Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο Α. Αλαβάνος στο Σύνταγμα

>> Κυριακή, 29 Μαΐου 2011


Σήμερα, Κυριακή 23 Μάη,  το απόγευμα ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος βρέθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με συντρόφους από  το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλοί με προειδοποιούσαν να μη βρεθώ στο Σύνταγμα, γιατί θα δεχθώ επίθεση από αυτούς που αντιτάσσονται στο πολιτικό σύστημα και είναι εκεί. Επίθεση δέχθηκα, και μάλιστα βάναυση, από όλο ανεξαίρετα το πολιτικό σύστημα, όταν πριν πέντε μήνες, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, διατύπωσα τη θέση ότι η πλατεία Συντάγματος θα γίνει πλατεία Ταχρίρ. Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα μέσα σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο, χαμογελαστό, με ελπίδα πάλι μετά τόσο καιρό, με αλληλεγγύη, με ανθρώπινα  συναισθήματα, είτε χαμόγελο είτε ξάφνιασμα είτε φιλική κριτική. Ένα κόσμο αποφασισμένο να αφήσει το οχυρό του μόνο μετά τη νίκη: όταν φύγουν χρέος, τρόικα, κυβέρνηση».

1 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαΐ 2011, 6:06:00 μ.μ.  

Σε σχόλιό του στην ΑΥΓΗ, [31/5/2011] και με τον τίτλο ''ρωτούσαν'', ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Δ.Χρήστου, ασκεί δριμεία κριτική στον Αλ.Αλαβάνο επειδή πήγε στο Σύνταγμα.Ρωτούσαν....
Κάποιοι που είδαν τον Αλέκο Αλαβάνο στο Σύνταγμα ρωτούσαν γιατί δεν πήγε και ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκέντρωση την Κυριακή.Αν πήγαινε, τα πυρηνικά ΜΜΕ του συστήματος θα τον κατακεραύνωναν πως προσπάθησε να καπελώσει μια ανεξάρτητη οικουμενική διαμαρτυρία και αυτοί που ρωτούσαν θα άλλαζαν το ερώτημα:
Μα δεν έχει μια στάλα μυαλό να καταλάβει πως δεν έπρεπε να πάει για να μη δώσει αφορμές για υπονόμευση ενος τόσου μεγάλου ανεξάρτητου, αριστερού στα περισσότερα αιτήματα κινήματος;
Oταν κάνεις πολτική για τον ευατό σου ή στην καλυτερη περίπτωση για την παρέα σου, όλα είναι εύκολα.Οταν όμως σκοπεύεις να αντιπροσωπεύσεις πολιτικά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, οφείλεις να είσαι συνετός,πολιτικά και δημοκρατικά υπεύθυνος.
Δ.Χ.


Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/2011/05/blog-post_3827.html#ixzz1NwVji9G5

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP