Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΕΤΟΣ;

>> Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αλήθεια δεν καταλαβαίνω το θρήνο για την μη εκλογή Κουβέλη ως σύνεδρου στο επερχόμενο συνέδριο του ΣΥΝ.
Πιστεύουν κάποιοι σύντροφοι οτι ο αποκλεισμός ήταν αποτέλεσμα μεθόδευσης; Άρα αποτέλεσμα μεθόδευσης είναι και η εκλογή του Γαλανόπουλου στην πρώτη θέση! Δεν έχει λοιπόν παρά να παραιτηθεί και τη θέση του να καταλάβει ο Κουβέλης! Γιατί δεν του ζητείται;
Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι; Μήπως τους έφαγε και εδώ (όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας) η απληστία; Μήπως πήγαιναν να βγάλουν τρείς συνέδρους πριμοδοτόντας υπέρ του δέοντος τον ένα και την πάτησαν; Και τώρα δεν τολμούν να γυρέψουν απο τον εκλεγέντα να παραιτηθεί;
Μήπως τελικά η μεθόδευση ήταν απο άλλη πλευρά;

Ας δούμε όμως τις δηλώσεις τεσσάρων επιφανών στελεχών (και απο τις δύο αποχρώσεις) της Πτέρυγας καθώς και την απάντηση της ΑΡΑΝ, η οποία βρίσκεται κατηγορούμενη για μεθόδευση:


ΔΗΛΩΣΗ ΣΠ. ΛΥΚΟΥΔΗ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ


Ο μεθοδευμένος αποκλεισμός του Φ. Κουβέλη από το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ είναι μια πολιτική αθλιότητα που βαρύνει ακόμα περισσότερο το ούτως ή άλλως αρνητικό κλίμα μέσα από το οποίο το κόμμα βαδίζει προς το συνέδριο αυτό.
Η πολύ μικρή συμμετοχή των μελών του κόμματος στην προσυνεδριακή συζήτηση των οργανώσεων που αναιρεί απολύτως το επιχείρημα με το οποίο η ηγεσία μας οδηγεί στο συνέδριο, ότι δηλαδή δήθεν το απαίτησε η βάση, το διχαστικό κλίμα, οι πολιτικοί προπηλακισμοί που οδηγούν συντρόφους/ισσες σε αποχώρηση και τώρα οι αποκλεισμοί αποδεικνύουν ότι το συνέδριο του Ιουνίου είναι το απόλυτο λάθος αυτής της περιόδου.
Οι ευθύνες είναι δεδομένες.



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΑΛΑΦΑ, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ

Μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για το κόμμα και την κοινωνία, στην πορεία προς το έκτακτο συνέδριό μας, η μεθόδευση του αποκλεισμού του σ. Φ. Κουβέλη από το συνέδριο, από συγκεκριμένη ομάδα μελών της Π.Κ. Καλλιθέας, συνιστά πράξη καταδικαστέα, πολιτικά εμπαθή και ξένη προς το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς που εκπροσωπούμε.
Οι ενέργειες αυτές επιχειρούν, συνειδητά ή ασυνείδητα, να δυναμιτίσουν τη συλλογική μας προσπάθεια για ένα δημοκρατικό, ανοιχτό και χρήσιμο για την κοινωνία συνέδριο. Οι προσπάθειες αυτές θα αποτύχουν. Η επιτυχία του συνεδρίου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά τα σχέδια.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Η δυσμενής και δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με τη μη εκλογή του Φώτη Κουβέλη ως συνέδρου στο επικείμενο συνέδριο του Συνασπισμού, επιβεβαίωσε πλήρως τους λόγους που είχαμε επικαλεστεί για τη μη διεξαγωγή του.
Είχαμε ισχυριστεί ότι οι συνθήκες που επικρατούν τόσο στο Συνασπισμό όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουν ουσιαστικά το κλίμα για απαλλαγή από τον «εσωτερικό εχθρό» και επιβεβαίωση εσωκομματικών συσχετισμών.
Δυστυχώς η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλης, με αφορμή τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσοι μεθόδευσαν, με φτηνά κόλπα, τον αποκλεισμό του Φ. Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ, υπονομεύουν τον Συνασπισμό, το κύρος του, τη συνοχή του και τα δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.
Όλοι μας και πριν απʼ όλους η ηγεσία του κόμματος, οφείλουμε να αναλάβουμε έμπρακτα τις ευθύνες που μας αναλογούν, για να ανακοπεί άμεσα μια ολισθηρή πορεία που απειλεί τους αγώνες και τις κατακτήσεις μιας εικοσαετούς κοινής διαδρομής.
Οι καιροί και η εντεινόμενη κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν, περισσότερο από ποτέ, έναν ισχυρό, ενωμένο Συνασπισμό, με σύνθεση απόψεων, συσπείρωση δυνάμεων και ισχυρά τα ανανεωτικά και δημοκρατικά του χαρακτηριστικά.»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


(με αφορμή την μη εκλογή του σ. Φώτη Κουβέλη
ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο)



Ο υπερβολικός τρόπος αντίδρασης της ηγεσίας του κόμματος και των ελεγχόμενων κομματικών ΜΜΕ (ΑΥΓΗΣ , Κόκκινο) για τη μη εκλογή σ. Φώτη Κουβέλη ως αντιπροσώπου στο 6ο Συνέδριο μόνο ερωτηματικά προκαλεί.
Ο ίδιος ο πρόεδρος σ. Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο «για μεθοδεύσεις» και «φαινόμενα που δεν είναι τυχαία ή αθώα».
Μάλιστα με έκπληξη διαβάσαμε στη δήλωσή του ότι όλα αυτά «εκπορεύονται από κέντρα που προσπάθησαν να ακυρώσουν το συνέδριο». Μα εάν ήταν ένας που προσπάθησε να ακυρώσει το Συνέδριο αυτός ήταν ο σ. Φώτης Κουβέλης και η Ανανεωτική Πτέρυγα της οποίας ηγείται. Οι δηλώσεις στήριξης στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας δείχνουν ότι δεν έχουν χάσει τον σταθερό προσανατολισμό τους για ακύρωση του Συνεδρίου. Όσο για τους αιώνιους «Προεδρικούς» το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτήν την ώρα είναι να σιωπήσουν.
Ιδιαίτερα θα σταθούμε στο γεγονός ότι θεωρείται από την ηγεσία πως η μη εκλογή του σ. Κουβέλη δεν συνάδει με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς!
Δηλαδή η ηγεσία και ο σ. πρόεδρος ζητά από τα μέλη του Κόμματος να επικυρώνουν εξ ορισμού υποψηφιότητες των προβεβλημένων στελεχών χωρίς να μπορούν να αξιολογούν την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο.
Αυτό κι αν δεν συνάδει με την Ανανεωτική Αριστερά.
Δεν μπορεί να καλούνται τα μέλη του Κόμματος να ευνουχίσουν την κρίση τους και να επιβραβεύσουν προσωπικές στρατηγικές, ομοτράπεζους των Μελισσανίδη και Λαυρεντιάδη, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που συνειδητά από τον Φλεβάρη του 2008 και μετά υπονόμευσαν ευθέως τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε μερικά:

- Φεβρουάριος 2008, δήλωση Φ. Κουβέλη αμέσως μετά το Προγραμματικό Συνέδριο (που ψήφισε λευκό) για ψήφο ανοχής-εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

- Δεκέμβριος 2008, ανοιχτή υπονόμευση της γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της μαθητικής εξέγερσης μέσω της συνεχούς παρουσίας του στα ΜΜΕ

- Ιανουάριος 2010, έθεσε θέμα - εκτός οργάνων και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ - στήριξης του Κάρολου Παπούλια, μετά το δείπνο με τον Λεωνίδα Κύρκο, το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και επιχειρηματίες στην Αίγλη, ενώ ζήτησε και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο δήμο Θεσσαλονίκης

- Μάης 2010, υπονόμευσε ευθέως και δημόσια την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Κ.Ο. για μη συμμετοχή του στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Κόμματος έχει λάθος στόχο. Με την άνευ προηγουμένου νεοαυταρχική τακτική της και τα συντονισμένα δημοσιεύματα επιτίθεται στη μικρότερη τάση του κόμματος χωρίς να κάνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί και πως η βάση του Κόμματος καταψήφισε τον σ. Φώτη Κουβέλη.
Εμείς καλούμε την ηγεσία να ξανασκεφτεί όσα εν θερμώ δήλωσε και να μη μεθοδεύσει ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας, όπως προανήγγειλε, προκειμένου να πιέσει τα μέλη. Εμείς θεωρούμε ότι τα μέλη του Κόμματος έχουν και μνήμη και κρίση και δεν θα αφήσουμε να περάσουν μέθοδοι τύπου Μπέρια στις οργανώσεις.
Την ώρα που τα μέλη ζητούν ιδεολογική και πολιτική θωράκιση για την αντιμετώπιση της τρόϊκας Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ που κατεδαφίζει την κοινωνία, καλό θα είναι η ηγεσία να ασχοληθεί με αυτό και να μην ασχολείται με θέματα που δεν αγγίζουν καν την κοινωνία που είναι έτοιμη να ξεσπάσει.
Εμείς ως Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση θα κάνουμε το παν ώστε στο 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ να μιλήσουν ελεύθερα τα μέλη και να μην είναι ένα συνέδριο «δεξιάς» στροφής του Κόμματος, όπως δυστυχώς μας προμηνύουν οι μετριοπαθείς θέσεις της πλειοψηφίας της ΚΠΕ και οι τακτικές διαχωρισμού των μελών σε πατρικίους και πληβείους.

18-5-2010

Και πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρίς, όπως με πληροφορεί ο Στέλιος:

«Προς Πρόεδρο ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα


17/5/2010

Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, συνοδοιπόρος μου για 33 χρόνια στο κίνημα της Αριστεράς και στην ανανέωση ιδεών και πρακτικών, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, με αφήνει άναυδο.
Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία.
Σύντροφε Πρόεδρε σου υποβάλω την παραίτησή μου από σύνεδρος.
Με τιμή
Παναγιώτης Γαλανόπουλος
Μέλος Π.Κ. Καλλιθέας
18 Μαϊ 2010 6:10:00 μ.μ.


Όπερ έδει δείξαι: Κανένας λόγος δεν υπήρχε για θρήνους και κοπετούς. Μια παραίτηση αρκούσε! Μια παραίτηση που φυσικά δεν επρόκειτο να έρχονταν άν εδω και ώρες οι λίστες δεν βοούσαν για το πασιφανές. Γιατί αν επρόκειτο για αυθόρμητη παραίτηση θα γίνονταν αμέσως και στο αρμόδιο όργανο (εφορευτική επιτροπή) όχι με τυμπανοκρουσίες και στον... πρόεδρο!!!


ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ!

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ "ΑΠΕΣΥΡΕ" ΤΗΝ "ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ" ΤΟΥ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
 





2 σχόλια:

Σ Χαρίτος 18 Μαΐ 2010, 6:10:00 μ.μ.  

«Προς Πρόεδρο ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα
17/5/2010

Ο αποκλεισμός του σ. Φώτη Κουβέλη από την Πολιτική Κίνηση Καλλιθέας, συνοδοιπόρος μου για 33 χρόνια στο κίνημα της Αριστεράς και στην ανανέωση ιδεών και πρακτικών, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο, με αφήνει άναυδο.
Πρακτικές ίντριγκας, ανηθικότητας, πρακτικές όπου ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν οδηγούν προς τα μπρος αλλά αλλοιώνουν το χαρακτήρα της Αριστεράς.
Η Αριστερά επιζητά μια κουλτούρα ηθικής, όπου το εγώ συντρίβεται στο εμείς. Αυτό πρέπει να γίνει κυρίαρχο πρώτα στο κόμμα και με τη δράση του στην κοινωνία.
Σύντροφε Πρόεδρε σου υποβάλω την παραίτησή μου από σύνεδρος.
Με τιμή
Παναγιώτης Γαλανόπουλος
Μέλος Π.Κ. Καλλιθέας

Andriou 18 Μαΐ 2010, 6:26:00 μ.μ.  

Είδες που πιάνουν τόπο αυτά που γράφονται;

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP