Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Στα λασπόνερα της πολιτικής τους.

>> Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Χίος βούλιαξε στα λασπόνερα. Αυτό που αργά ή γρήγορα νομοτελειακά θα συνέβαινε στο νησί, εκδηλώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο. Ένας συμπολίτης νεκρός, δεκάδες εγκλωβισμένοι είδαν το χάρο με τα μάτια τους, περιουσίες καταστράφηκαν, εικόνες βιβλικής καταστροφής συνθέτουν το σκηνικό που αντικρίζουν οι χιώτες με το πρώτο φως της ημέρας. Τον τρόμο της νύκτας διαδέχτηκε η οργή του επόμενου πρωινού.           
Οργή για τις πολιτικές που χάραξαν οι ιθύνοντες των κομμάτων που μας εξουσιάζουν και έφτασαν τα πράγματα ως εδώ. Οργή για το περιβάλλον που καταστρέφεται και αποτελεί τη βασική αιτία των κλιματικών αλλαγών. Οργή για τις πολιτικές που δεν προστατεύουν τα δάση και αποψιλώνουν την επιφάνεια της γης.
Οργή για τις πολιτικές που δεν καθόρισαν χρήσεις γης στο νησί μας συμβάλλοντας στην άναρχη οικοπεδοποίηση, στην επακόλουθη τσιμεντοποίηση και στο σφράγισμα της γης.
Στην πολιτική που εγκιβωτίζει τους χείμαρρους και τα ρέματα μετατρέποντάς τα σε δρόμους. Οργή για τους πολιτικούς που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας όταν οι πολίτες με προσφυγές τους καταγγέλλουν τις αυθαιρεσίες όπως στον εγκιβωτισμό του χείμαρρου της Αγίας Ειρήνης. Τους πολιτικούς εκείνους που επιμένουν και τώρα να θέλουν να καταστρέψουν τον υδροβιότοπο στο Κοντάρι για να φτιάξουν λιμάνι στις εκβολές του χειμάρρου Κοκαλά. Τίποτα δεν διδάχτηκαν από τον εγκιβωτισμό παλαιότερα του Καλοπλύτη. Τώρα εγκιβωτίζουν τον Παρθένη και μπαζώνουν δεκάδες ρέματα και νεροδιαβασιές στον Κάμπο.
Αδύναμοι να προστατέψουν τον τόπο από τα πάσης φύσης οικονομικά συμφέροντα, άβουλοι να δημιουργήσουν τις αναγκαίες υποδομές για τη διαχείριση δυσμενών καιρικών φαινομένων, αποδεικνύονται ιδιαίτερα ανίκανοι και επικίνδυνοι με έργα όπως ο τείχος και τα πεζοδρόμια της παραλιακής οδού του Βροντάδου που επέτειναν στην όξυνση των καταστροφών στις περιουσίες των περιοίκων.
Οι χιώτες σήμερα μετρούν τις καταστροφές τους. Οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας, σημερινοί υποψήφιοι του δικομματισμού χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τάζοντας λαγούς με πετραχήλια. Η στάση τους παραπέμπει στη λαϊκή ρήση να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι. 
Αμετανόητοι υπόσχονται νέο λιμάνι σε χείμαρρο, επέκταση αεροδρομίου στη πόλη, μεγάλα φράγματα και ότι άλλο μπορεί να εγγυηθεί τη διαιώνιση της καταστροφικής για τον τόπο πολιτική τους.
Για την ώρα η Χίος βουλιάζει στα λασπόνερα. Στα λασπόνερα μιας πολιτικής που οι πολίτες με την ετυμηγορία και τη δράση τους πρέπει να σταματήσουν.

                                                                                  Με τους Πολίτες Κόντρα στον Καιρό.

                                                                                                         
                                                                                                      Αλέκος Γαϊτάνος

2 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Οκτ 2010, 4:19:00 μ.μ.  

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!!!
καράβια βγήκαν στη στεριά κυριολεκτικά και μεταφορικά στη Χίο

Ανώνυμος 21 Οκτ 2010, 4:17:00 μ.μ.  

Καλά εσυ Γαϊτάνο εγκιβωτίστηκες νωρις.
Πηνειός

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP