Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Χωρίς αιδώ στο σπίτι του κρεμασμένου….

>> Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γνωστοποίησε στους πολίτες του νησιού μας, την πραγματοποίηση υπό την αιγίδα του ομιλίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη.


Η ακαδημαϊκή αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου κατοχυρώνουν πλήρως το δικαίωμα των ιθυνόντων του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος του τόπου μας να προσκαλεί τον όποιον θέλει, με την όποια ιδιότητα αυτός έχει και να υποστηρίζει ελεύθερα τις όποιες απόψεις αυτός έχει, αρεστές σε εμάς ή όχι.



Απόλυτα θεμιτό να φέρνει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Χίο τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τόπο καταγωγής του ιδίου αλλά και των δεκάδων ναυτεργατών που στη δούλεψη του βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς και των εκατοντάδων μελών των οικογενειών τους που φαντάζομαι δεν θα βρίσκονταν για να χειροκροτήσουν στην κατάμεστη από κόσμο, όπως την χαρακτηρίζει η ανακοίνωση του Τμήματος Ναυτιλίας, αίθουσα του Ομηρείου.


Έτσι αντιλαμβάνονται οι πνευματικοί ταγοί το ρόλο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, τη σύνδεση και τη σχέση του με την τοπική κοινωνία και ανάλογα πράττουν. Ο καθένας κατά τα έργα του κρίνεται.



Εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παραλείποντας όμως να αναφερθεί στην κρίση αξιών, την ηθική για την οποία πολλά του καταμαρτύρησαν οι πολίτες του απέναντι από αυτόν πεζοδρομίου.



Κουβέντα δεν είπε ο λαλίστατος κατά τα άλλα εφοπλιστής για τις χήρες και τα ορφανά που αντιπάλεψε μαζί τους χρόνια ολόκληρα στις δικαστικές αίθουσες.



Βρήκε όμως και στη Χίο συνηγόρους ο κύριος Βενιάμης, τα μέλη της Διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, πρόθυμους να προσφέρουν στήριξη σε κάποιον που οι γαλέρες του παρέσυραν στο υγρό τάφο τους δεκάδες συναδέλφους, επιστήθιους φίλους και συγγενείς.

Έτσι χωρίς αιδώ, στο σπίτι του κρεμασμένου… στη γενέτειρα του κυρίου Βενιάμη τη Χίο.




Αλέκος Γαϊτάνος

Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP