Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΙΟΥ(;)

>> Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Απο φίλο του μπλόγκ και γονέα παιδιού που φοιτά στο μουσικό γυμνάσιο Χίου (όπως τουλάχιστον υπογράφει ο ίδιος), πήραμε την παρακάτω επιστολή.
Λόγω του ότι δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα, εκφράζουμε επιφυλάξεις για το μέγεθος των καταγγελιών. Επειδή όμως, ήδη απο πέρσι ακούγονται διάφορα μεταξύ των "παροικούντων", αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή. Ούτως ή άλλως αναφέρεται σε γεγονότα τα οποία διαδραματίζονται δημοσίως. Έτσι ο καθείς μπορεί να ελέγξει το βάσιμο των καταγγελιών! Ελπίζω μόνον, μεταξύ των ελεγχόντων να είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι!


Αγαπητή "ΟΠΕΡΑ", γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία σου σε θέματα μουσικής, παίρνω το θάρρος να σου απευθύνω αυτή την επιστολή με την παράκληση και την ελπίδα της δημοσίευσης. Δυστυχώς η ιδιότητα μου σαν γονέας παιδιού που φοιτά στο εν λόγω σχολείο, δεν μου επιτρέπει την δημοσιοποίηση του ονόματος μου (για λόγους ευνόητους). Πήρα την απόφαση να στείλω το παιδί μου στο μουσικό σχολείο για δύο λόγους. Ο πρώτος είχε να κάνει με την αγάπη του ίδιου του παιδιού για την μουσική. Ο δεύτερος σχετίζονταν με την δική μου πεποίθηση οτι τέτοιου είδους σχολεία βοηθούν το παιδί να μετουσιώσει την αγάπη αυτή σε στάση ζωής! Είχα ακούσει βέβαια για κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάζονταν εξ' αιτίας της συμπεριφοράς κάποιων καθηγητών οι οποίοι σχετίζονται με ιδιωτικά ωδεία. Απο την άλλη πλευρά όμως έβαζα στη ζυγαριά τα επιτεύγματα σχολείων όπως της Μυτιλήνης ή της Παλλήνης. Αυτά ήταν που μέτρησαν στην απόφαση μου. Η οποία δυστυχώς φαίνεται να ήταν μάλλον λανθασμένη.
 Αγαπητό μπλόγκ, εδώ και δύο χρόνια διαπιστώνω οτι το σχολείο, απο τόπος καλλιέργειας των πραγματικών ιδανικών της μουσικής, μετατρέπεται σιγά - σιγά σε φυτώριο άγρας φτηνού εργατικού προσωπικού μπουζουκομάγαζων! Συγκεκριμένοι καθηγητές (οι οποίοι τυγχάνει να είναι και επαγγελματίες λαϊκοί μουσικοί) δελεάζουν έφηβους μαθητές γυμνασίου (αλλά και τούς ανεύθυνους γονείς τους τις περισσότερες φορές) και σύρουν τα νεαρά αυτά παιδιά σε εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα!!! Με την ανοχή του σχολείου αλλά και των γονέων, οι συγκεκριμένοι καθηγητές  προσπαθούν να χτίσουν καριέρες στην πλάτη των παιδιών, έχοντας εξασφαλίσει  καλό και φτηνό (μαύρο στην καθομιλουμένη) εργατικό δυναμικό!
Επειδή λοιπόν δεν έχω σκοπό να αφήσω το παιδί μου βορά στα νύχια του κάθε ατάλαντου πανηγυριτζή, αναγκάζομαι με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξω σχολείο στο παιδί μου. Όσο για τούς υπόλοιπους γονείς ας φροντίσουν να μάθουν (όσοι φυσικά δεν το γνωρίζουν)  οτι μουσικός δεν είναι μόνο ο αστέρας του πανηγυριού, της μπουζουκλερί ή της (επι το πιό μοδέρνο) "μουσικής σκηνής" και ας πράξουν ανάλογα!

Με εκτίμηση
Γονέας παιδιού του Μουσικού Γυμνασίου Χίου.


17 σχόλια:

efi likoura 23 Ιαν 2012, 4:29:00 μ.μ.  

Πάντως εγώ δεν βλέπω κακό να παίζουν μαθητές σε μαγαζία εφόσον είναι σύμφωνοι οι μαθητές και οι γονεις τους

και η ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ως μαθήτρια του μουσικού γυμνασίου αλίμου έπαιζε

και πολλοι άλλοι από την δεκαετία του 80 που ξεκίνησε ο θεσμός

τώρα αν τα παιδία παίζουν χωρις συγκατάθεση πάλι οι γονείς φταίνε που δεν ξέρουν που πάνε τα παιδιά τους

ΦΥΣΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 23 Ιαν 2012, 5:05:00 μ.μ.  

δεν γνωρίζω καποιο χαμαιτυπειο η κωλαδικο όπως καποιοι τα αποκαλουν να παιζουν μαθητές και μαλιστα αμοιβόμενοι. Αυτό ειναι αντίθετο με τον νόμο που μαλιστα; κατοχυρώνει το επάγγελμα του μουσικου που εχει αδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Σε αυτή την περίπτωση μαλιστα επεμβαινει ο επιτροπος εργασίας και η αστυνομία, και την ευθύνη έχουν οι γονεις. Προσωπικά εγώ θεωρώ ανευθυνο τον κυριο η την κυρία που συνταξε αυτό το κειμενο σε επίπεδο προβακατσιας για το μουσικό σχολείο για το οποιο αγωνιζόμαστε σκληρά για την διατήρηση του. Που δημοσιοποιει ανωνυμα πραγματα γενικως και αορίστως προσβαλοντας τους πάντες και τοποθετώντας τους όλους στο ίδιο τσουβαλι.
Αν ειναι κοινωνικά υπευθυνος και εχει και έστω ένα κόκκο σιναπεως κοινωνικής ευαισθησίας ας εμφανιστει επώνυμα και να μιλησει συγκεκριμένα στους αρμόδιους όπως ο διευθυντης του σχολείου και η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στις εφημερίδες κ.λ.π.. Αν δε θέλει,.. να παει απ'ευθείας στον εισαγγελέα.
Αλλα να δημιουργει εντυπώσεις πισω απο την ανωνυμία του κρίνωντας και προσβαλλοντας δικαίους και αδίκους είναι κατα τη γνώμη μου τουλαχιστον ανήθικο. Αναρωτιεμαι γιατί το μλογκ φιλοξενει τετοιες προβοκατόρικες τακτικές που δεν τιμουν ουτε την κοινωνία μας ουτε κανένα και που δεν περιεχουν κανένα σεβασμό αφου προσβαλλουν και διαιρούν. ντροπηηηηη!!!!!

Andriou 23 Ιαν 2012, 6:45:00 μ.μ.  

Κυρία Λυκουρα, παρότι όπως γράφω και στο ποστ, δεν γνωρίζω που ακριβώς αναφέρεται, θα πρέπει να σας θυμίσω τα έξής: α) Η Κατιμέ έπαιζε με τον ΝΤΑΛΑΡΑ, σε περιβάλλον απολύτως προστατευμένο στις 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και με την άδεια του σχολείου της!
β) Αν κάποιος γονέας έχει ως μουσικό πρότυπο για το παιδί του, την Κατιμέ και την κάθε Κατιμέ τότε πράγματι σωτηρία δεν υπάρχει! Υπάρχουν και χειρότερα. Εδώ υπάρχουν γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους σε καλλιστεία..... Απλώς πληροφοριακά να σας αναφέρω οτι οι πραγματικά μεγάλοι συνθέτες μας, της σοβαρής μουσικής (Μητρόπουλος, Καλομοίρης, Ξενάκης, Χρήστου κ.τ.λ), δεν έπαιζαν σε νυχτερινά μαγαζιά! Όπως εξ άλλου και οι σπουδαίοι σολίστες μας (Σγούρος, Καβάκος, Παπανδρέου, κ.τ.λ). Απο το να φθείρουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία "διασκεδάζοντας" μεθυσμένους, προτίμησαν να σπουδάσουν και να τελειοποιήσουν την τέχνη τους!
Δεν αρκεί λοιπόν η συγκατάθεση των γονέων. Χρειάζεται κάποιος να τούς ανοίξει τα μάτια για τις δυνατότητες που έχει κάποιος που ασχολείται με τη μουσική (η πιό ευτελής των οποίων είναι οι νυχτερινές εμφανίσεις). Και το ρόλο αυτόν θα έπρεπε να τον έχει το σχολείο. Πράγμα που - εφόσον αληθεύουν οι καταγγελίες - δεν γίνεται!

Andriou 23 Ιαν 2012, 7:10:00 μ.μ.  

Αγαπητέ Μανώλη, το πρόβλημα δεν είναι συνδικαλιστικό. Πέραν των (ισως ακραίων) χαρακτηρισμών (κολάδικα, χαμαιτυπεία), υπάρχει κάτι άλλο πολύ σοβαρότερο. Είναι η προώθηση μιας συγκεκριμένης εικόνας μουσικού που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι η καλύτερη. Δεν αρνούμαι οτι υπάρχει και αυτή! Ούτε εισηγούμαι να κρυφτεί. Απλώς απο ένα σχολείο θα περίμενα τουλάχιστον νά παρέχει σε γονείς και μαθητές ίση πληροφόρηση. Που για να λέμε την αλήθεια και αυτό άνισο είναι αφού με την εικόνα αυτή του μουσικου - νυχτερινού διασκεδαστή, βομβαρδίζονται καθημερινά επι ώρες όλα τα ελληνικά σπίτια απο την τηλεόραση (απο τις Πάνιες μέχρι τούς Παπαδόπουλους)! Διάβασε τι γράφω στην κυρία απο πάνω και ελπίζω να καταλάβεις περισσότερα.

Andriou 23 Ιαν 2012, 10:30:00 μ.μ.  

Πριν απο λίγο διάβασα την απάντηση του Παντελή στο fb και ωφείλω να την αναρτήσω, μιας και απο δώ ξεκίνησαν όλα!

Pantelis Lykos Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω η να εκνευριστώ με όλα αυτά......σημείο των καιρών αυτά το blogs που μπορεί ο οποιοσδήποτε να λασπολογεί ανώνυμα και να μάχετε πίσω απο ένα πληκτρολόγιο ωστε ποια να μην χρειάζετε την γνωστή κουκούλα των χαφιέδων....και μιας και μίλησα για χαφιεδισμό όλοι ξέρουμε απο την ιστορία ότι πάντα οι χαφιέδες έριχνα λάσπη και ψέμα γιατί όποιος έχει δίκιο πολύ απλά βάζει το όνομα του σε όλα αυτά.
4 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 6

Pantelis Lykos επειδή λοιπόν εγώ μιλάω επώνυμα θέλω να πω ότι είμαι ο Παντελής Λύκος και έχουμε φτιάξει μαζί με αλλους έξι ανθρώπους μια μουσική ομάδα....μπορεί οι δύο απο τους έξι να είναι δεκαεφτά χρονών αλλά ο λόγος που βρίσκονται κοντά μας είναι το εξαιρετικά μεγάλο ταλέντο τους.....δεν κάνουμε τίποτα παράνομο και είμαστε ανοιχτοί στον οποιοδήποτε έλενχο απο όποιον θέλει οποιαδήποτε στιγμή...όλα τα άλλα που γράφονται δεν θα ασχοληθώ καν....έχουμε παίξει σε πάρα πολλές συναυλίες και δυο φορές στο metropolis...αν τώρα κάποιος βλέπει το metropolis με τους χαρακτηρισμούς που προσδίδει τότε έχει σημαντικό πρόβλημα και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.Πάντα όπου και αν παίζουμε παρεβρίσκονται οι γονείς των παιδιών και καλώ όλους να δείτε κάποια στιγμή την μουσική δουλειά μας και να καταλάβετε το τι πραγματικά κάνουμε.....φαίνετε όμως ότι τελικά αυτό ενοχλεί και όχι όλα τα υπολοια....δεν είδα να γράφει πουθενά για τα τόσα παιδιά τα οποία εργάζονται σε διάφορες δουλειές ούτε είδα τον εν λόγω διαμαρτυρόμενο ανώνυμο να γράψει για ένα θέμα που ταλάνισε την χιώτικη κοινωνία κάποιες εβδομάδες πριν.....αν εκμεταλλεύομαι λοιπόν παιδιά το ξέρουν οι ίδιοι οι γονείς τους και όσοι ζούνε κοντά μας...εμείς θα παίζουμε την μουσική που αγαπάμε και αν κάποιο ενοχλούντε σημαίνει οτι πηγαίνουμε καλά και αυτό είναι ευχάριστο.

efi likoura 24 Ιαν 2012, 12:31:00 π.μ.  

file andriou to 6 ora den yparhei

sto zygo itan kai 11 xekinage to programma eixa paei 7 fores itan kai o andreatos kai i melina aslanidou

kai i ketime itan mathitria protis gimnasiou kai oxi deyteras lykeiou

ek tote eixe paixei opou mporeis na fantasteis kathws megalone

tora an eixe adeia apo to sholeio den to xerw

efi likoura 24 Ιαν 2012, 12:34:00 π.μ.  

http://www.e-go.gr/timeout/article.asp?catid=16189&subid=2&pubid=68739

δες εδω πεμπη παρασκευη σαββατο ώρα έναρξης 22:45

για 25 παραστάσεις

Andriou 24 Ιαν 2012, 1:29:00 π.μ.  

Είχα ακούσει την ίδια την Κατιμε να λέει οτι το πρόγραμμα ξεκίναγε νωρίς για να μην ξενυχτάει. Αν νωρίς εννοούσε το 22.45 είναι μία ακόμη ένδειξη αυτών που λέω. Το κρίσιμο δεν είναι όμως αυτό. Το κρίσιμο είναι, που βρίσκεται τώρα η Κατιμέ και τι σύγκριση μπορεί να γίνει με τις διεθνείς καριέρες του Σγούρου, του Καβάκου, της Παπανδρέου κ.τ.λ οι οποίοι προτίμησαν άλλες διαδρομές, μακρυά απο τη νύχτα!

Αντώνης Βερβέρης 24 Ιαν 2012, 8:50:00 π.μ.  

Παρακολουθώ εδώ και δύο μέρες τη "συζήτηση" σχετικά με το Μουσικό Σχολείο Χίου εδώ αλλά και σε ένα άλλο blogg. Επειδή το θέμα έχει πάρει διαστάσεις προσωπικής διένεξης (μεταξύ ποιων αλήθεια;) εγώ δεν θέλω να εμπλακώ σε αυτό. Απλά έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά για το πως ένα θέμα που αφορά τις ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΕΣ δραστηριότητες κάποιων μαθητών και διδασκόντων του σχολείου έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον «φίλων του σχολείου». Το σχολείο μας (όπως και κάθε Μουσικό Σχολείο) έχει θεσμοθετημένα μουσικά σύνολα μαθητών υπό την επίβλεψη καθηγητών. Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όποιον φίλο προβληματίζεται για την εικόνα του σχολείου να μας εκφράσει τις ενστάσεις του σχετικά με όποιο «αισθητικό ολίσθημα» μπορεί να έχει υποπέσει συνάδελφος με κάποιο από τα μουσικά σύνολα του σχολείου. Φυσικά και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική. Εξάλλου βίντεο από συναυλίες του σχολείου υπάρχουν στο youtube (στο προσωπικό μου κανάλι “mytilenemusic”).

Τώρα σχετικά με τη διδασκαλία της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής να πω ότι ένα χαρακτηριστικό των σχολείων αυτών από ιδρύσεως είναι το ότι αυτά τα είδη μουσικής (μαζί με την εκκλησιαστική μας μουσική) πάνε χέρι χέρι με την ευρωπαϊκή μουσική. Τα Μουσικά Σχολεία είναι οι πρώτοι κρατικοί φορείς όπου διδάχθηκαν αυτά τα μουσικά ιδιώματα επίσημα, τη σημασία του οποίου θεωρώ αυτονόητη. Εγώ όμως θα ήθελα να επιμείνω όμως λίγο σε όσα ακούστηκαν σχετικά με την έλλειψη δραστηριοτήτων κλασικής ή «σοβαρής μουσικής» (τελείως αδόκιμος όρος ασφαλώς) και να ενημερώσω το φίλο μας ότι στο σχολείο διδάσκονται το πιάνο, η κλασική κιθάρα, κλασικό βιολί, βιόλα και τα κλασικά κρουστά. Να σημειώσουμε ότι πριν δύο χρόνια στο νησί δεν υπήρχε καθηγητής κλασικών εγχόρδων και ότι τα κλασικά κρουστά είναι ειδικότητα που κανένα από τα ωδεία της Χίου μέχρι τώρα δεν προσφέρει. Επιπλέον λειτουργεί Πολυφωνική Χορωδία που στο ρεπερτόριό της πάντα περιλαμβάνει έργα κλασικής μουσικής, Σύνολο Κλασικών Κρουστών, και Σύνολο Εγχόρδων (με βιολιά και κιθάρες), ενώ για πρώτη φορά στη Χίο επιχειρείται φέτος το ανέβασμα παιδικής όπερας (το έργο Brundibar του τσέχου συνθέτη Hans Krasa) με πλήρη σκηνική παρουσίαση. Επιπλέον πιστεύοντας ότι είναι καλό για τους μαθητές να βλέπουν τους καθηγητές τους να παίζουν, καθηγητές του σχολείου δημιούργησαν το Μουσικό Σύνολο Concordia το οποίο πριν τα Χριστούγεννα παρουσίασε έργα της εποχής Μπαρόκ.

Και κάτι τελευταίο. θα ήθελα να εκφράσω την πίκρα μου με όσα ακούγονται τελευταία για το σχολείο για έναν βασικό λόγο. Όποιος είναι φέτος κοντά στο σχολείο σίγουρα έχει αντιληφθεί την προσπάθεια που γίνεται από το νέο του διευθυντή να ορθοποδήσει το σχολείο στο νέο του κτίριο εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών. Για παράδειγμα αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε τα Tμήματα Mουσικής Προπαιδείας για παιδιά Ε’ και Στ’ Δημοτικού. Φέτος έχουμε πάνω από 50 αιτήσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ και που δεν είχε σημειωθεί ότι τον καιρό που το σχολείο στεγαζόταν στο κέντρο της πόλης. Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω από όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το σχολείο να είναι συμπαραστάτης και όχι δυσφημιστής των προσπαθειών μας.

Αντώνης Βερβέρης, καθηγητής του σχολείου

Andriou 24 Ιαν 2012, 10:04:00 π.μ.  

Αγαπητέ κύριε Βερβέρη ευχαριστώ για την ευαισθησία και την ενημέρωση! Προσωπικά δεν έχω άποψη για τα όσα γράφονται και ούτε μπορώ να δώσω βάση σε ότι γενικώς και αορίστως "συζητιέται" σε μια κοινωνία που δυστυχώς εξακολουθεί να κουβαλά πλήθος παθογενειών. Απο την άλλη πλευρά αν υπάρχουν καταγγελίες (ακόμη και εμφανώς ανυπόστατες) που να αφορούν αυτές τις τρυφερές ηλικίες, θα πρέπει να εξετάζονται με την σοβαρότητα που τούς αρμόζει, πράγμα για το οποίο δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία γνωρίζοντας και προσωπικά τον νέο διευθυντή του σχολείου. Θεωρώ πάντως οτι τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν αξίζουν να αναλωνόμαστε σε δαιδαλώδεις συζητήσεις. "Κουκιά μετρημένα" που λέμε. Υπάρχει μία συγκεκριμένη καταγγελία η αλήθεια της οποίας είναι απλούστατο να διαπιστωθεί: Υπάρχουν πράγματι ανήλικοι μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν σε ορχήστρες καθηγητών του σχολείου και εμφανίζονται σε νυχτερινά μαγαζιά; Αν όχι, τότε πρόκειται για συκοφαντία! Αν ναί τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε ανοίγει η συζήτηση για το κατα πόσο είναι σωστό κάτι τέτοιο (όπως βλέπετε και εδώ υπάρχουν γνώμες που δεν το θεωρούν και ιδιαίτερα κακό)! Τόσο απλά! Όλα τα υπόλοιπα που συζητιούνται είναι μάλλον ανευ ουσίας.
Φυσικά διαφωνώ με την πλήρη απαξίωση του σχολείου που επιχειρείται απο τον συγκεκριμένο επιστολογράφο (ίσως και άθελα του, απο υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να προστατέψει το παιδί του). Γνωρίζω τους περισσότερους απο τούς δασκάλους και την αγάπη τους γιαυτό που κάνουν. Και να είστε σίγουρος οτι τα γνωρίζει και η χιακή κοινωνία η οποία αφού έχει την τύχη να έχει ένα τέτοιο σχολείο είναι φυσικό να το θέλει και με τα υψηλότερα στάνταρς.
Και πάλι ευχαριστώ για την ευαισθησία που είχατε να απαντήσετε.

ΦΥΣΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 24 Ιαν 2012, 11:24:00 π.μ.  

δεν επιτρεπεται τουτες τις σκοτεινες ώρες που η πατριδα μας αλυσσοδένεται που οι αξίες ισοπεδωνονται ποδοπατιεται η ανθρωπινη αξιοπρεπεια αποκλειονται κοινωνικά ανθρωποι, οι καθηγητες και της μουσικης ωρομίσθιοιπληρωνονται με ψιχία και παρόλα αυτά έχουν το κεφι να αγωνίζονται και να συγκινουνται στην προσπαθεια τους να μεταφέρουν το υπεροχο συναίσθημα της κοινωνίας μεσα απο τη μουσική. Επειδη πάω καθημερινα σςχεδο΄ν στο σχολειο λόγω της ιδιοτητας μου σα μελος του διοικητικού συμβουλίου εχω δακρυσει πολλες φορες ακουγωντας μουσικες ερμηνειες και προσεγγίοσεις παιδιων με αποψη. Και αυτή τη συγκίνηση την εχω μοιραστει και με τους δασκάλους Δακρυζαμε γιατί δεν ειχαμε λόγια να πουμε Δεν μας επιτρεπεται λοιπόν να μιλάμαι αόριστα Αναλύσεται την ελληνική λέξη ΕΠΙΣΚΕΨΗ και στη συνεχεια τη λέξη επικριση αν χρειαστει Τέλος θυμηθειται το αξίωμα που λεει ότι Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ

ΦΥΣΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 24 Ιαν 2012, 11:34:00 π.μ.  

Επίσης σκεφτητε τον μεγαλο αγώνα που έγινε για να μην κλεισει το μουσικό σχολειο έτσι προς τιμή αυτών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονταιακόμα. Θελουμε απο την κοινωνία υποστηριξη ηθική Πρεπει τουλαχιστο να αποδίδουμε τις ηθικές αμοιβες στους κακοπληρωμένους3 καθηγητες που πραγματικά καταθετουν αγαπη και ψυχή.
Μαθαίνουν στα παιδια κατι πολύ σημαντικό Αυτό που λέγεται ερωτική δημιουργικη διαθεση. Αυτό ειναι η καλύτερη τεκμηρίωση για την τρυφερή ηλικία τους Και τ απομακρυνει απο την στυγερή υστεροβουλία και το υπολογισμό

ΦΥΣΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 24 Ιαν 2012, 1:02:00 μ.μ.  

Δεν μας επιτρεπεται λοιπόν να μιλάμε αόριστα Αναλύσετε την ελληνική λέξη ΕΠΙΣΚΕΨΗ και στη συνεχεια τη λέξη επικριση αν χρειαστει Τέλος θυμηθειτε το αξίωμα που λεει ότι Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΗ

Λευτέρης Μαρτάκης 24 Ιαν 2012, 5:03:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος 24 Ιαν 2012, 5:59:00 μ.μ.  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
δεσποινα 24 Ιαν 2012, 7:05:00 μ.μ.  

Σας παρακαλώ να σταματήσει αυτός ο ανούσιος διάλογος και όποιος έχει πρόβλημα να απευθυνθεί στον σύλλογο γονέων ή στον διευθυντή του σχολείου μας


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΥΚΤΑ

Andriou 24 Ιαν 2012, 8:56:00 μ.μ.  

Συμφωνώ απολύτως! Γιαυτό προς το παρών μπλοκάρω τα σχόλια.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP