Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

>> Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Ως μέλη του ΣΥΝ έχουμε την κάρτα μέλους του κόμματός μας και δεν είμαστε ούτε προτιθέμεθα να γίνουμε μέλη άλλου κόμματος

30/11/2009






Το '87 είχαν την κάρτα του ΚΚΕ εσ. Και όμως έγιναν μέλη της ΕΑΡ!
Το '91 είχαν την κάρτα της ΕΑΡ. Και όμως έγιναν μέλη του Συνασπισμού!
Τώρα ξαφνικά τούς έπιασε ο κομματικός πατριωτισμός; Περίεργα πράγματα!

6 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Δεκ 2009, 5:45:00 π.μ.  

εσυ παντελη θα πάρεις κάρτα;;;

Ανώνυμος 1 Δεκ 2009, 9:16:00 π.μ.  

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!

Ανώνυμος 1 Δεκ 2009, 12:29:00 μ.μ.  

Έκαναν Συνέδριο ως ΚΚΕ εσ. και άλλαξαν το κόμμα τους σε ΕΑΡ. Δηλώνουν ότι αυτό δεν θέλουν να το κάνουν τώρα.

Από ΕΑΡ σε ΣΥΝ υπήρξε μια ενδιάμεση κατάσταση του "ενιαίου ΣΥΝ" όπου ήταν μέλη της ΕΑΡ και είχαν και κάρτα του ΣΥΝ, την οποία την απέκτησαν επειδή ήταν μέλη της ΕΑΡ.
Αργότερα, και μετά από δημοψήφισμα όλων όσων συμμετείχαν στα κόμματα που αποτελούσαν τον ΣΥΝ (των αποχωρησάντων και διαγραμμένων από το ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένων) αποφάσισαν την "ενοποίηση" (έτσι το είπαμε τότε) του ΣΥΝ σε ένα κόμμα.
Και πάλι καμία σχέση με το σήμερα.

Προσωπικά επειδή είμαι υπέρ της προοπτικής της εξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, και δεν συμμερίζομαι τους "φόβους" της Ανανεωτικής Πτέρυγας, διαμαρτύρομαι επειδή απολίτικα επιχειρήματα του στυλ "τι έκανες τότε ρε" αποδυναμώνουν την προσπάθεια να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαία πολιτική φυσιογνωμία.

Ανώνυμος 1 Δεκ 2009, 1:25:00 μ.μ.  

Μάλλον πρέπει να είσαι μικρότερος ή να μην τα θυμάσαι καλά σύντροφε. Η απόφαση για την διάσπαση του '87 δεν είναι απόφαση συνεδρίου.
Η απόφαση είναι καθαρά απόφαση της ομάδας Κύρκου που ζήταγε το κόμμα να παραιτηθεί απο τον Ευρωκομμουνιστικό του χαρακτήρα.
Ανάλογα πράγματα έγιναν και το '91. Η ίδια ομάδα βλέποντας οτι δεν μπορούσε να ελέγξει τον τότε ΣΥΝ, τον οδήγησε στην διάσπαση, γνωρίζοντας οτι η εμμονή της στην απορόφηση του ΚΚΕ θα είχε αυτό το αποτέλεσμα!
Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να πετύχει και τώρα! Το λάθος της είναι οτι μετά τις αλλεπάλληλες διασπάσεις έχει αποδυναμωθεί και στην κοινωνία. Της απομένουν πλέον κάποιοι γραφικοί τηλεαστέρες οι οποίοι σιγά - σιγά φθίνουν. Μήν έχοντας λοιπόν κανένα έρεισμα προσπαθούν με φτηνούς εκβιασμούς να κρατηθούν στο προσκήνιο! Με αποτέλεσμα βέβαια να καθυστερούν τις απαραίτητες διεργασίες για να ξαναγίνει η αριστερά έκφραση της καταπιεσμένης κοινωνίας.
Θα είχε ξεμπερδέψει νωρίτερα η αριστερά μαυτούς. Αλλά το παράδειγμα των πρωτοπόρων αστεριών τους (Μπίστιδες, Ανδρουλάκηδες κ.τ.λ) και ο τρόπος που τούς απονεύρωσε το ΠΑΣΟΚ τούς έχουν κάνει επιφυλακτικούς. Δεν τους συμφέρει να πάνε εκεί σαν μία μικρή ομαδούλα. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να διεκδικήσουν αυτά που ονειρεύονται! Γιαυτό προσπαθούν με νύχια και με δόντια να στρέψουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν, προς τα κεί!
Επειδή όμως τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να τον διαλύσουν για να είναι πιό εύκολο να συνεργαστούν με τούς άλλους "έτοιμους απο καιρό". Τούς οικολόγους - πράσινους. Που και έμπραχτα έχουν αποδείξει οτι είναι έτοιμοι να αρπάξουν στον αέρα όποιο κοκκαλάκι εξουσίας τους πετάξει ο Γιωργάκης.
Αυτή είναι η πραγματικότητα σύντροφε όσο και να μας πικραίνει!

Ανώνυμος 1 Δεκ 2009, 9:57:00 μ.μ.  

αν σας εφταιγε η Α.Π. μικρο το πρβλ. Μην καλυπτεστε πισω απο αυτο γιατι δεν θα καταλαβετε ποτε θα γινει το οριστικο μπαχαλο

Ανώνυμος 2 Δεκ 2009, 11:18:00 π.μ.  

Για το 87 πάω πάσο. Όχι μόνο δεν θυμάμαι καλά (ποιανού ομάδα οδήγησε που), δεν είναι δυνατόν να θυμάμαι τελεία. Δεν συμμετείχα στο ΚΚΕ Εσ.
Το τι έγινε το διάβασα στις εφημερίδες, και μου τα ιστόρησαν σύντροφοι που γνώρισα κυρίως στον ΣΥΝ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή από αυτούς κάποιοι υπήρξαν πρωταγωνιστές το 87. Επιμένω.

Όσο για το 91, σιγά μη περιμέναμε τον Κύρκο να διασπαστούμε. Πλάκα κάνεις; Μια χαρά μόνοι μας το κάναμε (και όχι επειδή θέλαμε να γίνει το ΚΚΕ άλλο κόμμα - μη πιστεύεις τον Περισσό)

Για πολλά δεινά είναι υπεύθυνος ο Κύρκος. Δεν είναι για όλα!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP