Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ο ΣΥΝ...ΑΛΑΒΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!!!

>> Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Όταν, πριν απο μερικές μερες, γράφαμε οτι οσονουπω, οι δύο Αλέξηδες (ο σοσιαλιστής και ο άλλος), θα τρέχανε στην Κερατέα να... ορκιστούν, δεν μας πιστεύατε!
Φάτε τώρα στη μάπα τον νέο πολιτικό σχεδιασμό των τεραστίων πολιτικών εγκεφάλων που ηγούνται του ΣΥΝ, για να μην μας ξαναπείτε εξωγήινους!
Θέλουν λέει, Μέτωπο αντιμνημονιακών  δυνάμεων απο το ΠΑΣΟΚ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Ερώτηση 1η: Μα αυτό δεν προτείνει εδω και ένα χρόνο ο ...ακατονόμαστος, παλαβός βοναπάρτης; Γιατί δεν ακολουθείτε; Θα είχαμε γλυτώσει τόσους μήνες απραξίας και διασυρμού της Αριστεράς!

Ερώτηση 2η: Ο προαναφερόμενος Παλαβάνος, βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΑΝΑΡΣΥΑ; Ή είναι ακόμη πιό αριστερά;

Ερώτηση 3η: Ο κυρ - Φώτης της ΔΗΑΡΙ, βρίσκεται στην προαναφερόμενη περιοχή ή είναι ακόμη δεξιότερα;

Αντιγράφω λοιπόν απο την Αλαβανοποιημένη πλέον,  Αυγή:


ΣΥΝ: Δίνοντας προοπτική στον θυμό της κοινωνίας
Σφέτσα Δάφνη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 02/01/2011
“Να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες”. Αυτό φαίνεται να είναι το σύνθημα που επικρατεί στους κόλπους της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Σύνθημα - οδηγός για τις επόμενες κινήσεις σε μια χρονιά που αναμένεται εκρηκτική σε όλα τα επίπεδα, καθώς, μετά την επέλαση σε εργασιακά και ευρύτερα κοινωνικά δικαιώματα, τα αδιέξοδα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία θα γιγαντωθούν.
Αναγκαία η συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου απέναντι στο Μνημόνιο και εντατικές προετοιμασίες και συμμαχίες για τις εκλογές που (μάλλον) έρχονται
Στον ΣΥΝ όλες οι πλευρές συγκλίνουν στην άποψη ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι εκτιμήσεις για πρόωρες εκλογές τείνουν να γίνουν βεβαιότητα. Η ηγεσία του κόμματος λοιπόν θέτει επιτακτικά την ανάγκη για συγκρότηση του πλατύτερου δυνατού μετώπου κοινής δράσης, που σχηματικά διαγράφεται από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για να σταθεί απέναντι στην κοινωνική χρεωκοπία που προωθεί, όπως σημειώνουν τα στελέχη, η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

Πρωτοβουλίες
Σε αυτήν την κατεύθυνση σχεδιάζεται, αμέσως μετά τις γιορτές, σειρά πρωτοβουλιών με το μάτια στραμμένα στην ανάγκη τόσο να οργανωθούν οι κοινωνικές αντιστάσεις όσο και να εκφραστεί εκλογικά η επιχειρούμενη ευρεία σύγκλιση δυνάμεων. Η προτεραιότητα που δίνει η Κουμουνδούρου στη συγκρότηση του μετώπου θα εκφραστεί και με την προσωπική εμπλοκή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα σε νέο κύκλο συναντήσεων με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με ευρύτερες δυνάμεις για τη συμπαράταξη όλων όσοι από τα αριστερά αμφισβητούν τη “μνημονιακή” πολιτική.
Στην ηγεσία του ΣΥΝ ωστόσο δεν γίνονται αποδεκτές προτάσεις που διατυπώνονται από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τη σύγκληση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης είτε για συνεδρίαση της Γραμματείας του σχήματος. Όπως λένε "υπάρχει ανάγκη να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να ξαναθυμηθούμε τον ιδρυτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα πλέον αφορά ευρύτερες δυνάμεις”.

Στροφή στην κοινωνία
Οι πρωτοβουλίες στο πολιτικό πεδίο συνδυάζονται με την επικαιροποίηση του προγράμματος για την έξοδο από την κρίση με την αναγκαία απεμπλοκή από το Μνημόνιο και τη διεκδίκηση άμεσων στόχων, όπως η αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ο απευθείας δανεισμός των κρατών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η φορολόγηση του πλούτου και των χρηματιστηριακών συναλλαγών κ.ο.κ. Παράλληλα, δίνεται βάρος στη στροφή στην κοινωνία, όπως φάνηκε από την προ ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συμβολή του ΣΥΝ στην οργάνωση και στήριξη δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης και κινημάτων αντίστασης. Η ανάγκη εξωστρέφειας αποτελεί τον κοινό άξονα όλων των τάσεων στον ΣΥΝ, καθώς βέβαια και του ΣΥΡΙΖΑ. Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Παν. Λαφαζάνη, Θοδ. Δρίτσα, Ελ. Πορτάλιου και Χρ. Καραμάνο συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη και συζήτησε για τις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για την προστασία και μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε Μητροπολιτικό Πάρκο, απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια παράδοσής του στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Εξάλλου το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ δίνει μεγάλη σημασία στη στροφή στην κοινωνία, καθώς, όπως σημειώνουν στελέχη του, “δύσκολα διαφωνείς στο συγκεκριμένο”. Στρατηγική αναγκαιότητα χαρακτηρίζουν τη συμπαράταξη της αριστεράς, κρίνοντας πως η σύγκλιση των αριστερών δυνάμεων δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο καζάνι με τις υπόλοιπες δυνάμεις. “Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ευρύτερες συγκλίσεις αλλά αυτές πρέπει να γίνουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία, φερεγγυότητα και ειλικρίνεια κι όχι επικοινωνιακά” λένε στελέχη του Α.Ρ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Ιαν 2011, 5:02:00 μ.μ.  

Το βρήκα στο Facebook:

συμπερασμα: Η ηγεσια του ΣΥΝ βλεποντας το ενδεχομενο προορων εκλογων και την εκλογικη συντριβη (μετα και απο την εμπειρια των Περιφερειακων εκλογων), ψαχνει για σωσιβια οπως το 2004 και προσπαθει να συσπειρωσει την βαση του με το χιλιοπαιγμενο σκηνικο της "ενοτητας". Στο χερι του Αριστερου Ρευματος, του Μετωπου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειναι να επιβαλουν την δημιουργια νεου πολιτικου υποκειμενου με μετωπικα χαρακτηριστικα, δημοκρατικα εκλεγμενες θεσεις, ηγεσια και οργανα και να μην συμβαλλουν σε μια "χαλαρη εκλογικη συμμαχια" χαριν ισσοροπιων.

Ανώνυμος 3 Ιαν 2011, 9:23:00 μ.μ.  

Τι παίρνεις ρε φίλε;

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP