Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ

>> Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Τού Μιχάλη Σφυρακη

Η εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένες περιοχές ,κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις των πολιτών που ξαφνικά τις βλέπουν να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δίπλα στα σπίτια τους.

Μετά το αρχικό μούδιασμα και την άγνοια (νομική, τεχνική, ιατρική) ,οι πρωτοβουλίες των κατοίκων δίνουν και παίρνουν και σιγά σιγά συντονίζονται ενημερώνονται και αντιδρούν

Οργανώνουν κινητοποιήσεις και τις περσότερες φορές πετυχαίνουν να ξηλώσουν τις ανεπιθύμητες κεραίες που βρίσκονται στη γειτονιά τους.

Για τις επιπτώσεις από την ακτινοβολία των κεραιών, έχουν γίνει μελέτες με τις οποίες καταρρίπτουν την θεωρεία ότι δήθεν οι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες είναι ακίνδυνες

Έχουν επίσης αναπτυχθεί αξιέπαινες πρωτοβουλίες συλλόγους και φορείς ,από ομάδες νέων επιστημόνων αλλά και από ορισμένους πανεπιστημιακούς που προσεγγίζουν το θέμα από την σκοπιά της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών..

Σε συντονιστικό Επίπεδο υπάρχει η Παναττική Επιτροπή κατά των κεραιών που συντονίζει το αγώνα κατά των κεραιών..

Η ιονίζουσα ακτινοβολία είναι τεχνητή, εμφανίζεται με την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στις δεκαετία του 30,

Μέρα με τη μέρα όμως πληθαίνουν οι έρευνες και τα συμπεράσματα που δείχνουν ότι η ακτινοβολία αυτή επιδρά αρνητικά σε πειραματόζωα αλλά κυρίως σε έντομα, προκαλώντας μορφολογικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο, μείωση της γονιμότητας κλπ.

Ο τζίρος των τηλεπικοινωνιών ,φθάνει στο15% του Παγκόσμιου Εμπορίου αφού το κινητό έχει μπει για καλά στη ζωή μας.

Υπάρχει ως εκ τούτου μια γενικότερη απροθυμία να εξεταστούν επιστημονικά και στατιστικά και οι διάφορες αναφορές των κατοίκων που μιλούν για πολλούς καρκίνους σε γειτονιές που έχουν κεραίες.

Με βάση την νομοθεσία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σχολεία και νοσοκομεία σε απόσταση μικρότερη των 500μέτρων ενώ για τα σπίτια η απόσταση ορίζεται στα 200.

Συνεπώς οι επίμαχες κεραίες στην πόλη μας πρέπει να απομακρυνθούν, έστω και αν υπάρχει αρχική αδειοδότηση.

Πολλές και χρήσιμες συμβουλές υπάρχουν στο site http://www.antikeraia.gr/

Μ.ΣΦΥΡΑΚΗΣ

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP