Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΓ ΤΟΥ ΣΥΝ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ...ΤΣΙΠΡΑ!

>> Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ανω - κάτω ο ΣΥΝ μετά την αποψινή συνεδρίαση της Π.Γ. Η Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησε απο την συνεδρίαση καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του κόμματος!
Η δήλωση αποχώρησης "έπαιζε" στα ΜΜΕ πριν κάν τελειώσει η συνεδρίαση, δείγμα του σχεδιασμού που υπήρχε!
Αξιοσημείωτη η διαφοροποίηση του Μπαλάφα αλλα και η ταύτιση Λαφαζάνη με τούς "ανανεωτικούς"στο θέμα του συνεδρίου! Ο Παπαδημούλης διαφωνει με τους υπόλοιπους ανανεωτικούς!
Τα απόνερα Αλαβάνου φαίνεται οτι οδηγούν σε τσουνάμι!!! 


 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ


Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τη μεθοδολογία με την οποία η ηγεσία του ΣΥΝ οδηγεί το κόμμα σε έκτακτο συνέδριο.




Μέσα σε 6 μήνες, για 4η φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αδιαφορώντας για την πολιτική συγκυρία, πιέζει το κόμμα για μια εσωστρεφή πορεία, χωρίς πολιτικό σχέδιο και με μοναδική στόχευση εσωκομματικές διευθετήσεις. Είναι προφανές ότι με εκβιαστικές διαδικασίες, ψιθυρολογίες και συκοφαντικές επιθέσεις οδηγείται ο ΣΥΝ σε ένα συνέδριο με ορατό τον κίνδυνο να κινηθούν «όλοι εναντίον όλων».



Προτείνεται Έκτακτο Συνέδριο για να χαραχτούν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο κόμμα και να παρθούν αποφάσεις επιστροφής σε περιόδους όπου κάθε διαφορετική φωνή ήταν ένοχη και έπρεπε να εξοστρακιστεί.



Η Ανανεωτική Πτέρυγα θεώρησε αναγκαίο να υπογραμμίσει ότι σήμερα χρειάζεται η ψύχραιμη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στο χώρο μας, με κριτήριο την πολιτική συνεννόηση στο εσωτερικό του ΣΥΝ και τον ανακαθορισμό της πολιτικής συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε την πρόταση για διενέργεια εσωκομματικού δημοψηφίσματος για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εκφρασθεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες η γνώμη των μελών του κόμματος, χωρίς τη μάχη μηχανισμών σε ένα διχαστικό συνέδριο.



Έστω και αυτή τη στιγμή, πριν τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, καλούμε την ηγεσία του κόμματος να αλλάξει ρότα και να προσανατολιστεί σε μια κατεύθυνση πολιτικής συνεννόησης μέσα στον ΣΥΝ και ,ταυτόχρονα, μαχητικής παρουσίας στην κοινωνία.



Με την κατάθεση αυτής της δήλωσης, τα μέλη της ΠΓ Σπύρος Λυκούδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Στέφανος Μπαγεώργος και Μιχάλης Σαμπατακάκης, που ανήκουν στην Ανανεωτική Πτέρυγα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΠΓ.




Αθήνα, 26/1/2010



ΔΗΛΩΣΗ ΓIANNH ΜΠΑΛΑΦΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝ


Υποστήριξα την πρόταση για διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, επειδή θεωρώ ότι, μέσα από τη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού, ουσιαστικού, ανοιχτού Συνεδρίου μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κρίσιακά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν σήμερα την κατάσταση στο κόμμα και, ταυτόχρονα, οι αποφάσεις αυτού του Συνεδρίου μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά σε μια επανεκκίνηση του κόμματος, με δυναμισμό και έμπνευση.


ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του enet, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επιφανές στέλεχος της Ανανεωτικής Πτέρυγας, από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής, εξέφρασε σε συνομιλητές του τη διαφωνία του με την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, δηλώνοντας ανοιχτός στο ενδεχόμενο “ενός συνεδρίου σύνθεσης”.

 









3 σχόλια:

Δημήτρης Βάσσιος 27 Ιαν 2010, 2:50:00 π.μ.  

Το ζητούμενο πλέον δεν είναι η αποχώρηση ορισμένων στελεχών της ΑΠ,
αλλά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

theodorousot 27 Ιαν 2010, 11:15:00 π.μ.  

Ακόμα κ αν φύγει η Α.Π από το ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα θα μείνουν.Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πτέρυγα είναι όλοι οι μηχανισμοί που υπάρχουν.

Ανώνυμος 13 Φεβ 2010, 5:19:00 μ.μ.  

ΣΩΤΗΡΗ,εχεις εκτιμηση γιατί δεν εκλεχτηκες στο συντονιστικο του ΣΥΡΙΖΑ

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP