Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Τα χρήσιμα συμπεράσματα μίας συνέλευσης!

>> Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

 

9 σχόλια:

theodorousot 15 Φεβ 2010, 3:11:00 π.μ.  


εκλογική διαδικασία κ εδώ θέλω
να
σταθώ
ήταν για δημοτικό
σχολείο Είχαμε 5 θέσεις για 8 υποψηφίους.Ψηφίσαμε
φανερά
χωρίς
συγκεκριμένη
σταυροδοσία
δηλαδή
μπορούσες να ψηφίσεις
με
ανατασή
χεριού κ αν ήθελες μπορούσες να
ψηφίσεις κ
τους 8 υποψηφίους.Mη δημοκρατική διαδικασία γιατί
αν
θέλει η μεγαλύτερη συνιστώσα
μπορεί να ελένξει έτσι το όργανο.Δυστύχως
δεν υπήρξε αλλάγη του τρόπου ψηφοφορίας με τηπροτροπή ελά
μωρέ να τελείωνουμε 10 κ 30 είναι

stelios 15 Φεβ 2010, 9:53:00 π.μ.  

Αγαπητέ Παντελή το πώς βλέπει κανείς τη συνέλευση είναι υποκειμενικό. Για κάποιους ήταν ένα θαύμα της “άμεσης δημοκρατίας” και για άλλους μια καρικατούρα συνέλευσης.
Θέλω να κάνω μερικές επισημάνσεις στην ανάρτηση, γιατί η “οπτική γωνία” μας για τη συνέλευση είναι τελείως διαφορετική.
1) Η συνέλευση δεν ήταν από της πιο μαζικές ήταν περίπου 40 άτομα όταν η ποιο μαζική είχε περίπου 120
2) Από το Συνασπισμό ήταν μόνο τα 2/5 των μελών του και μερικοί αποχώρησαν πριν τις ψηφοφορίες.
3) Δεν υπήρχε κανένας από την Ανανεωτική Πτέρυγα στη συνέλευση. Εσύ τους έκανες και μέλη.
4) Η ψηφοφορίες και η διαδικασία ήταν της πλάκας. Δεν έχει ξαναγίνει! Δεν υπήρχε κάλπη δεν υπήρχε εφορευτική. Η απόφαση ήταν για επταμελές συντονιστικό και επειδή δεν ευνοούσαν οι συσχετισμοί όταν βρήκε το αποτέλεσμα, 4 Συν 3 ανένταχτοι, έγινε ξαφνικά πενταμελές με 2 Συν 3 ανένταχτους (Συμβαίνουν και μαγικά)
5) Πόσοι ψήφισαν και πόσοι γράφτηκαν; Αυτός που θ’ απαντήσει πρέπει να έχει μαγικές ικανότητες! Αλλά πέρα από αυτό θα ήθελα να το μάθω.
6) Στόχος κάποιων του Συνασπισμού και μερικών ανένταχτων ήταν να “φάνε” δυο άτομα (Σωτήρη-Δημήτρη) και το κατάφεραν. Το ξέρεις πολύ καλά……. (Και τα δυο μαγαζάκια λειτούργησαν) Στο τέλος όλοι ευχαριστημένοι.
7) Από το ύφος σου φαίνεται η ικανοποίηση σου που “κέρδισες” τη συνέλευση και δεν σε προβληματίζει που έφυγε το ¼ του κόσμου.(όσο πιο μικρό τόσο ποιο εύκολο και καθαρό)
8) Στην ουσία δεν μπήκε κανένας. (τι Συριζα θέλουμε;) Εκτός από μερικά γενικόλογα.
9) Δημοκρατία (νομίζεις) στις Τ.Ε, συμφωνίες στη Γραμματεία.

Andriou 15 Φεβ 2010, 10:09:00 π.μ.  

Σωτήρη:
Το γεγονός οτι ακόμη και με αυτή τη διαδικασία, έμειναν έξω τα δύο μέλη που είχε προτείνει η "μεγάλη συνιστώσα", δείχνει ότι σε ανοικτές διαδικασίες η χειραγώγηση δεν είναι εύκολη. Ακόμη όμως και έτσι να ήταν, φάνηκε οτι ο ΣΥΝ είτε δεν ήθελε, είτε δεν μπορούσε (είτε και τα δύο οπως πιστεύω εγώ) να ελέγξει την συνέλευση!
Άρα λοιπόν ακόμη και αυτή η διαδικασία "δημοτικού" (και εδώ συμφωνώ) είναι ένα σημαντικό βήμα!

stelios 15 Φεβ 2010, 10:56:00 π.μ.  

Λυπάμαι Παντελή γιατί η ουσία των πραγμάτων που κατάλαβες για τη συνέλευση είναι το τελευταίο σχόλιο σου. Έπαιξες το παιχνίδι της “ αριστερής πλειοψηφιας του Συν” κ εσύ και κάποιοι άλλοι, για να απομονωθούν ορισμένοι.
Πρόσεξες άραγε ότι ο Συν δεν είχε πρόταση για πρόεδρο, δεν είχε πρόταση για μητρώο και κάρτες και τέλος δεν είχε πρόταση για το συντονιστικό. (σαλαμοποίηση, πολύ γνωστή μέθοδος στο διαίρει και βασίλευε)
Αυτό λέγεται δημοκρατία και Συριζα μελών!!!

Andriou 15 Φεβ 2010, 11:02:00 π.μ.  

Αγαπητέ Στέλιο αν μία συνέλευση είναι καρικατούρα, διατυπώνουμε τις ενστάσεις μας κατα την διάρκεια της, αν παρ' όλα αυτά η κατάσταση εξακολουθεί η ίδια παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Ή μένουμε και αποδεχόμαστε την άποψη της πλειοψηφίας νομιμοποιώντας με την παρουσία μας την διαδικασία ή καταγγέλλουμε και αποχωρούμε. Δεν περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα και αν μας συμφέρει τότε "ολα καλά", αν πάλι όχι τότε έχουμε "καρικατούρες".
Απ' ότι είδα εσυ παρέμεινες και πήρες μέρος σαυτή τη διαδικασία. Άρα μία οπτική υπάρχει! Ήταν μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία πήρες μέρος! Όποιαδήποτε άλλη οπτική είναι εκ του πονηρού και μοιάζει με την απομάκρυνση απο το ταμείο!

Όσο για τα υπόλοιπα τώρα:
1) ΠΟΤΕ δεν έχει μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΝ 120 άτομα. Μία φορά (το καλοκαίρι του '08) μαζεύτηκαν καμμιά 80αριά (τόσοι χωράνε στη Φαίδρα)! Έκτοτε μαζεύονταν 20 - 25 άτομα. Αυτή λοιπόν η επισήμανση σου είναι μάλλον για δημιουργία εντυπώσεων εκτός Χίου.
2) Απο τον ΣΥΝ ήταν τα μέλη που ενδιαφέρονται και που έρχονται πάντα. Τούς υπόλοιπους ούτε τους ξέρουμε ούτε τούς έχουμε δεί! Έφυγαν (όπως κάθε φορά) κάποιοι άνθρωποι για δικούς τους λογους. Κάτι που εξ άλλου γίνεται σε κάθε συνέλευση! Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις ή κουράζονται. Άρα και αυτή η επισήμανση έχει τον ίδιο στόχο με την προηγούμενη!
3) Η Α.Π δεν έχει μέλη (ελπίζω). Έχει ανθρώπους που εκφράζουν τις απόψεις της. Απο αυτούς είδα κάποιους εκεί οι οποίοι γράφτηκαν στο μητρώο μελών (όπως και οι άλλοι παρευρισκόμενοι). Τώρα αν εκ των υστέρων δεν συμφωνούν, μπορούν να το δηλώσουν. Για να λυθεί έτσι και το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις εγγραφές μελών!
4) Όπως έγραψα και πρίν στον Σωτήρη, ακόμη και αυτή η ψηφοφορία είναι τεράστιο βήμα μπροστά στο τι συνέβαινε πρίν! Η απορία μου όμως είναι: Εσύ γιατί συμμετείχες σαυτή τη διαδικασία της "πλάκας"; Αν το αποτέλεσμα ήταν "του γούστου" σου, θα έλεγες τα ίδια;
5) Γράφτηκαν όσοι παρευρίσκονταν (απόφαση που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτή) και ψήφισαν εκείνοι που ήταν εκεί την ώρα της ψηφοφορίας. Νομίζω οτι η γραμματεία θα έχει τα ακριβή στοιχεία. Αρκεί να τα ζητήσεις!
6) Ο ένας απο τους δύο που αναφέρεις, δεν έβαλε καν υποψηφιότητα. Άρα θέμα "φαγώματος" δεν υπάρχει. Ό άλλος έβαλε και δεν εξελέγη. Όπως εξ άλλου και δύο ακόμη σύντροφοι! Και για αυτούς είχε στηθεί "παιγνίδι"; Στις εκλογές αυτό συμβαίνει. Κάποιοι εκλέγονται και κάποιοι μένουν έξω! Τα υπόλοιπα είναι πρακτορολογίες με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων.
7) Αυτό το: "κέρδισες", Στέλιο μου, είναι έξω απο τη λογική μου. Η ενασχόληση μου με την Αριστερά δεν είχε ποτέ τον χαρακτήρα ποδοσφαιρικού αγώνα για να έχει νικητές και νικημένους! Αυτός είναι και ο λόγος που δεν φανατίζομαι!
8) Ο διάλογος έχει ξεκινήσει. Πολλές φορές απαντιέται και στην πράξη. Η συνέλευση έδωσε μία πρώτη απάντηση: ΣΥΡΙΖΑ μελών.
9) Όλα παλεύονται Στέλιο και είναι υπο συνεχή διαπραγμάτευση.

Andriou 15 Φεβ 2010, 11:08:00 π.μ.  

Στέλιο, μόλις είδα και το δεύτερο σχόλιο σου.
Εμένα τα παιγνίδια των τάσεων του ΣΥΝ ουδόλως με ενδιαφέρουν. Αν με ενδιέφεραν θα ήμουν και γω μέλος. Έμένα με ενδιαφέρει η προοπτική ενός Αριστερού φορέα του '21ου αιώνα.
Τώρα αν μαυτή συμφωνεί το Αρ. Ρεύμα, η Α.Π, το Κ.Π.Δ ή ο σύλλογος φιλάθλων του Ολυμπιακού, ακόμη καλλίτερα!

Ανώνυμος 17 Φεβ 2010, 8:16:00 π.μ.  

Σε μια βδομάδα εχομε απεργία ,τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;θα ασχοληθεί κανείς με αυτό το θέμα ή δεν σας ενδιαφέρει τιποτε αλλο εκτός απο το πόσοι γράφτηκαν στον μητρώο;;

Ανώνυμος 18 Φεβ 2010, 9:04:00 μ.μ.  

Σε μια βδομάδα εχομε απεργία,τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖ;;θα ασχοληθεί κανείςμε αυτό το θέμα ή δεν σας ενδιαφέρει τιποτε αλλο εκτός απο τα μητρώα.

Andriou 18 Φεβ 2010, 9:15:00 μ.μ.  

Στρατηγε μου, νομίζω ότι έχει συγκληθεί το συντονιστικό για αυτόν ακριβώς το λόγο. Δεν ξέρω πότε αλλά θα μάθουμε εύκολα. Πάμε εκεί να δούμε πώς μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP