Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!

>> Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Θά μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο. Αν είχε διατυπωθεί μάλιστα κάπως έτσι θα μπορούσε να έχει και πλάκα: "Ο Βγενόπουλος μηνύει τον πρόεδρο του Συνασπισμού. Με τα λεφτά της αποζημείωσης σκοπεύει να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο και να τον χαρίσει στον Παναθηναϊκό".

Όμως κάθε άλλο. Είναι μιά προσπάθεια μπερλουσκονοποίησης της πολιτικής μας ζωής, με τις (μη αρεστές σε κάποιους) πολιτικές ιδέες να κοστολογούνται σε ένα ιδιότυπο "δικαστικό χρηματιστήριο". Α, και κάτι ακόμη. Αν ο Τσίπρας (σύμφωνα με το ΚΚΕ) είναι όργανο του κεφαλαίου και των βιομηχάνων, τότε ή ο Βγενόπουλος είναι ένας αγνός αγωνιστής του ΠΑΜΕ ή μηνύει τον Τσίπρα για "ξεκάρφωμα".

Σχετικό είναι και το δελτίο τύπου του

Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα:

Ο Βγενόπουλος πουλάει αέρα και μοιράζει μηνύσεις

Η πρωτοφανής μήνυση του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι διολισθαίνουμε επικίνδυνα σε έναν ιδιόμορφο νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου ενώ τα θεμελιώδη δικαιώματα θεωρητικά εξακολουθούν να ισχύουν, στην πραγματικότητα καθίστανται κενά περιεχομένου αφού φαλκιδεύονται από τις «ανάγκες της αγοράς» και αδρανοποιούνται από το ένα τεράστιο πλέγμα ποινικής καταστολής. Το ότι ένας μεγαλοεπιχειρηματίας προσπαθεί να ποινικοποιήσει την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην κριτική δεν αφήνει αμφιβολίες για το πώς αντιλαμβάνεται το κεφάλαιο τη δημοκρατία. Το ότι ο εν λόγω πωλητής αέρα προσπαθεί να φιμώσει τον πρόεδρο ενός αριστερού κοινοβουλευτικού κόμματος είναι αδιάψευστο τεκμήριο της αποθράσυνσης του κεφαλαίου. Η αταλάντευτη κυβερνητική στήριξη και η υποταγή των συνδικάτων δημιουργούν την αίσθηση στους Βγενόπουλους ότι μπορούν να επιβάλουν ανενόχλητοι τη μονοφωνία των αγορών, μια ελληνική εκδοχή μπερλουσκονισμού. Η μαχητική δράση των εργαζομένων πρέπει και μπορεί να τους διαψεύσει. Στους δρόμους πρέπει και μπορούμε να βάλουμε φραγμό στους απατεώνες που λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, να σπάσουμε την τρομοκρατία των αγορών.

Αθήνα 10/4/08

 

 

Ετικέτες Technorati: ,

7 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Απρ 2008, 12:37:00 μ.μ.  

Γιατί τον μήνυσε ακριβώς;

Andriou 11 Απρ 2008, 6:41:00 μ.μ.  

Ούτε και ο ίδιος ξέρει. Ίσως γιατί (όπως είπε και ο Κακλαμάνης) δεν ψήφισε στο Δημ. Συμβούλιο την δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα.
Λεπτομέρειες πάντως δες εδώ: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=890160&lngDtrID=251

Ά, έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να ρίξεις μιά ματιά σε φιλοΚΚΕ μπλόγκς. Σχεδόν ισχυρίζονται οτι η μηνυση έγινε για να...ενισχυθεί επικοινωνιακά ο Τσίπρας. Τι άλλο θα ακούσουμε...

Ανώνυμος 12 Απρ 2008, 2:20:00 μ.μ.  

Ε καταντάνε γελοίοι πια...Δες σήμερα την συνένετευξη του Ν.Μπελογιάννη στην Ελευθεροτυπία.

Ανώνυμος 13 Απρ 2008, 8:26:00 π.μ.  

Την καλημέρα μου, καλή Κυριακή.

Andriou 13 Απρ 2008, 10:57:00 π.μ.  

@ faros: Καλημέρα και απο μένα.

@ stain: Διάβασα την συνέντευξη του Μπελογιάννη. Πραγματική γροθιά. Απο έναν άνθρωπο τον οποίο η "φωτισμένη" Ζαχαριαδική ηγεσία του ΚΚΕ, ανάγκασε να γεννηθεί στη φυλακή χωρίς να γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του και βλέποντας ελάχιστα τη μητέρα του. Να φανταστείς οτι ακόμη και σήμερα στο ΚΚΕ αναπολούν με νοσταλγία τις μέρες και τα έργα του Ζαχαριαδοσταλινισμού.

Ανώνυμος 17 Απρ 2008, 10:21:00 μ.μ.  

Δεν είπε ποτέ το ΚΚΕ ότι ο Τσίπρας ή ο ΣΥΝ είναι όργανα του κεφαλαίου πάντως.

Andriou 18 Απρ 2008, 5:46:00 μ.μ.  

@a8liothtes
Λυπάμαι φίλε μου αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου. Ασφαλώς και το ΚΚΕ προβάλει τόν ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ως όργανο του κεφαλαίου.
Ιδού απόσπασμα απο άρθρο του Μάκη Μαίλη απο τον Ριζοσπάστη στις 6/4:
Αφού λοιπόν εξηγεί στον αναγνώστη τον λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξηπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, καταλήγει: "Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι επεξεργάζεται το πρόγραμμά του, την πρότασή του εξουσίας. Τίποτα πιο παραπλανητικό. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόταση, αλλά την κρύβει. Της κεντροαριστεράς. Είναι εξαιτίας του ΚΚΕ που εμποδίζεται να την υλοποιήσει και να την ομολογήσει ανοικτά.


Τι θα βρει μπροστά του καθένας εργαζόμενος από μια τέτοια πολιτική; Τίποτα άλλο από χαμένο χρόνο και διάψευση ελπίδων, αν πιστέψει στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση της ΝΔ, το ευρωενωσιακό κεφάλαιο - μαζί του και η εγχώρια πλουτοκρατία - ετοιμάζουν, ήδη προωθούν, νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Το δίλημμα είναι μόνο ένα: Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει."

Απο την στιγμή λοιπόν που (κατα τον Μαίλη) ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι με τον λαό αλλά με τα μονοπώλια" δεν είναι και όργανό τους;

Αυτό είναι ενα μικρό παράδειγμα. Με μία πρόχειρη αναζήτηση στόν Ριζοσπάστη, θα βρείς εκατοντάδες άλλα. Πολύ περισσότερα απο ότι θα βρείς για το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP