Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

"Αυριανισμός" η ανίατη αρρώστια των Πασόκων.

>> Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008


Μόλις 1,8%, κεφάλι από την Ν.Δ (και μάλιστα μέσα από κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις), χρειάστηκαν οι Πασόκοι, για να βγάλουν στην επιφάνεια τον, εδώ και τόσα χρόνια, καταπιεσμένο "Αυριανισμό" τους.
Πρίν απο λίγη ώρα, στο MEGA, ο ανεκδιήγητος Καστανίδης, έκανε δήθεν "πονηρό" υπαινιγμό για την περιουσία του Αλ. Αλαβάνου, εγκαινιάζοντας όπως φαίνεται την νεοΑυριανική Πασοκοχυδαιότητα.
Ξέρει πολύ καλά ο Χαρούλης, οτι την περιουσία του ο Αλαβάνος (κάποια ακίνητα) την έχει κληρονομήσει απο τόν πατέρα του. Είναι φανερή και ξεκάθαρη, και δεν περιμένει πρώτα να την αποκαλύψει η SIEMENS και μετά να την δηλώσει.
Ξέρει επίσης πως "χόντρυναν" μεταφορικά και κυριολεκτικά, οι περισσότεροι απο τούς συντρόφους του υπουργούς και μή.
Ξέρει για τις μίζες, τα λαδώματα, τις ρεμούλες και όμως δεν διστάζει να χυδαιολογίσει.
Μόλις 1,8% κεφάλι απο μία στημένη δημοσκόπηση χρειάστηκε, για να αρχίσει να βλέπει και πάλι τον ελληνικό λαό ως κοπάδι ηλιθίων
Φανταστείτε τι έχουμε να δούμε, αν ποτέ επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσουν με τούς ίδιους ρυθμούς, απο κεί που σταμάτησαν.
Τώρα, με το φόβο της απώλειας της εξουσίας, θα πέσουν με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα στό "φαϊ".
Γιαυτό όσο γρηγορότερα φάνε τη σφαλιάρα τους (και οι δύο συνεταίροι φυσικά), τόσο το καλλίτερο για την ελληνική κοινωνία.

4 σχόλια:

αστυάνακτας 23 Σεπ 2008, 12:20:00 π.μ.  

...τους ξέρουμε,τους ξέρουμε...αυτοί νομίζουν ότι ο κόσμος τους ξέχασε...

Ανώνυμος 25 Σεπ 2008, 10:33:00 μ.μ.  

Το θέμα ξέρετε ποιο είναι:Ότι ο κόσμος θα τους ξαναψηφίσει,είτε άυτούς είτε τους τωρινούς...Και κάτι ακόμα:Πιστεύω πως πρέπει να προβληματίσει η δημοσκοπική κάμωη του ΣΥΡΙΖΑ και να μην έχουμε φαινόμενα του τύπου''στις προηγούμενες πήραμε 8% αν τώρα πάρουμε 10% είναι επιτυχία και άνοδος.''Σίγουρα θα είναι όμως και πάλι δεν μπάινεις σφήνα και πάλι δεν αλλάζεις το τοπίο και βολέυεσαι απλά με μία μεγαλύτερη εκπροσώπηση.Με 15% και πάνω τα συζητάμε.Δύσκολο αλλά γιατι λίγο μετά τις εκλογες-δημοσκοπικα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ έιχε 18% και τώρα μετα βίας 8%;Δεν π΄ρεπει να προβληματιστούμε;

Andriou 26 Σεπ 2008, 8:54:00 π.μ.  

Αγαπητέ Stain, είμαι πιό αισιόδοξος απο σένα. Μπορεί ο λαός να τούς ξαναψηφίσει αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, αυτοδυναμία δεν πρόκειται να πάρει κανείς.
Όσον αφορά τώρα τόν ΣΥΡΙΖΑ και τίς δημοσκοπήσεις:
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την άποψη του εκλογικού σώματος, μία συγκεκριμένη στιγμή. Όπως θα έχεις διαπιστώσει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ασχοληθεί με αυτές σχεδόν καθόλου. Το ποσοστό του είναι το 5% που έχει πάρει στις εκλογές. Όπως όλα δείχνουν, έχει παγιωθεί σε διψήφιο ποσοστό και αυτό είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία για την Αριστερά.
Βέβαια αυτή την περίοδο πέφτει μεγάλη σπέκουλα περί δήθεν πτώσης.
Όμως αν προσέξεις καλά θα δείς οτι τα πράγματα δεν είναι έτσι.
Η "πτώση" είναι σε εντελώς φυσιολογικά πλαίσια. Μετά την εκλογή Τσίπρα (όπως είναι φυσικό) κάποια εταιρία έδωσε 18%. Αν παρατηρήσεις, η ίδια εταιρία εξακολουθεί να δίνει γύρω στό 15%.
Η εταιρία που τώρα δίνει 8%, ποτέ δεν έδωσε πάνω απο 12%. Έτσι η φράση "απο 18% πήγε στο 8%" δεν είναι σωστή για δύο λόγους: Πρώτον γιατί συγκρίνει εντελώς ανόμοιες δημοσκοπήσεις και δεύτερο (και σημαντικότερο) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ουδέποτε 18% σε εκλογές. Αυτό βέβαια ουδόλως απασχολεί το δικομματικό σύστημα και τόν απόλυτο σύμμαχο τους (σε αυτό το θέμα) ΚΚΕ. Αυτοί εξακολουθούν με μανία την επίθεση: "Από 18% πήγε στό 8%" (Ειρήσθω εν παρόδω, μόνο σε μία δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει σε μονοψήφιο νούμερο). Μέσα σε αυτό το εχθρικό πλαίσιο, επεναλαμβάνω οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ (γενικά της αριστεράς, με δεδομένο μάλιστα το συνεχές κατρακύλισμα του ΚΚΕ), αφού μπορεί και κρατάει μέχρι τώρα τις δυνάμεις του σε επίπεδο υπερδιπλάσιο των εκλογών. Να είσαι σίγουρος οτι όσο πλησιάζουμε σε εκλογές, το κλίμα θα γίνεται ακόμη καλλίτερο.

Ανώνυμος 26 Σεπ 2008, 2:30:00 μ.μ.  

Μα δεν διαφωνώ πως είναι επιτυχία,απλά λέω πως δεν θα πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα.Γιατί όχι δηλαδή-έστω και δημοσκοπικη- αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 14% π.χ.;

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP