Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ

>> Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

«Αν με πίστευες λιγάκι...

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι»

Hλιάδα Μπουμπάρη, τραγούδι

Παντελής Καβύρης, κιθάρα, τραγούδι

Γιώργος Παπαγεωργίου, φλάουτο

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008, 9:30μμ

ΠΟΥ: Άγιος Τρύφωνας, Νένητα

Είσοδος ελεύθερη

Μια μοναδική βραδιά-αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι οργανώνουν την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008, 9:30μ.μ., η Αίθουσα Τεχνών “Καλλιόπη” και ο πολιτιστικός σύλλογος Νενήτων “Η Βοκαριά.” Στον πανέμορφο αυλόγυρο του Αγίου Τρύφωνα, στα Νένητα της Χίου, η ζεστή φωνή της Ηλιάδας Μπουμπάρη, ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα και το τραγούδι και ο Γιώργος Παπαγεωργίου στο φλάουτο θα μας προσκαλέσουν να “πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι” και θα μας θυμίσουν πως “πάει ο καιρός.Θα ακουστούν επιλογές κύκλων τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι, όπως Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς, Αθανασία, Τα Λιανοτράγουδα, Ο Μεγάλος Ερωτικός, Μυθολογία, Αντικατοπτρισμοί, Εποχή της Μελισσάνθης, καθώς και τραγούδια από το θέατρο, τον κινηματογράφο κ.ά.

Ο Κυρ-Αντώνης”, “η Μικρή Ραλλού”, η “Περιμπανού”, ο “Κεμάλ”, ένα “Αερικό” θα ζωντανέψουν κάτω από τον έναστρο Αυγουστιάτικο ουρανό για να μας μεθύσουν με λυρισμό και ποίηση. Η λιτή διασκευή για φωνή, φλάουτο και κιθάρα του Παντελή Καβύρη, μια σύγχρονη, γεμάτη σεβασμό ματιά στο γνωστό υλικό, δημιουργεί αμεσότητα και ζεστασιά και αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του. Το ίδιο το τοπίο, οι αγαπημένες μελωδίες και οι εξαίρετοι μουσικοί ενδείκνυνται για να μας ταξιδέψουν στην “οδό ονείρων.”

Η βραδιά έχει τίτλο “Αν με πίστευες λιγάκι....” και ως έναυσμα τα λόγια του αξέχαστου συνθέτη: "Κύριοι σκοτώστε τη μνήμη. Ξεκινήστε από την αρχή. Μονάχα έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια θαρραλέα ένταξή μας, στους χρόνους τους μελλοντικούς ενός κόσμου, που θα γελάει κάποτε μαζί μας, γιατί μας συγκινούσαν ιδιαίτερα οι νεκροί, οι μουσικές και τ’ άστρα". (Μάνος Χατζιδάκις, Κυριακή 20 Μαΐου 1979, από τα Σχόλια του Τρίτου)

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πληροφορίες Αίθουσα Τεχνών "Καλλιόπη", Καλλιόπη Λιαδή 22710 25 189


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP