Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ!

>> Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Πλήρης δικαίωση Παπαδημούλη - ΣΥΡΙΖΑ!

Αντίδραση στον πόλεμο λάσπης και ψεύδους που εξαπέλυσε ο "Ριζοσπάστης" εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Την σταθερή και αταλάντευτη στάση της, κατα του ελαστικού 65ώρου, εκφράζει η Ευρωομάδα της Αριστεράς στην οποία ανήκουν όλα τα Αριστερά Ευρωπαϊκά κόμματα (και το ΚΚΕ).

Μοναδικός και τραγικά διαφωνών, στην στάση της ομάδας, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Τούσσας!!! Και εις ανώτερα!!!

Να υπενθυμίσουμε οτι αν η Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είχε ακολουθήσει τη τακτική του ΚΚΕ, περί αποχής στην ψηφοφορία, το 65ωρο θα είχε ήδη ψηφιστεί, αντί να οδηγηθεί στην μάχη των τροπολογιών του Δεκέμβρη!!!

Να δούμε τώρα τι ψέμα θα σκαρφιστούν οι ντόπιοι παπαγάλοι - ντουντουκάριοι!Ιδού η ανακοίνωση:

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς επιμένει: όχι στο ελαστικό 65ωρο και το οπτ-άουτΗ ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε, με κεντρικό εισηγητή τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη, την συνέχεια των ενεργειών της και των κινητοποιήσεων εναντίον της αντιδραστικής, αντεργατικής Κοινής Θέσης του Συμβουλίου για το ελαστικό 65ωρο και τη διατήρηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης (οπτ- άουτ), ενόψει και της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (15-18 Δεκεμβρίου 2008).1. Η ευρωομάδα της Αριστεράς συμφώνησε πλήρως με την έως σήμερα τακτική που αποφασίστηκε συλλογικά από την Ευρωομάδα και υλοποιήθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ. Ενέκρινε επίσης πλήρως την εισήγηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ για τα επόμενα βήματα και συγκεκριμένα:α. Να κατατεθεί από την Ευρωομάδα και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η πρόταση συνολικής απόρριψης της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου.β. Να δοθεί σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα η μάχη των τροπολογιών, με αιχμή την κατάργηση του οπτ-άουτ, έτσι ώστε να "μπλοκαριστεί" από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η αντιδραστική και αντεργατική Κοινή Θέση των 27 Κυβερνήσεων.γ. Να συμμετάσχει και να στηρίξει την μαζική διαδήλωση που οργανώνουν τα συνδικάτα στις 16 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο, εναντίον της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου, καθώς και τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις των συνδικάτων σε εθνικό επίπεδο.2. Η πλήρης διαφωνία που διατύπωσε για την στάση της Ευρωομάδας στο ζήτημα αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σ. Γ. Τούσσας δεν υποστηρίχθηκε από κανέναν άλλο Ευρωβουλευτή της Ευρωομάδας της Αριστεράς (η Ομάδα έχει 41 μέλη που εκπροσωπούν 16 διαφορετικά αριστερά κόμματα).3. Αντίθετα, ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας Φρανσίς Βυρτζ (Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα) συνεχάρη εκ μέρους ολόκληρης της Ομάδας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ για την πιστή εφαρμογή όλων των συλλογικών αποφάσεων. Ο Φρανσίς Βυρτζ ζήτησε επίσης να του σταλεί επειγόντως η μετάφραση των σχετικών δημοσιευμάτων του "Ριζοσπάστη" με τα οποία διαστρεβλώθηκε πλήρως η θέση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, προκειμένου να δικαιολογηθεί η συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν υπερψήφισαν μαζί με όλη την Ευρωομάδα το ελαστικό 65ωρο.4. Ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρό και λυπηρό αυτό το κρούσμα. Σημείωσε ότι έχει πέσει και ο ίδιος προσωπικά στο παρελθόν θύμα των ίδιων μεθόδων από την ίδια εφημερίδα. Ο Φρ. Βυρτζ πρότεινε, τέλος, και έγινε ομόφωνα αποδεκτό να υπάρξει ειδική συζήτηση στις 9 Δεκεμβρίου στην Ομάδα για τη λειτουργία, τη δεοντολογία και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Ομάδας.Για την ιστορία, όποιος επιθυμεί να διαβάσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων μπορεί να προστρέξει στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ www.syn-europe.gr.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP