Αναγνώστες

ANAPARASTASIS (ΤΡΕΙΛΕΡ)

"οικολογοι" και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

>> Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Την ώρα που κάποιοι οικολόγοι (με τούς οποίους κάποιοι αριστεροί (;) επιδιώκουν συνεργασίες) έσπευσαν να καταλάβουν θέσεις γραμματέων στα υπουργεία της κυβέρνησης - ορντινάτσας των ΕΕ και ΔΝΤ, την ίδια ακριβώς στιγμή υπάρχουν και οι "άλλοι" ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ! Αυτοί που είναι ταγμένοι στον αγώνα για το περιβάλον και όχι στον αγώνα για μιά θέση στην "πράσινη κυβέρνηση". Αυτοί που με τούς αγώνες τους τιμούν και την αριστερά που γέννησε το οικολογικό κίνημα!

Αντιγράφω απο το blog http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/


ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ


Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου (ΠΣΡ) έλαβε απο την Γραμματεία Ν. Γενιάς πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα ιστιοπλοϊκών τριημέρων .


Το πρόγραμμα αυτό, που γινόταν σε καλύτερες εποχές με κύριο στόχο την χρηματοδότηση ιστιοπλοϊκών συλλόγων, αποφασίστηκε να γίνει και με τις παρούσες δραματικές οικονομικές συνθήκες.

Προφανώς, κρίθηκε οτι θα είναι καλύτερα αποδεκτό αν, εκτός απο την κοινωνική του διάσταση (προτεραιότητα σε ανέργους), θα έχει και μια πράσινη διάσταση - δηλαδή την περιβαλλοντική ενημέρωση από περιβαλλοντικούς συλλόγους με δέλεαρ την προβολή τους .Απάντησε λοιπόν ο ΠΣΡ στη Γραμματεία Νέας Γενιάς:

"Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στα Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα.
Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να την αρνηθούμε.
Πολύ φοβούμαστε ότι έχουμε διαφορετικά κριτήρια για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου άνεργων νέων .

Ιδίως τώρα που σοβεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας, η προσφορά των Ιστιοπλοϊκών Τριημέρων σε ανέργους έχει μια σκανδαλώδη διάσταση.

Γιατί, αν μη τι άλλο, το Πρόγραμμα θα δώσει σε νύν και μελλοντικούς ανέργους γεύση μόνο ενός ακριβού σπόρ και ενός κόσμου ευμάρειας από τα οποία είναι αποκλεισμένοι. Δια βίου, μάλιστα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου δεν επιδιώκει την προσκόληση της περιβαλλοντικής ενημέρωσης σε οποιουδήποτε είδους ψυχαγωγικό πρόγραμμα και μάλιστα οταν το κόστος αυτού του προγράμματος, προφανώς, δεν συνάδει προς την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας: Οταν μισθοί και συντάξεις πείνας περικόπτονται και χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι ή δουλεύουν κάτω απο συνθήκες μεγάλης εκμετάλλευσης και ανασφάλειας. Αλλωστε, σκοπός του Συλλόγου μας δεν είναι να χαϊδεύουμε αυτιά, αλλά, όπου χρειάζεται να τα τραβάμε. Δεν επιδιώκουμε, επίσης, να διαφημιστούμε. Είμαστε μια μη κυβερνητική οργάνωση και δεν δεχόμαστε να διαφημιστούμε έμμεσα ή άμεσα μέσω του ελλειμματικού μας Εθνικού Προϋπολογισμού.

Ως φορολογούμενοι πολίτες, θα θέλαμε να ξέραμε πόσο κοστίζει ένα τέτοιο πρόγραμμα και κατά πόσο ανταποκρίνεται σε πραγματικές ανάγκες.

Ρέθυμνο, 22 Απριλίου 2010

  © Blogger template Romantico by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP