Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Πού'ντο - που'ντο το ΚΚΕ;

>> Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Με μία εκκωφαντική σιωπή "συμμετείχε" το ΚΚΕ στίς εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για μία ακόμη φορά κρύφτηκε πίσω απο τα συμφέροντα των μικρονυκοκοιραίων και των συντεχνιών των μπάτσων!
Για μιά ακόμη φορά φάνηκε η τεράστια απόσταση που το χωρίζει απο το νεολαίστικο κίνημα, αφου παρά την επίσημη αποχή του, η συμμετοχή στίς εκδηλώσεις  ήταν τεράστια!
Τρομάζοντας απο αυτήν ακριβώς την συμμετοχή η Αλέκα, προσπάθησε να απολογηθεί ψελίζοντας κάτι για stage κ.τ.λ.
Βλέπετε ο φόβος για μιά δεύτερη Πανσπουδαστική Νούμερο 8 είναι πλέον παραπάνω απο ορατός!
Δυστυχώς και αυτή η ευκαιρία για τον Περισσό χάθηκε. Συμπλέοντας με τις δυνάμεις του δικομματισμού και το φασιστικό Λάος, διάλεξε για μία ακόμη φορά την πλευρά των αντιπάλων της νεολαίας! Των αντιπάλων του κινήματος!  Γιαυτό και οι λιγοστοί Κνίτες που βρέθηκαν προχθές στούς δρόμους, παρακούοντας τις κομματικές εντολές, είχαν σκυφτά τα κεφάλια. Όμως δεν χρειάζεται ούτε καν αυτό! Ψηλά τα κεφάλια πρέπει να έχουν οι σύντροφοι. Περήφανοι όπως τούς παλιούς  κομμουνιστές. Περήφανοι που έπραξαν το καθήκον τους! Περήφανοι που επι τέλους μπορούν να δούν κατάματα την αλήθεια!!!

Και για του λόγου το αληθές, ορίστε και το πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" που μου έστειλε το "Αριστερό Σχήμα" .
Όλα τα έχει. Και για την απεργία στις 17 και για την πιθανότητα υπερκάλυψης του οικονομικού πλάνου και για το ...ημερολόγιο του ΠΑΜΕ!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!
Καληνύχτα σύντροφοι! Και μην ξεχνάτε, αυτή η γενιά σε λίγα χρόνια ψηφίζει!


 




7 σχόλια:

Αριστερό Σχήμα 8 Δεκ 2009, 4:32:00 μ.μ.  

Δείτε το Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη:
http://aristerosxima.blogspot.com/2009/12/kke.html

αστυάνακτας 8 Δεκ 2009, 7:35:00 μ.μ.  

και που να βλεπες ότι στην πορεία ψηφοφόροι...κάποιοι απλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ έψαχναν να βρουν το μπλοκ του ΚΚΕ...έπρεπε να δεις την απορία τους όταν τους απαντούσαμε ότι δε συμμετέχει το ΚΚΕ...
τη καλησπέρα μου..

Ανώνυμος 8 Δεκ 2009, 9:41:00 μ.μ.  

τελικα θα συνεργαστουμε η οχι με τους συνεργατες του ΛΑΟς/? ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ''ΑΓΝΗ'' ΒΑΣΗ...

Ανώνυμος 15 Δεκ 2009, 10:45:00 π.μ.  

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε μερικά από όσα γράφτηκαν το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με το ΚΚΕ και τη στάση του απέναντι στα γεγονότα:
Η «ΑΥΓΗ» σε άρθρο της ανέφερε: «Από τη μια πλευρά βρέθηκαν η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Γ. Παπανδρέου με τις σιωπές του αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακόμη κι ο Αρχιεπίσκοπος», ενώ σε άλλο σημείο λέει ότι το ΚΚΕ: «...την κοπάνησε (σ.σ. από την εξέγερση της νεολαίας, όπως λέει) άσπιλο και αμόλυντο, έτσι όπως το θέλει η "λαϊκή οικογένεια"».
Στην ίδια λογική και το «ΠΡΙΝ», που σε άρθρο του αναφέρει: «Καθαρά πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε το ΚΚΕ, κάνοντας ό,τι μπορούσε για να μην αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία. Οχι μόνο δεν πρότεινε το ΚΚΕ δικές του έστω σωστές δραστηριότητες. Κόμμα των νοικοκυραίων βλέπει μπροστά του μόνο κουκούλες».
Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» σε στήλη σκιτσογράφου της αναφέρεται: «...άθλιο παράλληλο αυτής της εξέγερσης ήταν η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ, όταν κατηγόρησε ότι χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων το μέρος εκείνο της αριστεράς (αλλά και της κοινωνίας) που προσπαθούσε να ακούσει τους νέους, να καταλάβει τι συμβαίνει και να συμπαρασταθεί (ακόμη και με διαφωνίες) στον αγώνα τους».
Στο «ΕΘΝΟΣ» ο Γ. Δελαστίκ, σε άρθρο του με τίτλο «Τρομάζει το φάντασμα του Δεκέμβρη», αναφέρει ότι: «Κανένα κόμμα δεν θέλησε να διεκδικήσει την πολιτική κληρονομιά εκείνης της κοινωνικής πυρκαγιάς. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ δεν θέλουν ούτε να ακούσουν κάτι τέτοιο».
...και η αλήθεια
Στα γεγονότα που εξετάζουμε, ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την ακόλουθη στάση, από την πρώτη κιόλας μέρα, μετά τη δολοφονία του 15χρονου.
Στις 10/12/2008 ο Αλ. Τσίπρας ευθέως εξομοιώνει τους κουκουλοφόρους με το μαθητικό κίνημα, δηλώνοντας: «Και να μεταφερθεί το κέντρο του αγώνα από τη σπασμένη βιτρίνα στα σχολεία και τις σχολές, σ' όλες τις σχολές της χώρας».
Ο Αλ. Αλαβάνος την ίδια μέρα δηλώνει, πως στο ΣΥΡΙΖΑ «έχουμε μεγάλη αγκαλιά» για όλους, ακόμα και για τους κουκουλοφόρους.
Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, λέει:«Διαδηλώνουμε με τον κόσμο, με τους πολίτες, με τη νεολαία». Και πως πρόκειται για «κοινωνικό κίνημα και κοινωνική εξέγερση», καθώς «τμήματα της νεολαίας, λόγω της οργής που έχουν, πολύ εύκολα φοράνε την κουκούλα, γιατί νομίζουν ότι τους απελευθερώνει»!
Στις 21/12/2008 στην εφημερίδα της ΑΚΟΑ - συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ - δημοσιεύεται άρθρο που αναφέρει: «η "κουκούλα" και η "πέτρα" είναι μητρικά ουσιαστικά στο λεξικό της εξέγερσης»!
Εχει σημασία να δούμε τη συγκεκριμένη στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλα τα παραπάνω, λίγες μέρες αργότερα, αλλά και φέτος, άλλαξαν. Και μετατράπηκαν σε αυτό που σήμερα λένε και ξαναλένε: «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται». Το ίδιο δηλαδή που λέει και το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σε φετινή ανακοίνωσή του (6/12/2009) με αφορμή τα επεισόδια, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «...αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές» και «...αυτόκλητους υπερεπαναστατες, δήθεν αντιεξουσιαστές που με την πρακτική τους υποδηλώνουν τη βαθιά εξουσιαστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους», εκείνους που πέρυσι «αγκάλιαζε» και μάλιστα χαρακτήριζε τη δράση τους, «κοινωνικό κίνημα» και «κοινωνική εξέγερση»...
(απο τον Ριζοσπάστη στις 13/12/09
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=13/12/2009&id=11601&pageNo=24&direction=1)
Άντε οπορτούνες και μετά από αυτά ας πουμε ότι το ΚΚΕ συστρατεύεται με το ΛΑΟΣ και την αστυνομία (αστείο μόνο που το γράφω!) θα μας πείτε κάτι για τα μέτρα της κυβέρνησης, που απο χθές συμφωνείτε; Που στα σωματία και στα συνδικάτα αρνείστε οποιαδήποτε απεργία έστω και με τα δικά σας αιτήματα και σε κάποιες περιπτώσεις λέτε ξεκάθαρα να γίνει απεργία αλλά όχι στις 17/12 επειδή είναι του ΠΑΜΕ...;;;

Andriou 15 Δεκ 2009, 9:59:00 μ.μ.  

Ευχαριστώ πολύ για την επαλήθευση! Ακριβώς τα ίδια με το Ρίζοσπάστη, έγραφαν όλο το προηγούμενο διάστημα ο "Ελεύθερος Κόσμος", η "Χρυσή Αυγή", ο "Στόχος", η Α1 κ.τ.λ.
Απόλυτη ταύτιση!!!
Όσον αφορά δε την "συμφωνία" με την κυβέρνηση, απ' ότι είπε η Παπαρήγα δεν τέθηκαν θέματα προς ψήφιση για να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κάποιος!
Πρόσεχε σύντροφε είσαι εκτός γραμμής!!!

Ανώνυμος 18 Δεκ 2009, 12:12:00 μ.μ.  

Είναι γνωστο οτι ειστε κωλοτουμπες, αλλά κάθε μέρα το επιβεβαιώνω! Αυτά που έβαλα απο το ριζοσπάστη δεν είναι τίποτα άλλο από αυτα που έχουν πει στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και έχουν γραψει οι εφημερίδες σας!
Όσο για αυτα που συμφωνείτε δεν εννοούσα για τη διαφάνεια, αλλά για τα μέτρα που ανέφερε ο Παπανδρέου στο Ζάππειο....
Άντε και απο εδώ και πέρα δεν είστε μόνο οπορτούνες, αλλά και απεργοσπάστες! Μπράβο σας! Η ξεφτίλα όμως δεν έχει όρια. Για να δούμε που θα φτάσετε!

Andriou 18 Δεκ 2009, 3:30:00 μ.μ.  

Γιατί εξάπτεσαι σύντροφέ! Δεν φταίω εγώ αν ταυτίζονται οι απόψεις σας με τούς φασίστες!
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το "απεργοσπάστες".
Μήπως επειδή δεν συμμετείχαμε στίς ψιλοεικοσιτετραωρούλες που διοργανώσατε για να εκτονώσετε τη λαϊκή δυσαρέσκεια;
Ε όχι ρε σύντροφε! Σε λίγο θα μας γυρεύετε να έρθουμε μαζί σας και όταν κάνετε προσκοπισμό στο Γράμμο!!!

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP