Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Ο Νίκος δεν μένει πια εδώ...

>> Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Βροντάδος 10-6-2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ


Άλλη μια σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της. Το τελευταίο κουδούνι για την λήξη των μαθημάτων και την ταυτόχρονη έναρξη της καλοκαιρινής ξεγνοιασιάς- αλλοίμονο- δεν θα σημάνει για όλα τα παιδιά μας.

Το Νικολάκι, ο μόνιμος σύντροφος της καθημερινής σκέψης γονιών, φίλων και συμμαθητών του δεν είναι πια μαζί μας. Έτσι σε ένα βαθμό το θέλησε η μοίρα που διάλεξε αυτό από όλα τα παιδιά, αιώνια να παραμείνει έφηβος. Ώστε η παιδική αθωότητα να το εμποδίσει να γνωρίσει το τι σημαίνουν οι έννοιες ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα που μόνο οι μεγάλοι γνωρίζουν. Να μη μάθει ποτέ γιατί ο δρόμος καρμανιόλα που στέρησε τη δική του ζωή και αρκετών άλλων συνανθρώπων μας παραμένει και σήμερα το ίδιο επικίνδυνος. Να μη γνωρίσει τέλος πάντων ούτε τι θα πει άγονος δημοπρασία, πολιτικό κόστος, εργολαβικό κέρδος και άλλα που οι μεγάλοι γνωρίζουν αλλά ο Νίκος μας δεν πρόλαβε να μάθει.

Ο Νίκος έφυγε αφήνοντας όμως σε όλους εμάς ένα χρέος. Να μετατρέψουμε τη θλίψη μας σε ενέργεια και να απαιτήσουμε. Να κάνουν κάτι τώρα. Να μη χαθούν άλλες αθώες ανθρώπινες ζωές στην καρμανιόλα της παραλιακής του Βροντάδου.

Την Τετάρτη 18/6 στις 12.30 το μεσημέρι διαδηλώνουμε από το Γενικό Λύκειο στους Τρεις Μύλους, στο σημείο που άφησε την τελευταία πνοή του ο Νίκος. Θα είμαστε όλοι εκεί. Γονείς, συμμαθητές, φίλοι, απλοί πολίτες που δεν ανέχονται άλλο να παραμένουν απαθείς περιμένοντας το επόμενο θύμα ανάμεσά τους. Θα είμαστε όλοι εκεί και για αυτούς που δεν θα μπορέσουν να έρθουν. Τον Αποστόλη, το Δημήτρη, τη Γεωργία και όλους όσους ακόμα έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο δρόμο.

Την Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι…

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αννα Ψώρα Μαρία Δρίζου

1 σχόλια:

αστυάνακτας 13 Ιουν 2008, 1:30:00 μ.μ.  

Συμπαραστέκομαι στη θλίψη σας, έστω και από μακριά, για το χαμό του Νίκου.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP