Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΩΣ ΑΙΔΩ...

>> Κυριακή 26 Απριλίου 2009

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΑΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK. ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΩ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.




ΩΣ ΑΙΔΩ...

Κι ενώ με αφορμή την υπόθεση του «Βατοπεδίου» μπήκε στην καθημερινή μας ατζέντα το πραγματικό πρόσωπο της «μοναστικής πολιτείας», με τις ατελείωτες διεκδικήσεις δημόσιων εκτάσεων και ακινήτων, με ηγούμενους «επιχειρηματίες», με business plan, εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές, με διαπλεκόμενους υπουργούς μετά των συζύγων και των λοιπών συγγενών τους, με αφορολόγητες τις περιουσίες και τις δραστηριότητές τους, με offshore εταιρείες, μαύρο χρήμα και υπόγειες συμφωνίες, με υπουργούς νυν, τέως και πιο τέως να πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και στην δικαιοσύνη, ξαφνικά… δεν υπάρχει θέμα!!! Προφανώς!!! Και… μας συγχωρείται για την αναστάτωση που σας προκαλέσαμε κ.κ.!

Ο κ. Σανιδάς δεν βλέπει τον λόγο να παραπέμψει το θέμα στην Βουλή… και μάλλον η κυβέρνηση είχε «μαντέψει» την εξέλιξη αυτή, γι’ αυτό και δεν ακύρωσε καμιά από τις παράνομες συμβολαιογραφικές πράξεις των -απ’ ό,τι φαίνεται- πεντακάθαρων ανταλλαγών. Τα δε μοναστήρια, με πρώτο και καλύτερο το Βατοπέδι, έχουν «λύσει» προφανώς όλα τα ανοιχτά ζητήματα που τρέχαν σε βάρος τους και το ‘χουν ρίξει στην ανταλλαγή πολιτισμών. Ένα περίεργο πράγμα εντωμεταξύ…! περί όσων έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και η κ. Υπουργός Εξωτερικών δεν έχουν ιδέα! Δεν εξηγείται αλλιώς…

Παρίσι, 9/4/2009
Στο μουσείο Petit Palais εγκαινιάζεται η έκθεση «Άθως και Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Θησαυροί του Αγίου Όρους», παρόντος του Πρωθυπουργού, της κας Υπουργού Εξωτερικών και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Παρόντες και «άγρυπνοι φρουροί» (όπως λέει το δημοσίευμα) των θρησκευτικών θησαυρών, οι εκπρόσωποι των οκτώ μονών που «εκθέτουν» στο Παρίσι: Αγίου Παύλου, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Γρηγορίου και… ποιας άλλης;... του Βατοπεδίου!!!... (με τα περισσότερα εκθέματα παρακαλώ!)

Η πρωτοβουλία για την έκθεση είναι του ΥΠΕΞ σε συνεργασία με την «Ιερά» Κοινότητα και το Υπουργείο Πολιτισμού (γι’ αυτό και δεν λησμόνησε η κ. Μπακογιάννη Μητσοτάκη Κούβελου, να ευχαριστήσει τον υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά, αλλά και τους προκατόχους του κ.κ. Λιάπη και… Βουλγαράκη…!!!)

Ιδιαίτερες οι υπουργικές ευχαριστίες στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και στις Μονές Ιβήρων, Διονυσίου, Παντοκράτορος, Καρακάλλου, Σίμωνος Πέτρας, Αγίου Παύλου, Ξενοφώντος, Γρηγορίου και… Βατοπεδίου!!!

Απορία Νανάς: μήπως –λέω μήπως- στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται και τίποτα χρυσόβουλα, αργυρόβουλα και άλλα κοκοκόψαρα; Γιατί εμένα με υποψιάζει λίγο η αναφορά της κας Υπουργού στον λόγο της σχετικά με τα εκθέματα […]Η επιλογή των εκθεμάτων στηρίχτηκε στην άμεση σχέση τους με τη βυζαντινή εξουσία, καθώς αποτελούν, ως επί το πλείστον, αυτοκρατορικά δώρα […] και […]. Άλλωστε, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν εκείνη που ενδυνάμωσε και διεύρυνε τον ιστορικό ρόλο του Αγίου Όρους ως θεματοφύλακα των ελληνo-βυζαντινών λατρευτικών παραδόσεων και αξιών. Οι θησαυροί που σήμερα εκτίθενται εδώ αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της γηραιάς ηπείρου.[…]

Και να σου βγει καλόγερος με χρυσόβουλο να σου διεκδικεί το Καρτιέ Λατέν, να σφυρίξουν τα αυτιά της γηραιάς ηπείρου…

Κι ενώ σήμερα η προσπάθεια της πολιτείας να εξωραΐσει την «μοναστική μαφία» είναι περισσότερο από εμφανής, αποδίδοντάς της το ρόλο του «άγρυπνου φρουρού» των θρησκευτικών θησαυρών, υπάρχει και μια δεύτερη παράμετρος στην ουσία κάθε τέτοιας έκθεσης, όποτε κι αν έχει γίνει. Η βαρβαρότητα της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στην χερσόνησο του Άθωνα! Πάνω σ’ αυτή την βαρβαρότητα στήνονται ανάλογες «αρπαχτές» που χαρακτηρίζονται «ξεχωριστές ευκαιρίες, ειδικά για τις γυναίκες»… Κειμήλια delivery λοιπόν! Ο μισογυνισμός σταματάει στο ταμείο!!!

Είμαστε «μιαρές» αν είναι να πατήσουμε το πόδι μας στο Όρος, αλλά τα λεφτά μας είναι «αγνά» αν είναι να δούμε τα εκθέματα. Εξαγνίζονται όπως οι φόροι μας, όταν είναι να μεταφρασθούν σε κονδύλια για την Αθωνική Πολιτεία.

Αυτό θα πει εξαγωγή πολιτισμού… Ως αιδώ…

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP