Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΈΝΤΡΑ!

>> Κυριακή 28 Αυγούστου 2011


Από τις 17 Αυγούστου ο νεος δήμαρχος Καμίνης σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την αστυνομία διέκοψαν την κεντρική παροχή νερού στο πάρκο της Κύπρου. Είναι το μοναδικό πάρκο στην πόλη που δεν έχει ούτε σταγόνα νερό. Τα δεντρα του που φυτεύτηκαν και μεγάλωσαν με τόσο κόπο από περίοικους κι αλληλεγγυους θεωρήθηκαν παρανομα και καταδικάστηκαν σε αφανισμό. 
Πρόκειται για απίστευτη αλητεία που το μηνυμά της είναι σαφές. Εφόσον το πάρκο εξακολουθεί να είναι πάντα χώρος κοινωνικής αντίστασης κι αυτοοργανωσης πρεπει να καταστραφεί. Τα δεντρα να ξεραθούν, οι αγωνιζόμενοι ανθρωποι να απομακρυνθούν και ο χώρος να γίνει πιάτσα διακίνησης ναρκωτικών. 
Ήδη τα δέντρα έχουν αρχίσει να ξεραίνονται, ιδίως τα μικρότερα και τα πλατύφυλλα, και αργοπεθαίνουν το ένα μετα το άλλο παρά την προσπαθεια να ποτιστούν με μπιτόνια και κουβαδες από τα σπίτια της γειτονιάς.  
Είναι πάρα πολλά για να τα προλάβουμε όλα. Ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ότι κι αν γίνει, και αυτή η η νεα υπουλη επιχείρηση του Δήμου να καταστρεψει το μικρό αγωνιζόμενο παρκο, που έγινε σύμβολο των αγώνων για τους δημόσιους χώρους, θα αποτύχει. Διομιση χρόνια τώρα οι αγωνιζόμενοι στο πάρκο με τη βοήθεια πολλών αλληλέγγυων αντιμετωπίσανε τα πάντα, θα τα καταφερουν και τώρα...


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP