4% αντίστοιχα στο τέλος του 2011.
Η ALPHA έχει 10,9% και 8,22%
Η Πειραιώς έχει 8,3% και 6% ... ακριβώς στο όριο... ;)
Η Αγροτική έχει 8,9% και 4,36%... θα χρειαστεί 243 εκ. € βοήθεια για να φτάσει στο 6%

και ο νικητής είναι το TT
στο δυσμενές σενάριο έχει 15%!!!! και σε περίπτωση δημοσιονομικής αναταραχής με απομείωση των ομολόγων πάει στο 10,1%

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΌΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...
ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΤΤ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!!!

stelios 26 Ιουλ 2010, 8:06:00 π.μ.  

Το περίπτερο και η πολυκατοικία…
Αυξημένα κέρδη προ φόρων για το 2009 ανακοίνωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ανεβάζοντάς τα στα 46,74 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 2,61 εκατ. ευρώ από τη χρήση του 2008. Όπως ανακοίνωσε χθες η τράπεζα, τα καθαρά κέρδη της έφθασαν τα 22,65 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχει αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά ύψους 7,29 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας έφθασαν στα 20,65 εκατ. ευρώ, έναντι μόνο 2,85 εκατομμυρίων ευρώ το 2008, ενώ σημαντικές αυξήσεις κατέγραψαν και οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις, οι οποίες παρουσίασαν άνοδο κατά 13,18% και 12,67% αντίστοιχα. Όσον αφορά στο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, διαμορφώθηκε στο 1,22%, με δείκτη κάλυψης 165,22%, και η κεφαλαιακή επάρκεια (Tier 1) στο 17,1%.

Ζημίες 405,1 εκατ ευρώ εμφάνισε η ΑΤΕ λόγω προβλέψεων 825 εκατ ευρώ - Υποχρεωτικά θα υλοποιήσει αμκ
(upd)Η κατακόρυφη αύξηση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια και υποαξίες του χαρτοφυλακίου συμμετοχών ύψους 825,3 εκατ ευρώ είχαν ως αποτέλεσμα η ΑΤΕ Bank να εμφανίσει ζημίες 405,1 εκατ ευρώ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το www.bankingnews.gr.
O δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων διαμορφώθηκε στο 71% Από τα σημαντικότερα στοιχεία του ισολογισμού της ΑΤΕ ήταν η διατήρηση της πιστωτικής επέκτασης σε υψηλά επίπεδα 7% η αύξηση των καταθέσεων 7,8%, η διαμόρφωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 7,6% ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώνεται στο 9,2% αυξάνοντας την υποχρέωση της τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου

Andriou 26 Ιουλ 2010, 4:40:00 μ.μ.  

Όντας σκράπας περι των χρηματοπιστωτικών και αφήνοντας στην άκρη την κοινή λογική που λέει οτι ο τρίτος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γής στη χώρα (μετά το δημόσιο και την εκκλησία), δέν μπορεί να χρεοκοπήσει πρίν το ΤΤ, θα δεχθώ τη λογική σου Στέλιο.
Η αλήθεια είναι οτι η άγνοια της μαγειρικής των αριθμών, απο τα όργανα τών "διεθνών οίκων' (των γνωστών τοκογλύφων δηλαδή), με εμποδίζουν να δω την καθαρή αλήθεια που αποπνέουν τα "στοιχεία" σου!
Γιατί τείνω να πεισθώ οτι ο γνωστός φιλάνθρωπος Σάλας, προσπαθεί να σώσει την χρεοκοπημένη ΑΤΕ, και εμείς οι κακοί Αριστεροί δεν τον αφήνουμε. Αυτό συμβαίνει αν τα στοιχεία είναι πραγματικά!
Επειδή λοιπόν, άσχετοι μπορεί να είμαστε, αφελείς όμως όχι, αφήνουμε το βαρύ καθήκον της αγιοποίησης των κάθε λογής Σαλάδων στον Λεωνίδα και τον Φώτη!
Εμείς οι υπόλοιποι "μη δημοκράτες" αριστεροί, θα εξακολουθήσουμε να αντιστεκόμαστε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Ανώνυμος 26 Ιουλ 2010, 7:34:00 μ.μ.  

ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙ ΑΥΤΗΝ

Ανώνυμος 26 Ιουλ 2010, 11:21:00 μ.μ.  

Ανώνυμος@:

Σωστόοοοος! Ειδικά όταν η αλήθεια είναι οτι η κυβέρνηση και τα τσιράκια της (βλέπε τους εδω σχολιαστές) προσπαθούν να δωρίσουν την Αγροτική στον Σάλας.
Πράγματι τόσο το χειρότερο γιαυτήν.

stelios 27 Ιουλ 2010, 10:35:00 π.μ.  

Εφημεριδα ΠΡΙΝ 25/07/
Συνεχίζεται αν ρίξουμε και μια πιο προσεκτική ματιά στην κατάταξη των τραπεζών. Ειδικότερα, πέραν της αποτυχίας της Αγροτικής, ξεχωριστές επιδόσεις στην προσομοίωση, αναφερόμενοι στις ελληνικές, είχαν κι οι άλλες δύο τράπεζες που πρωταγωνίστησαν στα σενάρια εξαγορών. Το μεν Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επειδή συγκέντρωσε την υψηλότερη πανευρωπαϊκή βαθμολογία κι η δε Πειραιώς επειδή ίσα – ίσα πέρασε τη βάση. Πρόκειται για αποτελέσματα που υπογραμμίζουν τον λεόντειο χαρακτήρα της συμφωνίας που επιδιώκει ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλας, με την κατ’ αρχήν έγκριση του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού καθώς η εξαγορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα κληθεί να λειτουργήσει σαν μια ακόμη ένεση ρευστότητας που θα αναζωογονήσει την Πειραιώς, απομακρύνοντάς την από την ζώνη της επικινδυνότητας
Για Ανώνυμο των 11:21
Τσιράκια να πεις τη μάνα σου το πατέρα σου και τ αδέλφια σου...
Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ...
Andriu@
"τρίτος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γής στη χώρα" Επειδή λέγεται "Αγροτική" δεν σημαίνει ότι όλα τα χωράφια της χώρας εινα δικά της.
Το μόνο που έχει αυτή η τράπεζα είνα το γερασμένο προσωπικό της, το oποίο βγαίνει στη σύνταξη τα αμέσως επόμενα χρόνια σε ποσοστό 70%. Για το ΤΤ πήρες την απάντηση από το “ΠΡΙΝ”

stelios 27 Ιουλ 2010, 10:58:00 π.μ.  

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Παντελή.

Andriou 27 Ιουλ 2010, 4:45:00 μ.μ.  

Στέλιο ευχαριστω και χρωστώ κέρασμα!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP