Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

"ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" Απο το TVXS

>> Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010


Τη συγκρότηση αριστερού μετώπου, προκειμένου να κατεδαφιστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας της κυβέρνησης και να υποστεί πλήγμα το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ, αξίωσε εκ νέου ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. Σε νέα παρέμβαση, πριν από την παρουσίαση του κειμένου – μανιφέστου κατά της σημερινής ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, διαμήνυσε: «όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με τη ριζοσπαστική αριστερά, και πως θα την έχουν στη γωνία, κάνουν λάθος».



Τέσσερις πολιτικές πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ (ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΑΠΟ) κάλεσαν τη Δευτέρα το βράδυ σε νέα δημόσια συζήτηση με «κόκκινο πανί» το Σύμφωνο Σταθερότητας. Εισήγηση απηύθυνε αρχικά ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Κώστας Βεργόπουλος, μιλώντας για «Σύμφωνο Αστάθειας» το οποίο οφείλει να τροποποιηθεί, διαφορετικά «θα διαιωνίζεται μία αποικιακή κατάσταση στο εσωτερικό της ευρωζώνης».



Στη συνέχεια, ο κ. Αλαβάνος, σε υψηλούς τόνους, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση», υποστήριξε ότι «είναι η ώρα της Αριστεράς», διατράνωσε: «Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας», ζητώντας να διενεργηθεί δημοψήφισμα, και απηύθυνε έκκληση να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο ανατροπής και αλληλεγγύης». «Η Αριστερά στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας των συνθηκών ως εμπροσθοφυλακή της ευρωπαϊκής αριστεράς», πρόσθεσε, ζητώντας «ευρύτερη ενότητα από τα κάτω, από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο έως τη βάση του ΠΑΣΟΚ», προκειμένου η Αριστερά «να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και να ξαναβρεθεί στη μαχητική εξωστρέφεια του άρθρου 16». Άλλωστε, αναφερόμενος στη σημερινή Αριστερά, έκανε λόγο για «εποχή διαιρέσεων» και «πολιτική αμηχανία».



Ο κ. Αλαβάνος αναγνώρισε μεν στην κυβέρνηση κάποια «θετικά στοιχεία που τη διαφοροποιούν από τη ΝΔ», αλλά διαπίστωσε με έμφαση ότι η ίδια «ταυτίζεται με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή». «Το πράσινο έχει γίνει εντελώς γαλάζιο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μίλησε για «ασταθή ισορροπία στο διεθνές οικονομικό σύστημα», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα νεοφιλελεύθερα κέντρα επιχειρούν να αναπροσαρμοστούν» και «να επιστρέψουν πιο αδυσώπητα», τόνισε ότι οι αγορές αντιμετωπίζονται ωσάν να είναι «θεοί», και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα -ως «εύκολο θύμα»- «είναι πειραματόζωο» των νεοφιλελεύθερων κέντρων που κερδοσκοπούν με τα ελληνικά ομόλογα. «Δεν λέμε να επιστρέψουμε στη δραχμή. Λέμε να καταρρίψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και να πλήξουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας», διευκρίνισε.



* Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση στο θέατρο Άλφα, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Σπόρτιγκ και η μεθεπόμενη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».



Την εκδήλωση «άνοιξε» ο συντονιστής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς. Ανάμεσα σε άλλους, το «παρών» έδωσε ο Περικλής Κοροβέσης.

1 σχόλια:

THEODOROUSOT 2 Φεβ 2010, 4:17:00 μ.μ.  

ΔΕΙΤΕ Κ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ http://enosy.blogspot.com/ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΙΛΙΑ

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP