Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΝΟΜΟΣ

>> Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

 Αναδημοσίευση απο την patrida tv




ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΠΟΛΗ  - ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ -ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κυρηχθεί ο νομός Χίου αφου τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει ανυπολογιστες ζημιές σε σπίτια και καταστήματα ενω υπάρχει και ένας νεκρός ο 62χρόνος Ν.Λατουσάκης, στην περιοχή των Ολύμπων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο του και παρασύρθηκε απο τα ορμητικά νέρα. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε βάλτους και είναι αδιάβατοι, δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί και αλλα έχουν παρασυρθεί ενω σχεδόν όλα τα μαγαζιά σε Απλωταριά, Καλοπλύτου, Πασπάτη,  Βενιζέλου αλλά και στο Βαρβάσι έχουν πλημμυρίσει προκαλώντας καταστροφές χιλιάδων ευρώ και την αγανάκτηση των καταστηματαρχών.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συγκάλει για αύριο στη 13.00 έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.
Μεγάλες καταστροφές παρατηρούνται και στα σχολικά κτήρια με πλυμμηρισμένα υπόγεια στα περισσότερα απο αυτά, αύριο Τ
ρίτη όλα τα σχολεία του Νομού θα παραμείνουν κλειστά.

Ο Δήμος Χίου και όλοι οι φορείς απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. 

Σ.Σ Παρά τίς συνεχείς εκκλήσεις, εκατοντάδες συμπατριώτες μας ξεχύθηκαν στούς δρόμους με τα αυτοκίνητα τους. Οι περισσότεροι απο περιέργεια! Και φυσικά με απαστράπτοντα 4Χ4!
Δραματικό αποτέλεσμα: Πολλά αυτοκίνητα "έμεναν" καταμεσής του δρόμου εμποδίζοντας τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κ.τ.λ) να παράσχουν βοήθεια!!!
Και σαν να μήν έφτανε αυτό, περνώντας μπροστά απο τα πλημμυρισμένα μαγαζιά, προκειμένου να "θαυμάζουν" το θέαμα που προσέφεραν οι απελπισμένοι καταστηματάρχες, ξαναγύριζαν πίσω τα νερά που με τόσο κόπο είχαν βγάλει οι δεύτεροι, απο τα μαγαζιά τους!!!
Το χειρότερο δε απ' όλα είναι οτι υποψιάζομαι οτι αυτό ακριβώς το κοπάδι δίποδων, είναι που θα μας ξαναφορτώσει για άλλα 4 χρόνια στο κεφάλι, τούς κύριους υπεύθυνους για αυτή την καταστροφή!
Τι άλλο να πεί κανείς τέτοιες ώρες;
Απλώς να θυμίσω ότι κάποτε οι πλημμύρες ήταν "ευλογία θεού". Το μεγάλο θαύμα του αρχαίου Αιγυπτιακού πολιτισμού οφείλεται κατα κύριο λόγο στίς πλημμύρες του Νείλου, που έκαναν έφορες και πλούσιες τις όχθες του!
Ας σκεφτεί ο καθένας μας ποιοί και τί, μετέτρεψαν την "ευλογία" σε "θεομηνία". 

1 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Οκτ 2010, 4:52:00 μ.μ.  

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!
καράβια βγήκαν στη στεριά κυρολεκτικά και μεταφορικά στη Χίο

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP