Θα χρειαστούμε το εμβόλιο κατα του ιού της...τρέλλας;
>> Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Απο την ηλεκτρονική σελίδα της Ελευθεροτυπίας:
"Νωρίτερα, εντός της Ολομέλειας υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση "υπηρεσιακή" και της καταλόγισε ότι "παίρνει εντολές από τις Βρυξέλλες και μετά έρχεται στην Ελλάδα και κινδυνολογεί"
Αν δεν κάνω λάθος, τα ίδια λόγια δεν χρησιμοποίησε και ο Αλέκος Αλαβάνος στην εισήγηση του στην 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ!
Τότε που χαρακτηριστηκε "τρελλός", "μονομανής" κ.τ.λ!!!
Για να δούμε τι ακριβώς είχε πεί ο Αλαβάνος:
Δεν ταυτίζουμε το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Δεν αγνοούμε τις διαφοροποιήσεις του σε οικολογικά ή θεσμικά θέματα. Δεν κρίνουμε προθέσεις.
Βλέπουμε όμως πολύ καλά ότι κινείται μέσα στα ασφυκτικά όρια που έχει θέσει το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο.
Η πραγματική κυβέρνηση δεν είναι στην Αθήνα. Είναι στις Βρυξέλλες.
Τον Έλληνα Πρωθυπουργό παριστάνουν ο Ισπανός Αλμούνια, ο γάλλος Τρισέ, ο πορτογάλος Μπαρόζο.
5 σχόλια:
Τα οσα περι τρελλας τα ανεφερε ο Αλαβάνος σε ολοκληρη παραγραφο μονος του
Όντως, αν αφήσουμε στην άκρη τους "κομματικούς πατριωτισμούς και τις παρωπίδες", θα διαπιστώσουμε τουλάχιστον δύο πράγματα.
Το πρώτον, ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του ΑΑ δεν συμπεριλαμβάνεται σε όσα βάσει των οποίων η ομιλία του χαρακτηρίστηκε, από ορισμένους, "ακραία", "διχαστική".
Η Αριστερά, θα "πάει μπροστά" όταν τα τσαμπιόνια της αποφεύγουν λογικές παγίδες ανάλογες με αυτές του "αστυνομικός και μπουζούκι".
Το δεύτερον, ότι από εποχής Γιάννου Παπαντωνίου Υπουργού Οικονομίας, και ίσως παλαιότερα, η κριτική του ΣΥΝ στην οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων, κινείτο και κινείται στον άξονα της μέσω των Προγραμμάτων Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σε εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, επιβολής της πολιτικής των Βρυξελλών σε αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελληνικής οικονομίας (όπως τα αντιλαβάνεται ο ΣΥΝ).
Με άλλα λόγια αυτό που έγινε το φετινό Φθινόπωρο (να πηγαινοέρχονται Υπουργοί και Πρωθυπουργός, αναθεωρώντας το Σχέδιο Προϋπολογισμού, εξαγγέλλοντας ή διαρρέοντας "μέτρα")γίνεται πάντα, αν και όχι στην υπερβολική φετινή συχνότητα, και πάντα ο ΣΥΝ είχε αυτή την στάση.
Αν κάτι έχει ειπωθεί από τον Κωνσταντόπουλο τον Μάη του 2001, δεν μπορούμε να το προσάψουμε ως μιμητισμό του Τσίπρα στον Αλαβάνο, το Δεκέμβριο του 2009!
Γενικά ''τρελή'' μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ από την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και μετά.....
Δεν ζούμε σε εποχές οικονομικής ανάπτυξης ούτε καν οικονομικής σταθερότητας όπως την προηγούμενη δεκαετία αλλά στηνεποχή της οικονομικής κρίσης.....
Σε αυτές τις συνθήκες, λογικές ''προγγραματικής αντιπολίτευσης'' οδηγούν σε αντιφάσεις που θα μεγαλώνουν όσο θα οξύνεται η κρίση...
Αν χαρακτηρίζεις "τρελή" ολόκληρη την πορεία, γιατί χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο; Μήπως επειδή θεωρείς το "γενικό" ως "τρελό" κάνεις το σφάλμα να θεωρείς το κάθε τι ως "τρελό" είτε είναι ή δεν είναι;
Την δεύτερη παράγραφο δεν την κατάλαβα. Αφού η πολιτική του ΣΥΝ είναι σε αντίθεση με το "Σύμφωνο σταθερότητας" από την προ της κρίσης εποχή, και μάλιστα θεωρεί ότι αυτή η προσήλωση ήταν ένας παράγοντας που οδήγησε στη κρίση, τι εννοείς με τα αποσιωπητικά; Δεν πρόσθεσε τίποτα καινούριο ο Αλαβάνος στο συγκεκριμένο. Είναι εναντίον του "Μάαστριχτ" όπως ήταν και το 1992, και όπως ήταν η τότε μειοψηφία (και νυν πλειοψηφία)του ΣΥΝ, και είναι ακόμα. Η εναντίωση αυτή, επαναλαμβάνω, ισχύει ως κυρίαρχη πολιτική του ΣΥΝ, πάνω από δέκα χρόνια.
Τι εννοείς με τα αποσιωπητικά;
Σε αντιφάσεις όπως βλέπεις, οδηγείσαι εσύ. Οι λογικές (λέμε τώρα!) που σε οδηγούν εκεί είναι μια άλλη ιστορία.
Το σχόλιο που έκανα ήταν σύντομο και αυθόρμητο και δεν είχε χαρακτήρα αντιπαράθεσης με σένα.Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα θέματα:
1.Αν η εναντίωση στην συνθήκη του ''Μάαστριχτ''ισχύει ως κυρίαρχη πολιτική του ΣΥΝ τότε πράγματι το σχόλιο μου είναι άστοχο.Ξεκάθαρη κριτική και αυτοκριτική για αυτό το θέμα έχει γίνει από τον σύντροφο Αλαβάνο (έστω και με καθηστέριση και με πολλές αντιφάσεις) όχι όμως κεντρικά απο τον ΣΥΝ.
Η αναφορά σου στην εποχή Κωνσταντόπουλου μάλλον δείχνει οτι αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά αυτό το ζήτημα
2.Συμφωνώ ότι οι πολιτικές της Ε.Ε
συνέβαλαν στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα απο την Ε.Ε και τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι αντιδραστικές και αντιλαϊκες.Το ζητούμενο είναι με ποια λογική αντιπολίτευσης θα εκφραστεί αυτή η αντίθεση μας στην εφαρμοζόμενη πολιτική.Ή λογική της "προγραμματικής αντιπολίτευσης'' που ειναι σήμερα κυρίαρχη στον ΣΥΝ δεν με εκφράζει
3. Δεν μου προξενεί εντύπωση ότι δεν μπορείς να συμφωνήσεις αλλά ουτέ καν να κατανοήσεις τις πολιτικές διαφωνίες που εκφράζω.
Το ίδιο συμβαίνει με πάρα πολλά στελέχη του ΣΥΝ και ήταν ένας σοβαρός λόγος που αποστασιωποιήθηκα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το ότι δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε )να αντιλειφθήτε τις προφανείς για μένα αντιφάσεις σας είναι μια άλλη ιστορία που δεν οφείλεται μόνο στον κομματίκο πατριωτισμό και στις παρωπίδες αλλά σε βαθύτερα πολιτικά αίτια.........(με πολλά αποσιωπητικά)..........
Δημοσίευση σχολίου