Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ Η "ΑΝΑΝΕΩΣΗ"!!!

>> Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Απο το TVXS

Να κάνουμε πράσινο το ΣΥΝ», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Τσούκαλη, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ανανεωτικής Πτέρυγας με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο. Τις εκατέρωθεν προτροπές για ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστερά και τους Πράσινους ακολούθησε η πρόταση Παπαδημούλη: Συνεργασία στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και προτεινόμενο υποψήφιο τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο. Συγχρόνως, οι Ανανεωτικοί επαναλαμβάνουν την αξίωση για απεμπλοκή του ΣΥΝ από το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ."

Είναι γνωστοί οι αγώνες του Τσούκαλη και της παρέας του για τον "πρασινισμό" του ΣΥΝ (και το ΠΑΣΟΚ πράσινο είναι)!
Η μεγάλη πλάκα όμως είναι οτι το "πράσινο", τούς έχει στο φτύσιμο. Και πρίν και τώρα! Τώρα, αν κάνει και καμμιά κολοτουμπίτσα ο Τρεμόπουλος, είναι μήπως και αρπάξει κανένα ψηφαλάκι στη Θεσσαλονίκη!!! (Μήπως τα ίδια δεν έκανε και στις εθνικές εκλογές).
Έτσι είναι αγαπητοί "ανανεωτές"! Έχει και ο πολιτικός αριβισμός το τίμημα του!
Την ίδια ώρα που ο ένας (Τσούκαλης) φραξιονίζει κάνοντας κονέ με τον Τρεμόπουλο, ο άλλος (Κουβέλης) παρουσιάζει βιβλίο του Νεοδημοκράτη βουλευτή Μουσουρούλη. Και μάλιστα με νεοφιλελεύθερες οδηγίες για "έξοδο απο την κρίση"!!!
Ποιός να σας εμπιστευτεί μετά και να σας "μπάσει" στούς θεσμούς;

1 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ 17 Απρ 2010, 2:15:00 μ.μ.  

Το βασικό (και λογικό) επιχείρημα πολλών από αυτούς που πιστεύουν και συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το ενωτικό αυτό εγχείρημα συγκέντρωσε ευρύτερες δυνάμεις από αυτές που είχε ο ΣΥΝ. Και αυτό είναι μία αλήθεια.
Από ένα κόμμα που πάλευε να μπει στη βουλή έφτασε δυνατότερο και στην κάλπη, αλλά και στο δρόμο, μπολιασμένο με δυνάμεις της μέχρι τώρα εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και διάφορων οργανώσεων, που προσέφεραν και στο δρόμο και στην ιδεολογική αντίληψη του ενιαίου σχηματισμού.
Φανταστείτε να μην είχε όλους αυτούς τους εσωτερικούς τριγμούς τι θα μπορούσε να έχει πετύχει.

Βέβαια κάποιοι εντός ΣΥΝ γλυκοκοίταξαν προς ΠΑΣΟΚ μεριά, αλλά το "από δήμαρχος κλητήρας" φαίνεται πως δε γοήτευσε πολλούς.

Έτσι επιχειρήθηκε ένα άλλο "ζευγάρωμα", ως αντεπιχείρημα, με τους Οικολόγους Πράσινους.

Δεν ξέρω βέβαια εάν όλο αυτό έχει ρεαλιστική βάση, ή αν χρησιμοποιείται ως πυροτέχνημα στον εσωτερικό διάλογο.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Και κοιτώντας προς τη βάση των δύο εκλογικών σχηματισμών, δε βλέπω να χωρίζουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ πολλά με αυτόν των ΟΠ.

Τα περί "απεμπλοκής" του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, απορώ πως λέγονται. Θα πρόκειται για σπάνιο πισωγύρισμα.

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP