Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Βοήθεια σε Παλαιστίνιους Πρόσφυγες

>> Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2007Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης
Προσφύγων και Μεταναστών

Έκκληση έμπρακτης αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες


Τις τελευταίες εβδομάδες ένας πολύ μεγάλος αριθμός Παλαιστινίων προσφύγων έχει φτάσει στην Αθήνα. Πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από το προσφυγικό στρατόπεδο Ναχρ Ελ Μπάρεντ που ισοπεδώθηκε από το στρατό του Λιβάνου, τα παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα του Ιράκ όπου φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές επιδίδονται σε πράξεις εθνοκάθαρσης, καθώς και από τη Λωρίδα της Γάζα που υφίσταται τον απάνθρωπο αποκλεισμό του Ισραήλ. Οι πρόσφυγες αυτοί είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Έχοντας χάσει τα υπάρχοντα τους, βρίσκονται τώρα σε μια χώρα που δεν έχει την παραμικρή υποδομή υποδοχής προσφύγων. Έτσι, στερούνται και των πιο βασικών αγαθών για την επιβίωση.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών έχει ήδη κινητοποιηθεί για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των προσφύγων. Χρησιμοποιώντας το αποθεματικό του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ τούς έχει προμηθεύσει με σλίπινγκ μπάγκ. Οι ανάγκες όμως είναι πολύ μεγάλες και διαρκώς διογκώνονται. Γι’ αυτό το Δίκτυο κάνει έκκληση να συγκεντρωθούν στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια) σλίπινγκ μπαγκ, κουβέρτες, αντρικά μπουφάν και πουλόβερ. Η παράδοση των πραγμάτων μπορεί να γίνει μετά τις 8 το βράδυ και αφού πρώτα γίνει ένα τηλέφωνο στο 693 2576886.
Η συγκέντρωση των ρούχων δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας, αλλά κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης σε ανθρώπους που επιμένουν να στέκονται όρθιοι παρά τους διωγμούς 60 χρόνων. Η κινητοποίηση πρέπει να συνεχιστεί για να διεκδικήσουμε πολιτικό άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP