Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΚΑΜΙΝΗΣ: Ο "ΤΙΠΟΤΑ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΚΑΘΟΛΟΥ"

>> Κυριακή 31 Ιουλίου 2011


Είχε αρχίσει να την βαριέται τη θεσούλα στην οποία τον είχαν διορίσει. Εντάξει, ο παχ(ο)υλός μισθουλάκος έτρεχε! Οι εφημεριδούλες όλο και ανέφεραν το ονοματάκι του δίπλα σε δήθεν "γνωματεύσεις" του "Συνήγορου του Πολίτη", στις οποίες κανείς δεν έδινε σημασία. Εξ άλλου γιαυτό είχαν τοποθετήσει εκεί έναν άχρωμο "Τιποτα"! Για να μην τον ενοχλεί το γράψιμο στο γνωστό σημείο.
Αποφάσισε λοιπόν να ανέλθει κλίμακα. Πάλι με καλό μισθουλάκο αλλά με εξουσία μεγαλύτερη. Τόση που θα του εξασφάλιζε την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των αφεντικών του! Δήμαρχος! Τι ωραία που ακούγεται! Αρχηγός του Δήμου. Όχι "Συνήγορος" του κάθε μαλάκα (του οποίου χρειαζόμαστε μόνο την ψήφο). Βρήκε μάλιστα αρχικό συμπαραστάτη  στο πρόσωπο του αρχηγού της κοστουμάτης, βαρετής, εξουσιολιγούρικης «Αριστερας της Ευθύνης»(!!!). Με τη γλώσσα έξω ο κυρ-Φώτης και με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, τον προτείνει για  Δήμαρχο! Επιτέλους ισως να βρέθηκε το κλειδί που θα του άνοιγε την πολυπόθητη πόρτα του ΠΑΣΟΚ. Τόσα χρόνια συνεργασίας μαυτούς τους …αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ, τον είχαν βλάψει ανεπανόρθωτα. Ακόμη και ένα απλό γευματάκι με τους Μίχαλους ή η παραμικρή νύξη για προσχώρηση στο ΠΑΣΟΚ, τους έκανε έξαλους!
Όμως και ο Τίποτα – Καμίνης, δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως ο κάθε αξιοπρεπής και υπεύθυνος πολίτης (μπλιάααχ) στη θέση του, άρχισε να εκλιπαρεί και να εκβιάζει ταυτόχρονα. «Ή με υποστηρίζει και το ΠΑΣΟΚ, ή δεν κατεβαίνω καθόλου». Με δεδομένη την υποψηφιότητα Κακλαμάνη, η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, σήμαινε στην ουσία διορισμό! Ήξερε τι έκανε ο Τίποτα. Είπαμε, Τίποτα δεν σημαίνει απαραιτήτως και βλάξ! Και οι Χιώτες είμαστε γνωστοί για την κουτοπονηριά μας.
Από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ δεν είχε να χάσει τίποτα. Και τον κυρ – Φώτη θα εξακολουθούσε να έχει έξω απ την πόρτα του, σαν σκυλάκι με την γλώσσα έξω ( ο συντηρητισμός του κυρ – Φώτη , δεν τον αφήνει ακόμη και τώρα να αντιληφθεί ότι ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Ότι το σκαλάκι που μπορεί να τον ανεβάσει στην κυβέρνηση, την προεδρεία της Δημοκρατίας ή όπου αλλού ονειρεύεται, έχει οριστικά χαθεί) και ένα απόλυτο υποχείριο θα μπορούσε να έχει στον θώκο του Δημάρχου. Εξ άλλου ο Καμίνης ήταν δοκιμασμένα υπάκουος. Τόσα χρόνια Συνήγορος του Πολίτη και ποτέ δεν εμπόδισε τους θεσμούς να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο τους. Στην Ελλάδα ακόμη ο βασανιστής – απατεώνας Ψωμιάδης, κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ πιτσιρικάδες ηθικοί αυτουργοί σε «εκρήξεις» στρακαστρούκας μέσα σε κατσαρόλα, εκτίουν ποινή 130 χρόνων!!!
Κανείς λοιπόν δεν έχανε από την προαγωγή ενός Τίποτα σε ένα Καθόλου! Εκτός ίσως από τα εκατομμύρια των απλών πολιτών οι οποίοι φορτώθηκαν ένα ακόμη παράσιτο.
Δεν άργησε λοιπόν η ώρα που όλοι περιμέναμε. Η ώρα που ο Καμίνης θα έδειχνε την ευγνωμοσύνη του για την προαγωγή! Αφου έκανε την κοτούλα όταν τα ΜΑΤ  των αφεντικων του, έστελναν στα νοσοκομεία εκατοντάδες δημοτών του, δηλητηρίαζαν και κατέστρεφαν την πόλη του, την δυσφημούσαν υψώνοντας μεταλλικά τείχη στο κέντρο της, τον ενόχλησαν οι σκηνές και τα πανώ του κινήματος της πλατείας. Έτσι είναι εξάλλου η αισθητική του υποταγμένου γλύφτη. Πιάνει (μόνο) τις πολύ μικρές λεπτομέρειες. Οι άλλες του «διαφεύγουν». Σιγά τώρα μην σκάσουμε για την εγκληματικότητα, τους άστεγους, τις φασιστικές συμμορίες, τα δηλητήρια των δολοφόνων Ματατζήδων! Αφου οι σκηνές ενοχλούν το θωρηκτό Παγκάλιν, τον Καρατζαφύρερ και την κόρη του βρικόλακα (όλο το μνημονιακό σκυλολόι δηλ.) οι σκηνές είναι που πρέπει να φύγουν. Σιγά τώρα μην καθόμαστε να ασχολούμαστε με το πώς περνάει ο κάθε γύφτος που μένει στην Κυψέλη ή τα Πατήσια! Ας πάει Βόρεια προάστεια!
Πάντως Καμίνη μου, να είσαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένας τουλάχιστον που θα σε ευγνωμονεί.  Ποιος; Μα ο καλλιτέχνης που θα κληθεί να φιλοτεχνίσει τον ανδριάντα σου. Θα είναι η πιο ευκολή δουλειά που θα έχει πάρει! Γιατί ο ανδριάντας του Τίποτα, είναι και αυτός τίποτα! Μηδέν! Έτσι είναι οι γλύφτες  της εξουσίας Καμινάκο μου, μετά την ημερομηνία λήξης τους (δες την κιτρινιάρα νυφίτσα, τον Σιμήτη. Θυμάται κανείς ότι υπήρξε πρωθυπουργός!).  Σαν τους βρικόλακες. Χωρίς είδωλο. Χωμένοι στα πιο μουχλιασμένα χρονοντούλαπα της Ιστορίας. Εκει που κανείς δεν πρόκειται να τους αναζητήσει ποτέ!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP