Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Η μουγκαμάρα των πολιτικών μας…

>> Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009


Η είδηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με απόφασή του το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας ακύρωσε ως αναιτιολόγητο το σκανδαλώδη κατ΄ουσία αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης του Κορακάρη, βάζοντας προς το παρόν φραγμό στα επενδυτικά σχέδια τσιμεντοποίησης της περιοχής με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και ολόκληρο το Νομό της Χίου.
Λαλίστατοι και φαινομενικά ορεξάτοι οι κατά τα άλλα πολιτικοί μας ταγοί -παλαιοί και νεότεροι- αναλώνονται σε ανούσιες διαβουλεύσεις συναινετικού χαρακτήρα αλλά για το μέλλον του Κορακάρη, επίδικο για μέλλον της πόλης και ολόκληρου του Νομού θέμα δεν βρήκαν να πουν κουβέντα.
Μουγκοί και άβουλοι μέρες τώρα οι εκλεκτοί αντιπρόσωποι μας στο Κοινοβούλιο δεν αρθρώνουν λέξη για την απόφαση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ αποδεικνύοντας την εξάρτηση των κομμάτων εξουσίας από τα πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα καθώς και την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον Κορακάρη από το Αεροδρόμο της Χίου.
Παγωμένη μουγκαμάρα διακατέχει επίσης και τον επίδοξο διάδοχο των βουλευτών μας Νομάρχη Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη. Προκλητικά ακόμα  ηχούν στα αυτιά μας οι διθύραμβοι του Νομάρχη για την απόφαση του ιδίου Τμήματος του ΣτΕ για την επέκταση του αεροδρομίου, γαργάρα όμως έκανε την απόφαση για τον Κορακάρη. Επιλεκτική η ευαισθησία του κυρίου Λαμπρινούδη σαφέστατα επηρεασμένη από τα συμφέροντα που κάθε φορά κρύβονται από πίσω.
Κρυμμένος είναι και ο Δήμαρχος της Χίου Παντελής Βρουλής. Κάποιος από τους εναπομείναντες πλέον συνεργάτες του θα πρέπει να τον ενημερώσει ότι η περιοχή του Κορακάρη ανήκει κατά μεγάλο μέρος στα διοικητικά όρια του Δήμου και ότι ανήκει σε εκείνον η ευθύνη για το μέλλον και την προοπτική της πόλης και των πολιτών της.
Είναι αρκετό το τσιμέντο που τρώει τα σωθικά της πόλης. Δεν χρειαζόμαστε άλλο κύριε Ξενάκη. Η περιουσία του Νοσοκομείου που σύσσωμη η κοινωνία της Χίου υπερασπίστηκε δεν πρέπει να υπαχθεί σε λογικές λογιστικής αξιοποίησης και όρους οικοπεδικών αξιών με στόχο το κέρδος.
Η αναπόληση του θερινού σινεμά Ακροπόλ στη ίδια περιοχή ξυπνά μνήμες για μια πόλη που δεν υπάρχει πια και ότι έχει απομείνει από αυτήν θα πρέπει να προστατεύσουμε.
Ο ελεύθερος χώρος σε μια περιοχή που ασφυκτιά πολεοδομικά και είναι δημόσια περιουσία πρέπει να παραμείνει αδόμητος, πράσινος, δροσερή όαση στο γκρίζο που δυστυχώς όλο και περισσότερο καλύπτει πλέον τα πάντα.
Οι δυνατές φωνές των πολιτών για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, την προστασία του δάσους και του πράσινου του τόπου μας βέβαιο είναι θα καλύψουν  την απουσία και την εκκωφαντική μουγκαμάρα των πολιτικών μας…  

Αλέκος Γαϊτάνος
Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)


  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP