Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΗΤΟΥ ΒΛΑΚΟΣ Ή;

>> Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2009

Εδώ και χρόνια παραμένει πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χίου, έχοντας τη στήριξη (;) της ...μειοψηφίας και εκμεταλλευόμενος τόσο τα τερτίπια του νόμου όσο και την αδυναμία της πλειοψηφίας να συνεννοηθεί και να εκλέξει κάποιον σοβαρό πρόεδρο!

Ο λόγος για τον εικονιζόμενο Ζαννίκο.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στα ΜΜΕ, κρύος ιδρώτας λούζει τούς εμποροβιοτέχνες τού νησιού. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα οτι θα ανοίξει το στόμα του και θα τούς εκθέσει για πολλοστή φορά!

Για όλους τούς υπόλοιπους μιά απορία παραμένει μετά απο κάθε του εμφάνιση: Πρόκειται πράγματι γιαυτό που φαίνεται (περί ...ανίκητου βλακός δηλ.) ή πρόκειται περί επικίνδυνου ακροδεξιού.

Τα νέα του κατορθώματα έχουν να κάνουν με την εμμονή του να έχει τοποθετημένες κάμερες παρακολούθησης έξω απο το κτήριο του Επιμελητηρίου, καταγράφοντας την διέλευση των περαστικών (μαθητών των παρακειμένων σχολείων, επισκεπτών των ιστορικών κτηρίων της περιοχής, πελατών των καταστημάτων της περιοχής κ.τ.λ).

Πρίν απο λίγο καιρό η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε με νάυλον σακκούλες τις κάμερες καταγγέλοντας ταυτόχρονα και την εντελως ΠΑΡΑΝΟΜΗ λειτουργία τους.

Η προεδράρα όμως επανήλθε! Τις επαναλειτούργησε.

Αυτή τη φορά είναι ο δικηγορικός σύλλογος που τον καταγγέλει αλλά και η αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου η οποία, ειρήστω εν παρόδω, έχει την... πλειοψηφία (να συμβαίνουν άραγε μόνο στο νησί μας αυτά;).

Διαβάστε και απολαύστε την προεδρική απάντηση (!!!) στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ:

ΚΑΘΕ γυναίκα που δεν θέλει να τη καταγράφουν όταν αγοράζει βρακιά είναι πιθανή κλέφτρα και όποιος δεν θέλει να τον καταγράφουν οι κάμερες καλά θα κάνει να πάει να ζήσει είτε στην Αμανή είτε στο Πελιναίο.


Σε αυτά τα πρωτάκουστα συμπεράσματα καταλήγει όποιος πιστεύει και ασπάζεται τις δηλώσεις του Αντώνη Ζαννίκου όπως αυτές καταγράφηκαν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ με θέμα τις κάμερες που με τη σειρά τους καταγράφουν πλέον σχεδόν κάθε βήμα στην προσωπική μας ζωή.


Σε ένα άκρως προκλητικό ξέσπασμα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου –που κατέχει τη θέση για να τοποθετεί παράνομα κάμερες και με την ανοχή της αριστεράς...- και ακολουθώντας λογικές του στυλ «ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι όργανο άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι» κάλεσε όλους όσους διαφωνούν με την τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης σε δημόσιους χώρους να αυτοεξοριστούν σε κάποιο βουνό, τους στοχοποίησε ως κακοπροαίρετους, αφού «όλοι οι καλοπροαίρετοι οφείλουν να συνταχθούν με αυτήν τη διαδικασία» και τέλος αρνήθηκε να κάνει σεβαστό το δικαίωμα του καθενός, ακόμη και των γυναικών, να αγοράζουν εσώρουχα χωρίς την απειλητική παρουσία τέτοιων συστημάτων.
«Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτε...», ξεκίνησε να λέει απαντώντας στις επισημάνσεις της Μαρίας Σταυρινούδη που ζήτησε σαφώς την αποξήλωση αυτών των συστημάτων από το Επιμελητήριο.


Ανακαλύπτοντας ασάφειες στο νόμο ο κ. Ζαννίκος υποστήριξε ότι έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ότι έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπως και του εισαγγελέα.


«Στο αίτημά μας απάντησαν ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε (σ.σ. τις κάμερες) αρκεί να εφαρμόσουμε τα νόμιμα, το ίδιο απάντησε και η εισαγγελία», υποστήριξε επικαλούμενος μάλιστα και «ένα τεράστιο φάκελο αλληλογραφίας».


Ωστόσο και ο ίδιος αποδέχθηκε ότι «άδεια είναι αδύνατον να πάρει κανείς αφού η Αρχή δε δίνει πέραν από τράπεζες, Μετρό κ.τ.λ. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα αδιευκρίνιστο πεδίο όπου ο καθένας λειτουργεί μέσα εκεί. Ευθαρσώς απαντώ ναι στη λειτουργία τους, αφού εγώ, και μαζί μου μια μεγάλη μερίδα της χιακής κοινωνίας, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από αυτή την καταγραφή», υποστήριξε, αφού για τον ίδιο καταγραφή μπορεί να κάνει ο καθένας ακόμα και με το κινητό του τηλέφωνο.


«Η Περιφέρεια άλλωστε έχει βάλει κάμερες στα δάση και όλοι είμαστε υπέρ, δε διαμαρτύρεται κανείς. Στα δάση όμως πάνε και παράνομα ζευγάρια και άνθρωποι που δε θέλουν να τους δουν. Οι κάμερες εκεί διαφυλάττουν μια εθνική περιουσία. Το ίδιο δεν είναι και το Επιμελητήριο; Κρατική περιουσία δεν είναι και αυτό;», τόνισε. Όσο για τις επιχειρήσεις «όσες έχουν το γράφουν απ’ έξω. Αν λοιπόν κάποιες κυρίες ή κύριοι ενδεχομένως, θέλουν να αγοράσουν βρακιά και δεν θέλουν να το αλλάξουν με κλειστό κύκλωμα, υπάρχουν άλλες επιχειρήσεις με βρακιά και χωρίς κύκλωμα. Αν όμως έχουν πρόβλημα έχω άλλες πληροφορίες από επιχειρήσεις ότι πάνε να πάρουν ένα βρακί και βάζουν άλλα πέντε είτε στην τσάντα τους είτε σε άλλα μέρη του σώματος λόγω και του μικρού όγκου τους και έτσι οι επιχειρήσεις χάνουν. Όλοι, λοιπόν, οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην κοινωνία πρέπει να συνταχθούν με αυτές τις διαδικασίες. Ειδάλλως να πάρουμε την τσάντα και να πάμε στην Αμανή ή στο Πελινναίο και να ζήσουμε ήσυχα και απλά χωρίς κάμερες και χωρίς να μας παρακολουθούν...», κατέληξε.


Άντε με το καλό και βουλευτής του... ΛΑΟΣ.


Γ.Π.

13 σχόλια:

taspa 10 Φεβ 2009, 6:05:00 μ.μ.  

εκεί στη χιο δεν λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός?
καλησπέρα

taspa 10 Φεβ 2009, 6:11:00 μ.μ.  

εχω μιλήσει με τον αστυανακτα και θα ηθελα να σου στείλω ενα μειλ,υπάρχει?περιμένω απάντηση

Andriou 10 Φεβ 2009, 8:55:00 μ.μ.  

Φίλε taspa στείλε μειλ όποτε θέλεις.
blogoperatispentaras@yahoo.gr

fractal 11 Φεβ 2009, 7:45:00 μ.μ.  

Pατριώτη πέρασε από το blogg μου να πάρεις ένα μπουκέττο πλουμέριες... (προτελευταία ανάρτηση. Οσο για τον Αντώνη μας....εδώ τι να πώ, ισχύει αυτό που ΔΕΝ λέγεται. Πως διορίζουμε υφισταμένους μας, αυτούς που δεν μας κάνουν να νοιώθουμε πως κινδυνεύουμε..Αλλά οι άλλοι , εκείνοι που αντιπροσωπεύονται τι κάνουν????
Μην ξεχνάς ότι στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές είχε και αντιπρόσωπο στο Νομαρχιακό συμβούλιο!!!!!!

Andriou 11 Φεβ 2009, 10:54:00 μ.μ.  

Ευχαριστώ πολύ fractal.

Για τις πλουμέριες...
Για τα καλά σου λόγια...
Για το βραβείο...

Μόνο που δεν ξέρω πως παίζεται το παιγνίδι.
Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να δώσω τη σκυτάλη;

fractal 12 Φεβ 2009, 2:04:00 μ.μ.  

τίποτα περισσότερο από αυτό που έκανα και εγώ.. Διαλέγεις οκτώ φίλους από το blogg και τους αναφέρεις στο ιστολόγιό σου, σε μιά ξεχωριστή ανάρτηση.Τώρα το δώρο που θα κάνεις είναι δική σου επιλογή. Οι πριν από μένα πχ η σταγόνα (επειδή ξέρεις το ιστολόγιό της) είχαν δώρο τη φωτογραφία ενός τυλιγμένου παπύπου. Εμένα μου άρεσαν περισσότερο τα λουλούδια...
Και...να πιούμε κανένα καφέ βρε αδερφέ...Αν και υποψιάζομαι ότι τον έχουμε ήδη πιεί....

taspa 12 Φεβ 2009, 2:43:00 μ.μ.  

Andriou,καλή σου μέρα,πήρες το μειλ
με τις λεπτομέριες?

Andriou 12 Φεβ 2009, 5:22:00 μ.μ.  

taspa@:
Ελπίζω να πήρες το μέιλ μου.

fractal@:
Ο.Κ κατάλαβα για το παιγνίδι.
Όσο για τον καφέ, αν περνάς από Αλκυόνη, σταμάτα. Θα βρεις εμένα...
Τον Αρη με τη Εαρινή Σύναξη της Αλκυόνης...
Τον Δημογέροντα...
Εκτός αν βρισκόμαστε χωρίς να το ξέρουμε.

Ανώνυμος 12 Φεβ 2009, 7:09:00 μ.μ.  

καλα αυτοί οι μαγαζατορες στη χιο αυτόν εχουν μπροστάρη;;;; σωθηκανε

Ανώνυμος 12 Φεβ 2009, 7:11:00 μ.μ.  

ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ,ΝΟΜΑΡΧΗ Η ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ!!!!!!

NIKOS CHIOS 13 Φεβ 2009, 11:18:00 π.μ.  

Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Μαλάκαααααααααααααααααααας

fractal 13 Φεβ 2009, 4:25:00 μ.μ.  

θα περάσω.. Μπορεί να γνωριζόμαστε..

fractal 15 Φεβ 2009, 12:18:00 π.μ.  

Πέρασα ήταν κλειστά..Έχω έρθει εκεί πολλές φορές. Με τον Ξένο (ξάδελφός μου) με την Γιάννα που τραγουδά, με τον Θωμά....κ.αλ.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP