Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Καταγγελία: Χίος η ....Πυροβόλος!

>> Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Ωραία η Χίος, νησί για ήσυχες και χαλαρές διακοπές! Και οι Χιώτες ωραίοι! Φιλόξενοι και ιδιαίτερα ζεστοί με τους επισκέπτες τους!! Κι εδώ τελειώνουν τα ωραία! Η επί ενάμιση μήνα παραμονή μου στο νησί είχε ένα αβάσταχτο συναισθηματικό κόστος για την συμπεριφορά των Χιωτών στα αδέσποτα του νησιού. Περίοδος μετά την ανεξέλεγκτη γέννηση δεκάδων αδέσποτων κουταβιών και γατιών, βλέπετε! Τα ανεπιθύμητα αυτής της φουρνιάς που λέτε ότι πάνε… Σου τρυπάνε τα αφτιά και την ψυχή τα ξεψυχισμένα κλάματά τους ανά εκατό ή διακόσια μέτρα μιας κι αυτή η είναι η διάταξη των κάδων απορριμμάτων… Πόσες φορές αντέχεις να ανοίγεις τους κάδους και να απελευθερώνεις νεογέννητα ή και αρκετών ημερών ζωάκια σπρώχνοντάς τα στο αβέβαιο μέλλον τους. Είναι καταδικασμένα να επιστρέψουν (από άλλο ή το ίδιο χέρι) στην ίδια θέση λίγες ώρες αργότερα… Φρόντιζα ένα αδέσποτο θηλυκό που, δεκαπέντε μέρες μετά τη γέννα του, το δηλητηρίασαν και τα εφτά κουτάβια του έμεινα στο έλεος της μοίρας τους! Τα μέλη, ισχύοντα και πρώην, ενός ανύπαρκτου, διαλυμένου Φιλοζωϊκού σωματείου με συμβούλεψαν να τα θανατώσω… Η επικοινωνία μου με σχετικό τμήμα του Δήμου Χίου με εξοβέλισε στο χάος… «Ο Δήμος Χίου δεν»… Μοναδική αχτίδα συμπαράστασης η Carly Πολίτη (αγγλίδα, άλλος πολιτισμός) που εθελοντικά συλλέγει αδέσποτα και κακοποιημένα ζώα και τους βρίσκει οικογένειες στο εξωτερικό! Αλλά, πόσα να προλάβει; Έχει μόνο φριχτές ιστορίες να περιγράψει και μισεί τη χώρα μας γι αυτή την κατάντια! Από το ξημέρωμα μέχρι το βράδυ τρέχει να ταΐσει κουτάβια και να περιθάλψει χτυπημένα ζώα! Χειρουργείο για τα σοβαρά περιστατικά… μόνο στην Αθήνα!
Πόσο νοιάζονται οι Χιώτες για την εικόνα του νησιού τους και την… ευαισθησία τους;
Τοιχοκόλλησα φωτογραφίες από τα ορφανά κουτάβια μου στα πιο τουριστικά σημεία του νησιού ευελπιστώντας να συγκινήσω τουρίστες που θα ‘θελαν να τα υιοθετήσουν και η επαφή μου με κάποιους που ενδιαφέρθηκαν με φόρτωσε με τον αποτροπιασμό τους, έχοντας και οι ίδιοι μια σύντομη εμπειρία να μου πουν..!!!
Ήθελα πολλά χρόνια να επισκεφτώ το νησί και λυπάμαι που το έκανα!
Σήμερα, 6 Αυγούστου, φεύγω από το νησί της Χίου και, ειλικρινά, το μόνο που παίρνω μαζί μου είναι ένα σφίξιμο στο στομάχι και δύο κουτάβια για να τους δείξω ότι η ζωή που ήρθαν θα ‘χει και συνέχεια…
Μυροβόλος ή Πυροβόλος τελικά η Χίος; Όταν εκτελεί με τόση ασυνειδησία ποιος χαρακτηρισμός λέτε να της ταιριάζει…
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γιώργος Κρητικός (σεναριογράφος)

Αναδημοσίευση απο το Blog : Τα Ζώα μας... Αργα και Γρήγορα.
http://gav-niaou.blogspot.com/

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP