Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

>> Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας ο Νομάρχης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στο Μίμη Μουτσάτσο. Αγωνιστής της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων ο Μίμης, εμβληματική φυσιογνωμία στον αγώνα των πολιτών ενάντια στην επέκταση του αεροδρομίου, εγκαλείται για την κριτική που άσκησε από ραδιοφώνου στο Νομάρχη.
Ενεργό μέλος της κοινωνίας μας ο Μίμης, εξέφρασε από τα ερτζιανά την καταγεγραμμένη στη συλλογική συνείδηση των πολιτών αγανάκτηση για την ασκούμενη εδώ και χρόνια καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής.
Με την εκφραστικότητα που διακρίνει τον άνθρωπο που η συνεχιζόμενη πολιτική του Νομάρχη στέρησε σε εκείνον και στους γείτονες του το δικαίωμα να ονειρεύονται, ο Μίμης μεσω της παρέμβασής του εξέπεμψε κραυγή αγανάκτησης αλλά και αγωνίας για το μέλλον του τόπου.
Να τελειώνουμε πια με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης στο Νομό μας αντέταξε ο Μίμης. Με σαφήνεια λόγου και στεντόρεια φωνή ο κοινωνικός αγωνιστής ανέδειξε τα αντιοικολογικά και συνάμα βαθύτατα ταξικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης πολιτικής ανάπτυξης για το Νομό.
Ως απάντηση ο Νομάρχης στην κριτική που του ασκήθηκε επέλεξε την αποστολή εξωδίκου. Κάνοντας μάλιστα επίκληση αμφιλεγόμενων διατάξεων νόμου διατυπώνει την πρόθεσή του για άσκηση αγωγής. Ο Νομάρχης επέλεξε να στείλει εξώδικο για την πολιτική κριτική που του ασκήθηκε.
Πολιτικά η επιλογή αυτή του Νομάρχη έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Μίμης Μουτσάτσος αποτελεί τη σημαία ενός αγώνα για την οικολογική προστασία της πόλης της Χίου. Ενός αγώνα που έτσι κι αλλιώς συνεχίζεται…
.

Αλέκος Γαϊτάνος
Επικεφαλής του Νομαρχιακού Συνδυασμού Χίου «Ενωτική Αριστερή Κίνηση». (Ε.Α.Κ)

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP