Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Αλέκο μας ξενέρωσες

>> Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αναδημοσίευση απο τις "Σκέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ"



Σε μια ομολογουμένως μεγάλη συγκέντρωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ο Αλαβάνος πέραν των όσων (ξανα) είπε, μας επεφύλασσε και ορισμένες εκπλήξεις. Μόνο που αυτές ξενέρωσαν τους πιστούς φίλους του Αλέκου, και επιβεβαίωσαν το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του. Επίτρεψέ μου φίλε Αλέκο να σου απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο:

Πρώτον, είχες διαρρεύσει ότι θα κάνεις νέο κόμμα και δεν έκανες νέο κόμμα. Και τσάμπα βγήκε στα κεραμίδια το παλιό κόμμα και φώναζε «νάτοι νάτοι οι διασπαστές».

Δεύτερον, είχε διαφανεί ότι θα έστηνες Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο. Και αντί για αυτό ξεφουρνίζεις μέτωπο και πέραν της αριστεράς. Και εκεί που υπήρχε έτοιμη η καταγγελία ότι ο αριστερισμός είναι η γεροντική ασθένεια του Αλαβάνου, άντε τώρα πάλι από την αρχή. Παλιο-κρυφο-Πασόκε Αλέκο.

Τρίτον: Και άντε να σε πούμε παλιο-κρυφο-πασόκε. Τι το θες τόσο βρίσιμο στον Γιωργάκη; Πώς γίνεται και παλιο-κρυφο-πασόκος και υβριστής της πρωθυπουργάρας; Γιατί μας μπερδεύεις;

Τέταρτον, τόσους μήνες δεν έπιασες τη λέξη Συριζα στο στόμα σου. Και αυτό τι σήμαινε; Ότι είχες άλλο πολιτικό σχέδιο (όπως αμείλικτα αποκάλυπτε τόσο καιρό ο συγκλονιστικός Βίτσας). Χθες μας είπες ότι η ψυχή του Συριζα είναι ζωντανή και να δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότησή του. Θες να μας τρελλάνεις;

Πέμπτον και τελευταίο: Τι το ήθελες αυτό για την Περιφέρεια Αττικής; Φαντάζεσαι τώρα τον Αλέξη να καταθέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης; Πάλι συγκρουσιακό καλοκαίρι προβλέπω.

1 σχόλια:

sikam 29 Μαΐ 2010, 7:24:00 π.μ.  

Aγαπητε φιλε
Η ομιλια του συναγωνιστη Αλαβανου ειχε αρκετα αδυναμα σημεια.
1. Τι ειδους μετωπο;Το ΕΑΜ ηταν Εθνικο και απελευθερωτικο.
Βαζουμε σημερα θεμα εθνικης ανεξαρτησιας;Να διωξουμε τον συγχρονο Τσολακογλου και να φερουμε την΄λαικη εξουσια;
Ναι μαλλον μπαινει θεμα αποχωρησης απο το ευρω και την ΕΕ των μονοπωλιων.Οσο συνεχιζουμε αυτη την πορεια αφαιμαξης απο το διεθνες κεφαλαιο μεχρι να μας πεταξουν στιμενη λεμονοκουπα.
Η πτωχευση τυπου Αργεντινης και το περασμα της εξουσιας σε μια λαικη κυβερνηση (με ποιους); θα σημανει να γινουμε Βολιβια Νικαραγουα η Κουβα;
Εγινε η Αργεντινη κατι τετοιο;Εχουν σηmeρα λαικη εξουσια στην Αργεντινη;
2.Εδω και ενα χρονο προσπαθω για μετωπο στον τοπο που ζω με τους ορους που το περιγραφει ο σ Αλαβανος και αποτελεσμα δεν βλεπω ας αναρωτηθουεμ ποιο συμπερασμα εβγαλε απο το ΕΑΜ η ακομα και τον αντιδικατορικο αγωνα ο Ελληνικος λαος.
Και γραφωντας λαος εννοω τους συγκεκριμενους ανθρωπους της αριστερας στους οποιους απευθυνομαστε.
Το συμπερασμα λοιπον ειναι πως η αριστερα βαζει πλατη για ενωτικους παλαικους αγωνες και στο τελος την εξουσια αρπαζουν οι αστοι και τα τσιρακια τους. Αρα κοιτα να επιβιωσεις εσυ και η οικογενεια σου.
Οσο για τα ηρωικα προσκλητηρια στον Πετρουλα και τα φαντασματα μας να ερθουν να μας βοηθησουν δεν βοηθανε.Ουτε αμα παω στους συναδερφους που απειλουμαστε αμεσα απο την ανεργεια και τους πω να ματωσουμε για να γινουμε Κουβα θα τους πεισω.Η Κουβα ειναι κατω απο ενα βαρυ πολυχρονο εμπαργκο που δεν ηταν επιλογη της.Και κυβερνιεται απο μια οικογενεια με οχι ιδιαιτερα αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες.Οι αλλες Λατινο Αμερικανικες χωρες εχουν τις ιδιαιτεροτητες τους.
3.Στο Σπορτιγκ μαζευτηκαμε και στειλαμε ενα μηνυμα στο συνεδριο του ΣΥΝ. Ειμαστε υπολογισιμη δυναμη ο ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει εσεις θα χρεωθειτε την διασπαση οχι ο δικος μας χωρος.
Τωρα συμμαχια αντεξουσιαστων με σταλινικους Τροτσκιστες και ΠΑΣΟΚους που θα κατεβει στις δημοτικες εκλογες να ριξει την κυβερνηση υπο τυπο δημοψηφισματος ειναι μια αποψη τι να πω.
4 Στην ομιλια ελειψε το περιβαλλον (θιχτηκε ελαχιστα) οι μεταναστες και οιμ προλεταριοι.Περισεψε το συναισθημα οι προσευχες και οι ευχες.
Για να μην παρεξηγηθω μετα απο ολα αυτα.Κινουμαι στον ιδιο χωρο με την συγκεντρωση στο Σπορτιγκ.Καποτε εχω πει και εγω αυτα που λεει ο Αλαβανος.Ομως ο λογος μας ειναι φτωχος.
Δεν εχουμε ξεκαθαρες προτασεις τα πραγματα τρεχουν εγω ειμαι ανεργος τον περισσοτερο καιρο η αγορα στραγγιζει απο χρημα ας βρουμε με λιγα λογια ενα συγκεκριμενο συντομο ρεαλιστικο προγραμμα να το δεχθουμε πρωτα εμεις οι ιδιοι και μετα να το προτεινουμε στον κοσμο μπας και βγουμε απο αυτη τη παγιδα που εχουμε πεσει.Αν και το θεμα δεν ειναι να εκφρασει η αριστερα τον κοσμο οσο ο κοσμος να μιλησει την γλωσσα της αριστερας. Και μετα το κεφαλι κατω και βουρ.Και οπου μας βγαλει.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP