Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ανασυγκρότηση στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής!

>> Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Απο την κυριακάτικη "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ":

Στο τέλος του μήνα ο Αλ. Αλαβάνος θα παρουσιάσει τις πολιτικές θέσεις του νέου εγχειρήματος που ο ίδιος αρνείται να το χαρακτηρίσει κόμμα και του προσδίδει τον χαρακτήρα κινήματος.
«Θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός μετώπου στο οποίο θα χωράνε όλες οι κοινωνικές δυνάμεις εντός και πέραν της αριστεράς, με βασική κατεύθυνση την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής», λέει.
Η τριμελής επιτροπή η οποία έχει αναλάβει την σύνταξη της διακήρυξης (Δ. Τσακνιάς, Γ. Σαπουνάς, Γ. Θεωνάς) εργάζεται πυρετωδώς ώστε το αποτελούμενο από τρεις ενότητες κείμενο (Αντιμετώπιση του χρέους, Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και Προβλήματα δημοκρατίας στη σύγχρονη Ελλάδα) να είναι έτοιμο να κατατεθεί και να συζητηθεί με φίλους και πρόσωπα της αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου που ενδιαφέρονται για την ανατροπή του υπάρχοντος σκηνικού. Δεν αποκλείεται μάλιστα η διακήρυξη αυτή να «προωθηθεί» και προς ήδη συγκροτημένα σχήματα όπως π.χ. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ώστε να ξεκινήσει μια ευρύτερη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του αριστερού χώρου.
Παράλληλα προχωρά και η οργανωτική συγκρότηση του κινήματος, την οποία έχουν αναλάβει οι Ρ. Ρινάλτι, Δ. Οικονομίδης, Σ. Μάρτσαλης, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει στο μοντέλο οργάνωσής του.
«Η εποχή διακρίνεται από πλήρη ρευστότητα, η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί, η θηλιά έχει σφίξει και οι επερχόμενες συγκρούσεις θα είναι σκληρές», υποστηρίζει ο Α. Αλαβάνος, ενώ σε στιγμές αυτοκριτικής αναγνωρίζει ότι «έκανα λάθος, περίμενα το φθινόπωρο εκρήξεις, όμως το καζάνι βράζει και πλέον πλησιάζουμε το σημείο βρασμού που θα το τινάξει στον αέρα». Οσο δε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επισημαίνει στις συζητήσεις του ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, δεν τις αποκλείω ως επιλογή του πρωθυπουργού για να επιμερίσει ευθύνες, με τη συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα πρόθυμων εταίρων, όμως το ερώτημα είναι πού θα τους βρει».
Οσοι συνομιλούν μαζί του αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή του μορφή ελάχιστα απασχολεί πλέον τον Α. Αλαβάνο. «Δεν θα τους περιμένουμε άλλο, ίσως και να ξεκόψουμε τελείως, δεν έχουν απαντήσει σε όσα έχουμε ως Μέτωπο προτείνει, ίσως είναι καλύτερα να τραβήξει ο καθείς το δρόμο του», φέρεται να είπε σε συνεργάτες του. Αποψη που εύκολα μεταφράζεται στο ότι ειδικά με τον Συνασπισμό (ως τη μεγαλύτερη συνιστώσα) οι γέφυρες έχουν πλέον κοπεί οριστικά. Οσον αφορά δε το ΚΚΕ, ο Α. Αλαβάνος επισημαίνει ότι «το ΚΚΕ δεν παράγει πολιτική, μάλλον αμύνεται, όμως με τον κόσμο του θα επιδιώκουμε να συνομιλούμε και να συναντιόμαστε στους δρόμους».

1 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Ιαν 2011, 5:25:00 μ.μ.  

Ευχαριστούμε για το link. Πάντως από αυτά που λένε οι δημοσιογράφοι τύπου Φ. Παπούλια (ή και χειρότεροι) ας θεωρήσουμε ότι τα μισά από αυτά είναι αλήθεια, και παρουσιάζονται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένο χρόνο για να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις στα πλαίσια της ανασύνταξης του πολιτικού προσωπικού του αστικού κράτους.

Δουλειά τους και δουλειά μας.

Raindog

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP