Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ!

>> Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μετά την πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών της Χίου κατά των μέτρων σταθερότητας της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 6/5, στην αίθουσα Χίου Διδασκάλου, αποφασίστηκε η δημόσια προβολή τού βραβευμένου ντοκυμαντέρ που αφορά την επέμβαση του ΔΝΤ και την επακόλουθη χρεοκοπία της Αργεντινής.


Έτσι την Τρίτη, 11/5 στις 8.30 το βράδυ, στην Πλατεία Βουνακίου θα γίνει η προβολή της ταινίας.

Θα προηγηθεί δημόσιος διάλογος για να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις της επιτροπής.

Από την Επιτροπή όπου συμμετέχουν πρωτοβάθμια σωματεία, συνδικαλιστές αλλά και ενεργοί πολίτες της Χίου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ τα πρωτοβάθμια σωματεία, σύλλογοι, φορείς αλλά και ΟΛΟΙ οι πολίτες της Χίου, να πυκνώσουν τις τάξεις της.



ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 8.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ!





Λίγα λόγια για την ταινία:

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους, που περιγράφει τα γεγονότα που έφεραν την Αργεντινή σε κατάσταση χρεωκοπίας.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό, είναι το γεγονός ότι η πορεία της Αργεντινής παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την πορεία της Ελλάδας.

Η Αργεντινή ήταν μια μεγάλη και πλούσια σε πόρους χώρα. Αλλά οι κακοί και δόλιοι χειρισμοί των διεφθαρμένων κυβερνήσεών της, σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έσπρωξαν την πλειοψηφία του λαού της στην εξαθλίωση.



H ώρα της κρίσης Αργεντινή 2001 του Φερνάντο Πίνο Σολάνας

Δείτε μέσα από το ντοκιμαντέρ τι συνέβει στην Αργετινή το 2001

Η οικονομική κατάρρευση και εξαθλίωση στην Αργεντινή το 2001, ως αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μέσα από την κάμερα του σπουδαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Φερνάντο Σολάνας.

Μετά από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1983, οι διαδοχικές “δημοκρατικές” κυβερνήσεις προώθησαν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που ισχυρίζονται να μετατρέψουν την Αργεντινή σε παγκόσμια πιό φιλελεύθερη και ακμάζουσα οικονομία.

Η ταινία δίνει έμφαση στις πολυάριθμες πολιτικές, χρηματοοικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές πτυχές που δείχνουν το δρόμο της Αργεντινής προς την καταστροφή.

Η ταινία δίνει έμφαση στις πολυάριθμες πολιτικές, χρηματοοικονομικές, κοινωνικές και δικαστικές πτυχές που δείχνουν το δρόμο της Αργεντινής προς την καταστροφή.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP